Държавните медии у нас следват държавната политика на угаждане на Путлер, дирижирана от Нинова

Държавните медии у нас са логична проекция на държавата ни, която е единствената в НАТО,  отказваща да подпомогне с животоспасяващи оръжия украинската съпротива срещу руското варварство. Да, единствената, тъй като дори и унгарският премиер Орбан, дългогодишният приятел на Путин, позволи на натовски военни конвои (натоварени с оръжия) да преминават през територията на страната. Горе-долу такава беше и позицията на Гърция през 1999 година, когато Атина не се намеси пряко в самата кампания на НАТО по спасяване на косовските албанци от геноцида на Милошевич, но пропускаше натовски конвои на Север и ги навигираше с помощта на военна полиция и указателни табели.

Вижда се, доколкото човек може да има 100 процента наблюдение върху всички телевизионни канали, че частните проявяват с редакционната си политика солидарност с украинската трагедия, предизвикана от бруталната руска агресия ( поне за Евроком това не може да се каже, тъй като там продължава да вилнее Васил Василев с откровено пропутинските си тези и гости в студиото). Държавните БНР и БНТ обаче са явно окуражени от продължаващото снишаване на държавното ни ръководство пред Путин и спазват дългата си традиция да лансират путинофилски манипулации и дезинформации.  

Пример? Вчерашното интервю по БНТ с виден другар, от когото няма как да очакваме  друго, освен “другата гледна точка”, т.е. пропагандата на Москва. Става дума за бившия заместник-председател на БСП (1990 – 1996), вицепремиер в правителството на Георги Атанасов и във второто правителство на Андрей Луканов, външен министър в правителството на Жан Виденов и неуспял кандидат на БСП за президент  през 1996 година и бивш евродепутат от БСП Георги Пирински. Няма начин онези, които са взели решения да му дадат думата да коментира руската война срещу Украйна, да са очаквали от него да бъде “неутрален”, какво остава да е солидарен с украинското страдание. Поканата към него да сипе московска пропаганда в момент, когато целият свят я спира, е поредният атентат срещу евроатлантизма на страната ни.

С безстрастен глас Пирински защити повече от пристрастно основните лъжи на Кремъл. Според него Путин бил направил “предложение” да бъде спряно разширяването на НАТО в Украйна през декември миналата година, но то било отхвърлено. Ето защо, както се подразбира от тълкуванието му на руския декемврийски ултиматум, Русия не е имала друг избор, освен да нападне Украйна след като се е провалила единствената възможност за дипломацията в края на миналата година ( също лъжа, защото усилията продължиха и през януари в Женева във формата Русия-САЩ, Русия – НАТО). Иначе казано, Пирински разви московската манипулация в своята интерпретация, според която Украйна си е изпросила сама руското нападение, за което гостът на БНТ не намери осъдителни думи.

На снимката: Акция в украинския град Лвив с празни бебешки колички в знак на скръб за убитите от “умиротворителите” дечица в страната

 

В продължение на този цинизъм Пирински доразви дезинформацията си с говорене от името на Украйна. Без грам съчувствие за нейната трагедия той констатира, че сега тя вече се била отказала от НАТО. С други думи, кървавият урок на Русия най-сетне е вразумил украинските жертви. 

Факт е, че в Украйна мнозина са разочаровани от отказа на НАТО да спре руския бандитизъм в небето над страната и обществената подкрепа за присъединяването към алианса намаля от 76 на сто преди руското нашествие на около 46 процента в момента. Самият президент Зеленски изрази разочарование не веднъж. Дори се пошегува горчиво, че май НАТО трябва да се присъедини към Украйна заради доказаната боеспособност на украинците, способни сами да спрат прехвалената руска военна машина.

Но кой е дал правото да Пирински да лъже, че държавата Украйна се е отказала от членство? Няма такава официална позиция на Киев. Има само руски спекулации по темата.

Особено цинично беше заключението на Пирински, които изрази задоволство от българския отказ за подпомагане на Украйна с оръжие като “единствено правилното решение”, че изпращането на оръжие би означавало да се пречи на “умиротворяването”. Лишаването на Украйна от една възможност да се защити срещу безпрецедентната военна агресия в центъра на Европа от края на Втората световна война насам, както излиза от думите му, позволява на руските “миротворци” да я “умиротворява” на правото на по-добре въоръжения агресор.

Путинофилстващият Пирински нито веднъж не напусна позицията на неутралното мърморене. Ако човек не знае каква е истината, можеше да си помисли, че той коментира някакъв конфликт, в който няма агресор и жертва. Но какво да се чудим, когато такава е позицията и на партийното му началство Корнелия Нинова, която от екрана на БТВ отказа снощи да каже какво мисли за Путин.    

НА СНИМКАТА: Това не е колаж, който осмива или дискредитира Путин. Това е Путлер.

“Тон за песен” в хора на путинистите у нас дават на държавно ниво солисти, като Нинова, но окуражените държавни медии припяват именно на нея, а не на другия вицепремиер Асен Василев. Той изрази вчера становище в интервю за БТВ, че подкрепя идеята България да помогне с оръжие на Украйна. Подчерта, че това е личното му мнение. 

