Май натиснах “червеното копче” с критиката си към българските медии

 

 

 

 

Потвърди се дългогодишното ми твърдение, че сред забранените теми в българските медии първо място заема тъкмо критиката към медиите. От криво разбрана “солидарност”, зад която прозира принципът на гарвана да не вади окото на другия гарван или медиите да не си вадят кирливите ризи.

Рядко ми се е случвало да получавам толкова емоционална и многолюдна обратна връзка за моя телевизионна изява, както след вчерашното ми участие в сутрешния блок на Нова телевизия. Знам, че срещите ми с аплодиращи граждани не могат да претендират за статистическа достоверност, но все пак разполагам с мерилото на десетилетния си опит, което отчита извънредно голям отзвук. Видно е със сигурност, че хората у нас са зажаднели да чуят истината за най-упорито съхраняваната публична тайна, свързана с ролята на медиите у нас, която няма как да се чуе поради нежеланието на самите медии да се видят в огледалото на критиката. https://nova.bg/news/view/2022/03/16/361217/ще-се-появят-ли-последователи-на-марина-овсянникова-в-руските-медии/

И “изведнъж”, някой казва на глас онова, което хората знаят и си мислят. От екрана на може би най-гледаната българската телевизия днес. Дали този някой ще го поканят пак? От отговора на този въпрос зависи изводът колко много съм ядосал домакините си.

Какво толкова съм казал? Няма да се преразказвам. Ще обобщя кратко: казах, че българските медии , кой повече, кой по-малко, са главните виновници българите да не могат да различат днес доброто от злото, след като толкова години са ги облъчвали медийно с легитимирането на злото като нещо нормално под претекст, че то заслужава думата да си каже другата гледна точка. Нещо повече, гледната точка на злото, агресивно като правило по своя изказ и поведение, в много случаи се оказваше доминираща. “Другата гледна точка” беше тази, която защитавам, но беше игнорирана и съзнателно маргинализирана, дори истеризирана като проява на вид “екстремизъм”срещу на приемното за нормално путинофилство.

Така се стигна до отвратителното положение, при което обърканите българи не разбират в момента при заплаха от ядрена война, поради агресията на Путлер, че той е най-големия злодей на нашето време.

Водещите Виктор и Мира бяха шокирани от въпроса ми дали някой в българските медии ще се засрами. Не искам да ги коментирам. Ясно е защо беше техният шок и ужас. Не беше толкова заради факта, че започнах да назовавам добре известни имена на конкретни виновници, макар че двамата изтъкнаха точно този аргумент – че не е етично да се споменават имена на колеги, които не са в студиото. 

Моля? Отказвам да са ми колеги хибридните помагачи на проруското статукво, които години наред го обслужват под претекст, че защитават плурализма на мненията.  Къде им беше “колегиалността” спрямо моята, наистина другата гледна точка?

Сред многото поговорки, с които не съм съгласен, е “ една птичка пролет не прави”. По тази логика трябваше отдавна да си зимувам и кротувам, вместо да чуруликам от телевизионния екран при първа възможност и да смущавам статуквото. Сещам се за фейлетона на Ботев за политическата зима, но хайде да не давам храна на желаещите да ме набедят, че се сравнявам с националния ни герой.

Поне една журналистическа реакция ме убеди, че съм прав да правя опити да предизвикам “пролетта” на заледения хлъзгав терен на говоренето за българските медии. Ето какво пише Веселина Седларска. Споменава ме, но не това е основната причина да я цитирам дословно. Правя го предимно заради факта, че става дума за Веселина Седларска. Доброто име има значение. Ако някой не знае коя е Веселина, ето връзка към една публикация отпреди няколко дни, свързана с нея.  

https://e-vestnik.bg/35572/veselina-sedlarska-sega-vsichko-se-svezhda-do-nyakolko-emotikona-do-nyakolko-reda/

Путинофилията е доволната простотия и некадърност

Веселина Седларска

Пиша това с тежко сърце – България е на път да изгуби и малкото свестни и нормални хора, които живеят тук. Стигна се до някаква граница на възможната поносимост към путинофилията.

