Арестуваха Бойко Борисов и новините за руското варварство в Украйна

 

 

 

 

Не подозирам умисъл и връзка между едното и другото, но е факт: вместо да научаваме от нашите медии какви ги върши Путлер в Украйна, цяла България съпреживява днес през телевизора драмата с арестуването на един български гражданин. Войната на Путин в центъра на Европа изчезна мигом от българското полезрение и заслугата, макар и косвена, отново е на онзи, който командваше еднолично България дълги години. 

Ама това не е кой да е гражданин, ще кажат най-вече онези, които го подкрепят. Така е. Това е автократът, който еднолично обслужи стратегията на Путин Украйна да бъда задушена чрез заобикаляне на газовия руски износ към Европа от Север и от Юг. 

Еднолично взе милиарди от нашия джоб за руското снабдяване с газ на руската европейска крепост Сърбия. 

Еднолично прекръсти руския “Турски поток” на “Балкански поток”, надявайки се да заблуди някого. 

Еднолично обещаваше да няма общ военен флот на черноморските натовски държави, за да не дразни Путин. Лично съм чул от него този израз, който обяснява всичките му криволици на “балансьор” между евроатлантизма и рашизма му.

Замисълът да Путин да приклещи Украйна между двата му газопровода не успя на Север, но постигна пълен успех на Юг. Благодарение на днешния арестант, който едва ли е прибран от полицията заради това престъпление.

В деня на тези бушуващи страсти изчезна и всякаква публична подкрепа за подкрепата на България за Украйна чрез износ на оръжие. Заговориха от телевизора в един глас, без алтернатива и без прословутата “друга гледна точка” политици и политолози, обединени в едно: България не бива да бъде въвлечена във война. 

Как пък не се намери един питащ да посочи факта, че нито една от всички останали държави от ЕС, които подкрепят с оръжие Украйна да се защити от руската агресия, не е въвлечена войната на Путин. Чехия? Германия? Холандия? Балтийските държави, които наистина са на една мечешка лапа разстояние от руската отмъстителност? Нито една солидарна с Украйна държава не е въвлечена във войната на Путин. Ама нито една! Нима точно България ще бъде изключение ( и ) в това отношение?

Музиката на Украйна

Истинските мотиви на Корнелия Нинова да стои на тези проруски позиции са ясни. Лъжа е, че тя ни пази от въвличане във война. Тя си пази електората, за да не се разбяга и се прелее в сродните промосковски партии , като парламентарно представената рашизоидна групировка на Копейкин и (или) в новата формация на бившия военен министър Стефан Янев. На своите избиратели Нинова (по)казва, че тя е тази, която не позволява с български куршуми и снаряди да бъдат убивани руснаци, макар това да  е лъжа, тъй като с нейния подпис на министър на икономиката продажбите си вървят, но за други страни, като Полша.

Ако куршумите, снарядите и гранатометите българско производство могат да бъдат използвани и за настъпателни операции, то произведените в СССР български ракети земя-въздух могат да помогнат само и единствено за отбраната на Украйна срещу руското нашествие. Президентът Радев днес обясни колко лошо би било за нашата отбрана, ако се лишим от тези ракети, сякаш точно този генерал от ВВС не знае, че съюзниците биха компенсирали такъв трансфер с далеч по-ефективни средства за противовъздушна отбрана на българското небе. 

Целта на борците за мир у нас днес е … да не дразним Путин и путинофилите в България.

Бойко Борисов може да е в ареста, но политиката му спрямо Москва марширува тук на воля. Човекът, обслужил толкова предано манията на Путин да смаже Украйна, може да е изчегъртан от властта ( предстои да видим дали изобщо ще бъде съден), но се вижда, че неговите подобия от обслужващия български персонал продължават делото му. Не на сълзи, Москва не вярва никому и се видя, че има таланта да настрои целия свят срещу себе си. Просто си налага интересите като натиска червените копчета на командния пулт с надпис “Болгария”. Подготвена е за тази българска операции чрез задействането на втори, трети и кой знае колко още ешелона. Губи болезнено горещата си война срещу Украйна, но тук се е подсигурила с руски мини, заровени дълбоко в политическия тил на проядената от русофилството наша клета държава.   

 

 

 

60 мнения за “Арестуваха Бойко Борисов и новините за руското варварство в Украйна”

 1. “Бойко Борисов може да е в ареста, но политиката му спрямо Москва марширува тук на воля.”
  Е, то това беше ясно още преди две години, като видяхме кой поведе протеста срещу Б. Борисов…

 2. Моята хипотеза относно тиквата:
  Божков има някакви доказателства за изнудването (мисля че не е толкова глупав за да не е събирал компромати през годините)
  Дава ги на европейците понеже му е много жега в Дубай и иска да се прибере.
  Европейците не могат да ги потулят и задвижват нещата.
  Дали е имало координация с БГ властите до този момент не е ясно на този етап но факта че акцията изглежда набързо съшита и то точно след посещение на Кьовеши е съмнителен.
  От тук нататък трябва да се следи дали българските власти ще преследват случая искрено и целенасочено или просто ще замазват очите на Брюксел с псевдо-разследване процес и т.н.
  Чудя се и какви са правомощията на европейските прокурори ако се окаже че средствата под въпрос не са европейски..

