Путлер наистина възражда СССР, където нямаше тоалетна хартия

Един от символите на вечния дефицит на стоки в СССР, каквато беше тоалетната хартия, отново става актуален в Русия. Режимът на Путин успява поне в това отношение да превърне постепенно страната в подобие на съветската империя. Удари на украинската твърдост мечтата му да възстанови съветското “величие”, но в предизвикването на падението по съветски стандарти определено жъне успехи.

 

 

 

 

 

 

Сред съветските постижения на Путлер е преди всичко монополизирането на “истината” чрез безалтернативна пропаганда, съдебната разправа с несъгласните, недопускането на протестите и прочее, характерни за Съветския съюз забрани. Връща се валутният режим и черната борса във връзка с него. Но най-вече се връща страхът от репресии при критикуване на режима.

Малоумието на “специфичния” подход към елементарни материални консумативи може да се види достатъчно представително от една инструкция как да се ползва …тоалетната хартия. В нея е казано всичко за идиотизма на инструкцията, който е представителен за  съветско-руското администриране.

Щеше да е забавно да преведа и преразкажа целия текст на инструкцията, но е достатъчно само да откроя мерките за безопасност, посочени в нейния край:

Не се препоръчва да се пуши в близост до “изделието”; не трябва да се дава на деца, защото не е играчка; не бива употребяваното изделие да се хвърля в места, свързани с културата, почивката и хранене; както и не трябва да се употребява повторно.

 

 

 

 

 

Някой може да каже, че това малоумие е измислица на зевзеци. Хммм, ще да са отлични познавачи на руско-съветския идиотизъм, ако е така.

https://sofiaphilharmonic.com/sabitia/%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b0/

35 мнения за “Путлер наистина възражда СССР, където нямаше тоалетна хартия”

 1. Поздравления за достойното представяме при виктор николаев, г-н Инджев!
  Явно сте изкарали от нерви скопеният духом водещ…особено с въпроса за волгин и постоянното му присъствие в медии и телевизионни студия..Щом гнусният, прокремълски Блиц.RU обръща внимание, явно много сте ги настъпали!

 2. Българин, моля Ви дайте един линк към последната изява на стопанина на блога, да гледаме и ние.

 3. Сената на САЩ обяви Путин за военнопрестъпник. ЕС ще направи същото скоро, а въпрос на седмица е това да стане и решение на ОС на ООН. Волгин вече е престъпник – съучастник на военнопрестъпник и пропагандатор на престъпния путинизъм, за сега според законодателството на САЩ. Скоро и според ЕС и ООН. За българсото законодателство и приложението на световното, европейското и собственото ни такова, не се наемам да твърдя. Като начало БНР трябва да се замисли докога под прикритието на свободата на словото, ще провежда пропутинска и провоенна пропаганда на Путиния? И Още – Кушлуков трябва да свали руската си кошуля или да бъде пратен да оглави RT в Москва или Еритрея. И още – СЕМ ще се събуди ли от препиването с руска водка или в съня си ще се спомине?

 4. Todor Todorov 💙💛

  Научих за достойното представяне на г-н Инджев от Блиц.RU – сигурно не е тайна за Вас, че изучавам без удоволствие, но с особена професионална погнуса, това злобно хибридно сайтче, директен рупор на зловредната прокремълска пропаганда у нас, така както ентомолозите изучават препарираните насекоми.
  Ако отидете на сайта на нова, може би вече ще има и качено ВИДЕО (освен ако по тъмночервенокафявия телефон не са го забранили).

  Поздрави!💙💛

 5. Според Федор Вениславски, член на комисията по национална сигурност и отбрана на Върховната Рада, кремъл е изпратил около 1000 кадировци да се бият в Украйна, повечето от които вече са убити!!!!
  СЛАВА УКРАИНЕ !!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!!

 6. Украинските войски са преминали в контранастъпление по няколко направления! Това беше съобщено по радио “Хоризонт”, а като знаем колко те са пестеливи, когато трябва да кажат добра дума за героичните укрински бойци, значи положението за кремълския ненормалник става напечено, или както казваше баба ми “бозук”!!!
  СЛАВА НА ГЕРОИЧНИЯ УКРАИНСКИ НАРОД И НЕГОВАТА АРМИЯ!!!