Тази болест не е от днес, Захари Стоянов пише, че Чардафон наричал русофилите „черно месо“. Много стана черното месо, вони, нито да го преглътнеш, нито да го изплюеш.

Путинофилията не е друга гледна точка, путинофилията е доволната простотия и некадърност, душевна сиромашия е путинофилията.

И колкото повече се правим на възпитани, толкова повече простотията ще се кикоти с хилещи се емотикончета под постовете, с които се стараем да наливаме свяст в чугунените им глави.

Най-страшното ще бъде, ако в един момент нормалните хора просто се оттеглят, за да не полудеят.

Това трябва да го разбере мухлясалият в разбиранията си президент, лекомисленият ни премиер и всички по веригата до Мира и Виктор, които тази сутрин се гърчеха пред гнева на Иво Инджев.

Не сте виждали да пиша такива нещо досега. Но ви обещавам, че вече ще виждате.

Търпилото ми към задухата, в която живеем, свърши. Трябва да се проветри.

 

41 мнения за “Май натиснах “червеното копче” с критиката си към българските медии”

 1. Ах, как хубаво напръска безликите, сгърбени от путо-поклони джурналистчета калта от камъка в блатото им, който им метна Иво!!!!
  Как приятно за окото се огъваха, засукваха, заплитаха и изсулваха като омазнени макарони пред истината техните лисичи путински душички…! Наслада за очите и мехлем за десетлетията наранявани от безгръбначието им зрители..ох, ох ох..благодаря.
  Ами сега, когато след броени дни, пропутинската пропаганда във всичките и модофикации бъде обявена за сътрудничество и подпомагане на военнопрестъпник и терористки режим, какви ли ще ги дъвчат?
  Ами, като ловът на путинки набере скорост и метлата се завърти и насам? Ами като депутинизацията на света забърше и нашата мръсна маса? Ами когато стане ясно и на слепите, че русофилството ни е скрита форма/ятак/ на путинизъмъ, тогава?..Голям рев ще падне, защото гърбиците на путинопоклонничеството се изправят с разпъване на кръста на позора! А там боли…

 2. Чест и почитания, г-н Инджев!💙💛

  За два дни си пускам за седми път видеото с Вашето участие!
  И удоволствието ми расте с всяко следващо гледане…
  БРАВО!

 3. „ОТКАЗВАМ ДА БЪДА ЧАСТ ОТ ТОЗИ ПРЕСТЪПЕН СИНДИКАТ….“

  ПРАВО В ДЕСЕТКАТА, г-н Инджев. Моите уважения. Браво!

  Само като илюстрация на думите ви: „”Аз вярвам, че човекът не само ще издържи: той ще възтържествува, ще победи, ще господства. Той е безсмъртен, не защото единствен от живите същества има неизчерпаем глас, но защото има душа, има дух способен на състрадание, на саможертва, на издръжливост. ” – Уйлям Фокнър

 4. Моето безкрайно удоволствие, господин Инджев, когато можах да Ви видя като участник във форума при Виктор и Мира. И още по-приятно останах изненадан с новият Ви почин, ВЕЧЕ да споменавате поименно личностите прокарващи погнусата, чрез което ефективно ще им свалим маските с единствената цел да ги изобличим за бълваните лъжи и манипулации. В случаят споменавам и на първо място Виктор, защото той там се оказа по-изживяващият се „Морозовец„, който първи се включи да „покрие“ амбразурата на изказаното Ви недоволство. И, Боже мой, с този нищожен довод, че не трябвало да бъдат критикувани хора, които не присъстват, защото не могли да се защитават! Подобно използвано тъпо твърдение, което също се прокарва от подобните им е, че трябвало винаги да се съобразяват и „различните мнения“. Сигурно с такива аргументи трябва да се канят Хитлер или Сталин, или по липса на плът и кръв, Сивия молец или клакьорите му. С една дума, дори по поръчение, да продължаваме да пълним студията с боклуци и така да не се дава възможност и време на изказващите на нужни за обществото мнения, те да могат добре да ги представят и което е особено важно, да посочват отровителите.
  Вижда се обаче, че е дошло времето на обратите. Първо, на световно ниво (благодарение на Путин и вероятно по стар навик, трябва да му направим някакъв паметник), после с обичайното забавяне и у нас (пак по навик), като вечно чакащи да отмине бурята! Дано до тогава за нас не отпътува и влака на тази промяна!

