Западът не оказвал военна помощ на Украйна? Питайте руските пилоти защо не смеят да летят в украинското небе

Командващият Противовъздушната отбрана на британска армия обясни простичко защо руските самолети практически отсъстват от украинското небе ( и изстрелват ракетите си от руското въздушно пространство). Руските пилоти трябва да помислят два пъти преди да се качат на самолетите си и да полетят над Украйна, където ние обучихме украинците как да използват зенитните ракети Starstreak, каза той.

На видеото: американските ракети Stinger, които допринесоха решаващо за съветското поражение в Афганистан, в действие.

 

 

18 мнения за “Западът не оказвал военна помощ на Украйна? Питайте руските пилоти защо не смеят да летят в украинското небе”

 1. Исега какво,Великобритания е въвлечена във военни действия?Украйна не попада в никакъв забранителен списък и може да купува оръжие от където иска,но ние за пореден път и подлагаме динена кора,ще ни се припимни…

 2. Много ще съм щастлив когато русия капитулира трибуналът, който ще съди военнопрестъпниците да подкара заедно с орките и геройкото барабар с цялата кохорта от депутати и министри направили възможното мордор да нахлуе в Украйна чрез построяването на руския поток.

 3. https://bird.bg/avdolyan-gemcorp-chemezov/

  тъй, тъй.. промяната здраво ни е налегнала.. нали така кирчо?

  Правителството се похвали с 1 милиард долара инвестиция от фонд свързан с приближен на Путин

 4. На тема оръжия за Украйна – всички са се умълчали. Петков разиграва театър с прокуратурата, Корнела и пРезидента ослушват. От ДБ изобщо никой не се обажда – въпреки опитите да ги изръчкат на тема военна помощ и разграничаване с БСП.

  Генерал Решетников в санкционните списъци ли е? Все въпроси, които ме глождят – а ще е късно за някои от отговорите – срама ще е безграничен.

 5. Разминаваме се в гледните точки, г-н Инджев.
  Аз бих попитал близките на жертвите с какво им помогна Запада?
  За тези 29 дни на война се срещнах с доста бежанци от войната и ме поразява ужасът, който изпитват от случващото се с тях. А Западът беше гарант за сигурността на Украйна, когато предаваха ядрените оръжия!!! Видя се, че се страхуват от Путиссимо, а няма причина да е така!!! Той е един страхливец, който няма да има топки да натисне червения бутон, защото си дава сметка, че и той няма да оцелее. Помощта, която Западът оказва на Украйна безспорно е много ценна, защото страната беше разоръжена и всяка помощ им е много полезна. През времето, когато войските на путьо уж маневрираха до украинските граници, Запада можеше и трябваше да снабди украинците с модерна ПВО, но не го направи. Изобщо мудна и неадекватна реакция! Опитват се да плагиатстват мерките, които покойният Рейгън предприемаше за икономическия крах на съветската империя на злото, но тогава ситуацията беше различна. А това, че руските пилоти нямат топки да летят над Украйна е типично за страхливците-това не им е Чечня, или Сирия! Моля се за украинските бойци да успеят да изгонят окупаторите и да ги бият до Кремъл! Убеден съм, че могат!!!
  Слава на Украйна!

 6. Вички се чудим какво ще е развитието на събитията, нали така?
  Освен, че блогът на домакинът ни ми дава отправна точка от много години, сега мисля, че открих още един човек, който с предсказателските си думи от преди 5 години в интервю описва днешните ( а може би и бъдещите) събития, сякаш той ги е писал!!
  Става въпрос за настоящият съветник на президентът Зеленски – Олексий Арестович.
  Споделям линка към интервюто му от преди 5 години ( цялото съдържанието е повече от интересно, но предсказанието с точност на годината започва от 7:40 м. ) и линк от днес 23.03 с мнението му за развитието.

  https://youtu.be/1xNHmHpERH8

  За пореден път : чест и почитания, г-н Инджев !

 7. *Да се поправя! Интервюто е от март 2019 г

 8. Не летят защото нямат обучени пилоти за SEAD мисии / един специален самолет лети най-отпред за да привлече ракетите и разчита на майсторство и електроника за да ги избегне/ след което следващите подавят точката с противорадарни ракети. За това се изисква голямо майсторство което показват засега само американците и именно затова почти нямат загуби във всичките си въздушни мисии. Руснаците нито имат тренинг и се налага да летят на късмет и близо до земята където стават лесна плячка на ръчни системи които иначе физически не могат да достигнат летателен апарат на голяма височина. Тя цялата война им лъсна голия задник. Вчера ми пратиха познати снимки от Москва – няма жив човек по пътя като Северна Корея са станали.

 9. По-скоро въпроса е:
  Защо България се държи като шестнайста република на путлеристан?
  Защо официалните лица на нашата държава прогнозираха, че Украина ще падне до ден-два преди да падне министъра на военната “отбрана”?
  Защо са толкова подведени тези “лица”?
  Защо и кой ги “подвежда” по този начин?
  Защо и нищо не правят да променят?

  булгаристан е точно копие на путлеристан.

 10. https://segabg.com/hot/category-economy/dmitro-kuleba-apelira-es-da-ne-plashta-ruskiya-gaz-rubli

  След като капуткин поиска да се плаща в рубли нашите отговориха светкавично че няма проблем.
  Ма разбира се, не съм и очаквал друг отговор.. и тройна цена да ни поискат ние просто казваме “ДА”..
  Германците са казали сори, такова нещо няма в договора..
  Руснаците ще кажат ама какъв договор, вие такива санкции ни наложихте.. и тях ги няма в договора..
  Тук лесно се отговаря… при положение че нямаше да нападат Украйна..

  Така че никакви рубли..
  Още по-добре пълно ембарго..

 11. стара руска традиция е да не се изпълняват подписаните договори.Всеки търговски договор съдържа текстопределящ цена и вида на валутата,както и клаузи,регламентиращи ,че едностранно изменение на договорните условия не е възможно..Руснаците нарушиха условията на Меморандума от Будапеща и им се размина,затова се чувствуват безнаказани ,дано този път стомната да е счупена.

 12. “Русия произвежда впечатление, че е велика държава, по повече от това, нищо не произвежда“
  Акрам Муртазаев

 13. Поляците отказаха категорично да плащат в рубли.

 14. Няма проблем с рублите, при толкова много рубладжии и копейкини .Ще платят на путин , само да са на власт.
  Кога ще ги разкараме???

 15. @Георги Харизанов за Рогозин

  Не ми се коментира поредния идиот.

  Този е толкова неграмотен, че заплашваше да събори космическата станция, и тя щяла да падне всякъде другаде но не върху путлеристан, щото не орбитирала там.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.