Докато държавата ни се “цигани” за истинска подкрепа за Украйна, роми даряват за украинските бежанци

Жена с три малки деца, натоварена с торби като клошарите, ме спря преди малко на кръстовището на бул. “Черни връх” и бул. “Арсеналски”. Искаше да я упътя как да стигне до бул. “Джеймс Баучер”. Точно една спирка е с метрото, казах и аз. Тя явно не можеше да си позволи този разход. Каза само, че бяга от войната в Украйна и махна с ръка. На вид явно беше ромка. Говореше руски с подобаващ акцент. Помогнах й с каквото можах…

Ще кажат дежурните човекомразци, че е възможно да ме е измамила. По какво познах, че не е? Много просто – не ми поиска пари. Затова й дадох, колкото имах. Но дори и да съм бил “измамен”, предпочитам да сгреша, отколкото да допусна далеч, далеч по-голямата грешка, като пропусна да подкрепя макар и малко една наистина нуждаеща се майка.  

Тази незначителна случка е само повод да препубликувам написаното в OFFNews  за ромите от Кюстендил, които изпращат дарения на бежанците от Украйна, приютени в района на Варна.

https://offnews.bg/obshtestvo/romi-ot-kiustendil-izpratiha-pomosht-za-ukrainskite-bezhantci-773306.html

Не ми се коментира. Оставям това на читателите и особено на “истинските българи”. Един такъв днес се изхрачи демонстративно в краката ми на друг софийски булевард…

 

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://www.segabg.com/node/64143

 

10 мнения за “Докато държавата ни се “цигани” за истинска подкрепа за Украйна, роми даряват за украинските бежанци”

 1. Не е съвсем по темата,но не се сдържам…Отново истините от устата на г-н Инджев при Ризова.Поздравления,може би лед тронулся?

 2. Забавно е поведението на Ризова в последно време когато кани г-н Инджев.
  Дава впечатление че е отворена и иска да чуе нещата които ще и бъдат казани от човек който ги говори с години но който е бил персона нон грата по телевизиите но от месец два насам е гледан с поглед който казва “Ама вие май сте били прав”..
  Нещата които г-н Инджев казва през всички тези години не са измукани от пръстите – а ФАКТИ!
  Не разбирам защо едно предаване по национална телевизия е неспособно само да намери тези факти и сглоби единствено възможната картина когато бъдат събрани вместо водещата да се прави на ударена – “яаа, колко интересно”..
  Жуналисти сте бе хора – оставете се фактите да ви водят.. бъдете слуги на обществото.. обратното е предателство и срамота.

 3. Армения дава на Империята на злото самолетите си СУ-30. Явно самолетите на орките попривършват. От друга страна Армения дава самолети, а ние не можем да дадем на Украйна муниции.

 4. Г-н Инджев, при удобен случай Когато имате трибуна) попитайте г-н Станишев задочно-дали се радва, че са разрушили родния му дом в Херсон?

 5. За участието в предаването на Ризова – ШАПО!

 6. Към Големия:

  Нямам такава възможност, но бих бил още по-ироничен: дали може да посочи виновника, защото според Путлер няма война в Украйна.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.