 3. Вярно, че Борисов не беше кай знае какъв евроатлантик, но все пак правеше някакви опити да се придържа към ЕС и НАТО. Например, сделката за американските самолети, която русофилите никога няма да му простят.
  Как ги виждате сегашните в подомна ситуация?
  Че те не самолети, ами велосипеди няма да посмеят да поръчат от Америка, ако това може да разсърди Кремъл…

 4. …че съюзниците биха компенсирали такъв трансфер с далеч по-ефективни средства за противовъздушна отбрана на българското небе. Звучи чудесно, само дето за 20 години една пушка не сме получили с някакви преференции като съюзници. Но може и да бъркам.

 5. Че са ГО арестували, не е новина. Ще бъде новина ако го осъдят да полежи в панделата, където му е мястото. Впрочем, той още преди седмица, докато логорееше пред някаква овцеферма, спомена, че щял да бъде арестуван. Ако някой от нас някога бъде арестуван дали ще го знае седмица преди това? Питам аз и отговор не чакам.

  ДОЛУ ПУТЛЕР!
  СЛАВА НА УКРАЙНА!
  💙💛

 6. Борисов има много прегрешения, може и престъпления…. но го арестуваха часове след като официално заяви че ГЕРБ ще подкрепят изпращането на оръжие за Украйна!
  В медиите циркулират обвинения с евросредства…. куха работа. Други са за изнудване ама не конкретно, а по принцип. Проверката е от 2020 г викан е, разпитван….. но след декларацията за подкрепа на Украйна посред нощите, “по неотложност”, без санкция на прокурор го арестуват зрелищно, с поканени ТВ, медии….. Търся отговор защо?

 7. Русофилското лицемерие се припокрива 1:1 с лицемерието на военнопрестъпника Путин и неговите кумири “бащици”=касапи на народите Сталин и Хитлер. Повръща ми се от подлостта на дислоцираната в България диверсионна орда от безродници, които подвеждат клетия ни наивен народец с коварни кукички на фалшиво миролюбие чрез отказ от изпълнение на съюзническите ни задължения, фейк състрадателност тласкаща тихичко хорицата да завиждат и мразят бежанците заради 40-те лева целеви европари/като че ли ги вадят от джоба си/ и апокалиптични прогнози за цените на горивата, хляба и олиото.Оставям ги тукашните ни малоумни путинисти.Искам да напсувам техните брюкселски клонинги в путинското личице на евродепутинката Елена Йончева.Тая,освен опорките на Путин, разправя,че ако дадем оръжие на НАПАДНАТАТА Украйна сме щели да “удължим войната и да увеличим жертвите”! А ми по нейната уродлива логика, защо направо не каже да дадем оръжия и боеприпаси на путлеро-фашистка Путиния за да изтрепе набързо украинците и войната да свърши в съкратени срокове.Май от сАвецкото ни оръжие по-голяма нужда има Московията,че и е свършило джепането в добре планираната си “операция”.

 8. Филип Димитров се е изказал и той по казуса.. Нарича тиквата “господин”.. Ако на някой още не му е ясно защо в България няма СДС и демокрация..

 9. Лидер «Русофилов»: «Пока болгары будут обсуждать арест Борисова, София может отправить оружие Зеленскому»
  (Докато българите обсъждат ареста на Борисов, София може да изпрати оръжие на Зеленски)

  https://balkanist.ru/lider-rusofilov-poka-bolgary-budut-obsuzhdat-arest-borisova-sofiya-mozet-otpravit-oruzhie-zelenskomu/?fbclid=IwAR1bnC0JNZIPlFGtw9fmjN3rlGKp1iILxv2bGhhQi1x-kBjg6ZtY7NuAGN8

 10. Турци снабдява Украйна с наистина смъртоносни, нападателни оръжия и дори не е в прословутия руски списък със страните врагове (разпространен официално от Кремъл), в който обаче ние попаднахме даже преди предоставянето на каквата и да е помощ за Украйна да стане тема на разгавор.

 11. Към Веско:

  Не разполагам с информация за “нито една пушка с преференции”. Но ако бях на мястото на НАТО на такъв “съюзник” като управляваната от мутрата България не бил нищо, което може да се обърне в ръцете на путинофилите срещу съюзниците ни.

 12. Към Beal:

  Виждам ги сегашните в светлината на днешното прогонване на 10 руски шпиони с дипломатически паспорти. Вероятно, защото това не зависи от Нинова. А със сделката с американските самолети (“не кой знае каквият атлантик” Методиевич се опита да се откупи за сделката си Путин за руския “Турски поток”. Но не му мина грозния номер. А и едно е да купиш ( американски) самолети за България, друго е да платиш горе-долу същата сума от българския джоб по заповед на Путин.

