Отглежда ли Путин руския Мандела в лицето на затворника Навални?

Светът се тресе от ужас дали намеците на злодея Путлер за употреба на ядрено оръжие няма да доведат до апокалипсис на планетата, но в същото време режимът на московския цар се занимава с това да продължава да инквизира личния путлиски враг Алексей Навални. 

НА СНИМКАТА: Навални за пореден път в съда със заплаха от нова присъда от 10 години

 

 

 

 

Послушният путлеристки съд заплашва най-известния политически затворник в Русия по пореден измислен повод с 13 години заточение и 2 години “ограничаване на свободата” ( каквото и да означава това за един де факто каторжник – признавам си , че не разбирам тази “юридическа” логика на руската съдебна инквизиция). Вероятно става дума да репресия след изтичането на присъдата.

Има горчива ирония във факта, че сумата, с която заплашват да осъдят допълнително Навални в размер от 1,2 милиона рубли, се топи всеки ден от галопиращото обезценяване на рублата спрямо долара. 

В чужбина има умни, световно известни противници на режима на Путлер, като бившият любим царски политически затворник Ходорковски и беглецът  от Путин, шахматистът Каспаров. При нормални условия за демократичен избор вероятно те биха били предпочетени от външния свят пред Навални като водачи на една нова Русия без Путин – стига такава възможност за избори да се появи. Но в самата Русия ( след като Немцов беше убит) Навални днес няма алтернатива като морален авторитет на самодържието. Стига чудото се сътвори и той бъде освободен след преврат или под натиска на всенароден бунт, той може да се окаже естествения антипод на Путин начело на разнебитената от диктатора държава. 

Ако това е така, Путлер в момента помпа реномето на своята бъдеща алтернатива. В руските социални мрежа вече пишат, че Навални може да се окаже руският Нелсън Мандела. 

На гърба на заложника Навални е лесно да се каже “ нет худа без добра” ( “няма зло без добро”). Ще поживеем, ако ядреният маниак ни позволи и ще видим.

Музиката на Украйна

 

17 мнения за “Отглежда ли Путин руския Мандела в лицето на затворника Навални?”

 1. Или си отежда Мандела, или си отглежда следащия опит за измама на Запада. Нещо не ми се вързва, най-голямия враг на Путин да е жив, а всички по-малки да са отровени/застреляни! Премахването на Путлер е временно решение, според мен – русия трябва да бъде смазана, за да има мир на тази планета!

 2. Дано отглежда някакъв техен си Мандела. По ми се ще да отглежда Аденауер, но и Мандела става.
  *В Крим е регистриран бунт на руски моряци, които отказват да воюват срещу Украйна.
  *След като сенатът на САЩ обяви Путин за военнопрестъпник, много българи се озоваха пред наглед трудната ситуация да избират между насадената им любов към Русия и олицетворяващият я сега Путин, и демонизираният от болшевишката и левичарска пропаганда Запад.Ето какво става: Тълпа цигани/Русия/, предвождани от вманиачен главатар с нож в ръката/Путин с атомна бомба/, напада да изнасили съседско девойче/Украйна/, което крещи за помощ от съседите/НАТО, ЕС и света/ и отбранявайки се отчаяно, удря насилника където и с каквото и попадне в ръцете/военна и друга помощ от съседите/. Място за “ама тя защо била с къси панталони”, “ама защо е живее близо до махалата”; “ама тя защо харесвала оня оттатък реката, а не мангала”. На чия страна ще застанете? Решението ви ще покаже морала ви.
  а/ На страната на мангала; б/ на страната на момичето; в/ще стоите и гледате сеир.

 3. @Тодор Тодоров
  Мисля, че сте прав, Путлер си отглежда следващата измама за Запада. След документалния му филм за двореца на Путин и аз се питам защо Навални още е жив?

 4. De Profundis: Не Путин – руският империализъм е бясното куче
  Дори Алексей Навални в този момент да бъде избран за президент на Русия не би могъл да извърши бързи и достатъчно радикални реформи в самата имперска тъкан, не само в нейния мозък, но и в нейната душа
  “…Не /само/ Путин е проблемът, а самата руска империя. Това означава обаче нещо много повече дори от управляващата върхушка – като почнеш от Путин и стигнеш до последния началник отдел в кое да е министерство и разсилен в КГБ. Ако беше само до върхушката, империята не би могла да съществува, поне не толкова дълго време. И не би могла да оцелее през толкова мимикрии и пак да остава практически същата – ако голямата маса руснаци не бяха настроени по този начин, не носеха империята в душата си. Включително и много от най-издигнатите умове сред тях.”

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-de-profundis-ne-putin-ruskiyat-imperializam-e-byasnoto-kuche

 5. “Не Путин – руският империализъм е бясното куче”

  Сигурен съм, че е така! Точно както фашистка Германия беше срината, така и фашистка русия трябва да бъде срината – всичко останало са временни мерки!

 6. Браво Иво! Удари го право в зъбите тоя плужек водещия и неговата плаха съучастничка. Удари и скършения гръбнак на Нова телевизия, и по ПРЕСТЪПНО безгръбничните журналисти путински дезинформатори. Осъзнават ли нашите псевдожурналисти, че Путин е ВОЕННОПРЕСТЪПНИК! Че да бранят като матросовци путинска русия е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Не вдява ли Волгин, че е ПРЕСТЪПНИК! Кой да му каже на Волгин, че КОНСУМИРА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ всеки ден, че е съучастник в престъпленията на най-големия ПРЕСТЪПНИК на 21-век! Цял свят гърми, че сме във война, в това число информационна..Прокуратурата нали е голям борец срещу руския шпионаж, защо е свалила гарда пред абсолютно чистото престъпление “съучастие” в ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО!!! Да, времето е да спрем с политическата “коректност”, която е вид задимяване, путински сълзлив газ върху обществата.! Не може да има коректност, толерантност, умишлено създавана медиина среда, която щади дори от нежна критика ПРЕСТЪПНИЦИ.