 5. Според мене трябваше по-аргументирано да се обясни на зрителите защо публичното говорене в защита на Фюрера от Кремъл е престъпно. Да се каже в няколко изречения. Първо, че Фюрерът е расист по отношение на евреина-президент на Украйна, а също по отношение на нисшата раса – хохлите. Второ, че пропагандата му внуши на руския народ, че е богоизбран и е най-велик, който прие милитаризма като национална гордост. Трето, че този човек установи абсолютна еднолична власт, забрани всякаква опозиция уби на улицата водещи опозиционери като Борис Немцов и хвърля в лагери несъгласните с него.

 6. Г-н Инджев, благодаря! Докато се радвам на всяка контраофанзива на славната Украинска армия, съм във възторг от Вашата на журналистическия фронт.

 7. Шапо И за Веселина Седларска

  Марк Солонин

 8. Сганта е побесняла и изнагляла до безкрайност. Най-новият им нагъл рефрен е, че цивилните жертви били заради Зеленски, защото не се предавал. Западът също е виновен, защото пречел на Украйна да се предаде и безобразното избиване на цивилни да спре. Което разбира се е още по-нагла лъжа, защото избиването няма да спре, само ще бъде прикрито, но е много по-мащабни размери. Путлерастите заплашват и кълнат, като в момента са активизирани максимално за да не помогне България на Украйна в борбата и срещу империята на злото, като бясно псе чустващо края си са.

 9. “Когато гръм удари…” След посещението на Кьовеши, МВР е арестувало Борисов и компания:
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/03/17/4325582_boiko_borisov_i_vladislav_goranov_sa_arestuvani/?ref=home_NaiNovoto

  По темат за войната в Украйна. Мирър цитира Христо Грозев и друг британски вестник, че в Русия е арестуван зам.-командира на Росгвардия (преторианците на Путин), а Елвира Небиулина е подала оставка начело на ЦБ на Русия.

 10. Какво чувам?

  Арестували другаря Методиевич и част от шайката Му?

 11. Вижте какъв “циркулярен” panic message получих 🙂
  Може пък да ми пише “лично” пРезидентът ? 🙂

  “Братя и сестри, тези дни в България ще дойде американския военен министър, за да оказва натиск върху България да приеме американски войски и да стане арена на бойни действия! В Гърция вече пристигат кораби с войски, за да се разгърнат в позиция в България и Румъния (в момента слизат на Александрополис). Ако нашите управници ги приемат, рискуваме да се въвлечем във войната с Русия! Братя и сестри, започнахме общи молитви (за мир в България и по света, за разумни мирни действия на нашите политици и др. в този дух – на който както му дойде отвътре) – на всеки кръгъл час (който когато успее да се включи). Моля, разпространявайте информацията, за да се включат повече хора в молитвите! Бог да пази България! “България да запази пълен неутралитет.”

  Паника а а !!!

 12. Кьовеши на лов за келеши. ББ май го избраха предсрочно.

 13. Съобщиха, че арестували Борисов и сие, сега чакам съобщение за ареста на Радев и Курнела! Янев избягал в Поповица, при жена си, а Копейкин – в руското посолство, при Путрофанова 🙂

 14. Поздравления, г-н Инджев, дано вашите усилия да доведат до желаното пречупване в този фалш на медии който съществува в момента в България. Трябва много повече професионализъм, много повече независимост и най-вече много повече морал от хората в гилдията.
  Относно тъпата приказка че “една птичка пролет не прави”.. Да, подобна приказка може да я роди само българският народ който наистина не вярва в чудеса… затова е и най-бедният.
  Но примерите говорят точно обратното – отделният индивид е в основата на много от големите събития.. добри или лоши..
  Ако една птичка пролет не прави нямаше да има Хитлер, Путин, Сталин и милиони изтребени.