  Ако ви е мъчно за Методиевич, можете да се присъедините към протестиращите в негова защита. Може и с половин уста, както тук.

 13. Към Beal:

  Искате да кажете, че е нормално вчерашните протестиращи срещу Методиевич днес да продължават неговата политика? Нещо не се връзва. Не е ли ясно, че опасността от разпадането на коалицията е причината за плахото поведение на останалите от властта, които очевидно смятат да свършат някоя работа ( като отстраняването на Гешев), преди да се разделят с червения воденичен камък? Нинова ги държи в шах както Путин НАТО по въпроса ядрената война, която никой не иска да провокира и поради това от НАТО правят компромиси като отказват да затворят въздушното пространство над Украйна.

 14. За Бибитко под ключ.
  Като юрист-Да оставим правосъдието да си свърши работата.
  Като гражданин-Колкото и да го осъдят ще е много късно и много малко.
  “Лъжеше янките, че будалка ватниците и будалкаше ватниците, че лъже янките”.
  АНДРЕШКО, thé game is over.

 15. Поздравления г-н Инджев! Само Вие схванахте каква е играта. Руснаците са се съгласили (п)резидентът да вземе главата на Бойко само и само да не помагаме на Украйна с оръжейни доставки. Петков отсякъл: никакви ракети на никого няма да даваме. Нашата кочина ще продължи да копира голямата руска кочина. Така ни описа в. Юманите през 2018г.

 16. И все пак се пропуска факта че Божков участваше в европроекти в строежа на магистрали,затова че е намесила Евро прокуратурата

 17. https://www.mediapool.bg/kiril-petkov-nito-pvo-nito-spetsialni-raketi-nishto-tova-sa-falshivi-novini-video-news333517.html

  Мдаа, защо ли не съм изненадан..
  Само ще викаме от тъч линията “Давай, Украйна, давай.. ” и ще изпратим крем “Здраве”..
  И за да се направим на натовци ще изгоним 10 руснака от послството им..
  Аман от двуличие.. сигурен съм че на Американците и Европейците тия евтини номерца няма да им минат..

  @Dr.X

  Много добър аргумент с примера Турция.. която дава съкрушителните дронове на Украинците които може да се окаже една от главните причини за победата на Украинците.
  И никакви последствия за тях.. русовилите също мълчат относно омразните “турци” които са ги “клали” 500 години.. просто понеже от масква не са дали знак..

 18. “Искате да кажете, че е нормално вчерашните протестиращи срещу Методиевич днес да продължават неговата политика? Нещо не се връзва.”
  Искам да кажа, че протестите за свалянето на ГЕРБ започнаха в деня, в който стана ясно , че България ще бъде одобрена за прием в “чакалнята” на Еврозоната.
  Това не показва ли, кой разчита на тези протести и каква политика ще води след тях?
  Толкова ли е невъзможгно да си представи човек, че зад лозунга “Долу корупцията на ГЕРБ!”, някои протестиращи са имали съвсем други цели?
  Пък, макар и да не са ги заявявали, дори и с “половин уста”…

 19. капуткин се оплаква че Украинците протаквали преговорите.. голям смях..
  Само до преди две седмици не искаха и да чуят за прегорови.. сега са много настойчиви.. може би се опитват да спасят останалите от унищожение останалите 5 танка в Украйна?

 20. От война ще ни спаси само и единствено победа на Украйна. Злото джудже няма да се спре и задоволи само с Украйна, ако победи с вече натренирана войска ще прегази Молдова без бой и следващите сме ние, като най-слабо и незащитено звено на НАТО, с огромна сган от предатели и петоколонници и като директна връзка с реваншистка Сърбия. Това ще е и най-бързият начин да си възстанови частично оръжейните загуби. Следват Черна гора, Македония и Босна и Херцеговина. След това вероятно Финландия, Грузия и после балтийските държави. Путлер не се нуждае от поводи, както виждаме той си ги измисля. Така че дали ще дадем оръжие или не в това отношение е без абсолютно никакво значение. Но от значение за нас е победата на Украйна, което ще ни спаси от война. Всъщност тези оръжия червената сган ги пази точно за путлерАстските орки. Тогава никой няма да говори: ама не ни взимай С-300, че ни трябват, даже ще се натискат да ги дадат, за да ги ползва Путлер за унищожение на цивилизацията. Нещо повече, както в Донбас насила ще мобилизират българи, украинци, молдовци и ще ни хвърлят напред в завоевателните си войни да гинем,пред дулата на заградителните отряди.от руски орки.

