В. “Труд” не прави разлика между Австрия и Австралия, но брани Русия на международното поле

Най-тиражният вестник в Европа “Билд” премина една наистина червена граница на неписаното правило в Германия да не се правят паралели между Русия и нацистка Германия. Вестникът разобличи руския външен министър Сергей Лавров, че повтаря цели фрази на министъра на пропагандата на Третия Райх Гьобелс от прословутата му реч от 18 март 1943 година в берлинския Шпортпалас, най-голямата закрита зала в тогавашна Германия. 

 

 

 

 

Това вече съм го писал във връзка с Путлер и речта му на 13 март в най-голямата руска закрита спортна зала “Лужники” . https://ivo.bg/2022/03/18/путлер-повтори-днес-по-смисъл-и-форма-р/

 

 

 

 

 

 

Друго си влиятелният “Билд” да стигне до същия извод и за Лавров, да доразвие тезата ми, ако ми е позволена малко (само)ирония във връзка с факта, че съм изпреварил най-голямата европейска печатна медия.

Самият Лавров не дава вид да се е засегнал. Предприе днес отчаян опит да отрече небивалата световна изолация на Русия, видна от последното гласуване в Общото събрание на ООН , когато само 4 държави застанаха на страната на руския агресор. При това какви страни – Сирия на Асад, Беларус на Лукашенко, Северна Корея на Ким чен Ун и една от най-бедните държавици на планетата Еритрея, където бедните хора пъшкат под ислямска диктатура без право на свободно слово, опозиция и прочее демократични “глезотии” .

Нито Китай в Азия, нито Сърбия в Европа, нито разчитащата на руската военна закрила Армения и останалите бивши съветски републики с договор за отбрана с Русия, нито Венецуела, Никарагуа и Куба в Латинска и Централна Америка, които минават за най-големи приятели на Москва, не подкрепиха руската агресия срещу Украйна. Въпреки това Лавров днес отрече Русия да се намира в международна изолация, а говорителят на Кремъл Песков обяви, че количествата руски петрол, от който се отказват някои държави ( Германия днес обеща да го направи в най-скоро време), ще бъдат пренасочени към Югоизточна Азия.

Най-високопоставените лица на руската пропаганда изтъкват, че половината държави в света не са наложили санкции на Русия. Казват на практика, че чашата за тях е наполовина пълна, а не обратното. С особена гордост развяват дружбата си с Китай на базата на данните за взаимната търговия, макар Китай да има далеч по-голям обем търговия със САЩ и Евросъюза и тъкмо по тази причина няма изгледи да окаже пряка помощ на Москва, затънала в Украйна военно и икономически.

Едни други лица у нас, които само чакат указание от Москва и бързат да подемат светкавично ехото на кремълската пропаганда, се отличиха днес със изчисления колко голяма е половината от света, за която говори Лавров. Изчисляват в долари, разбира се, а не в инфлационни рубли, които никой на планетата не желае да притежава и да използва като средство за разпращане.

Голям ще да е бил майсторът на инфографиката, публикувана в подкрепа на указанието от Лавров в Блъсковия в. “Труд”. Ама толкова голям познавач е, че не прави разлика между Австралия и Австрия, както можете да се уверите сами. Слугуването също си иска майсторлъка, но прекален слепец и Путлеру не е драг.  

 

 

 

 

 

 

Темата за санкциите от страна на “само” половината свят тепърва ще търпи развитие, когато след приземяването на разчитащата на западни самолети руска гражданска авиация един след друг ще почнат да спират работа цели заводи и производства поради липсата на ключови компоненти, доставяни досега от развитите икономики. Самото печатане на инфлационните рубли зависи в русия от швейцарски машини, а хартията за тях – от финландския внос, което вече е прекратен за елементарните опаковки за прясно мляко и сокове. 

Дали обаче Лавров все още ще бъде външен министър Русия, когато началото на днешния руски регрес се превърне в тежка и всеобхватна руска криза? А и как ли ще изглежда след някой друг месец самонаранилата се руска мечка?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.