Сълзливото овчарче ГЕРБ хлипа на рамото на чичо Сам : ” вече няма да слугувам на Путин”

 

 

 

 

Гербаджийската самоотбрана срещу изчегъртването на налепите от дългогодишните злоупотреби в държавните институции придоби напоследък още по лицемерен характер дори и спрямо “антикомунистическата” пропагандна война, която водеха толкова години тези другари и другарки.

Бившата власт стана главен съучастник в подстрекаването на Путин да се реши да нападне Украйна след като се подсигури с помощта на Борисовата България чрез “Турски поток” с всекидневен приток на стотици милиони евро от европейския пазар за финансиране на тази война. С чука на Методиевич беше забит последния пирон в предполагаемия ковчег на Украйна, “сделан” в Русия. 

Въпреки това днес Борисовата шайка го играе контра на властта у нас от позицията на автентичния, водещия говорител на евроатлантизма у нас. Факт е, че и това управление опозорява страната ни като отказва да помогне на украинската самоотбрана срещу руската агресия, както вчерашната власт отказваше общ черноморски флот с Румъния и Турция и разполагане на американски радари и военни. Пак тази бивша власт направи всичко възможно все така да държи българската армия на нейните съветски трупчета по отношение на голямата част от въоръженията. Не и стигнаха петилетките управление, да постигне приемлива съвместимост на българската отбрана по натовски стандарти. Но точно онази промосковска шайка да претендира сега да бъде коректив именно по въпроса за сервилността пред Москва е демонстрация на нахалство от най-висша степен.

Верните пропагандони на частично изчегъртаните опозиционери от ГЕРБ системно обвързват днешните неприятности за своите дългогодишни началници с версията, че управляващите ги притискали по поръчка на Москва. Щото, видите ли, истинските борци срещу московското влияние, днес страдат в опозиция тъкмо защото това било изгодно на Кремъл.

По тази логиката защо не друг, вицепремиерът и министър на икономиката Асен Василев се открои главен враг на прокуратурата, бастиона на онези, които наложиха избора за главен прокурор да стане между Иван Гешев и Иван Гешев? Та нали единствено той се произнесе от върха на държавата, че е за това България да снабди с оръжие Украйна? Още не беше заглъхнало ехото от интервюто му, в което заяви тази позиция и Асен Василев се оказа клиент на прокуратурата по сигнал на буден гражданин. Значи Москва е поръчала на прокуратурата да се разправи с непокорния вицепремиер, нали така!

Отгоре на всичко Асен Василев е против преговорите с “Газпром” на фона на руската агресия. Още една причина да бъде притиснат от вярната на ГЕРБ прокуратура по заявка от Кремъл!

Такава е логиката, ако се приложат критериите на онези, които се опитват да внушат, че Русия нарежда на своите пионки тук да играят нейната игра. Само че ГЕРБ твърде дълго и твърде явно дефилира пред очите на света в главната роля в тази игра, за да повярваме днес на сълзливото овчарче, което хлипа гузно на рамото на чичо Сам с надежда да му бъдат опростени греховете към евроатлантическите ни партньори. 

 

 

51 мнения за “Сълзливото овчарче ГЕРБ хлипа на рамото на чичо Сам : ” вече няма да слугувам на Путин””

 1. Сега на ход е наш Трайчо Трайков когато и ни най-малко не давам в случая заден ход през президетнската кампания през 2016г. наричах с право: “Не кандидат а слънце” да влезе в историята плюсово. Опаковайки МОЧА с цветовете на украинското знаме.
  Трайчо изпълни решениието на СОС от 1993г и сбъдни исканията на всички родолюбиви българи-МОЧА да го няма.

 2. На утрешния 24 март, месец след нахлуването на руските орди в Украйна, в София ще има шествие от 18.30 ч. Ще тръгне от площад “Независимост”. Нека покажем на отрепките воля за съпротива!

 3. “Факт е, че и това управление опозорява страната ни като отказва да помогне на украинската самоотбрана срещу руската агресия, както вчерашната власт отказваше общ черноморски флот с Румъния и Турция и разполагане на американски радари и военни.”