  Хубавото е, че и без нашите оръжия украинската армия методично унищожава орките от Империята на злото:
  https://www.youtube.com/watch?v=fi6Ydjzmj-A
  Слава на Украйна спасителката на човечеството от уродливото путлерастско Зло

 21. Интересно…
  В нито една от изброените държави (“Чехия? Германия? Холандия? Балтийските държави”) местният посланик не се е пенявил (или поне не съм разбрал за такова), че заради оръжейна подкрепа ще ги вкара във война. От общото говорене на Лавров се разбира, че оръжейна подкрепа СЪС съветски оръжия ще се счита за акт на война (интересно дали тези думи са насочени точно към България). Английски и американски медии говорят, че Секретарят по отбраната щял да уговаря българското правителство да изпрати съветско оръжие в Украина. В същия момент Министър-председателят отрича такова нещо, пРезидентът отрича такова нещо. От трета страна поляците казаха, че биха си дали МиГ-овете на Украина, но… интересно – не директно, а през Съединените щати, а пък те (САЩ) им казаха в прав текст да си държат и да не си ги дават. Изглежда има някаква линия между въоръженията, които дори американците не желаят да преминават… И не на последно място – от 24 февруари насам тов. Путлер каквото е казал – го е направил.
  Защо тогава да няма обосновано мнение, че “точно България ще бъде изключение ( и ) в това отношение? “

 22. Агентът на руското влияние в Европарламента Елена Йончева, изпратена там от БСП, подпитва украинският военен министър Алексей Резников дали има положителен отговор от България за доставка на военна техника за Украйна, защото много се “тревожела” че доставката на оръжие ще въвлече ЕС във войната и това само щяло да удължи тази война. Очевидно, според нея, е по-добре въоръжението да се даде на окупатора, за да смаже по-бързо жертвата и да сложи край на ” ограничената военна операция”.
  Йончева, чиято мамаша е рускиня, директно попита “дали се водят преговори с правителствата на България, Полша и Словакия за предоставяне на руски военни самолети, за системи за противовъздушна отбрана. Получихте ли вече отговори? Защото в Европа има сериозни притеснения, че предоставянето на подобни самолети и въоръжение, би въвлекло ЕС директно във войната. Смятам, че въоръжаването на Украйна само ще удължи войната и ще причини още по-големи жертви.”

  Днес Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола съобщи, че се налага забрана за достъп до сградите на институцията на представители на Русия и Беларус. Питам се дали забраната се отнася и за руските шпиони и руски агенти на влияние? 🙂

 23. Ако погледнете внимателно този сайт

  https://faktor.bg/

  и заглавията в него след 21.00 часа снощи та до днес 14.00 часа, ще разберете, че нещо се случва…

 24. Интересно, но не съм забелязал в изброените страни (“Чехия? Германия? Холандия? Балтийските държави”) местните посланици да са се пенявили както тук. Отделно общите приказки на Лавров за недопускане на съветско оръжие като помощ за Украина дали не са насочени директно към България?
  От друга страна – поляците бяха готови да си дадат МиГ-овете, но… не направо, а чрез Съединените щати. Американската реакция беше интересна: казах им в прав текст да си ги държат и да не ги раздават. Явно има линия на помощ касаеща съветско въоръжение, която американците не желаят да пресичат. В същото време английски и американски медии говорят, че Секретарят по отбраната щял да иска от България да подпомага Украина със съветско оръжие, нещо което Министър-председателят и пРезидентът отричат.
  И не на последно място, от 24 февруари насам тов. Путлер каквото е казал – го е направил, та в този ред на мисли защо да нямаме основание да смятаме, че “точно България ще бъде изключение ( и ) в това отношение?”

 25. “Гроздето е кисело”- казала лисицата 🙂

  Радев: Предоставим ли въоръжение на Украйна, сме въвлечени във войната
  “Той не е президент” – така държавният глава отговори на въпроса защо няма да се срещне с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин

  https://offnews.bg/politika/radev-predostavim-li-vaorazhenie-na-ukrajna-sme-vavlecheni-vav-vojna-772643.html

 26. Гледам и гърците клекнали в поза партер пред капуткин.. жалка история сте, гърци.. срам!

 27. “Предаването на съветски С-300 от други страни на Украйна е невъзможно и ще бъде незаконно. Русия няма да го позволи. Ние много ясно дадохме да се разбере, че всички товари, които влизат на територията на Украйна и, които ние сметнем, че представляват оръжие, ще бъдат наша законна цел. Това е напълно разбираемо”, казва Лавров.