 7. Здравейте, г-н Инджев, поздравления за силното Ви участие в сутрешния блок на Нова. Вчера бе публикувана следната много интересна статия на Дитмар Шуман, кореспондент на ZDF в Москва, за “отровното джудже” Путин. Вярвам, ще Ви е любопитна. Поздрави, Мирослав, Мюнхен https://www.berliner-zeitung.de/open-source/ex-moskau-korrespondent-wie-ich-putin-traf-und-er-mich-das-fuerchten-lehrte-li.216966

 8. Г-н Инджев, едва сега гледах Вашето участие тази сутрин в “Здравей България”. Водещите май се разпознаха и затова така реагираха?!
  Голяма чистка трябва навсякъде: и мочи, и путинофили, и милиционери нереформирани, а вечно лаещи за пари, магистрати, олежали се и получаващи огромни пари за нищо!
  ГЕРОИЧНА УКРАЙНА ЩЕ СЕ ОКАЖЕ СПАСИТЕЛКАТА НА ЦЕЛИЯ НОРМАЛЕН СВЯТ!!!!

 9. Ок, достойно представяне и на г-н Инджев и на г-н Благоев, но моля опитайте се да не бързате да кажете всичко което мислите наведнъж и не се ядосвайте на тъпотията на “колегите” Ви. Напълно споделям Вашата гледна точка за ставащото, но когато се оставите да Ви изнервят нещата не са Окей.
  Поздрави!

 10. Скоро ще стане година, откакто мутрата официално не е на власт, но мисирките продължават да му отразяват глупостите, без при това да се дава думата на “другата” гледна точка!

 11. Има нещо извратено, отблъскващо в ръкплясканията, овациите и декларациите, че “ние сме с вас и Слава на Украйна”, когато президентът на Украйна Зеленски, пренебрегвайки личното си и националното достойнство на украинците в името на бъдещето на Украйна, многократно умолява високи европейски форуми, правителствата на САЩ, Канада, Великобритания и др. да затворят небето над Украйна, за да бъдат спасени животите на стотици невинни украинци – деца, жени, старци и да помогнат със самолети и друга военна техника. Гледах днес обръщението му и към Конгреса на САЩ, където, освен към сенаторите, той се обърна и лично към президента Байдън с благодарствени думи: ” Ние изживяваме 11 септември и “Пърл Харбър” всеки ден от три седмици насам. Днес, за да бъдеш лидер на света, трябва да бъдеш лидер на мира.”
  Щом като на всички световни форуми единодушно ръкопляскат, аплодират и твърдят, че изцяло подкрепят Украйна, защо не го правят!? Путин, ако е решил да разширява военния конфликт, ще го направи, независимо дали му е даден повод или не. Точно тази “подробност” не могат да осъзнаят цивилизованите световни лидери, които още не са му “сърбали борша”! Затова, ако сте наистина световен елит, помогнете на Украйна, защото те се сражават и заради вашето бъдеще! Дайте на украинците оръжие, за да се защитят сами и затворете украинското небе за самолетите на руските изверги! Иначе по какво се раличавате от извратените воайори в интернет?

 12. Ето едно заснето с дрон престъпление на руската армия

 13. Много дълго ни липсвахте на екран г-н Инджев ! Почти сюрреалистично още ни изглежда все по-честото Ви появяване в ефир след 10?… години терор от руските лакеи . Вие ОБАЧЕ сте едно честно и чисто и смело сърце ! Пряка реч , назоваване на точни имена на съучастници на Империята на Злото в България ,и за малко да разплачете водещия … Горан Благоев -също с достойна позиция на Човек .

 14. @ Konstantin
  Благодаря, че сте си направили усилието да намерите и публикувате линка с днешното участие на Иво и Горан в “Нова”ТВ. Щях да го пропусна. Беше едно от най-силните и въздействащи върху съзнанието на целенасочено дезинформираните зрители. Разочаровах се от Виктор Николаев. Страхливец!

 15. А … забравих нещо важно :
  💙💛 💙💛 💙💛 💙💙💙 💛💛💛 💓

 16. Поздравления и от мен!
  В момента след завършващия удар, камерата даде на преден план лицето на водещия Викторчо.
  От изцъклените му очи струеше страх! Само страх! Много СТРАХ! Последван от десетсекунден ступор.
  Насладата беше неописуема…

 17. Шапо за представянето, Стопанино, родните пуТкиняци синеят от злоба. Прэмиерът пUтков, известен и като ККК (киро кремльовския кап Y m) побърза да обяви акцията на Овсянникова за “обикновено хулиганство”. Е, ако перифразираме сталинския лаурет пэшков, роденият да пълзи не може да разбере онзи, който лети. Иначе, поредният отстрелян генерал е ликвидиран заедно със 7 еничери от специалната дивизия “Дзержински”. Пред вид присъствието на “Уоли” можем да очакваме още подобни добри новини. Господ въздава всекиму заслуженото. Общата ни любимка – ниначка дюлгеравна, вече не се явява по телевизора, щото изглежда страшно, не е представително за пуТкинизма, тъй да се каже. Па е и кьорава като прилеп, зле е за пропагандоните. Респект!