Лично, но безсилно е мнението му пред опасността Нинова да взриви управляващата коалиция, като оттегли партията си от нея , само и само да не отстъпи от търсенето на путинфилска подкрепа сред своите гласоподаватели, според които Русия има право да се саморазправя кърваво с непокорните народи.

56 мнения за “Държавните медии у нас следват държавната политика на угаждане на Путлер, дирижирана от Нинова”

 1. от зетят на ген.Кашев-Георги Заяков с присвоено име Пирински можем да очакваме само близане на руския ботуш да кажем.Само природните закони ще ни избавят от червената чума.

 2. И какво излиза тогава?
  Че политиката на правителството на Кирил Петков с нищо не се различава от политиката на т. нар. “Методиевич”.
  Значи, да слагаме и на него едно “ич” на края на бащиното име и да си дойдат нещата по местата…

 3. ДГД и ПНХ за пирински и вся остальная сволочь.
  Пускам линк към “една много сериозна публликация”. туй по любимата тъща: саддам хусейн, кадафи, наред е ввХУЙЛО.
  https://ogbors.livejournal.com/1397439.html

 4. Петолъчките в БНТ са толкова прозрачно покрити, колкото фалшивия евроатлантизъм на ГЕРБеРЕБЯТАТА. Политиката на канене на гости е лукаво-цинична. Под маската на разнообразие прозира отдадеността им на пропутинската кауза. Когато се канят гости, застъпващи кремълската “гледна точка”, се канят откровени путинисти като споменатия Пирински, ГоцЭ, Иво 80% Дебило и други от този калибър. Съответно, биват оставяни да леят пропагандата си необезпокоявани, а водещите подакват в синхрон. За “баланс” другата страна е представена от различни партии и организации, към които се задават и странични въпроси. Към “другите” са причислени и БСП (нали са в управляващата коалиция), които повтарят удобното на Кремъл “да, ама…”. Ако случайно бъде поканен някой с по-категорична проатлантическа позиция, част от присъствието му е време да отговаря на въпрси “вие как се разбирате в коалицията с БСП”, “ще оцелее ли правителството”, “ще се вдигне ли цената на … “.

 5. https://offnews.bg/analizi-i-komentari/ne-na-kvadrat-a-na-kub-772794.html

  Сега този мой състудент е в полски град. За него и семейството му се грижат монахини – хранят ги, представете си – перат ги, лекуват ги, една от тях им помага с внуците.
  Аз не спорих с него докато се измъкне от Харков. Само с есемеси всяка сутрин и всяка вечер го питах: Как ты? Как вы?
  Днес обаче, като видях нашите откачалки с плаката за миротворческата операция, му писах с въпрос – Не съжалява ли за първите есемеси в началото на войната?

  Той ми отговори (съкращавам несвързаната му изповед):

  – Прости, Ники, прости если сможешь! Я дурак! Ой какой же я дурак!
  Какая трагедия! Какой ужас! Какое безумие, какие варвары на нас напали!
  Всё, моя жизнь кончилась! Я предал самого себя!
  Оккупанты чуть не убили старядом мою жену прямо на улице, прямо на Гвардейцев Широнинцев!
  Моя внучечка, мое ясное солнышко, стала заикаться. Сын пошёл добровольцем в Территориальную оборону под жовто-блакитным флагом – что с ним будет, убьют же ведь чеченцы! А собачка наша на одной остановке поезда во Львов потерялась…
  Обо мне ты можешь думать что угодно. Я все плохие слова на свете заслужил. Я себя ненавижу. Не-на-ви-жу! Я абсолютный идиот! Идиот не в квадрате, а в кубе!

  Именно след това писмо аз реших, че онези там с плаката за миротворческата операция са идиоти. Идиоти не на квадрат, а на куб!!

 6. Пирински е ясен.. като нинова.. това са полухора..
  въпроса е какво все още прави ДБ сред тях?

 7. Говори 💙💛 Київ

  Папа Франциск: Нека се молим заедно за Украйна 💙💛, тук пред нас са Нейните знамена. Нека се молим заедно, като братя на Дева Мария – Царицата на Украйна 💙💛.

 8. Същият този путински напълно ще оправдае едно нападение срещу прибалтийските републики понеже вече са в НАТО и това е смъртна заплаха за най-огромната и най-въоръжената с ядрено оръжие държава!
  Няма ли кой да му даде списъка на бившите републики и националните им празници.. да види какъв ден празнуват за независимост.. и от кого.. ?

 9. ето това да му дадат да коментира този капутински.. пресно е.. от днес..

  Putin ‘compulsive liar’ – Javid
  Russian President Vladimir Putin is a “compulsive liar”, UK Health Secretary Sajid Javid says.

  He told BBC Radio 4’s Today programme the West must “be realistic about where things are heading at this point in time”, noting Russia’s military strength.

  “I fear, that without finding some way to constrain Russia and Putin at this point, things are going to get a lot uglier.

  “The Russians don’t seem that they can be trusted, and especially President Putin, who we know is a compulsive liar. We know that he has difficulty in separating fiction from fact.

  “I know from my own experiences as home secretary… when we were dealing with the attack on Salisbury with an illegal chemical weapon… that the Russians lied all the way through it.”