  И каква излезе тя?
  От трън, та на глог…

 4. киро 84% подмяната.. плащането в рубли няма да затрудни България.. вместо да нарита мутрафанова изтегля българският консул от русия, Зеленски му бил благодарил за хуманитарната помощ.. бла, бла, бла.. Този продължава да закопава България като продължава да брани руските митология в момента в който имаме най-големият си шанс в историята да я изобличим и загърбин

  https://www.mediapool.bg/kabinetat-vika-poslanika-ni-v-rusiya-za-konsultatsii-v-sofiya-news333774.html

  ОСТАВКА НА РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА РАДЕВ, ПЕТКОВ И НИНОВА!!!

 5. Единствената основателна причина за съществуването на сегашното правителство е неговата алтернатива – ГЕРБ+ДПС.

 6. Украинските медии разпространяват фалшивата новина, че полският сейм е признал Путин за военнопрестъпник. Дано нашите сеймени не се подведат и да направят същото. Аз по-скоро се чудя колко библиотеки трябва да разруши Путин, за да го признаят за Доктор хонорис кауза на Библиотекарския университет?

 7. И досега по нашенските телевизионните екрани се разхожда призрака на автоцензурата, кохорта от лица която с водещите тъгува, къде са Бойко, цензурата, герберите, калинките, къде ние е комфорта.
  Е, работите май бяха твърде зле, но на кой му пука нали се отплащаха на зрителите да обясняваме, всичко прекрасно е по мед и масло тече. Сега това момче Киро премиера Петков, откъде се взе,чак пък нищо да не прикрива, възхваляващ анализатор ли си, вече стотинка не може да се завърти, свърши келепира. Няма скрити скандали и опашка от пиари да замазва с парцала всяка лъжа по разни студия. Сляпото ласкаене е обречено, ще правим сечено. Черните партийни каси за какво са, нали за когато стане напечено. Девиза е, каква истина бе, свобода дали се яде. Така си е. Измамата има сергия на нашия площад, нали е занаят.

 8. ще се пукна от смях 🙂
  тиквата се сравнява с Навални..


  Той сравни действията на Бойко Рашков спрямо него с конфигурацията на отношенията Путин-Навални и нарече вътрешния министър “Хитлер”. “Ние имаме Хитлер. В Русия Путин с Навални, същата ситуация, разпорежда и хайде. Абсолютно същата ситуация. Важно е да не питаме защо крадат газ, от житото, а като си в ареста, не може”, коментира Бойко Борисов”

 9. С пленено оръжие украинците удариха флота 4 кораба са пострадали, като единия е почти унищожен и потопен на 5 метра

 10. Ето близки кадри с унижожените и подпалени кораби

 11. Онзи сатир Песков бил рекъл, че иска или не иска България трябва да плаща енергийните си доставки в рубли. Кирил Петков рекъл, че няма проблем. Не ми става ясно кое не е проблем – плащането или отказа от доставки. Ще изчакам г-н Премиерът да ни изясни мисълта си. Обаче най ми е драго да питам Корнелата и Презедента какво точно много положително и много полезно постигнаха за България с безобразното си подгъзуване на кремълския сатрап. Ще съм доволна, ако Шолц и госпожата Урсула имат някакъв смислен отговор на този откровен изнасилвачески сленг. Щото положението е такова- “думам ти Българио, сещал се Европо”.

 12. @ Иванова
  Има ГОЛЯМ проблем България да плаща в рубли, защото така се дава възможност на Путин да определя (нагоре или надолу) курса на рублата в зависимост от клиента (дали слушка или не слушка).

 13. До Иван Петков:
  Ай стига бе! Десет години се опитват да ни работят с номера, че трябва да търпим ГЕРБ, щото единствената му алтернатива била страшната БСП. Сега пък се коалирахме с БСП, за да не се върне страшното ГЕРБ. Аман от “исторически компромиси”! Утре, току-виж вземем, че се коалираме с Янев, за да избегнем коалиралите се ГЕРБ и БСП. И така до края на света… Щото нямало приемлива алтернатива.
  Важното е да няма обединение на истински десните, антикомунистически, антирусофилски, истински прозападно, евроатлантическо ориентирани, нали?
  Проф. Брадистилов, светла му памет, казваше: “Докато има говеда, ще има и касапи!”