  След като дезинфикцирах клавиатурата и мишката след пействането на горните лайна от лаврата ще кажа следното.. тази гнида е използвала думата “закон” два пъти в две изречения.. мисля че думата НАГЛОСТ в българискят трябва да бъде заместена от ЛАВРОСТ

 28. А що се отнася до изгонването на десетимата руски дипломати, вярно е, че не зависи от Нинова, но май не зависи и от Кирил Петков.
  Срещнах коментари, че подобни мерки се предприемат от МВнР, но по инициатива на прокуратурата.
  И новината в този сайт ме навежда на същата мисъл.
  https://www.flashnews.bg/vanshno-goni-ot-balgariya-oshte-10-ruski-diplomati/

 29. Това няма да го видите по първи канал на руската телевизия:

 30. До Крумов. Черепа построи участъка Чирпан Ст Загора- вълнистия. Но преди Борисов да е на власт. Въпреки това у нас ще има доста салтоморталета с обвиненията… може и за някое земетресение да го обвинят… и накрая ще остане пушилката. Въпроса е какво прикриват с пушилката. А в Украйна нещата вървят:
  ” Смъртта на полковник Сергей Сухарев от 331-ви гвардейски парашутно-щурмови полк от Кострома беше потвърдена от държавната телевизия в Москва,”

 31. С примера за Турция горе исках да подскажа, че сме в черния списък независимо какво правим. Путин има план и го следва независимо от проруските финтове на нашите управляващи. Истината е, че ако си търси повод за агресия спрямо нас и “крем Здраве” да пратим ще бъдем посочени с пръст. Нещо, което не важи за Турция, която явно не е в рамката на този план и може да си позволи да праща Байрактари и по-важното въоръжение за тях. Някъде четох, че последните 20 дена стокообмена между Турция и Украйна в парчини измерения е скочил с десетки пъти. Какво мислите изнасят за Украйна точно сега?

 32. Само след месец два Путин ще клекне, като ще размаха подарената му от Запада по милост маска, с която да закрие кървавото си лице. В Украйна, каквато и да е, и колкото и голяма да е, ще се изсипят стотици милиарди инвестиции за възстановяване и развитие като член на ЕС. Ще завалят огромни поръчки и конкурси, ще заври от строителство и чистене на боклуците от миналото.
  От сега се знае кои ще получат най-големите поръчки и ще направят най-големите печалби – тези които се показаха истински приятели в трудните времена на агресията. Знае се и кои ще са последните три в списъка на поканените, ако ги има въобще там — Сърбия, Унгария и – подла България.Тогава ли ще питаме Радев и путинките му: – Защо изтървахте и този шанс пред страната ни? Сега трябва да питаме и тропаме с павета по главите им! Сега!

 33. Огнян Минчев

  Стана им навик – от няколко години насам… Като нямат топки да се противопоставят на Путин – гонят дипломати от посолството му. Явно така са се разбрали – хем вълкът сит, хем агнето цяло.

  В това посолство има и да гониш шпиони, и да останат цяла сюрия… Сега нямат топки да пратят ПВО на Украйна – единствени от целия Алианс… Затова пак извадиха “аргумент”… голям, ама мек… гонят шпиони-дипломати… Има да гонят, има и да останат… България потъва в дълбоки пясъци на примитивизъм и нищожност. Примитивизъм, страх и нищожност на тези, които би трябвало да са държавни мъже. Но не са нито държавни, нито са мъже. На руски има едно понятие – “мудаки”…

  https://faktor.bg/bg/articles/stana-im-navik-kato-nyamat-topki-da-se-protivopostavyat-shpioni-gonyat-diplomati-ot-posolstvoto

 34. ВъВремэ когато предъ очите ни сэ разлага путлеристката недоимпэрийка PDрашка нэйната 16тая задунайская нэдореспублика също э в напредналЪ развалЪ. Зловонните издихания на нэкрофилския Ви метропол няма да спасят поробената неслучила се държава Болгария (не заграница) Зато курица е птица … изкълвала и последното просо здравъ смисълъ на обыватэля несчастной задунайской теротории. Време е да последва бАльшая „братушкАсвАбАдитель” в преизподнята на некрофилските Ѝ гърчове.
  Въпреки санитарното ми дистанциране от „(на)родната” ви политика, до мене дохождатъ слуховете за президентскИнженеринг нова партия товарища радева/путлера. Да здраствует болгаро/сАвеЦкий некрофилистический фронт тупых и недоразвитых. Щели с ареста на банкярската тикФа да се откупват от европейскотОбвиненье. То хубаво … ама късно е чедо зеленЪ чорапЪ… Фъръ фърчилото на баба ти .. проКУРмилУтУ на дЕдО тИванъ евразийского. Туй ньИ праЙ сАмАльотЪ .. ами пра’й конеца на сАвеЦката География на балканите. И да бЭгате веКэ слэд последния влакЪ на историята, народа чакашэ от васЪ да закриете института глаДенЪ проКУРорЪ. Но не Би .. С пореденЪ гърч нэдорзуменьето жэнэРадевъ се опитва да спаси гешевЪ с abеrratio ictus = (отклоняване на удара) къмЪ бушона борисовЪ .. жертватЪ го за да пребъде руЦкото управленье на неСчастната ви територия .. поробена сАвеЦка Болгария. ЖертватЪ БорисовЪ за да спасятЪ руЦкото телеупревленье VIA членЪ 126 ал. 2ра от конституцията ви. Срамната кръпка връзЪ българския интэрэсъ позитивно вправэнъ в търновскатра конституция. Димитровската още нэ е дэнонсирана .. и както върви НИКОГА няма да бъдэ…
  България потъва вместэ с империята на злото . понежэ е подчинена ней .. и НИКОГА нэ стана държава.. колкото и да се беше преобличала в ООН одэжди.
  Както знаете т.нар. русофилия е единствената хапка за национального прэдателя. Прэкрасна филия за отровния сандвичъ на путлеръ я с новичокъ .. я с полоний.. или рицинЪ .. а можэ и с паладий… в чая .. доклэ се отчая..Но виреэ прэдатэлската сэмКопейкина в расата нелюде с Бг паспорти .. всЕдно че са человеци… Обикновените партенки/пампеРуЦки.. паЦреоти.. магарЕшки боленЪ лидерови курешки .. ВалентинЪ златеви .. сарай банкярски .. учиндолци .. много брЕеее .. а ДС(б) приглася с миризливЪ гниДочеви биламачИковци.. Бактън .. боже упази .. туй нещУ да ти се случи докле си живЪ .. племето/стадо .. така и така си загива от собствената предателска тъпота.. и нито НАТО нито ЕС му е виновно за некрофилския нагонЪ кремълски.. възпроизвежда го едно къмъ едно .. и поради туй е време да потъне с титаниКремълския.. предЪ очите ни .. другарки .. и товариЩи. Глупаво нефелно стадо .. не ви се полага кошара на васъ… ЗАГИВАТЕ логично .. В собсвения си русоробски нагонъ самоунищожителни рефлекси.
  ВеКе и съдебна реформа не ви упраЯ … късно е либе за китКАтафалка. Точката на незавръщане биде премината 24.02.2022. А 3.03.2022 отъ Шипка до жълтите павета биде изпреварена и московиЦката страст къмЪ самоунищожэнье.. Андрешко пак надмина себэ си .. ПозорЪ !