 10. едно ме успокоява: че когато рашистката Z – орда възпламени термоядрената фаза на световната война, която започнаха съвсем откровено на 24 февруари 2022 г., ще изгори и кухата лейка нинова, и безцветната позитанска кратунка пирински ! интересно- дали ще се усмихват по време на ПЪРЖЕНЕТО, дали ще са щастливи, че ги овъглява руски ядрен заряд?
  никак не е бил случайност нацизмът ! днешната му мутация- РАШИЗМА, се оказа далеч по-смъртоносна за човешкия род. пиша го сега, защото утре думите ми ще бъдат реалност, но няма да има кой и къде да ги напише.
  след като ядрените оръжия осемдесет години висяха на стената, настана времето им да загърмят. не правя предизвестие – късно е за това!
  звуча ви притеснително? ах, тези наши изнежени уши и души!
  осем милиарда човека оставихме едни 140 милиона , не, 70 милиона, защото останалите са постоянно пияните, да разрушат нормалния и мирен свят върху планетата. при това – тези там, Z- ордата рашисти, от векове са такава токсична локва!когато цивилизацията се рестартира, когато свикнем с нашите три крака и четири ръце – плодовете на радиацията, която от утре ще дишаме, много ми се иска , поне някой от мутантите с две или три глави, да припомнят на останалите, че раковите тумори в човешкия социум трябва да се унищожават КОГА? – правилно! ПРЕДИ ТЕ ДА СА УНИЩОЖИЛИ ЦЯЛОТО НИ ТЯЛО!

 11. Кирил Петков в момента управлява държавата като фирма! Срамна е даже “хуманитарната” помощ – 30 палатки. Не смее да нарита курнела, защото лорер може загуби измисленото си министерство ;-(

  В един ден видяхме поредния позор – отказ от военна помощ и озверели възражденци на фекално шествие против НАТО.

  Този срам го видя целия свят а украинците няма да го забравят! Срам!

  В момента буквално разстрелват градове и ние гледаме безучастно!
  Петков вразуми се и си намери топките!

 12. Здравейте, свободолюбиви и демократични хора.
  Бях решил да споделя с вас долното, в последния пост на Иво, независимо от темата. А, тя се оказа повече от подходяща. Пълна подкрепа за написаното от Иво. ПОКАЗАТЕЛНО беше пълното пренебрежение от страна на медиите (и позорно за тях) към МИТИНГА в ПОДКРЕПА на УКРАЙНА пред (п)резидентството миналата събота.
  Дваж ПО-ПОЗОРНО беше обаче, че същия ден показаха сбирщината на копейкин и шепата му нещастни фашисти, развяващи руски знамена.
  ТРИЖ ПО-ПОЗОРНО беше лакейското им про-путинско премълчаване (споменаване в телеграфен стил, вместо да му посветят поне 50% от времето си) на безспорно събитието НОМЕР ЕДНО: посещението на шефа на Пентагона у нас!
  Разбира се, че бих следил изявите на г-н Инджев в you tube и други подобни канали и по телевизиите (стига да се намерят такива с ДОСТОЙНИ собственици и журналисти, които да го поканят) !

 13. Въпреки, че украинците нагледно показаха колко е мощна руската военна сила, въоръжена с железария сглобена по откраднати от запада чертежи или разработки, ме учудва все още, че НАТО, САЩ, Англия (да не изброявам всички останали от Запада), все още имат страх да не се разрази голяма война.
  Няма бе господа, това са бездарни лъжци и селски бабаити, по-добре казано, колхозни, които ще избягат като посрани, щом им запукат наоколо!
  Виждате Украйна, дори не ви познава оръжията и все пак ги използва правилно. Ами погледнете нападението ви в Сирия, където дори имахте неблагоразумието да предупредите рашиските чорбари, та да се отстранят. Видяхте, как ги пометохте и след това дори и гък не обелиха! Същото ще стане и в украинското небе, ако се заемете с почистването му. То се вижда и сега, че пилотите им се опитват да отказват изпълненията на полети, защото добре са видели, че ги свалят като бръмбари от сламка. Ще останат няколко ракетни батареи и на тях като им пуснете по една ракетна пратка, няма да се намери и парче тенекия в околността. После ще ви обвиняват в военно престъпление, ама те така, или иначе и сега го правят. Прочее, говорят за другите това, което самите са или го правят.

 14. Аз имам въпрос към Асен Василев и Кирил “просто Киро” Петков – кой управлява в България? По телевизиите се разхождат разни вампири от БСП, за които бях забравил, че съществуват. Имам мое мнение, но мнението на правителството е друго. Така беше и със Стефан Янев. Ще разкарат ли сега Ръкспин от правителството за изказване на лично мнение?

