“Измамата Сан Стефано” възкръсва до дни с актуално допълнение за руската агресия срещу Украйна

 

 

 

 

 

 

Може би някои читатели за разбрали вече от изявата ми вчера в “Лице в лице” по БТВ, че книгата ми “Измамата “Сан Стефано”, издадена през 2018 година възкръсва.

 

 

 

 

Предстои до няколко дни да излезе от печат обновена и допълнена. Има нов предговор и финал. Съдържанието й е допълнена с една трета. Свързано е с агресията на Русия срещу Украйна.

Доколкото знам, това е първата книга, която излиза в България по кървавите следи на тази агресия преди да знаем какво ще се случи като развръзка. Проследил съм коментарно хронологията на предисторията на тази руска касапница и първите 20 дни от нея. През тях стана ясно едно: Русия не може да спечели тази война, дори и да успее да доразруши Украйна. 

Повече – в “Измамата Сан Стефано” с подзаглавие: 

От русификацията на България, до “денацификацията” на Украйна.

Ето и първите коментари в сайта на издателството СИЕЛА ( без редакция, макар, че един от тях заслужава такава). 

Измамата “Сан Стефано”

Калин

1.08.2021 г.

Страхотна книга!

Червената Русофилска сган

Фашист-Легионер

26.03.2019 г.

За Комунягите – ” Русофили ” – само бесене с главите надолу по стълбовете и дърветата на България , като Унгарските комуняги – УНГАРИЯ – 1956 г…… ! – До 9-то Червено БКП / БСП котило ….!!!

” Бугарски Фашистички Окупатор ”

Български офицер

26.03.2019 г.

БРАВО ИВО …. ! Жестоко удари Комунягите – ” Русофилистици ” !

Безмълвен

Крум Стояновски

15.03.2019 г.

Безспорно най-добрата и безкомпромисна книга на Иво Инджев досега – за съжаление тези 50 години лъжи трудно могат да се изтрият толкова лесно, но поне младото поколение трябва да расте с широко отворени очи, а тази книга определено не дава да мигнеш от първата до последната страница.

Страхотна

Велизар

9.03.2019 г.

Изключително четиво, всеки българин и заблуден евразиец трябва да я прочете! Дано някой ден я изучават в училищата или поне информацията от нея!

Измамата Сан Стефано

Константин Динев

17.09.2018 г.

Тази книга трябва да се изучава в училищата и университетите! Тя показва историята такава, каквато е била, а не пренаписаната й версия на двойните ни “освободители”.

Измамата Сан Стефано

Бургаски

4.08.2018 г.

https://www.ciela.com/izmamata-san-stefano.html

Преди години имах симпатии към Русия както повечето живели през социализма така бяхме облъчени.
В последните 10-на години ми стават все по ясни мизериите които Русия е правила и прави на България, както и високомерието на обикновените руснаци към българите.
Задъжително прочетете книгата, защото невежеството е почвата върху която расте русофилството.
А българите-русофили заслужават на-силно презрение.

Иво Инджев

Аврам Аврамов

13.07.2018 г.

Поредната повърня на патологичния русофоб

Измамата Сан стефано

Веселин

12.07.2018 г.

Всеки трябва да прочете тази книга.

18 мнения за ““Измамата Сан Стефано” възкръсва до дни с актуално допълнение за руската агресия срещу Украйна”

 1. Според математиката ако а=в, а в=с, то а=с. Това автоматично прави коалиционните партньори на БСП путинофили (иначе нямаше да са в коалиция с неговата партия в България). Твърде показателно е това, че никой не прави опит да разкара подкрепящата терориста Путин комунистическа партия от властта.