 14. “Искаме да говорим за консолидиране на източния фланг. Вече имаме някои много добри новини. Според генералния секретар Йенс Столтенберг НАТО вече е одобрила бойната група, която ще бъде разположена в Румъния. Това е тази бойна група, за която помолих. Франция ще бъде рамкова държава, със сигурност ще има преговори, за да се реши кой друг да изпрати войски в рамките на групата “, заяви Йоханис… “Ако погледнем войната в Украйна, ще видим необходимостта от много модерни оръжия, със сигурност се нуждаем от противоракетна отбрана и други подобни. Нещата не са толкова прости, с камион и танк днес не можеш да спечелиш много. Необходими са модерни, сложни оръжия, които очевидно са доста скъпи”, твърди той, цитиран от Romania Journal
  И ко прайм, ся?!

 15. Мел,

  Това с хеликоптерите изглежда игра.
  Движат се доста праволинейно без да правят маневри нищо че около тях е ад.
  Кълбетата дим са доста кръгли и подобни..
  Имам съмнения че е истинско.. играта Арма 3 се споменава в коментарите..

 16. Павел Тинков

  Прав сте!
  Ние все компромиси правим.
  В момента и Европата прави компромиси.. ще видим до къде ще я докарат с тях..
  Пълно търговско ембарго, сега!!
  Покажете им на тези диваци какво мислите за тях вместо да финансирате изтребването на украинците понеже ще ви стане студено..

 17. Към Мел:

  Един път се хванах на такава електронна игра. Уловката е, че в тъмното не се виждат хора, на които в игрите им личи изкуственото. А останалото е направено много близо до документалистиката. Така че ми е за урок- вече внимавам повече.

 18. Към Павел Тинков:

  Първите съобщения от срещите на Радев в Брюксел говорят за сериозен напредък в позицията му. Обсъждал с американците да наемем на лизинг американски самолети докато дойдат изработените специално за България. Освен това вече иска да предоставим на Украйна средства за самозащита от химическо и ядрено оръжие.
  Явно добре му се отразява западната компания. Трябва по-често да го пращаме…

 19. вече ми е доста смешно..

  “Категорично никой посланик няма правото да си присвоява правото да говори от името на българския народ, заяви президентът Румен Радев, който участва в извънредната среща на НАТО в Брюксел.

  Логичен ход е решението нашият посланик в Русия да бъде извикан за консултации, коментира Радев, цитиран от БГНЕС.”

  Хайде бе радевчо.. напъни се бе момче.. силно копеле си.. давай.. кажи нещо негативно в едно изречение в което фигурира и думата русия.. хайде, ти можеш, ти си мъж.. хайде..
  Пак дежурните общи приказки в които не назоваваме руският агресор.. и пак реакции на мишоци които вместо да наритат мутрафанова викат нашият от русия.. сякаш той нещо е сгрешил..
  АМАН ОТ ШИБАНИ ПРЕДАТЕЛИ РОДООСТЪПНИЦИ!

  ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ПОДЛОГИ РАДЕВ, ПЕТКОВ И НИНОВА!!!! СЕГА!!!

 20. г-н Инджев.. тези руски подлоги под натиск ще направят минималното за да парират критиките..
  Много са далеч от това което трябва да се направи..
  И НАЙ-ВАЖНОТО – ТЯХНАТА НАЙ-СЕРИОЗНА ВРЕДА Е ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЗАЩИТАВАТ РУСКИТЕ МИТОЛОГИИ В БЪЛГАРИЯ!!

 21. “Първите съобщения от срещите на Радев в Брюксел говорят за сериозен напредък в позицията му.”

  Като имам предвид, колко наляво на числовата ос “Русия – НАТО” му бяха позициите, ще трябва доста да почакаме, докато напредне до нулата.
  Няма да се учудя, ако предложи да наемем руски самолети, като се върне…

 22. @Мел
  Това е 1000% игра, бъдете по-внимателни, само истината ни остана, да не я маскарим.