 35. русоробите, с какви очи ще ходите на Шипка?
  В момента се подготвя прехвърлянето на хиляди сирийци в Украйна.
  За вас това е напълно ОК нали?
  Сирийските главорези ще изтребват наследниците на героите които мряха на Шипка за вашата свобода а вие дори с един патрон не искате да им помогнете.. да се защитят..
  Да, Украйна не започна тази война а се защитава!
  Да ви пикам на морала!

  ДОЛУ МОЧА, ДОЛУ АЛЬОША!
  СМЪРТ НА КАПУТКИН!

  Долу руските подлоги радев и кирил петков!!!!
  Гоненето на руски дипломати е прах в очите.

 36. Значи сирийски башибозук може да ходи в Украйна и да коли и беси украинци докато български патрони не може да ходят там за да може те да спасят страната си, така ли бе, РУСОРОБИ?

 37. Възхищавам се на тези, които се възхищават как К. Петков умело балансира коалицията – никакво оръжие за Украйна, че без Корнелия сме капут (в немския смисал на думата, в българския баш с нея са такива). Украйна ще се оправи и без нашите ракети, но Петков без Корнелия – йок.
  По ми е болно, че изнудването не идва от ДБ – ако не дадем ракети, правителството пада. А най ми се гледа цирка, ГЕРБ и ДПС.да са за даването на ракети, а ДБ и ИТН да избират между Украйна и позора.
  Не съм следи новините и хал хабер си нямам дали ДПС вече е казало нещо…. Само се шегувам….

 38. Добрите дела на правителството на Кирил Петков нарастват бавно, но постоянно. Арест на членове от престъпната шайка начело с капо ди тути капи, изгонване на 10 руски дипломати от България…. Затова Правителството може да разчита на нашата подкрепа! Словакия не беше съгласна да окаже помощ с нейните ракети и самолети на Украйна, но чудо, днес съгласието и е вече факт.
  Днес Лойд Остин е вече у нас. Добре дошъл, сър! Утре България е възможно да заеме позицията на Словакия, защото Парламентът ще има необходимите гласове за вземане на това решение. Видов ден за престъпната шайка!? Какво ще кажете Beal?
  Но да не забравяме най-важното, решаващо всички български проблеми: ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ГЕШЕВ, а с това и на борисов и дпс от властта и никаква възможност за тяхното възвръщане.

  ПОБАДА НА УКРАЙНА! ПОБЕДА ЗА ЦЕЛИЯТ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ!

 39. Така, вие сте Премиер на България и наистина искате да се справите с корупцията.
  Но стои там един главен прокурор който покровителства бандитите.
  Та, ще тръгнете ли да арестувате главният бандит ако нямате бетонни доказателства?
  Няма ли да ви е ясно че главният прокурор като незаобиколим фактор ще работи против вас и има голяма вероятност да се получи обратният ефект а иммено – изпиране на тиквата и засилване на вдигане на акциите му. Да не говорим че следващият опит за арест ако има такъв става много по-труден.
  Въпроса тук е кирил подмяната какви наистина ги върши?
  Българският с английска граматика който ръси по фейсбук е малкото унижение..
  Голямото унижение е че този не е в час и все повече се убеждавам че е марионетка.. руска марионетка!!