 2. Задължително четиво за всеки българин. При първа възможност ще си я набавим.
  💙💛

 3. ПРАВИТЕЛСТВО на НАЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ

  Премиер-Иван Костов
  Министър на отбраната-Велизар Шаламанов
  Министър на ВнР-Иво Инджев
  Министър на ВтР-Веселин Вучков
  Миннистър на икономиката-Кирил Петков
  Министър на финансите-Асен Василев
  Министър на енергетиката-Илиян Василев
  Министър на правосъдието и Главен прокурор-Надежда Йорданова
  Министър на РР-Методи Андреев
  Министър на Труда и СГ-Бисер Петков
  Министър на просвещението-Ниикоолай Денков
  Министерството на културата се ЗАКРИВА
  За останалите ваканции-по предложения на МП
  Началник на генщаба на БА-ген. Съби Събев
  Президент на републиката-Надежда Нейнска
  Вицепрезидент-Елена Поптодорова
  Председател на КС-Валентин Брайков
  Председател на ВАС-Лозан Панов
  Шеф на следствието-Бойко Атанасов

 4. КАКВА ВОЕННА ТЕХНИКА СА ЗАГУБИЛИ ДОСЕГА РУСИЯ И УКРАЙНА?
  Подробен списък на потвърдените загуби (можете да кликнете върху всяка единица, за да видите потвърждението) ще намерите на линка по-долу.
  Загубите се водят от първия ден на войната (затова и датата е такава), като непрекъснато се осъвременяват и допълват.
  Един от най-интересните моменти е, че до момента украйниците са пленили повече руски танкове, отколкото сами са загубили.
  https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html?fbclid=IwAR2TNTFbND2bggPeRt346DmbfNi9ENYvx7Kopr2APHvLRsX7AX2E4zFqZFY

 5. Потомката на Гунчо отвръща на удара:

  Второто преработено и допълненото издание на Измамата Сан Стефано от русификацията на България до “денацификацията” на Украйна обаче си има яка конкуренция в лицето на потомката на Гунчо, Еленка- “възрожденката”, която наскоро се похвали по медиите, че също е издала книжка “Оглушителното мълчание на българите” – едно високорисово четиво за хора със слаби нерви, така че, аз лично, едва ли ще събера кураж, за да отворя това стресиращо с наглостта на лъжите и заплахите четиво.

  https://eurotvshop.bg/img/product_image/n-a_zlmkn.jpg

  https://i1.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2021/03/27/0637447001616833617_1612602_920x708.webp

  Чета, че и 35 чужди посланици у нас също са се стресирали от заплахите на “възрожденката” 🙂

  На 18 март депутатът Елена Гунчева от ПГ на “Възраждане” направи публикация в социалните мрежи, в която се казва, че “Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата.”
  Посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство се присъединяват към своите колеги от ЕС, които осъждат заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от български народен представител:
  “Такива заплахи не могат да бъдат оправдани и ние заставаме заедно с ясното убеждение, че речта на омразата не може да има място в нашите общества”, се казва в общото становище на общо 35-те посланици.
  Преди това от посолството на Франция у нас разпространиха общо изявление на посланиците на страните от ЕС в България:
  „Ние, посланиците на държавите членки на ЕС, приветстваме изявлението на г-н Никола Минчев, председател на Народното събрание, осъждащо заплахите за насилие срещу Министерския съвет и акредитирани посланици. Подобни заплахи са неизвиними и ние сме обединени в убеждението си, че речта на омразата не може да има място в нашите общества.“

 6. Датите на тези коментари изглеждат стари – само един е от 2021 а другите 2019 или по-стари.

  Нямам търпения да прочета новото издание!

 7. Много се радвам, че книгата се преиздава, ще рече има още много хора, които искат да отворят очите си за измамите в историята ни. Г-н Инджев се подрежда съвсем достойно до Симеон Радев и Захари Стоянов. Обаче се надявам “Измамата Сан-Стефано” да е само спусъскът, който да разруши още много и съществени измами. На първо място да се развенчае митът за преклонението и упованието на старите българи по отношение на “Дядо Иван”. Няма такова нещо, този мит е изцяло продукт на руска пропаганда. Следващият по ред за развенчаване е митът за “турското робство”. До нахлуването на царската великоруската пропаганда по нашите земи никой българин не се е чувствал турски роб. Като такъв ни описва в “Под игото” Иван Вазов, безспорен руски адепт и оттам насетне и до днеска официалната историография неспира да повтаря мантрата “турско иго”.