 18. Изгледах клипа и се възхитих от последните Ви думи, г-н Инджев!!! “Не искам да съм част от този престъпен синдикат” !!! Не им зная качествата на водещите, но споменаването на имената на блядките Волгин и компания направо им бръкна в отходните канали!
  Шапо!!!

 19. Водещите на това предаване са лицемери.
  Бягат като ужилени в момента в който се споменат имената на русоробите които с години изливаха откровена помия върху българите.
  И го правят защото не било етично да се говори в тяхното отсъствие.

  А бе вие в България побъркали ли сте се?
  До кога ще сте КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ?

  Може би е неетично и за Хитлер да говорите понеже не присъства?
  Дръжки на микрофони сте а не журналисти.
  Не може да продължавате да се правите на слепи.
  На тоя свят има зло и добро и вие оставяте злото да вилнее без да го предизвиквате.
  CNN многократно изкарва на показ лъжите на журналистите от Foxnews примерно.
  Без да се притесняват “етично”..
  Понеже виждат че лъжите на Фокс носят проблеми за обществото и държавата.
  Или вас не ви интересува България, по ви е важна “етиката”?

 20. Поредната смела и безкомпромисна изява на г-н Инджев! Поздравления!
  Този мушморок виктор николаев съм го запомнил с гаднярското провокативно питане към г-н Иван Костов: “а днес колко пари откраднахте”? Мисля си че годината беше 2001.

 21. Иво, и брятя и сестри в блога,

  На края на третата седмица на войната в Украйна намирам време и сили да ви пиша.
  Споделял съм и преди, че не мога винаги да пиша тук – такава ми е работата, че понягога само ви чета на екарнчето на телефона си. Така беше и този път, след началото на войната.
  Първите дни просто четях в шок от това, което не вярвах. че е възможно.да се случи. Агресия, война, братоубийства!
  Лично аз, АЗ познавам и говорих с украинци, чийто семейства бягат от войната, чийто домове, чийто труд на живота им, щото украинците, като нас, българите ( ще се учудите колко братски са те за нас), работят цял живот с надеждата да оставят нещо на децата, бяха разбити от Путлеристките снаряди.
  Разговарях с украинските ми познатите.
  За да им дам надежда, за да им кажа, че Европа и САШ, …..че НИЕ сме с тях.
  Не можах!
  Не бях емоционално подготвен
  Не можах да бъда по-твърд, по-спокоен от тях. Те го рабрха по гласа ми.

  И се моля на Бог да погледне надолу и да помогне да се въздаде справедливост.

  И не мога да си проумея,!
  Как е възможно лица като Курнелия, като Радев, като СИКаджийакта Мутра да достигнат такива НЕ човешки дълбини.
  Нямало да пращаме оръжие на Украийа!
  Нашият “национален интерес” бил не знам какво си?
  “Западът” бил също “воновен”? за агресията?!!

  А тридесет процента от българиет “подкрепят Путин”??
  Тридесет процента абсолютни морални инвалиди!!
  НЕ човеци.
  Българи, пък НЕ човеци!
  Внуците на онзи народ, който спаси евреите си.
  На озни народ, чйито партиарх застана на релсите пред вагоните с български евреи, за да спре унищожението им.
  ТЕЗИ внуци сега ОПРАВДАВАТ Путлер!!
  Боже, помогни ни!!

  Но така, ще е, щото пРезидента и БКП, в едно с ГЕРБавите преврърнаха България в путлериста пропагандна лаборатори, в една НЕ човешка държава.

  На водещия на Нова, който с абсолютна сигурност чете тук – НЕ знам и на искам да науча кой сте, но бих ви заплюл в лицето за НЕ човешкото ви, плазмодийно отношение. Вие НЕ сте нормален човек, щом не можете да осъдите бруталната путлеристка пропаганда, щом мрънкете, “да не обсъждаме хора, които не са тук”, когатои се говори за явни путлеристи в България. Ами, да поканим Путлер, та да го обсъдим, а? ТТолкова тъпо, че е чак до нивото на ГЕРБаеата Мутра.

  Иво, благодаря ти за всичко!
  Благодаря ти, че пише, благодаре ти, че изговаряш истината по телевизиите, благодаря ти, че си просто нормален ЧОВЕК!

