Държавно спонсорираният нашистки медиен путлеризъм вирее у нас под формата на борба за плурализъм

Когато една държава подкрепя и практикува тероризма имаме държавно спонсориран тероризъм. Това се отнася за руския терор срещу мирни граждани в Украйна, заради който президентът на САЩ Байдън оприличи вчера от съседна Полша Путин на касапин. Говорителят на касапина Песков се засегна в Москва и възрази, че американският президент не трябва да използва такива думи по адрес на неговия началник. Той предпочита Путин да бъде наричан с милите определения миротворец, денацификатор, освободител и с прочее производни на официално разрешената в Русия пропагадна фразеология.

А как се нарича държавно спонсорираното говорене в полза на касапина от Кремъл? Защото от държавна медия, като БНР, продължава да се лее откровено пропутинска пропаганда. Генералът от резерва Шивиков зарадва от микрофоните на радиото руските медии с цитати, според които Русия е на път да спечели войната срещу Украйна, която била обречена.

Яростният путинист Боян Чуков също използва трибуната на радиото за подобна прогноза. Като по-путинист от Путлер, който постепенно и мълчаливо се отказа от ултиматума си президентът на Украйна Зеленски да бъде свален, Чуков предрече скорошен край за Зеленски. 

Държавно спонсорираният путлеризъм у нас обаче не се е загнездил само в главите на държавните служители от нац. радио на бул. “Драган Цанков”( виден и отдавна разобличен като рублояд на хранилка на руския Азиатски департамент български политик от далечното минало), на който по едно символично съвпадение се намира и руското посолство в София.

Уволненият за твърде неприкритата си симпатия към Кремъл доскорошен военен министър Стефан Янев получи вчера щедро време в съботна утрин по БНТ да рекламира намеренията си за нов политически проект. След което Стоянович, бившият министър на културата от правителството на Орешараски, започна предното си коментаторско развлекателно шоу с припадащия от смях от остроумието му водещ Любенов не с друго, а с похвала към напусналия вече студиото противник войната на Русия да бъде наричана война.  Интелектуалецът се възхити колко европейски е говорил преди малко кандидатът, заявил желание заедно със съмишленици да влезне в следващия парламент. Направо пожела да имаме повечко такива истински европейци в политиката. 

Нали спомняте първата публична изява на съмишлениците на този оксиморон ( да си пропутински европеец си е дървено желязо, суха вода, леден огън )? Дойдоха да му ръкопляскат под прозорците на военното министерства за това, че следва инструкцията на Москва войната срещу Украйна да не бъде наричана война. Министър Янев се отби при тях да се ръкува дружески. А когато премиерът Петков му поиска оставката, съмишлениците на Путлер тръгнаха да го бранят с протест пред министерския съвет с лозунги “ не искаме война”. Не искаха война, преди Путлер да започне войната. Къде са днес да си покажат пацифизма срещу войната, започната от Путлер?! 

НА СНИМКАТА ( стоп кадър от екрана на БНТ): Митинг пред сградата на Министерския съвет в София в подкрепа на военния министър Янев от пацифистки позиции. Не искаха война преди войната на Путлер. А сега, когато той я стовари върху Украйна и заплашва света с ядрени оръжия? 

 

 

 

 

Кажете ми сега кой от споменатите путлерофили е по-вреден за евроатлантическата ни принадлежност, последователност и солидарност. Дали това са кресивите путлеристи Шивиков и Чуков или е дървеният железар Янев, който се кани да сплотява и да води “миротворците” у нас по рецепта, по която безчинствата на руските орди в Украйна биват определяни като “миротворческа операция”?

Истината е, че отделните саботьори по време на война са опасни и в нормалните демократични държави намират начини да ги неутрализират. Но много по-вредни са онези от тях, които мимикрират и се внедряват институционално, както се кани да направи Янев под знамената на руското “миротворчество”. С медийната подкрепа на държавно спонсорирания медиен путлеризм. 

32 мнения за “Държавно спонсорираният нашистки медиен путлеризъм вирее у нас под формата на борба за плурализъм”

 1. Антените на БНР и БНТ които разпространяват руска пропаганда са моча и альоша.
  Само когато тези антени бъдат взривени може да се надяваме че пропагандата ще започне да заглъхва.
  А до руското лайно янев – СРАМ СИ ЗА РОД И РОДИНА.. СРАМ И ЗА РОДАТА ТИ!