 8. “Загреб нарече Путин военнопрестъпник, Москва протестира”
  https://www.dnes.bg/rusia/2022/03/29/zagreb-nareche-putin-voennoprestypnik-moskva-protestira.524997
  🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

  Бойко Б. на среща в Търговище преди три седмици:
  “Казал съм: Георг, излизате в нелегалност! Ставате като ремс (Работническият младежки съюз) едно време – нелегална организация за борба срещу фашистите. Те проповядват фашизъм в момента! Крийте се, ще ви носим кашкавал, сирене, прясно мляко”. “През нощта ще нападнете мандра като ятаци и айде тук в шумата”
  И по-нататък:
  “След като изчегъртаха ГЕРБ, системните парти, разцепиха БСП на две, сега със Стефан Янев, с когото винаги съм работил добре. Не може да обиждаш Русия. Ние трябва да сме много премерени. Не ние казахме, че Русия е бензиностанция с ракети”.

 9. език мой,враг мой…Лъсна в пресечна точка Емил-Ревизоро с руските аргументи за започване на война срещу суверенна държава.Ами ако утре някой каже че трябва да напавим официален някакъв чужд език и ние не сме съгласни,ставаме обект на агресия.нравиться,не нравиться моя красавица,ще лягаш с мен….Ееех,Ревизорчеее.

 10. Аз не мога да си обясня как така човек завършил висше образование в Московския държавен университет в СССР става такъв антикомунист. Нали не мислите, че всеки по онова време можеше да учи в Москва. Или е недоволен по скоро, че много малко е докопал от държавната софра и се чуства обиден на тогавашната комунистическа власт. Смешен сте г-н Инджов.

 11. https://youtu.be/wJ79dPIiCug
  Путлер изпраща войничетата си да мрат през смъртоносните радиактивни гори около Чернобил!!!
  Това русNAZIiте не знаят ли какво означава?!
  Това Радев, Нинова, А.Пантев, Е. Йончева, Волгин, Копейката, Поглед, Труд, Стандарт…не знаят ли какво означава?…не знаят! Да им кажа – това е пълната дехуманизация на путлерофашистка русия. И на разните полезни идиоти’ и “неутрални” русофили.
  Идва денят когато тоя човекоподобен дето се изплюл в краката ти, ще ближе подметките ти Иво, а после и кенефа на пандиза.

 12. Към Илия:

  За човек, който дори не знае как се казвам, си твърде “осведомен”.
  Не е чудно ,че един примитив не може да си обясни сложни неща като стремежа на една личност към истината, независимо от “произхода” на личността. И да успее дори!
  А и как един примитив ще да знае, че десетки хиляди млади българи бяха пращани буквално на тълпи в метрополията с цел за съветизиране, както винаги се е случвало в историята на империите и подчинените им народи. Но някои от онези българчета устояха и си направиха верните изводи срещу съветските изроди, които опознаха и прецениха вярно.
  Направили са го Стамболов спрямо Русия след завършване на духовната семинария в Одеса или и Ботев, учил и преподавал също там. Не че се сравнявам с тях, но на малкия човечец, който се обажда тук неадекватно му трябва нещо “голямо” като аргумент. Не че ще схване…
  Да преодолееш опитите да бъдеш формиран по калъп от една насилническа система е нещо, с което човек трябва да се гордее. Само че това няма как да стигне до пилешкия мозък на същъства, за които съветският пролетарски герой Максим Горки е казал една истина: роденият да пълзи, не може да лети.

 13. @Илия

  Така се е случило, че познавам доста хора завършили висшето си образование в Москва или Ленинград. Никой от тях не е станал фен на СССР и никой (дори с брачен партньор руснак или рускиня) не е пожелал да остане да живее там, след като е видял колко е “хубаво”. Българските студенти в Русия всъщност са кандидатствали за следване в Прага, Берлин или Будапеща (най-предпочитани дестинации), но на “общо основание” (т.е. без връзки) са успели да се класират само за… СССР. Накратко, принципът е “опознах СССР, за да го презра”. Ако някой ви е разправял друго по въпроса, не му вярвайте, лъже ви.