  Бих умрял от срам, че съм българин, ако те нямаше теб и този блог.
  И почитание на всички споделящи тук.

  @Георги Харизанов и “Българин”: Радваме се, че ви има и двамата. Моят прочит на нещата е много по-близо до “българския”, но Харизановият ми прилича на това, което вероятно Христо Ботьов би написал. Доста буйно, често недомислено ( намигам приятелски), но от сърце и честно.

  Иво, бих се радвал, ако можеш да предадеш на Горан Благоев моите почитания. Вие двамата измихте “срама по челото” на България с последното си гоструване в Нова.

 22. Лелееее, направо боНба! Е Иво, много време ще бършат сълзи в Нова тв. Ама и те… Как са се объркали да ви поканят теб и Горан Благоев? Заедно?! Направо не можах да повярвам! Стана ми жал за тях, горките… То беше неравен кьотек. Кроше отляво, кроше отдясно. Ето това е истинска журналистика. Право куме у очи. А как само се бяха подготвили Виктор и Мирослава да протупат работата, да го дадат по лежерно някак.. Ама не стана!

  ШАПО!

  Слава Україні!!!

 23. Arthur 💙💛
  16.03.2022 в 21:56

  Приятелю!

  Прочетох на един дъх написаното от Вас, от сърце и душа, с толкова много емоция написано, и истинско, истинско, истинско…толкова истинско, че даже цяла година да гледам и чета нашите скопени телевизии, и капчица, зрънце истина, колкото написаното от Вас, няма да мога да сбера и събера…!

  Писал съм и друг път тук – добре, че го има този Блог на Свободата през годините – иначе, честно казано, бих се задушил в лепкавата паяжина на съвременната ни, нашенска, медийна пошлост, съчетана с нечовешко БЕЗДУШИЕ и откровен, ехиден ЦИНИЗЪМ през последните три седмици!

  Пишете, пишете, пишете…! Радвайте се на възможността да напишете свободно всяка ваша дума!

  С Георги Харизанов имаме задочна закачка – спорим…както правилно сте забелязали, имаме сходство в над 90% по темите…спорим по 10%…и аз се опитвам извън емоцията, с разум и анализ да прогнозирам и да го убедя какво ще следва…
  Забележете, уважаеми – в цялата хибридна медийна отрова – троловете, които най-бурно ругаят К. Петков, Н. Минчев…съвпадат на 100% с изчадията от ПП Израждане и разни “патриотични” утайки, които за щастие българският народ ИЗРИТА от Парламента на последните избори!!! Както и да е…явно скоро ще стане ясно кой от двама ни е бил прав…

  И да напомня – не вярвайте нито дума на СИКаджийската, мутра Бойко Методиевич!!! Нито дума!!!

  Не забравяйте никога – Украйна е Европа, а Крим – Украйна💙💛 – завинаги!

  UA TV 💙💛 Гледайте UA TV – все още я има програмата в листата на А1 – и в директен ефир в интернет – всичко за войната в Украйна и за военните престъпления на кагебистки ИZРОДИ! UA TV – Телевизията на Свободата 💙💛 И На РУСКИ ЕЗИК!

  Бъдете здрав, Вие и Семейството ви!

  Да живее Европейска България!

 24. @Arthur,

  Аз също се радвам че сте тук с нас и ви благодаря за споделеното.
  Да, не е лесно да утешиш хора бягащи от най-голямото зло на тая земя, войната.
  Не гледам много телевизия но на няколко пъти попадам на видеа по интернета които показват прокудените деца на Украйна. Сърцето ми се е късало когато видя макар и за милисекунда ужаса на войната изписан по лицето на някое от тях. Това е един неописуем ужас който ще остане в сърцата им докато са живи.. на късметлиите от тях които ще останат живи.

  И аз подобно на вас съм бесен на тази нашта мила родна журналистика лишена напълно от ЧОВЕЩИНА!!
  ЕМПАТИЯ!! Хубава дума.. доста позната на запад.. в България не толкова.. съчувствие му викат там.. ама като гледам жената нинова напълно е лишена от нея..
  А за тези които стоят на страната на капуткин не знам просто какво да мисля.. жалко, тъжно, срамно..
  България наистина е една криворазбрана цивилизация.
  Ние сме някак си неспособни да обръщаме внимание на простите и човешките неща.
  Мислим си запада това са някакви фиртифлюшки луксозни, скъпи домове, коли, неща и това е смисълът на живота и не можем да прозрем че там на запад хората имат преди всичко чест и чувство за справедливост, достойнство, човещина..
  В Англия 100 000 семейства са подали заявка да приемат бежанци от Украйна в домовете си.
  За един ден 100 000 заявки!!
  Хора с големи сърца!

