София е все така столица на русофилстващата фандъковщина

Осветиха Айфеловата кула в цветовете на украинското знаме.

 

 

 

 

 

 

Кметството в Париж за пръв в своята история обяви цял град за почетен жител с единодушно гласуване. Става дума за Киев. В знак на солидарност с Украйна френската столица постави на фасадата си украинското знаме в комбинация с древните символи на националната си гордост.https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/03/22/4327563_snimka_na_denia_parij_obiavi_kiev_za_pocheten_grajdanin/?pic=1

В Берлин, както и в Париж, използваха мултимедия за оцветяване в синьо и жълто на Брандербугската врата.

 

 

 

 

В Прага художници рисуват графити по улиците, апелиращи към човешко съчувствие спрямо трагедията на украинските деца. 

 

 

 

 

 

 

София, разбира се, не е Париж или Лондон. Тук все така осветяват нощем като някаква национална скъпоценност Монумента на окупационната червена армия МОЧА и арестуват деца, произнесли се с надпис в защита на Украйна от руската агресия върху непоклатимия гранит, охраняван от Фандъкова и нейната полиция по заръка на руското посолство. 

Да, тук не и Прага. Живеем на прага на войнстваща русофилщина. Ако се опиташ да “цапаш” във вреда на Русия, налитат копоите на Фандъкова да те арестуват.

Нивото на символиката в София е такова ( авторски снимки):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заместничката на изчегъртания Бойко Методиевич в ГЕРБ управлява от вече “незапомнени времена” София с нейните 40 процента от българската икономика и поне една трета от населението на България. И вие ми казват, че Методиевич е в опозиция? Неговото Данче, както той публично я нарича,  все така командва парада в сърцето на България.

На четвъртата седмица от руското варварство в Украйна Данчето се появи днес да демонстрира съчувствие към украинските бежанци у нас. Направи отчет колко много е направила нейната администрация в старанието си да им помага. Беше поредното й самохвалство в стила на нейния партиен бос Бойко Методиевич под формата на телевизионно интервю. Не зае и грам (о)позиция по въпроса кой е виновен да й създава проблеми по обгрижването на бегълците от путлеристката агресия.

Кметицата Фандъкова е виден елемент от маршируващата под нейното крило в София русофилия. Активно съучаства през годните в безброй проруски “мероприятия”  във форуми под егидата на руското посолство. Асистира на откриването на нови и нови паметни плочи на опозорени рублояди, като Драган Цанков. Зове година след година да празнуваме в столицата 3 март в тандем с русофилски организации като съорганизатори на тържествата за този руски празник, натрапен от петата колона на Москва като национален.

  Дори и в тази ситуация на непростима с никакви човешки аргументи руска агресия   Фандъкова все така получава трибуна за оправдателно мрънкане пред масовата телевизионна публика в ролята загрижен администратор за украинските бежанци, без да посочва каква е причината да се налага да се грижи(м) за тях.

София днес отсъства, както и България на държавно ниво, от картата на ярката солидарност с украинските страдалци. Един руски собственик на веригата магазини “Берьозка” компенсира парадоксално тази позорна резистентност към солидарността с Украйна с плакати срещу войната на Путин.  Пак ли руснаци ще ни “освобождават” – този път от самата Русия на Путин?

Така ще бъде, докато тук властват метастазите на Кръстника от Банкя, който прекръсти руския газов пистолет в тила на Украйна на “Балкански поток”, за което няма кой да му потърси отговорност.

 

 

14 мнения за “София е все така столица на русофилстващата фандъковщина”

 1. ДГД и ПНХ на Данчето МУ, него самият и вся остальная рубладжийска сволочь.
  Сега е баш момента наш Трайко Трайчев да се разбунтува срещу шефката си и опакова МОЧА с цветовете на украинското знаме. Поне Един достоен днес управленец на висотата на момента да се намери.
  Слава Украина!

 2. Руските изроди са безкрайно нагли. Украинците били окупаторите на Киев….

 3. Марк Солонин гостува на “чужд терен”

 4. При такова облъчено от руска пропаганда българско население, започвам да се притеснявам, че ако арестуват Б. Б. отново, Путлер може да реши да проведе “специална военна операция” по освобождаването му, в знак на благодарност за участието му в “обезгазяването” на Украйна чрез прокопаването на Турски поток за рекорден срок с наши пари на наша територия, без перспектива тези пари някога да се изплатят според анализатори в бранша. Заслужил си е герой на Путинския строй. Те такива тикви тука нещеме! Да си ги прибрат, в комплект с Копейкин, Пеевски, Гешев и Сие.