 2. малко извън темата на деня..

  Ситуацията с Гешев бих я описал така – значи на Запад говорят за разделение на властите което уж предотвратявало авторитарност и пазело в крайна сметка демокрацията.
  Всичко това е много добре като идея.
  Какво се получава когато подобна идея се приложи в България?
  Манджа с грозде, както винаги.
  Българският крадлив мозък винаги работи на пълни обороти за да такова мамата на западните идеи.
  Българската версия на демокрацията отдавна е хакната по начин по който българският крадлив ум хаква западните банкомати и луксозни коли.
  За да работи разделението на властите както на запад се предполага че властите ще бъдат населявани от що годе хора а не подобия.
  За какво разделение можем да говорим когато Гешев се е разделил отдавна с всякакви нормални човешки норми като морал, дълг, благоприличие, достойнство и подобни други европейски глезотии? И той не е единственият, това в българската политика е норма.
  Та ситуацията с българската демокрация е все едно да направите един крадец шеф на охраната в банка – без да имате право да го уволните.

 3. А ето ви отново и българския “ударен танков батальон” на фронта срещу Путлеристка Русия.
  Христо Грозев в действие! https://youtu.be/XzkRtcOcgiA
  На путлеристката пропаганда трябва да се нанесе смъртоносен удар чрез обезоръжаване и поставяне в клетка на озверелите русофилски медии, техните собственици и обслужващи персони. Първо, както Иво, трябва да започнем, всеки от нас, а паралелно с нас и организациите, които имат възможности да вършат това, да посочваме персоналните и колективните raZZistki диверсанти, партизани, руски радиоточки и престъпници по международното и българското законодателство, водещи информационна война срещу българския народ и България, под ръководството на военно-престъпниците Митрофанова и Путин. Те трябва да бъдат посочвани с пръст, да бъдат навирани в лицето на прокуратурата! Всеки ден, с всеки пост и коментар!Ето, за днес, аз им посочвам за пореден път К.К. Копейкин, като презрял за профилактиране, партията му като узряла за обявяване вън от Закона. Ето и вк. Труд – издание натрупало достатъчно доказателства като вражеска пропагандна трибуна.

 4. изглежда е някаква българска карма да имаме и генерали-предатели,като се почне от следосвобожденските,Заимов,Никифоров,плеядата следдеветосептемвтииски,та до Шивиков,Янев,,съветниците на агент Гоце и няма да ми стигне времето да ги изброя.

 5. Докато т.н. евроатлантиците /ДБ, ПП/ се скатават под удобния покрив на властта и не смеят да помръднат да не би да ги обявят за военнолюбци, окопитилите се военно-престъпници и законопогазващи български рублояди се възстановяват от шока от престъпната война и взрива на възмущение срещу фюрера им Путлер, и отново блокират информационното пространство, необезпокоявани ни от прокуратура, ни от полиция, нито от СЕМ, нито от правителството на пленената държава. Само публичната съпротива на донкихотовци като нас тук и там им създават известно неудобство, но путлеро-фашистите са пердета като Лавров и сеят лъжите си без да им мигне окото…На консумиращите властта ”евроатлантици” и през ум не им минава, че Лидерство не е да се снишиш пред хленча на уплашената тълпа и да я оставиш да се намятка като стадо в пропастта, а да изведеш заблуденото мнозинство на спасителния път с цената на собствения си комфорт… Русофилите това го умеят. Те водят народа ни към гибел, ведно с избраните от него “демократични лидери” и “демократично” правителство със самочувствието на фюрера им….и МОЧА все така унизително си стърчи над блеещото объркано стадо.