  През 2009 година на един колега баща му ми каза ” Бягайте момчета докато сте по-млади от тази комунистическа държава и не минавайте отгоре и със самолет”, тъкмо наглият от Банкя беше дошъл на власт.
  Сега отново претеглям думите на този мъдър човек, избягал от Йемен само по джапанки и къси панталони, през януари.
  ДАЛИ СБЪРКАХ, ЧЕ ОСТАНАХ ТУК?

 23. Арестуването на тиквата и производните му е задействано от руските господари които нареждат какво да се случва в България.
  Целта е ясна – отклоняване на вниманието от българската поза партер относно войната в Украйна и тотално разделение в обществото с цел невъзможност за формиране на анти-руско мнозинство..

  ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ПОДЛОГИ РАДЕВ, ПЕТКОВ И НИНОВА!!

 24. Нима не сте свикнали, че РРадев в Брюксел говори про НАТО, но като се върне в България и ревностин защитник на Русия и Путин?
  А по темата военни действия… от месец пиша, че както морската битка при Мидуей /ВСВ/ прати големите бронирани кораби в пенсия…. така сухоземната операция в Украйна ще прати танковете в пенсия. Щурмовата авиация като СУ 24-5 също е безполезна. Една тръба с нещо в нея носена на рамо изчисти полето и улиците от танкове, и небето до височина 6000 м. Нали, “тръба на рамо” е все пак. Браво на украинците, спасяват с кръвта си Европа от руската чума.

 25. Продължава операция “Огнен меч”, целта е окончателно освобождаване на Украйна от руските окупатори:

 26. Румен Радев еволюира с всеки изминал ден!
  Дано да “доеволюира” докрай!

 27. Украински пилот-камикадзе повтаря подвига на пилотите от ВСВ, нямам думи,ГОЛЯМ:

 28. https://frognews.bg/novini/ruskata-propagandna-mashina-pokaza-ruinite-ukraina-obvini-natsionalistite.html

  Няма такава измет на тая земя, просто няма!!

  Вместо обаче “Первый канал” да съобщи, че сградите са били разрушени от седмици на руски обстрели и ракетни удари, според държавната телевизия виновни за случващото се са украинските националисти.

  “Това са тъжни образи, разбира се. Смразяваща картина. В своето оттегляне националистите се опитват да го изравнят със земята. Това са жилищни квартали, къщи. Дори можем да видим дим някъде там. Човек не може да гледа това спокойно”, каза Олеся Лосева, водеща на ежедневно токшоу за актуални въпроси.

 29. От „съображения за сигурност“ подробностите за тази нова доставка няма да бъдат оповестявани публично, обясни пред АФП Мика Пинонен, съветник на министерството на отбраната.

  На 28 февруари Финландия обяви, че доставя на Киев 1500 противотанкови оръжия, 2500 автомата и боеприпаси, включително 150 хиляди патрона, нарушавайки доктрината си за недоставяне на оръжия във военни зони.
  https://frognews.bg/novini/finlandiia-izprashta-dopalnitelna-voenna-pomosht-ukraina.html

 30. В България кога?

  https://frognews.bg/novini/ukraina-prie-nov-zakon-12-godini-zatvor-satrudnichestvo-rusiia.html

  Украинската Върховна Рада днес, месец след началото на руското нахлуване в Украйна, гласува на последно четене законопроект, който предвижда ”сътрудничеството” с Русия да се наказва с до 12 години затвор, предаде Франс прес.
  Текстът на законопроекта беше приет с 350 гласа “за”, нито един “против” и 39 “въздържали се”, се казва в прес съобщение, публикувано на сайта на Върховната Рада. Така към действащия украински наказателен кодекс се добавя нов член, озаглавен “Помощ и съучастие с държавата-агресор”, който наказва с “от 10 до 12 години” лишаване от свобода всяко “сътрудничество” с “врага”, неговата администрация, войски или паравоенни формирования.

  На осъдените ще им бъде забранено да заемат административни длъжности, включително на местно ниво, за срок до 15 години и може да им бъде конфискува имущество. Това е първият закон от този род, приет от украинския парламент от началото на руската инвазия на 24 февруари.

