Лаура Кьовеши даде визуален урок по солидарност с украинската жертва на руската агресия

 

 

 

 

 

Гледахме интервю но БТВ на легендарната ни съседка Лаура Кьовеши, страшилището за румънската корупция и предполагаемо плашило за нашенската престъпност.

Както можеше да се очаква за юрист в нейното положение, тя не каза нищо, което да има информационна стойност, извън едно: отказа отговор на въпроса на водещия какво мисли за главния ни прокурор. Това е стандартният начин, откакто съществува играта на въпроси и ( отказа от ) отговори в рамките на комуникацията в демократичните общества. Така се  изразява негативно отношение, без то да се артикулира изрично. 

Алтернативата беше Кьовеши да използва някое друго клише, с което да отхвърли съмнението, че съмнява в Гешев. 

Но не (неиз)казаното от Кьовеши беше най-важното. Тя направи нещо, което не зависеше от телевизията и водещия. Със сигурност изненада  домакините. Визията!

Главният прокурор на общността, част от която сме по европейска линия по-скоро като получател на блага, демонстрира категорично солидарност с  Украйна, жертвата на руската агресия. Появи се с летнички в цвета на украинското знаме.

 

 

 

 

В този смисъл това беше едно отлично интервю. Заслугата за тази най -важна част от появата на Кьовеши не беше на онези, който са го уредили и осъществили. 

Да сте виждали български администратор, политик, прокурор, депутат, водещ на предаване по телевизия със значима аудитория и прочее (съу)частници в пропагандното снишаване на България да заеме такава ясна позиция?

Не сте. Затова и не виждате резултати в митичната борба с корупцията, чиито корени в България са с руски произход.

   

16 мнения за “Лаура Кьовеши даде визуален урок по солидарност с украинската жертва на руската агресия”

 1. Лаура Кьовеши е класа, недостижима за българските проруски мърши!
  За Гешев тя се изказа като за мъртвец, нищо!

  Flightradar24 – FORTE 11, може да наблюдавате в реално време полета на най-големия шпионски дрон в света – Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk.
  Бъдете сигурни че всеки снаряд на украинската артилерия ще попада в целта!
  Слава Украини!

 2. Полк Азов показва поредните избити руснаци в Мариупол, този път са от ГРУ:

 3. Вижте това предаване след 25-та мунута!!!!! Чуйте мотивите за обявяването забраната на 11 проруски партии в Украйна! Пращайте го на прокуратурата, на пРезидента, на Нинова, на Йончева, на Копейкин, на Рашков, на Блъсков, на БЛИЦ – млицовците…на всички! На всяка цена!
  https://youtu.be/6avah-UPZZ0

 4. Браво на Кьовеши. Интересно дали български депутат, журналист, общественик ще го направи. Помните как преди няколко години половината парламент и половин София се разхождаше с путинските колорадски лентички.

 5. Лаура Кьовеши е Космос!
  Нека послужи за вдъхновение и модел на Трайчо Трайков който най-сетне да намерри кураж и опакова МОЧА с цветовете на украинско знаме. Кога, ако не СЕГА. Дори полезните идиоти нямат избор, преглъщат на едро и ПНХ (Пошлли На Хуй)
  Към приятелите в Америка
  https://www.protectukrainenow.com/

 6. Голяма част от българското племе е много сбъркано.
  Как може да ви липсва капка състрадание бре, изроди?
  Един не сложи цветовете на Украйна по тия руски студия.
  Няма спасение за вас..

 7. The Rock
  20.03.2022 в 20:08

  А ето красота!!
  Fuck them!
  Глупаци, мрете за сдуханият ви фюрер като сте толкова прости..

 8. Атлантически съвет на България:
  Във връзка със скандалното изявление на сръбския президент Александър Вучич, че България е длъжна да доставя руска газ на Сърбия

  Настояваме Министерството на отбраната тази година да не провежда повече съвместни учения със сръбските въоръжени сили.
  Вучич какво си позволява да говори! Това не е негова работа. Не само руски газ няма да има, но и повече руско оръжие за Сърбия през България няма да мине! И повече учения на Шабла със сърбите да няма!

  Призоваваме правителството да реагира адекватно на тази провокация на Вучич. Настояваме Министерството на отбраната тази година повече съвместни учения със сръбските въоръжени сили да не провежда. Ако за тази година е планирано отново участие на сръбски военни на традиционното учение на зенитния полигон в Шабла, Министерството на отбраната трябва незабавно да отмени сръбското участие и да го оповести публично веднага пред обществото и съюзниците ни”.

  Сърбия е най-близкият руски съюзник на Балканите, не осъжда решително агресията на Русия против Украйна и традиционно провежда учения с руската армия – армия на държава агресор, който гази международното право и върши военни престъпления и престъпления против човечеството в Украйна! Българската армия не може да участва в учения с въоръжените сили на държава, която тренира заедно с руската армия. Ако военното ни ведомство още не е стигнало до този остър въпрос, настояваме министър Заков още на първата седмична оперативка да извика началника на отбраната и да даде съответното разпореждане.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.