  Спомням си преди време когато в България бяха дошли сирийски бежанци, народа мръщи се, стене, бунтува се.. напърчил се от страх, не иска бежански лагери до неговите села.. дори негодуваха когато такива се организираха в Гръцко но близо до нашата граница.. да не повярва човек!
  Та в тази обстановка дадоха по телевизията две жени от Англия.. дошли в България да помагат на сирийските бежанци.. или по скоро на децата от тях..
  Казват, тези деца имат нужда от образование, усмивки.. и те бяха там да им ги дадат.. и децата окликваха..
  Докато българският народ се гърчеше от страх и гледаше бежанците подозрително..

  Ето така се градят успешни общества, когато култивираш човещина..
  Нашите мисирки са виновни пред род и родина заради липсата на човещина!
  Позволиха обществото ни да бъде завладяно от орките..
  Също и политиците.
  киро подмяната не смее да сгълчи кръстниците си радев и нинова за безсрамието им.. иначе Украйна била в сърцето му..

  Пишете по често Arthur..

 25. Поздравления и от мен за г-дата Инджев и Благоев. Чудесно се допълвахте, изненадвайки неприятно водещите с развоя, който дадохте на разговора. И какво лошо видяха в това, чe споменахте имена на известни коментатори, които се бутат да излагат путлерастките опорки пред всяка услужлива дръжка на микрофон на име виктурчу или бай кольо? пьотр ‘мож`-ли-ми-затвори-устата’ вольгин миналата седмица не се яви при Сашо Диков, въпреки че беше анонсиран. Сигур е напълнил гащите на път за студиото.

 26. Като стана въпрос за човечност, запад и финтифлюшки.. с риск да ви отегча..
  В един период изкарвах прехраната си като частен шофьор в компания която обслужваше доста богати клиенти.. да кажем мултимилионери..
  Клиентите не бяха много така че се опознаваш добре с тях.
  Влизаш в ритъма на живота им така да се каже.
  За нито един от тях не си спомням да се е държал най-малко неуважително към мен.
  Нещо повече, с повечето от тях съм водил свободни разговори докато пътуваме.. по темите от деня.
  Търсели са мое мнение, отговаряли са на мои въпроси, обсъждали сме политики и т.н.

  Много пъти са демонстрирали и изключително уважение към мен което ме е трогвало. (не говоря за щедрите бакшиши)
  Примерно – понеже знаят че имаш дете връстник на тяхното, когато влизат в магазина за детски обувки купуват един, два чифта и за твоето.
  Или пък от магазина за пастички и тортички една от кутиите е за теб.
  Или пък поканват те в огромният си самолет не за да се изфукат а ей така да задоволят любопитството ти.
  Или пък поканват те в джипката да обиколиш огромното имението с тях не за да се изфукат а просто преживяването да е споделено.
  Културни, земни, уважаващи другият независимо от статута му хора.

  И от тях разбираш че парите не са всичко.
  Спрете да робувате на финтифлюшки и господари, български политици и журналисти, бъдете хора!

 27. към Георги Харизанов 💙💛 17.03.2022 в 01:08 Споделям напълно мнението Ви, относно двете категории пари…, най-общо материалното от една страна и ценности, морални, човешки от друга. Интересно е колко контрастно изглеждат те погледнато на запад и у нас, въпреки че де юре и ние уж сме запад, но … . Да, на запад двете категории почти се припокриват, а у нас едва едва се докосват. За по-младите: през ранните 90-те год. на мин век комунистите заграбиха безскрупулно националното богатство, което днес прано и препрано продължава да се владее от потомците им, дърпайки конците на нинова. Това престъпно забогатяване им се видя малко, та си спретнаха вис и сик и прочие банди, за да мародерстват нагло всеки предприемчив, способен, честен човек опитал се да създаде свой малък бизнес. Същите ненаситни другари, опримчиха митниците с контрабандни канали. и всичко разбира се в пълно отсъствие на МОРАЛ. и т.н. керванът все така си крета. Разбира се, че изключения има и от двете страни. Уважение за всички българи успели честно да създадат и развият свой бизнес! и да го задържат въпреки наглите опити да им бъде откраднат. Само те си знаят какво се е наложило да преживеят за това!

 28. @Павлин,

  Комунистите са раково образование, израждане.. В Америка са се излекували.. изрязали са до кокал и са се погрижили да има редовни прегледи за пациента за да няма връщане..
  Надявам се след войната в Украйна Европейските глави да уврат за подобна идея и на този континет..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.