 40. И сега какво? Ще седим и гледаме брифинги ту на едните ту на другите?
  Голямо театро, няма що.
  киро подмяната тръгнал се обяснява в последният си брифинг.
  Изкарайте доказателствата бре!
  Или няма?
  Толкова време вече сте на власт и не намерихте нищо с което да уличите бандитите?
  Какво стана с 80-те милиона в чували?
  Само на думи сте силни, нищоправци..

 41. Не знам дали е търсен точно този ефект, но е факт че хранителната верига оглавявана от дуото Борисов-Гешев се саморазобличи като изпълзя на светло по медиите и софийските улици.

 42. До Георги Харизанов:
  Като в песничката – “Всичко е само спектакъл…”
  Или както един приятел тук вече писа – aberratio ictus.
  Важното е да се поддържа хаосът, да не се знае кой кой е и твърдо да отстояваме позицията си “без позиция”, в името на “националните интереси”. И да сме по всички линии хемтака, хем така, но не съвсем!

 43. а завършилият няколко седмичен квалификационен курс в САЩ натовски генерал и руски резидент на третия ден от войната каза,че Русия вече я е спечелила,Боже,отърви ни от такъв Главнокомандващ…

 44. Има неща, които всеки почтен човек, ако наистина е такъв, е длъжен да разчете ясно. Такава е днешната ситуация – или-или; или “те”, или “ние. Нямам съмнения от чия страна е Кирил Петков. Мутрата беше пусната, защото прокуратурата отказа да образува досъдебно производство, защото унищожава доказателства, заличава доказателства, заобикаля ги и се държи възмутително нагло, държи се направо разбойнически. Правителството, оглавявано от Кирил Петков, желае да се държи цивилизовано и да спазва принципите на правовата държава. То не иска, а и не може да се държи мутренски. Задържането на Борисов повече от 24 часа би било незаконно, би било полицейски произвол. Прокуратурата отказа да удължи задържането в рамките на 72 часа и отказа да образува досъдебно производство. България няма прокуратура, докато същата се оглавява от милицонер, готов на всичко. В целия този контекст всеки опит да бъде дискредитиран Кирил Петков като инсталиран от Москва, на мен ми звучи злонамерено, звучи ми тролски.

 45. @Мария,

  Това че вие нямате съмнение къде стои киро подмяната е ваше право.
  Но ми идва малко в повечко моралната висота която сте заели.
  Вие помните ли куците и ялови обвинения на прокуратурата които пропадаха в съда?
  Ето това направи вчера киро подмяната.. Една куца и ялова акция с която изпраха тиквата..
  И изгониха 10 руски дипломата за да нямате съмнение къде стои киро подмяната..
  Ако това правителство желае да се държи цивилизовано трябва да направи следното.. Да поиска премахването на МОЧА.
  Няма друга цивилизована страна със съветски паметник при липса на съветски жертви на територията и.
  Вие предполагам не си правите илюзии за силата на тези паметници относно тона на говорене на журналята мисирки в студията?

 46. Защо по дяволите киро подмяната с охота отива на митинг на израждане да ги убеждава в еди какво си а не иска да убеди БСП примерно че МОЧА няма място там където е? Че е просто един ненужен паметник от комунистическото време за който вече има взето решени какво да се прави с него..
  Или не иска да убеди БСП че подкрепата за капуткин в този момент е просто кощунство а не “демократично” право?
  Или не иска да се конфронтира с руската подлога радев който с пълни шепи носи на капуткин?
  Ех въпроси, въпроси..

 47. https://www.facebook.com/klemenswenzel.metternich/posts/5750179978334379

  Ако за България членството в НАТО е с определящо за сигурността ни значение, то Кирил Петков изпусна възможността да направи обратното: този път страната ни да има значение за Алианса. Парадоксално, но факт: по силата на съветското ни военно оборудване.

  И докато Словакия преговаря за доставянето на ракетни системи „Пейтриът” (от Германия и Нидерландия) срещу своята руска C-300, ние ще приемем една американска рота „Страйкър” (вероятно между 100 и 150 души, по неофициални данни от американска страна) и ще създадем мултинационална бойна група (което, моля тесните специалисти да уточнят, с какво е по-различно от съществуващата досега формулировка на „бойна група с мултинационален елемент”).

  Министър-председателят не успява да се ориентира в динамиката на Източния фланг на НАТО, свързана с конфликта в Украйна. България, заедно с Унгария, остава единствената членка на Алианса, която не е предоставила военна помощ на Киев. Особено всички гранични държави – било на Руската Федерация, било на Украйна – изпращат различно въоръжение (от муниции до ПВО). Това те правят, не за да „поканят” конфликта на техните територии, както вменява руската пропаганда, а заради точно обратното – да ограничат военните действия до украинската територия. Понеже докато Киев се бие, то въпросът коя е следващата европейска столица, потенциален обект на руската агресия, е с отложен за Москва характер. Докато Киев се бие, Талин и Кишинев няма да го правят.