  „Това е справедлива санкция срещу тези, които помагат на агресора“, приветства закона Олена Чуляк, лидер на президентската партия „Слуга на народа“.

  Прокуратурата в Херсон, южен украински град, окупиран от руската армия, незабавно обяви в Телеграм, че е започнала разследване срещу „двама жители“ на Нова Каховка, на 80 км източно от града, заподозрени, че “по собствена воля“ са помагали на силите на нашественика.

 31. @Павел Тинков, Георги Харизанов

  Да приемем, че има оставка на правителството. Давайте предложения, за кого да се гласува, колко % очаквате да вземем, какво ще вземат другите партии и т.н.
  Моля!

  Слава Україні!!!

 32. https://www.svobodnaevropa.bg/a/31766908.html

  “Да, те го правят отново”, продължава тя. “Войната започна и аз проклинам тези, които я започнаха. И знам как ще свърши. Някое момиче, което сега е на 9 години, ще повтори думите ми, когато стане на 90: Бъдете проклети. Не, вие вече сте.”

 33. Предвид табуто наложено в България, да се говори открито срещу РуZZката Фашистка Федерация, (вероятно за да не загубят гласове) от всички наши политици от 30 години, сега направо си е чудо всичко, което казаха за месец. Да не е достатъчно, но е голяма промяна на фона на всичко досега. Нека да бъдем малко по-търпеливи, преди да ги храним. Тръгнали са в правилна посока, макар и със стъпки, нека не ги съдим, а аплодираме и да искаме следващата стъпка и после още една и така докрай.

 34. Към Иво ИНДЖЕВ:
  Да, така е. И на мен ми направи впечатление завоят му. Пие “Западните хапчета”, макар и с видимо отвращение. Предложението за по-често командироване, с цел начукване на канчето не е лошо…
  Аз пък, нали съм привърженик на по-радикалните решения, мисля дали няма да е по-добре
  при следващата командировка да си остане там. Убеден съм, че смяната на хабитата ще се отрази чудодейно върху геополитическата му ориентация. Е, ще потъгува известно време за матушката, за решетников и мутрофанова, но ще му мине.

  😇

 35. @Ив.Терзийски

  Ще отговоря така – ДБ фактор ли е в това правителство?
  Аз не мисля, съдейки по това че не те а нинова зададе посоката покрай кризата с тази война.
  Едни нови избори ще са референдум – русия или Европа и се надявам нинова да излезе остлабена..
  А не както е в момента да задава тон на правителството и да бетонира руската митология в момент в който имаме шанс да я разбием.

 36. Само нинова ли е проблемът? С този отговор се самопростреля в крака. Ами ако резултатът като общ % се окаже трагичен за нас? Ще си направиш ли сепуко?

  Слава Україні!!!

 37. Честно, откъде ги набират тия “специалисти”..

  “Германската федерална агенция за ИТ сигурност (BSI) препоръча наскоро антивирусния софтуер „Касперски“ да не се използва, като предупреди за възможни уязвимости на руският софтуер, предава БНР. “Оказа се, че част от нашата администрация използва именно „Касперски“ за защита срещу кибератаки”. Това сподели министърът на електронното управление Божидар Божанов в социалните мрежи „Тук е важно да уточним, че по-добре „Касперски“, отколкото никаква”

  Та да попитам Божанов – защо според вас германците правят препоръката?
  Явно за него е по-добре руснаците да инфилтрират администрацията отколкото някоя друга случайна страна..

 38. Не е само нинова проблема.
  Но тя в момента задава тона на правителството и по него се равняват медиите и т.н.
  Те е същата която ще тръгне примерно и срещу премахване на руските токени на влияние като МОЧА и Альоша.
  Вместо отпор на това влияние от страна на кп има коопериране.. в името на какво?
  Това са непрестанните “компромиси” за които говорим..
  киро 84% подмяната ни осведоми че 84% от народа не ще военна помощ.. същият още ли мисли така след вчерашното шевствие?
  А и какво целят подобни изявления нямащи нищо общо с истината?
  Във фактор има една статия от днес.. от Димитър Попов.. споделям мнението му..
  Гледам киро подмяната се е оправдавал вчера на Байдън.. колко лош бил предният.. и колко корумпиран.. и колко лоша била русия.. само дето не иска да направи нищо срещу нея..