 15. Г-н Инджев,
  Поздравления! И за Вас, и за г-жа Седларска! България има нужда от повече такива като Вас. Щом човек има за съмишленици такива хора, значи е на прав път.

 16. Аз щях да изпадна от колата на кръговото на телевизионната кула, само като чух как двамата водещи пълнят гащите… а само слушах по радиото. После изгледах епизода с кртинка и истински се забавлявах с физиономията на ощипана селска мома, която направи клетникът Виктор Николаев. Респект! 💛💙

 17. не съ спец по компютрите,няколко пъти опитвах,но не ми се отваря.Н о от думите на г-н Инджев разбрах за какво иде реч.Продажните журналисти като Волгин,Николаев,Пакистанеца и знаете кохортата руски подлоги трябва да бъде заклеймена.А сега-добра новина -Узбекистан не признава т.н.ЛДР и ДНР,държи на териториалната цялост на Украина и нейния суверенитет.За протокола-на амбразурата е Матросов,а Павлик Морозов предава баща си на НКВД,за това,че е скрил жито.

 18. https://www.youtube.com/watch?v=OBEQleMm8ic

  Тінь Сонця – Їхали Козаки (Війна 💙💛Україна-Росія)

  “За рідную землю💙💛
  За батьків і друзів
  І за спів дівочий,
  що дзвенить у лузі…”

  Героям Слава!

 19. Сигурен съм, че след съобщението за арестта на герберите много българи
  тази нощ ще заспат като къпани.

 20. Хората които Ви подкрепяме сме всъщност много! Време е да излезем от сенките и да застанем редом до Вас!
  Успех и здраве!

 21. “Колегиалност” и “професионализъм” – любимите думи на посредствените. Забравят ги веднага – в мига, в който трябва да бранят собствената си кожа. И, да, всички обичаме Веселина Седларска.

 22. Изгледах го това видео.
  И поздрави за вас и колегата ви отдясно.
  Водещите на тази телевизия ще трябва много да се засилят, за да настигнат света
  Все пак не си губете нервите( не вярвам че го пиша това като знам колко ми е къс фитила )
  Убийте ги с експертиза.
  Хладно…

 23. Доста отдавна следя с интерес изявите на Веселина Седларска като писател и журналист. Пише интересно, честно и откровено!
  Относно новината на деня: Ха честито! Най-после мутрата закопчан! Сега очаквам примерно прокурор Милко Момчев да му повдигне обвинение и … иди на хуй. мутра!

 24. 17-ТИ МАРТ – НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!!!

 25. Новините за ареста на тиквата и съратници са добри.
  Но са и нож с две остриета.
  Ако това е само един театър и няма сериозни доказателства които да доведат до ефективни и справедливи присъди има вероятност тиквата просто да бъде изпран..

 26. Мачкай, Терминаторе! Изумително като съдържание и емоция обръщение на Арнолд Шварценегер.

 27. Срива се още един военен мит, този път в България.. “Тежката артилерия” Атанасова оказва се е доста поолекнала.. Обикновени бандити облечени в скъпи дрехи купени с крадени пари.. ГЕРБ – Гъзолизците са Единни в Рушенето на България. Моля се доказателствата срещу тези бандити да са бетонни!!!

 28. Адаш, Арни е железен. Но най-вече е човек! Да не забравяме и многото клипове с които той се обръщаше срещу тръмпистите. Горе долу им казваше същото и на тях.. че са с промити мозъци и че ги лъжат..

 29. Защо няма акциа срещу най-големият крадец последните години – Пеевски?

 30. На шибаняците от гроб които си скубяк косите че тиквата в продължение на ЦЯЛ ЕДИН ЧАС бил лишен от адвоката си.. или че сегашният премиер вчера не се бил появил в Народното Събрание ще кажа следното – А бе, бандити, вашият черкезин не се мяркаше в парламента в продължение на дълги месеци да не кажа години! Или забравихте вече ролята на гумен печат която бяхте отредили на Народното Събрание?!?!?
  Когато една кметица от Младост се изправи срещу вас и ви би на изборите какви ги надробихте срещу нея бре, МУТРИ БЕЗПОДОБНИ?
  Не само че не и дадохте достъп до адвокат в продължение на МНОГО ДЪЛГИ ЧАСОВЕ но я унизявахте така както може би и Левски не е унижават от османлиите..
  А за това че сме били върнали в 45-та, че това било комунистическа репресия и подобен бълвоч – Вашият черкезин предпочете да си изгуби работата но да си запази комунистическата книжка, неуважаеми! Или и това забравихте?!?
  Така че затворете МРЪСНИТЕ СИ БАНДИТСКИ УСТИ! Нямате абсолютно никакво право дори да мъцкате, БЕЗСРАМНИЦИ!