 15. Този четириъгълник, от който е съставен правителството ни има две добри страни, една не дотам и една, която се опитва да се изчисти от позора на статуквото. Дилемата, която стои пред последните две страни-итн и бсп е, или ще подкрепят ПП и ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, или изчезват от политическата сцена. Дотук добре. Кой създава проблемите за сегашното правителство на България, по-скоро злослови и клевети, и с каква цел? Естествено опозицията в НС, чиито креатури грачат грозно, зловещо и тук. А целта? Целта разбира се е руската зараза никога да не се разнесе от България. С какво се храни тази руска зараза? Какви са основните опорни точки на еничарите на москва? Засега две: Първата е С-300 и тенекиите на радев да бъдат предоставени на Украйна. Втората: моча, мочищата, 3-ти март и отвратителната руска топонимия по улици, села и градове. По първа опорна точка. Ако има някой на света толкова влюбен в москва, то това е Полша и те отговориха без колебание как могат да бъдат предоставени самолетите им на Украйна. Отговорът на правителството на К.Петков беше сходен с този на Полша…………………………

 16. …………………По отношение на втората опорна точка: моча, мочищата, 3-ти март и отвратителната руска топонимия по улици, села и градове. От 1989г досега се иска тяхното премахване. Приказки, приказки и приказки. Резултат-НУЛА! Причината? Причината не е трудна да бъде определена стига човек да помни и да постъпва аналитично с фактите и с любов към Отечеството си. Спомнете си филчев, велчев, цацаров, гешев. Спомнете си МВР и МО. Да виждате днес някаква промяна, проведена някаква реформа с тях? Не нали? Сталинска прокуратура и нереформирани МВР и МО. Сега стана ли ви ясно как се храни тази руска зараза и се размножава, и защо все още има/съществуват: моча, мочищата, 3-ти март и отвратителната руска топонимия по улици, села и градове. ТУК Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО! И който злослови и клевети това правителство храни руската зараза и е срещу България!……………….

 17. ………………..Това правителство, независимо от конструктивната си слабост, ако продължи да осъществява искането на Протеста премахването на гешев и борисов от властта, то то ще остане силно и ще се радва на симпатиите и доверието на основната част от българския избирател, защото за пръв път ще бъде разкъсана и унищожена отровната руска зараза, а БЪЛГАРИЯ и Българският народ ще се радват на свободата си и уважението на другите, и ще живеят в благополучие, така като е било през звездния миг от нашата историята, периодът от управлението на ВЕЛИКИТЕ НИ КАНОВЕ.

  Победа за Украйна! Победа за целият демократичен свят!

 18. Украинският министър на отбраната заяви, че няма илюзии за получаването на военна помощ от България, страна с прокомунистическо правителство.
  Държавният секретар на отбраната на САЩ не е поискал военна помощ от България за украинската армия, защото е достътъчно интелигентен, за да види червените задници на социалистите, лъснали на българското управленско дърво, на което са се покатерили към настоящия момент.

 19. Товарищ Мутрофанова (и тя като Копейкин) пак говори от името на българския народ” 🙂

  Българският народ не подкрепял действията на правителството срещу Русия

  (Ма, верно ли, товарищ Мутрофанова, ти откъде знаеш кого подкрепя българският народ? Копейкин ли ти го каза?)

  https://www.mediapool.bg/mitrofanova-balgarskiyat-narod-ne-podkrepya-deistviyata-na-pravitelstvoto-sreshtu-rusiya-news333620.html

 20. Който е за Путлер и путлерофашистка Русия, или уж неутрален, е путлерофашист – убиец или бъдещ такъв.Този,който заема страната или прави се,че не вижда убийствата и разрушенията на руснаците в Украйна,не е човек,а човекоподобно животно.Такива не могат да бъдат убедени или омилостивени.Те могат само да бъдат дресирани.В горния смисъл, цитираните от Иво апологети на зверщината, са зверове с маски.А тези, които имат властта, но не я употребяват за да преборят зверщината,да премахнат зверовете от обществото,да освободят хората от паметниците и символиката на зверщината, започват неумолимо да се окосмяват, рано или късно губят човещината си и озверяват.Та, Х.Иванов и Т. Трайков да се попоглеждат в огледалото. Иво,със смелото изричане на бруталната истина за българската “журналистика” пред ТВ Нова ти я промени повече отколкото десетилетните “коректни” призиви на “коректните” “демократизатори.Ето оценката за путлерстите: На пРезидента, Нинова, Йончева, Копейкин и подобните фейк “миролюбци” им се иска да дадем оръжията си на Путлер за да избие бързо украинците и “бързо” да приключи войната.Окосмяването им е завършено. Брутално казана истина.

 21. Притеснително е, че Руслямската държава има повече ядрени глави от всички други накуп. Освен това те са и в пъти по-мощни. Както казах вече преди Руслямска държава иска да разшири териториите за да разсредоточи ответния удар на по-голяма територия. Путлер и малоумниците около него са се насочили към ядрена война. Само разгром в Украйна може да внесе смут и несигурност в малоумните им тикви. Украйна и армията й са най-важният и единствен път за избягване на ядрения апокалипсис. Всяка помощ за Украйна е жизненоважна и за тъпите бетонни путлерастски глави у нас.