  Затова думите на премиера днес, че „бидейки близо до конфликта, военна помощ [от България] в този момент няма да бъде възможна”, сигнализират или дълбоко неразбиране на логиката за подкрепата на Украйна, или представляват най-голямото снишаване в кратката история на България като член на НАТО.

  Когато България закупи осем изтребителя Ф-16, си мислех, че това е началото на процеса на пълноценното ни съществуване като държава, която е не само консуматор на сигурност, но и източник на такава. А то по-скоро се оказва, че сдобиването ни с тези самолети е краят на този процес.

  На днешната пресконференция, съвместно с ръководителя на Пентагона, със същия ефект и резултат до Лойд Остин можеше да застане и Стефан Янев. Отпечатъкът на Румен Радев продължава да е определящ в поведението на Министерски съвет.

  Споделям мнението на Мартин Табаков.
  Имаме унизителна позиция в този конфликт.
  киро подмяната ни информира че щели да дойдат няколко американски военни.. и бърза да ни каже че щели да са под българско командване..
  Изявление в стил радев.. български пилоти да патрулирали.. или ако били западни да били без оръжие..
  Звучат по следният начин.. “братушки, натискът е голям, но за сега удържаме.. ето, ние ще командваме войските, самолетите ще бъдат невъоръжени така че стараем се.. доколкото можем.. спасибо вам..не сердитесь”

 48. По-скоро злонамерено и целенасочено Мария. Това не са тролове, това са агент-съидейците на к.костадинов, д.митов, на а.новаков, на пкп-караянчева, на д.атанасова, на т.биков, на….. Абсолютна идентичност между исканията и квалификациите към правителството на Кирил Петков от една страна на „В***раждани“ , партията на обира „борисов еоод “ и дпс, и от друга страна на разпенявилото се тук лапацало Г.Харизанов и по-умерените му съотборници с „изтерзани сърца“. Всички те се опитват да прикрият провокаторската си роля срещу демокрацията на България с лицемерното си клише -“Премахването на МОЧА“. И въпреки тях, днес още една добра новина от правителството на Кирил Петков. България ще приеме американската рота Страйкър. Идва и краят на тенекиите с тенекеджиите на радев. ПРЕМАХВАНЕТО НА ГЕШЕВ РЕШАВА ПРОБЛЕМА С РУСКАТА ЗАРАЗА НА БЪЛГАРИЯ, а това по правилото на доминото решава проблема с МОЧА, борисов и дпс. Работата, действията на това правителство заслужават нашата подкрепа, защото както във вътрешен, така и във външен план засега те са добри. ПОБЕДА ЗА УКРЙНА! ПОБЕДА ЗА ЦЕЛИЯТ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ!

 49. @tervel,

  Приятелски съвет – научете се да спорите и да защитавате идеите, вярванията и хипотезите си с малко повечко достойство.
  Епитетът “киро подмяната” очевидно ви удря много силно и си позволявате да използвате доста нелицеприятни думи. Следващият път когато аз ви дам да пийнете от същото лекарство да не ми се сърдите. Защото те нещата се събират и в един момент преливат.

 50. Tervel, за мен нещата са очевидни. Всички усилия на петата колона са насочени към свалянето на правителството на К. Петков, поставянето на удобни безскрупулни политици-марионетки, всяването на страх и хаос в обществото, връщането ни към посттоталитарното безвремие на 90-те години. Изгонването на руските дипломати сега напомня изгонването на подобни зловредни елементи от министър-председателя Иван Костов, които имаха същата цел – дискредитиране и сваляне на правителството му. Руският посланик Митрофанова съвсем загуби приличие – премина към директни закани и заплахи. Съгасна съм с Вас – МОЧА е симптом, който ще отпадне тогава, когато бъде развързан проклетият възел на зависимостта ни от една враждебна на българския интерес сила, когато сами развържем възела на собствения си страх, сервилност и раболепие пред злото. Не е вярно, че България е безучастна. Струва ми се, че не всичко, което правителството прави, се афишира публично.

 51. @Tervel/ке, Ку-ку!
  По-полека със злобата, че рязко съкращава живота, току-виж ни осободила от нечие досадно тролско присъствие! 🙂

 52. Мария е права. Ако Буци и Пи-Ар-Севи-Бойко бяха зад́ржани по-дълго от 72 часа при отсъствие на досъдебни производства, сега с право щяха да реват, че са репресирани. А това, че нямало досъдебни производства поради липса на доказателства, е абсурдно. Дори само заради някои аудиозаписи на Буци, които всички сме чували нееднократно, панделата щеше да му е в кърпа вързана – ако в България имаше правосъдие за всички.

 53. smsq sms-Лисицата със змийски зъб. Каква простота, каква откровеност, довели до саморазкритие. Този път не успяхте да прикриете поредното си злословие зад паравана на Българския враг-русия..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.