 31. Русоробът радев се е изказал..
  Този който щял да праща оръжие на Украйна да излезнал пред обществото и да обяснил каква щяла да бъде цената..
  Същата даже и по-малка отколкото цената която плащат Литва, Латвия, Полша, Словакия, Словения, Румъния и т.н. глупако!!!
  Бих му задал въпроса по следният начин – Този който не иска да праща оръжие на Украйна нека да излезне и да обясни пред обществото каква ще е цената за украинските жени, деца и старци и готов ли е да я плати? Или живота на наследниците на героите на чиито гроб на Шипка лицемерно се покланяш няма значение за теб!
  Отговори безсърдечни русоробино!
  За жалост премиерът който си сложил на власт ще действа по начин угоден за теб..

 32. Като гледам колко хора са се събрали на “всенародния” протестен митинг в триъгълника на властта, ами то опашаката за олио в “Кауфланд” беше по-голяма…
  Че и антикомунисти се изкарали тези крадци?! Вдигнали лозунг: “Комунизмът се завърна, ще повърна”. И онази ПКП, дето дойде от Кърджали да казва на софиянци да ходят пеша, вместо да се возят на бойковото метро, и тя днес цъфнала и се дере по микрофона!
  Б О К Л У Ц И ! ! !

 33. Гербаджийският протест не ме интересува, по- скоро арестът на Борисов и сие ми прилича като “на умряло куче нож да вадиш”, но безсрамното изявление на Копейкин пред микрофоните в парламента ме възмути и разтревожи.
  Имам усещането, че руската Пета колона цели ПРЕВРАТ, чрез организирани протести и хаос да провали посещението на военния министър на САЩ у нас.
  Умирам от срам и възмущение! До там ли стигна България и очевидно бутафорните й институции, че допускат да се разхождат НА СВОБОДА, безнаказано, шепа национални предатели и да агитират за интересите на една чужда и враждебна към нас държава- световен терорист? На всичкото отгоре тези руски агенти са представени в Българския парламент (чрез изборни фалшификации) и въпреки микрскопичната бройка депутати, им се позволява “да си разиграват коня” в парламента, дава им се думата да ЗАПЛАШВАТ правителството и да се опитват користно да налагат опасна и вредна за интересите на България политика, обслужваща Кремъл.
  ЗАЩО вътрешният министър Рашков още не е арестувал тези жалки копейки за национално предателство, а вместо това да им се дава достъп до всички медиите, за да подстрекават гражданите срещу властта и да клатят правителството?
  Утре руските възрожденци щели да организират пропутински протест пред военното министерство, където вероятно ще се състои срещата на военните министри н България и САЩ, и това е удобен момент, г-н Рашков, да покажете кураж на достоен български министър като арестувате на място, преди да са ни компрометирали и унижили пред света като цивилизован европейски народ, Копейкин и мутрофановата му свита за националното им предателство! От какво Ви е страх? От пРезидента ли? Тази путинска марионетка е окончателно компрометирана, в пълна международна изолация! Чака го импийчмънт за държавна измяна и всебългарско презрение.

 34. Бих казала – зависи от птичката! Браво и поздрави от любимите ти Берлинчани – Ани

 35. Гледам новините по всички телевизии днес…и установявам едно:
  Пушилката около т.нар. “арест” на ББ им дойде дюшеш на всички!
  Руската агресия срещу Свободна Украйна минава изцяло на заден план…в отразяването.
  Това е..Пак същите физиономии, дето мааалко от малко ги бяхме позабравили през последните седмици.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.