  сепуко казвате.. думата е свързана с егото..
  по дяволите егото ако кп наистина работи за България и аз виждам криво..
  Но на този етап виждам един страхлив премиер който не е в състояние да защитава човешките (които са и европейски) ценности и се е превърнал в заложник на руроробските изроди..

 39. И Пентагона потвърди:
  “Херсон е украински”
  Русия е загубила контрола над град Херсон, единственият голям украински град, който силите на Путин успяха да превземат. Това заяви високопоставен служител на Пентагона.
  https://frognews.bg/novini/pentagonat-ukraina-varnala-kontrola-nad-herson.html

 40. @Ив.Теpзийски

  Чисто теоретично.
  Ако кп не е агент на радев и е искрен в про-западните си намерения какво ще се случи ако:
  -опъва се на нинова и приема блъфовете и че щяла да свали правителството ако еди какво си
  -ако нинова наистина разтури седенката ще отидем на избори..
  -това ще даде шанс на кп да се еманципиран напълно от радев
  -изборите ще бъдат референдум – раша или Европа/НАТО
  -партиите заявяват приоритет номер едно про-европейска ориентаци, НАТО и т.н. (приоритет 2 съдебна реформа)
  -израждане ще заяви обратното.. и ще изпаднат от парламента..
  -същото ще се случи и с новият проект на янев.. няма да мине границата..
  -ПП мисля има шанс да запази процентите си от предните избори в такава ситуациа..
  -ДБ също, може даже да мръдне нагоре
  -ГЕРБ е много вероятно да паднат заради скандалите а и заради двойните игри и заигравания на тиквата с капуткин
  -Славиту също верояно ще загуби проценти заради подобни двойни игри.. а и заради видната им импотентност..
  -БСП не може да си позволи да агитира срещу Европа но като цяло ще изгуби гласове заради подкрепата им за капуткин последните месеци..
  -ДПС са ясни – без промяна.. може би леко надолу пак поради същата причина – агенти на капуткин и доста хора ще се отвратят от тях..

  Та, може да гледам през розови очила но ми се струва че едни избори (особено предизвикани от нинова) ще се отразят много добре на демокрацията ни в този момент..
  Изборите трябва да са без машини.. на хартия.. точка!
  израждане минаха бариерата заради вируса.. това вече е история.. няма да съберат над 4% анти-натовци и ще се отървем от тях.. само това си заслужава изборите!
  янев е в същата позиция.. няма да му се вържат много на това анти-натовско лайно..

  Хайде, топката е в двора на киро подмяната.
  Да им се опълчва на руските подлоги ако ще се прави на западняк.. и да видим на онези стиска ли им да се откажат от министерските кресла..
  Ако решат да трайкат и папкат то кп си развързва ръцете и ги праща на задната седалка..

 41. @ Ив. Терзийски:
  Ако на едни евентуални избори ДБ /не “ние”/ постигне “трагични резултати”, нищо няма да се промени. Участието им във водевила “четворна коалиция” е непродуктивно и вредно и понастоящем. Вече писах тук – без каквито и да било управленски права те ще споделят всички негативи, а присъствието им в пропрезидентското правителство стои като синя брошка на ревера на Радев! Една продължаваща колаборация все повече ще намалява броя на потенциалните им избиратели.
  Не разбирам предложението ти да си направим с Харизанов сепуко. Ако едни бъдещи избори /предсрочни или редовни/ доведат до трагични резултати за ДБ /като че ли досегашните не са/, сепуко ще трябва да си направят Хр. Иванов и Ат. Атанасов!
  И в резюме: Тъпата максима “Ела зло, че без теб по-зло!” при мен не минава!


 42. 40% от българите са променили отношението си към Русия в негативна посока заради военното нахлуване в Украйна, сочат данните на агенция “Тренд”, проведено след началото на войната.

  Та, защо се притесняваме от избори при положение че има такъв срив на отношението към русия?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.