 22. In its coverage of Ukraine, Russian state TV continues to broadcast an alternative reality.Reports regularly allege that Russian forces are battling “Nazis”, “neo-Nazis” and “ultra-nationalists”, as if the Ukrainian government has been overrun by fascists, which is simply not true.
  /от БиБиСи

  руските шибаняци и техните слуги получовеци в България са безсрамни лъжци..
  Крадеца вика “дръжте крадеца” – чиста проба фашисти тръгнали да “освобождават” Украйна от подобни..
  Ай сиктир, бе боклуци!
  А бе няма ли кой да зашлеви всичките шибани руски мекерета с въпроси от рода на “не ви ли е срам да лъжете хората с тези фашистки измислици”?
  Да, всеки който влиза в защита на злото капуткин.. или дори се прави на неутрален, реално погледнато ни казва че в Украйна на власт са “фашисти”.. Нещо което е огромна лъжа и тези хора трябва да носят отговорност за това!!
  Видно е че думите убиват и трябва да се вкарат закони с които да се търси сериозна отговорност за лъжи!

 23. sms 💙💛
  21.03.2022 в 15:37

  Тази е силна защото МОЧА и Альошата все още хвърлят дълги сенки върху българска земя.
  Сега е моментът на преден план да излезнат хора като г-н Инджев и да разбият на пух и прах тази отровна руска митология.. и да обяснят на все още непрозрелите че това не са паметници издигнати от народа в знак на истинска благодарност а камъняк изправен от родоостъпници в услуга на окупатори..
  Тяхното съществуване е против всякаква логика и единствено в услуга на империята на ЗЛОТО и трябва да бъдат премахнати незабавно!
  Когато това стане Мутрафанова няма да е толкова разпищовена..
  И същото за всички надолу по редицата.. от радевци, яневци, волгиновци, маяманоловци, ниновци..
  Тяхната сила се крепи на тези паметници и съпътстващата ги митология..
  Необходими са фокусирани действия върху премахването на тези така наречени “паметници”..
  Абсолютна наивност е да чакаме да паднел Гешев преди да се надяваме че можем да свалим тези атрибути на руската власт в България..
  Времето е сега!!
  И ако киро подмяната иска да направи нещо по въпроса с корупцията в България най-ефективното нещо което може да направи е да запонче да развенчава руските митове.. понеже корупцията ни е РУСКА!
  Но няма да го направи понеже е руска матрьошка.. слуга на руският троянски кон радев..
  От него ще чувате всевъзможни прияни за ушите про-европейски словореди на български с английска граматика.. но реални анти-руски действия няма да видите..

 24. Мел
  21.03.2022 в 17:24

  Аз също мисля че капуткин бавно но сигурно води светът към ядрен конфликт…
  Украйна е само поводът..

 25. @Georgi Nikolov
  Жоро, вчера изпратих е-mail до конгресман Kevin McCarthy.
  Поздрави!

 26. България нямала алтернативи на руския газ, така излъга рубладжията Явор Куюмджиев при Цветанка Ризова днес.
  Интересно КОЙ избира събеседниците на Цветанка Ризова? Вероятно й се казва днес трябва да поканиш еди кой си, а другите двама- трима (като пълнеж) можеш да си ги избереш и сама. КОЙ я накара днес да покани грозника- рубладжия Явор Куюмджиев точно след изказването на министъра на финансите Асен Василев, че докато Русия води война с Украйна, България няма да подписва нов договор с “Газпром” и че страната ни има достатъчно алтернативи на руския газ, ако ЕС вземе решение за пълен отказ от руски енергийни източници. Точно бившият енергиен министър ли, който заедно с руския зет Таско Ерменков внесе скандални поправки в закона за енергетиката ни, написани в Газпром, трябваше да коментира изказването на Асен Василев при наличието на толкова компетентни енергийни експерти, които имаме? (Куюмджиев дори не е енергетик!)

  Ето подробности:

  ”…Реформаторите напомнят, че през февруари тази година депутатите от БСП Явор Куюмджиев и Таско Ерменков внасят промени в Закона за енергетиката за т.нар. „морски газопроводи“. Според бившия енергиен министър Трайчо Трайков, тук става въпрос за национално предателство. Всичко, което се прави, за да се предотврати спазването на европейското законодателство, е с цел да има високи цени в частен интерес на една определена фирма-доставчик.

  1/ С писма 99-00-480/28.08.2013 и Е-93-00-1304/28.08.2013 до МИЕ, компанията “Южен Поток Транспорт b.v.“ (с мажоритарен собственик “Газпром”) прави предложения за законодателни изменения в Закона за енергетиката във връзка с проекта “Морски газопровод-Южен поток”.
  2/ На 31.10.2013г. е подписан Протокол между “БЕХ” АД и “Газпром”, съгласно който Южен поток ще се изгражда при спазване на българското законодателство. Съгласно протокола, те НЕ се задължават да предоставят достъп на трети страни до тръбопровода за пренос на газ.
  3/ На 19.02.2014г. с вх.номер 454-01-23 Т. Ерменков и Я. Куюмджиев от БСП внасят ЗИД на Закона за енергетиката, с който се предвижда изключение от правото на ЕС за т.нар. “морски газопроводи”, в противоречие на Третия енергиен пакет, транспониран в действащия Закон за енергетиката. Съгласно законопроекта им, за такива “морски газопроводи” няма да се прилагат цели глави от закона: раздел IV от глава трета, глава четвърта, глава осма „а“, чл. 170, чл. 172 – 172е и чл. 197 и т.н.
  4/ С писмо 12-00-372/3.04.2014 ДАНС и с писмо 04-04-32/28.03.2014г. МВР искат информация от Министерството на икономиката и енергетиката за действията по Южен поток.”