 6. След разгаврата вчера с овенния Янев, относно новия му политически проект, за всеки случай, Гоша Любэнав предвидливо беше поканил и страшият представител от рублофилския клан Стояновичи (Петър Стоянович) който се опита да разясни шизофренната позиция на Овенния чрез “жестомимичния превод на казаното от Янев”, както се изрази, имал обрани жестове и изказ.
  Както се полага за изтъкнати рублофи, тип “интелектуалци”, на Петър Стоянович е дадена и фиксирана рубрика в сутрешния блок на Любэнав “Живите архиви на БНТ”, за да обработва общественото съзнание чрез подбор на носталгични картинки от социалистическото ни минало с ярки съветофилски краски. Всяка неделя пък в “Говори сега” отрочето му Дими Стоянович ще продължи високомерно да внушава комплекси за малоценност и да трови самочувствието на българите със същото “интелектуално” презрение към българските национални ценности и история. За такива псевдо”интелектуалци”, горди с антибългарската си русофилщина, нашите баби казваха: “Навирил краката си върху масата и мисли, че е англичанин, ама от колониите” 🙂

 7. привилегия Гледах по Нова ТВ кмета на Киев Кличко. Как говори този човек!! “За нас е привилегия да умрем за Украйна”-каза той. Като го гледах и знаех какво става,си казах: “Велик е Украйнският народ”. Бих желал някога да мога да кажа и за руския народ,но не вярвам.
  Представям си ,ако някой ден путинците нахлуят у нас пак да ни “освобождават”, кщак кметът на София Й.Фандъкова ще ги посрещне на Орлов мост с хляб и сол.
  А какво ще стане с Р.Радев и Б.Бойко Борисов не мога да си представя. Въпреки тяхните заслуги няма да им се размине,защото с тях няма да се дели новата власт.

 8. SMS,
  Петър и Димитър Стоянович са братя.

 9. Касапинът Путлер е изпратил изверга Руслан Геремеев да се вихри в центъра на
  Мариупол. Джератинът на Кадиров не е в бункер – време е УОЛИ да се каже тежката дума!
  Осем генерала на орките /от общо 20 на терен/ вече дадоха фира. Не е лошо кадировецът да ги последва – чакат го 72 девици…

 10. Поклон. Вече не пропускам нищо написано или казано от Вас. И много ми хареса коментара на ген.м-р/о.з/ Любен Пандев. Слава на Бога за такива военни в България. Тия от СЕМ са за закриване, аман от заплатчици, аман от снишаване.

 11. Цивилизационата война, която неблагодарните татари от Московията водят срещу България започва още от 14 век с появата на Лаврентиевския препис и създаването на фeйка за Великоморавската мисия! Целта е да нямаме нищо общо с глаголицата и кирилицата!. За налагането на схизмата и насилствената замяна на българско население с черкезка измет-следващият епизод,реализиран от бащата на европейското антисемитско законодателство граф Игнатиев! За премахването на традиционата българска прическа – чембас, да не дразним руските мизантропи, че заради идентичния украински чуб ги наричат хохли! За кражбата на мощи и документи от българските манастири! За изнасянето на материално изкуство от руснаците през 19 век , например от Духова могила край Перущица със съдействието на петоколонници като Найден Геров, който не си мърда пръста за Райна княгина,спасена ор американският консул Юджинс Скалер! За путинските опорни точки в българските СМИ, за които моят съученик Христо Грозев продължава да е пeрсона нон – грата!

 12. А какво да кажем за мижитурката Макрон, който също се изяви като защитник на Путин? Дребно, нищожно човече… Омерзително е! Да не го наричали с такива епитети… Милият… Не бил касапин. И какъв е тогава? Ето поради това Западът винаги е губил срещу Русия! Дано и този път не стане така….

 13. Предателството на Меркел и немските рублояди. Точно като подлата държавна измяна на нашите русофилски пуТложки.
  https://youtu.be/C_XL1uDhDp8?t=1200

 14. Дмитрий Гордон и Сикорски!!!!
  https://youtu.be/XpGAxO3u8Rw
  И НЕЩО ВАЖНО
  Хайде тук да стартираме кампания за удостояване със Специална Награда ОСКАР за политическа храброст на Володимир Зеленский. Шон Пен вече почти стартира нещо близо до тази идея – той настоява Зеленски да говори пред Академията! По значимостта на своя кураж и държавнически талант, Зеленски все повече се доближава до Роналд Рейгън….Нека го изненадат в момента на изявлението му пред американския и световен интелектуален елит.