 7. Борис Немцов беше човекът, който би реформирал из основи рашата, но … всички знаем какво стана!
  Русия трябва да се раздели на поне 10 отделни държави, като същевременно заплати всички репарации на Украйна – до момента са около $ 600 000 000 000 според президента Зеленски!
  В която от тези десетина държави остане ядреният арсенал, да се извърши утилизация на тези оръжия!
  В противен случай санкциите да останат в пълна сила!

 8. На пръв поглед – не по темата:
  Вчера или онзи ден писах – на лицемерите обръщащи се конюктурно по вятъра, никакво доверие, никакво прошка! Днес добавям – никаква пощада!
  Ето какво избълва днес уж преориентиралият се полезен идиот Орбан:
  “Унгария в никой случай не трябва да застава между украинската наковалня и руския чук!”
  Някой да се нуждае от коментар?!
  Мръсно, продажно копеле!

 9. @sms,

  Съмнявате се в Навални който с години е тероризиран и затварян от руските власти и едва не се гътна след опита за отравяне но нямате никакви съмнения спрямо изгрялата звезда КП снесен от проводника на руски интереси в БГ радев?

 10. Дано не да е жив и здрав, времето ще покаже.

 11. @ Hеорги Харизанов

  Отдавна вече не се възторгвам от ВНЕЗАПНО събудила се съвест и смелост. Просто не искам пак да се разочаровам. Отмъстителното злобно джудже за къде по-дребни “престъпления” на дисиденти срещу имиджа му, което той възприема като престъпление срещу човечеството 🙂 застрелва, трови, беси и разчленява, така че наблюдавам с повишено внимание случващото се около оцеляващия “злодей” Навални. Бъдещето ще покаже дали е този, за който се представя. Дано да е!
  Знам също какви “яки” протекции и доверие на службите трябва да имаш, за да те пуснат да “твориш” в руския “Первый канал” като журналистката Марина Овсянникова, която сама си призна, че се срамува от “творчеството” си досега и към която властите се отнесоха доста хуманно, глобиха я с “един хляб” и показно мъмрене. Постъпката й е положителен пример, дано да има последователи, но ще видим как ще се развие дисидентстването й. Ако се изкачи ПРЕКАЛЕНО бързо и лесно по йерархичната професионална стълбица, вместо да бъде смачкана от режима (както постъпиха с Иво Инджев у нас) значи има нещо гнило в “Дания”. Дано пък да е автентичен дисидент! Но, знаем, че коварството на руските служби няма граници!

 12. sms 💙💛
  16.03.2022 в 20:50

  https://apnews.com.ua/ru/news/pogibla-ukrainskii-volonter-i-mestnyi-prodiuser-foxnews-aleksandra-kuvshinova/

  Нашите медии ще кажат ли нещо за смъртта под руSSки обстрел на тази украинска журналистка – 24 годишната Александра Кувшинова?
  ————————–
  ПОКЛОН!
  ———-
  Или вече, под Единната диригентска палка, следят изявите и препредават единствено и само какво е казала Марина Овсянникова?
  Сега и аз да споделя моето скромно мнение.
  Допускам, напълно допускам, че жестът на Марина против войната да е бил напълно автентичен!
  Категорично го допускам!
  Но!…Оттук насетне почват едни леки съмнения да ме човъркат, под лъжичката…
  14 часова беседа с кагабешниците…
  И започват едни свободни интервюта…знаете в условията на каква военна цензура се случва всичко това в момента, там…Ще видим, ще видим…По украинските медии (и чрез Нова тв) се появиха обосновани подозрения за това какъв медиен ефект се търси…
  Ще видим, то времето ще покаже! Засега оставам не с едно, а с две наум…

 13. @ Българин
  Да, автентичните дисиденти ги убиват!
  Като младата и красива украинска журналистка Александра Кувшинова!
  Поклон пред смелостта и саможертвата й!

 14. sms 💙💛
  17.03.2022 в 16:27

  ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА И!

  Милата…Само на 24 години, само…

 15. Иво, поздравления за публикацията. Вече месеци се чудех защо не пишеш за Навални.
  Според мен, този човек е изключително смел и отдаден изцяло на каузата СПРАВЕДЛИВОСТ!
  Милиони руснаци явно също мислят така (излезли на опасни за тях митинги в негова подкрепа). А те със сигурност познават къщата си отвътре много по-добре от мен, колкото и да се интересувам, чета и гледам за Навални. Харесва ми паралела с Мандела, превърнал се в икона за стотици милиони хора по света, жадуващи за справедливост. Мисля, че е прекалено мнително впускането (на някои от коментиращите) в конспративни предположение (напълно неподкрепени с факти) едва ли не за някакво съглашение между него и путин!? АБСУРД! НАВАЛНИ не е способен на такава ПОДЛОСТ! НАВАЛНИ е най-светлата звезда на руския демократичен хоризонт. Нека да не се опитваме да я засенчваме! да оставим това на путинските пропагандони. Това че НАВАЛНИ още е жив се дължи на олигофрените, които не успяха да го отровят и най-вече на железния му дух. А сега вече да го убият, все едно путин да се снима с пистолет в ръка до трупа му! Не би направил това… от страх, наясно е с огромната подкрепа за НАВАЛНИ сред руснаците.

 16. 💙💛 Слава Україні 💙💛
  За съжаление след 77 години под руски ботуш, трудно , а понякога и невъзможно е да приемем чистата идея и търсим конспирация във всичко.
  Дали под бялото кокиче няма да израсте магарешки бодил ????

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.