 27. В боевете за Мариупол е загинал заместник-командващият руския Черноморски флот
  Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, каза по-рано днес, че шестима руски генерали и десетки други висши офицери са били убити от началото на руската инвазия.

  https://offnews.bg/sviat/v-boevete-za-mariupol-e-zaginal-zamestnik-komandvashtiat-ruskia-cherno-772771.html

 28. Всички кремълски подлоги са във възторг сега. Виждат възможност за “исторически реванш”!?! Лигите им капят, не се удържат, не се и крият, не се свенят. Майка си ще продадат, но само и само путлер да окупира Украйна. И естествено Запада, САЩ, демокрацията, марсианците ще са виновни. Много негодно племе.
  Направо гюбре.

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-kakvo-ne-e-nared-s-rusnatsite

  Слава Україні!!!

 29. Спокойно, товарищи! Не се пънете. Донбес помни.
  Иво си лае, керванът си върви!

 30. Към Петьо Шишков
  0 одобрени
  pensakola@mail.bg
  212.5.158.65

  Руските нацисти заслужават само да бъдат изобличавани. Ако някой разпознава този путлерист, нека му свали маската.

 31. Шишков, а ние помним истината:
  *1829 г*.- Руската армия обезоръжава българското опълчение, спечелило й войната от 1828г. арестува водачите му и ги праща на Заточение в Сибир, където умират. Целта е българите да не вдигнат въстание за свобода.
  *1829 г*.- отвличат насила или подлъгват над 100 000 български семейства за да ги заселят в обезселените Бесарабия и южна Украйна, където преди това са избили и прогонили населението. Стотици български села са обезлюдени
  *1833 г.* Русия става гарант на Турция за териториалната и цялост, покрай Египетските войни
  *1833 г.* – Под натиска на Русия Турция отстъпва на Сърбия 6 области от поречието на р.Тимок населени изключително с българи – около 200 000 души.
  *1835 г.* – Избухва Берковско въстание, като Сърбия обещава оръжие на въстаниците, но в последствие под натиска на Русия отказва. Все пак Русия е гарант на Турция….
  *1861 г*. – Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия в Белград да бъде разтурена след намеса на злокобния руски консул в Белгард.
  *1861 г.* – руския консул в Цариград – княз Лобанов издейства заточение на българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години, заради обявената независимост на Българската църква.
  *1964-67 г.* – Русия провежда Черкезкият геноцид прогонват черкезите, голяма част се насочват към българските земи, като стават основния башибозук по земите ни
  *1871 г.* – граф Игнатиев протестира срещу чл.10 от екзархийския ферман от 1870 г., открил пътя за присъединяването чрез плебисцит на македонските епархии към Българската. Русия се опитва да откъсне Македония от българския народ.
  *1872 г.* – по искане и заплахи на граф Игнатиев тримата български владици Панарет Пловдивски, Иларион Ловчански и Иларион Макариополски са заточени в Измир
  *1872 г.* – Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква.
  *1872 г.* – граф Игнатиев след лична визита до султана отстранява Махмуд Недим паша по чиято заповед до привременния български съвет в Ортакьой избира екзарх на основание на фермана.
  *1873 г.* – граф Игнатиев предлага на Турция Левски да се съди и от българи, на които казва, че съдят обикновен крадец, заради думите на Апостола: „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”
  *1876 г.* – На Цариградската конференция за автономия на България никой не знае че месеци преди това Русия и Австро-Унгария сключват тайното Райхщадско споразумение за поделяне на Балканите
  *1877 г.* – е подписана Будапещенската конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.
  *1877 г.* – руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически за конвенцията. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана и му гарантира, че при война на Великите сили срещу Турция Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.
  *1878 г.* – на Берлинския конгрес, Русия взима от Румъния южна Бесарабия, като в замяна я компенсира с българската Добруджа. Руски войски не стъпват в Македония, защото Русия я е предвидила за Турция, както Игнатиев обещава на Цариградската конференция.
  *1879 г.* – заради интересите на българското население в Македония екзарх Йосиф І иска да тръгне за Цариград, но руският консул в в Пловдив княз Дондуков го спира, като заявява, че духовната област на Екзархията ще съвпада с територията на княжеството и на Източна Румелия; а колкото за македонските епархии, те ще останат под ведомството на гръцката Патриаршия, чиято власт се простирала законно във всичките предели на Турция. Отново Русия иска да откъсне Македония от България
  *1885 г.* – България обявява Съединението, а Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор. Турция е заплашена от Англия и отказва.
  *1885 г.* – Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. след като е изтеглила целия офицерски състав още преди Съединението
  *1886 г.* – Русия организира преврат в България за сваляне на Батемберг и го изпращат към Русия. Стамболов като председател на народното Събрание прогонва превратаджиите.
  *1886 г.* – След избора на Фердинад, Русия скъсва дипломатически отношения с България за 10 години
  *1889 г.* – Руски убийци отравят Захари Стоянов
  *1890 г.* – в Русия излиза статия на руския дипломат Татишчев, в която той пише: *Да постъпим с България като с Полша – да я разчленим, да я размажем, да я изтрием от лицето на земята!*