 15. @димитър,

  мутрафанова мисля е на мисия.. да дразни и разделя обществото ни.. не знам дали и се получава..

  Наглостта е наистина впечатляваща..

 16. @ Димитър
  Благодаря за инфото! Изглеждат като да са от две поколения или единият много младее 🙂
  Все едно, това не ги прави по-малко родоотстъпни парвенюта.

 17. Говори 💙💛 Київ

  Папа Франциск: Нека се молим заедно за Украйна 💙💛, тук пред нас са Нейните знамена. Нека се молим заедно, като братя на Дева Мария – Царицата на Украйна 💙💛. https://www.youtube.com/watch?v=2V7Lt-7wzgU
  Слава захісникам України

 18. Прекрасен коментар на ген.м-р/о.з/ Любен Пандев, благодаря!
  Да, окопитват се капутинистите и с право. От ДБ очевидно са решили да стоят настрана и да оставят кп и нинова да водят което в тези дни се равнява на предателство.
  А точно те са тези които трябва да зададът тон на непримиримост към московските опорки.
  Преди бяха доста непримирими и принципни в изявите си по въпроси от всякакъв характер.
  Сега, когато са в правителството и имат два пъти по-голяма отговорност са притихнали по въпрос който е много по-съществен. Трябва да се действа, господа! От какво ви е страх?
  Има исторически спад на благоразположение у българите относно руското правителство и вие не прилагате никакво напрежение в посока допълнителното му отслабване.
  С мълчанието си едва ли не показвате че искате да предпазите руското влияние в България което е върховен срам за вас!
  Напълно неразбираемо е как в такава ситуация ви е страх да отидете на избори и дрънкате глупости от рода на това че ако сме искали избори сега могло да получим путин? Не знаех че радев ви държи за топките та говорите точно като него!
  Голямо разачорование сте и ако не промените скоро курс не ви очакват добри времена..

 19. https://struma.bg/%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%bb%d1%8e%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%81%d1%81%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%be-%d0%bc%d1%83%d1%80%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%b2/

  Прочетете добре тази статия. Регионалните медии в България здраво промиват мозъка на хората.
  Този е срам за пагона с лъжите които бълва.
  Уж английски говорил но явно чете само руска пропаганда..

 20. Струва ми се, че наглите изпълнения на мутрафонова са насочени специално към хранениците й да продължават по познатия безпардонен начин да тровят българското общество с путлеро-рашистка пропаганда, поне докато бензиностанцията с ракети гръмне. Когато това стане, мутрафонова ще поиска от радэв да й даде статут на политическа бежанка и той, понеже е “мека Мария”, ще й го даде. (Аз не бих й го дал/а, а бих я проводил/а до Сърбия, да отиде да нахалства на вучич).
  💙💛

 21. @Георги Харизанов

  Г-не, бай кольо е задръстил не регионалния, а националния ефир: пет следобеда седмично плюс повторения предиобед. Костя Копейкин все още щеше да е познат само на варненския путлеро-рашистки кръжок, ако бай кольо години наред не му даваше трибуна два пъти седмично по 40-50 минути.
  💙💛

 22. Военен експерт от Лондон: Падне ли Одеса, следва заплаха за България
  Това заявява д-р Дебора Сандърс, преподавател по военно дело в лондонския King’s Collegе

  “Русия вече упражнява сериозно влияние чрез контрола си върху Крим и укрепването на базите си там след анексирането на полуострова през 2014 година. Разширение на това влияние на запад би трябвало да тревожи България и Румъния. То ще направи западната част от Черно море, и на практика цялото море, зона, в която НАТО няма да има достъп, обяснява моенният експерт.”

  https://frognews.bg/novini/voenen-ekspert-london-padne-odesa-sledva-zaplaha-balgariia.html

 23. какъв дипломат е,обикновен кагебешник.

 24. Министър Заков: Това, че не пращаме оръжие на Украйна, не означава, че подкрепяме Путин

  Поредното руско мекере изпълнява неотклонно заветите..

  А бе чук, ако по-голямо дете пребива от бой някой дребосък на площадката и ти седиш отстрани и само гледаш на кой помагаш? Определено не е на дребосъка бе руска гнидо..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.