 5. Още в първия ден на войната ми направи впечатление, че Макрон и Шолц бяха сложили украинското знаме до знамената на Евросъюза ин Франция/Германия. Нашите президент/премиер правят ли и те така? Питам защото не живея в България и не гледам българска телевизия. В същото време в Лисабон даже и руското посолство е в украинските цветове 🙂 https://twitter.com/carlosnlopes/status/1500966663797325826?s=20&t=F9S9MzRM5skW3Kl0hQ1S-w

 6. На вниманието на всички, коментиращи в блога на г-н Инджев, предлагам да се включат в следната петиция до Европейскиая съд по правата на човека:

  https://kamerton.global/ru/petition

 7. Ако за някой от коментиращите тук, руският е неразбираем или противен, може да прочете и подпише петицията и на английски:

  https://kamerton.global/petition

 8. putler kaput,viva UKRAINE!!
  putler-terorrist and animal…!!
  soon Putin at the Hague tribunal as a war criminal..!!!
  путин потерял голову…
  ПУТЛЕР капут!!
  Да живее героична братска УКРАЙНА!!
  Хай живе вільною Україною!
  Да живее свободна Украйна!
  Скоро путин в трубунала в Хага като военнопрестъпник!!!
  “Z” -nazi simbol…!!!!!
  България е с вас,украински братя!!

 9. Като отивахме със съпругата ми към зала “България” за концерта в подкрепа на Украйна направи ни впечатление, че никъде в центъра на София нямаше символика в защита на жертвата на бруталната агресия на руските орки с изключение на Чешкия културен център. Притеснявахме се, че няма да има билети, но за наше най-голямо съжаление не беше така. Това е положението!
  Без да се преподава истинската история в училище и независими от русия медии не съм оптимист…

 10. Дългото кметуване на върлата русофилка и путинофилка Фандъкова е срам и позор за всички софиянци и цяла България.
  Тя забранява само отдаването на почит към паметта на български генерал с основна заслуга днешната област Кюстендил да е в пределите на българската държава, в ущърб на сръбските и руските национални интереси.

 11. Georgi Nikolov и Todor Todorov,
  Поздрави!

  РуZZкая ZapаZa, иди на хуй!!!
  СЛАВА НА УКРАИНА И НЕЙНИТЕ ГЕРОИ!!!

 12. Уважаеми господин Инджев и мили съмишленици,
  прекрасни анализи, петиции и призиви четем тук за което Ви благодарим. За съжаление много от нас, участващи по някакъв начин тук, сме в напреднала възраст (подобно на Шварценйегер, който въпреки световно известен, ако не се беше представил, нямаше да позная), за включване в собствени изяви срещаме известни трудности. Освен това, един път успели да се измъкнем от комунистическото блато и след като можахме да преодолеем не малко трудности за да се етабилираме, получи се така, че семейно връзката с родината ни вече не е чак така действена. Въпреки всичко тя е достатъчно силна защото, ако мога така да се изразя, е засукана с майчиното мляко.
  След като изявите Ви са така чувствени и завладяващи, бих желал да Ви помоля да използвате подема на свободолюбието иницииран и показан от Украйна, за да потърсите съюз със също така силни и действени личности от политиката и обществото и съвместно да организирате едно ново, и този път истинско национално движение, което най-после да бъде водено точно от тази политика и действия за които Вие (и ние) така силно желаем.
  Добре, някои не желаят да се занимават пряко с това да са политици, но има и такива, които могат и искат. Ето един пример, господин Методи Андреев, който напоследък слушам често да се изказва в правилен тон.
  Не е важно кой какъв пост ще заема, това нека да е въпрос на преценка. Но ако един трезвен ум способен да направи точния анализ спомогне да се изберат подходящите личности, може да даде не само нужният тласък, но и да ни предпази от поредното завладяване на трибуната и ръководството от попълзновенията на ченгетата. До сега те винаги проникваха и унищожаваха опитите да се създаде истинско българско правителство. Ето, сегашната криза ни показва отново, поне ако не друго, че нужните личности ги имаме. Противникът на България става още по-виден а дори в момента имаме съмнения в изборът на правилното правителство, които са продиктувани от безсмисленото коалиционно мотане.
  Моля Ви предприемете някакъв полезен ход, защото Вашата дума и Вашето име е синоним на разум и честност. Моля, ако обичате, това го предоставете на обща дискусия…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.