  *1895 г.* – Платени от Русия убийци убиват Стамболов
  *1903 г.* – При избухването на Илинденско-Преображенското въстание Русия и Австро-Унгария, с ноти до българското правителство го принуждават да не се намесва в конфликта. Спомняте си Райхщадското и Будапещенското споразумения.
  *1909 г.* – Русия прехвърля турския дълг към България в размер на 82 милиона златни франка или 26 тона злато.
  *1913 г.* – Русия подкрепя Сърбия и Гърция вероломно да задържат окупираните български територии, а в последвалата война подтиква Румъния да ни нападне в гръб за което получава южна Добруджа.
  *1915 г.* – Русия напада вероломно България и бомбардира от кораби жилищните квартали на Варна
  *3-ти март 1918 г.*- България със съюзниците освобождава от руско робство Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Беларус, Украйна, Молдова, Грузия и други
  *1918 г.* – руски агенти провокират Войнишкото въстание.
  *1923 г.* – СССР-Русия организира септемврийското въстание
  *1925 г.* – агенти на СССР-Русия извършва атентат в църквата „Света Неделя“ – най-големият терористичен акт в историята на България
  *1934 г.* – под давлението на СССР-Русия е приета резолюция на Коминтерна, с която той признава съществуването на отделен македонски народ и македонски език.
  *1941г.* – през месец март Георги Коларов и Вълчо Червенков настояват пред Борис III България да влезне в тристранния пакт, по поръчка на СССР-Русия, с което руските подлоги ни въвличат във войната.
  *1941г.* – На 22 юни за втори път СССР-Русия ни напада вероломно, като бомбардира българските селища Добрич, Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица, без да е обявена война и без България да е във война с нито една държава.
  *1942г.* – подводница на СССР-Русия без да сме във война потопява пътническия кораб ”Струма”, при което загиват 768 цивилни, основно евреи, като оцелява само един човек
  *1944 г.* – СССР-Русия за трети път напада България
  *1945 г.* – СССР-Русия организира червен терор довел до избиването на десетки ХИЛЯДИ българи
  *1945 г.* – СССР-Русия отвлича Българския държавен архив
  *1946 г.* – Руски агенти наложени с оръжие в България решават да отворят “македонски училища“, където да се учи македонски език и история!!!???

 32. Димитър, поздравления и дано Господ дари нашите победоносни войски скоро с победа.
  Слава Украине!

 33. @Г-н Инджев,

  Да не си губим времето с Шиши. Абонат е на Виваком.
  руско гюбре както се изрази Ив.Терзийски, за такива спасение няма.
  Трябва думите ни да стигат до повече българи които са се оставили по инерция на митовете.
  Трябват ни апостоли които да говорят истини от екрана понеже България както и Русия се управлява от телевизора.
  Кошлуков трябва да бъде изритан, МОЧА и Альоша взривение.. това ще е добро начало за Европейска България.

 34. Наистина трябва да се престане да се говори, че имало и добри руснаци, поради което трябвало да постъпваме умерено! Умерено, ама ето признанието „идиот не на квадрат, а на куб!“, и каква полза от това?
  Колкото и да осъзнават, тяхната психика притежава увреждания, които все някога и някак си могат да се окажат отрицателни (по руски отрицателното деяние се нарича простъпка!) и с това да предизвикат гаф.
  В Германия има едно неделно предаване казващо се „Заглавия, Тези и Темпераменти“, което претендира за културно. И така, водещият излиза в защита на първостепенни хора на изкуството, на които поради украинските събития са им спрени изявите. Предполагам това поради защитата на руската държавна линия, която те от странна „тактичност“, за да нямат проблеми след като се завърнат проявяват. Само, че щом искат да се завърнат, е честно и почтено да го направят сега и веднага, а не да стоят и да извличат дивиденти. Дискусията се разпространи не само за солисти и концертмайстори, а дори и върху обикновени музиканти с твърдението, че те поне би трябвало да бъдат толерирани.
  Явно на много дълбочината на темата не е станала ясна.
  Запада, а след това и цял свят, трябва най-после да осъзнае, че връзките с Русия са вредни, защото тази страна, откакто съществува, води завоевателна политика и при това нехае за човешките животи. Дори на високо държавно ниво, някакъв гад си позволи наглостта относно пушечното месо да каже, не било страшно, нашите жени ще народят нови!
  Но да се върна на темата, Руснаците си въобразяват, че поради някаква тяхна изключителност, ние сме длъжни да ги толерираме. Трябва да им се каже, че и за тях важи всеобщото правило, че всеки смъртен е заменим и това е следствие от всяко едно съществувание. И в техният случай, става дума за някакво удобство или криво разбрано разнообразяване, което в случаите на нечовечност могат да бъдат ревизирани. Трябва да им се покаже, че можем да мине и без тя и то успешно! Обратното обаче е съмнително.

 35. Ето така в Полша полицията усмирява путлеристите:

 36. Към sms:

  На концерта пя съпругата ми. Да не казвам, че тя даде идеята за този концерт – чест прави на всички нейни колеги, че го направиха заедно.

  Това, което Фактор не пишат ( илюстрирайки събитието с неадекватна стара снимка), е позорната празнота на залата – около половината беше запълнена. Както и площадът със също така позорно малобройното присъствие на солидарни с Украйна българи в центъра на София, където имах честта да бъда поканен от организаторите да бъда говорител на два поредни митинга. И от онази картинка Фактор ме отрязаха старателно.

  Имам молба да престанете да рекламирате в блога ми този сайт, който явно следва практиката си да наказва с изрязване от картинката критици на Методиевич още от времето, когато той командваше всичко в държавата, вкл. и медийната политика на кого ли не.

  Не са ми нужни аплодисментите на фактори, обслужващи комфорта на отмъстителния Методиевич. Стигат ми тези на публиката в Зала “България”, която аплодираше малката Вера, извика я на бис. Не сдържах емоцията си да се появя на финала пред сцената с букета, който бях приготвил за съпругата ми, но го връчих на детето. Пожелах на Вера много надежда и любов. Тя ме награди с усмивка с трапчинки.

  След като тримата присъстващи на сцената украинци изпяха химна на своята страна очаквах някой да призове “Слава Украйне”. Не се случи. Поех инициативата и залата отвърна единодушно с ” героям слава”!

 37. Андрей Илларионов както винаги – железен!

 38. @симеон спасов,
  Природните закони са хубави. Но искат много време. Господ също – па е и зает. Затова трябва да помагаме – кой с каквото може. Ето още една петиция за изгонване на наглата леля с кондукторската униформа като “персона нон грата:
  https://www.peticiq.com/358023?s=94707549

 39. Понеже тук разни тръмписти говорят откровени глупости.. и мислят че ние сме късопаметни..
  “Силният” тръмп щял да спре каптуткин..
  Да, само дето тръмп изнудваше Зеленски за компромати и забави пращането на оръжие..
  Нека не забравяме и кой обяви война на НАТО.. не от изток а от запад..

  https://news.yahoo.com/news-analysis-trump-delayed-weapons-110005981.html

 40. Рок, мерси! Ето това искам да видя от нашта полиция в България. А не да арестуват деца, когато протестират против МОЧА. Как само го “респектираха” боклука. Тръгна да бие жената! И му се случи случка. Браво на полската полиция!

  Слава Україні!!!

 41. Димитре, и аз имах същото чувство. Че има някаква договорка САЩ-раzzия. И тук не са само демократите и Байдън. Тук са и републиканците. За съжаление! Не чувам никакви масови призиви на демократи/републиканци за затваряне на небето над Украйна, даване на ПВО… Има някаква мръсна игра.

  Слава Україні!!!

 42. Всички ние знаем, че европейската (с претенции за световна) комунистическа система рухна през 1989г., а малко след това и СССР безкръвно, без война. Да, ама не! Путин поведе още в началото на този век реваншистка война в Чечения и постепенно я разгръщаше докато стигнахме до тук, когато сме свидетели на откровена мащабна антизападна война. Този безумен реваншист може и трябва своевременно да бъде обуздан единствено от цивилизования Запад. Това няма алтернатива!

 43. Точно така, Петьо Шишков, кервана на путлерофашизма си върви към кервана на хитлерофашизма, и дори Иво Инджев не може да го спре! Прав си!

  към Boris:

  “Наистина трябва да се престане да се говори, че имало и добри руснаци, поради което трябвало да постъпваме умерено!”

  Съгласен съм 100%! За да е добро едно човешко същество, то трябва поне да е нормално, а нормални изверги не съществуват! Нормален руснак през живота си не съм срещал! Увреден материал, само по форма човешки!

 44. @ Иво Инджев
  Така си и мислех, че идеята идва от семейство Инджеви, но, за голямо съжаление, други сайтове и медии , освен “Фактор”, не отразиха събитието. Не мога да си обясня защо “Фактор”, който имам впечатлението, че публикува полезна информация (понякога даже твърде “интимна” за институциите) вместо да привлече съмишленик, постъпва с него по този непочтен, манипулативен начин? Може би се страхуват, че ivo.bg ги засенчва с “неприлично” голямото си влияние за един блогър?
  Питам се също КОЙ ги финасира, защото е очевидно, че имат финансиране и срещу какво, тъй като няма “безплатен обяд”? Някои казват, че били “службите”, но кои точно служби старите или сегашните? Още нямам категиричен отговор за себе си. Засега! “Защото няма нещо тайно, което не ще стане явно, нито потаено, което не ще се узнае и не ще излезе на яве.” (Лука 8:17)
  Но, заради манипулациите с информацията, която публикуват, заслужават човек да се пребори с изкушението да ги цитира понякога. 🙂

 45. към АЭРОФЛОТ:

  Благодаря за линка! Подписах и тази, и предишната петиция срещу пРезидента Радев, както и разпратих линковете и към двете петиции по света и у нас!

  Да живее Укайна и нейните смели чада! Смърт на агресора русия!

 46. Аналогиите на Путин с фашист или Хитлер са пълно малоумие по две причини първо той е продукт на КГБ (комунист в червата) и второ фашист (хитлерист) да прави денацификация?! Това е просто един психичноболен комунист (каквито са всички впрочем), който прави това което комунистите правят най-добре – да убиват и грабят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.