 14. Иво,

  благодаря за всичко, което каза по БТВ вчера – горд съм че си тук и изричаш истината за всички нас. Всяка теза и дума бяха в десетката. Отприщваш у нас порив за по-добър живот – основан на точност, яснота и правилни решения. Това, от което имаме нужда всички, като въздуха и водата.

  Ето как мислят хора като Илия (и много други за жалост) – някой друг отгоре (господар) ни спуска привилегии и ние можем само да се стремим да лапаме повече и да сритваме и заповядваме по същия начин на хора (слуги), които са под нас. Като разбира се, чакаме удобен момент да забием ножа на господаря си и сами да станем такива. Да използваш и властваш над другите или да се примиряваш да бъдеш роб. Много е сходно с тезата на Хитлер, че цивилизация има само когато са се появили отношенията господар – роб. Това изглежда е отпечатано силно в мислите и съзнанието на хората.

  Възхищавам ти се, че използваш богатия си опит да отстояваш смирено човешката свобода – това да можем свободно да избираме, да се изразяваме, да творим – свободни от страх от агресия, и от най-глупави предразцъдъци. Надявам се повече българи да са гледали това интервю.

 15. Илия, и не мисля да защитавам господин Инджев, той и без това го направи отлично. Бих ти дал само един прекрасен пример как могат да се оценяват хората от обкръжението ти.
  Достатъчно е ако при едно посещение в домът им надникнеш в тоалетната им. Дори и да не е нарочно, а както се казва, при нужда.
  Ако си наблюдателен и разбира се, можеш да го прецениш, би ти направило впечатление дали са чистници, мърлячи или простаци. Примерно дали чинията на клозета им е насрана, опикана клеясала. Дали е миризливо, мръсно и неприветливо помещението, дали там се валя мръсно бельо, както и да разбереш и ред други подробности от битът и привичките им…
  Примерно българите, по стар съветски образец (защото бяха принудени да се учат и копират от руснаците и от индустрията им) не можеха да произвеждат чинии за душове. Поради това във всички панелни бани водата трябваше да се стича в центъра на общото тоалетно помещение. Поради тази „рационализация“ всичко живо в апартаменти и общежития джапаше на воля (предполагам и ти все още). И понеже трябваше помещението да се почиства заради влага и мухъл (понеже жените работеха служебно) се избягваше честото използване на душа. Резултатът, ако ти е направило впечатление, беше свързан с миризми на половите и отходните отверстия. Това ти давам като малък пример, ако тогава не ти е направило впечатление.
  Дори и някой да не е ходил на посещение в Русия, можеше лесно да схване какво там се фабрикуваше и колко качествена беше продукцията им. Примерно и ножчето за бръснене изискваше майсторлък та се внасяше, но и по–лесни неща, като производството на тоалетна хартия не им се отдаваше. Спомням си ние като братска страна, по времето на соца по социалистически си бършехме задниците като тях с вестник, с единствената разлика, че ползвахме предимно Работническо дело, вместо Известия!
  Така, че господин Инджев, и не само той, е имал добрата възможност покрай следването„ да им надникне в тоалетната“ при което е могъл да си е направил съответните изводи. Лошото в подобни случаи е, че голяма част от дебилите в България (пак едно жалко подобие ги изчислява към 80 процента) са останали на подобно ниско ниво.
  Тук идва заслугата на господин Инджев, като по-събуден, постоянно да влива разсъдък. Но като гледам нивото на политическите ни личности, простотията се шири на воля и най-лошото, че се самоизбира.
  Илия, няма да е зле посочените подобия да се вземат в компания под ръка и да се насочат към Русия. В момента им трябват такива да носят пушка на рамо, дори ще им плащат за това по хилядарка на месец (в зелено, не в рубли). Е, ще ги стрелят като добичета, но това не е от значение, за друго и без това не стават.

 16. Илия,
  на мен ми трябваха два месеца студентска бригада в Коми през 1988г. и още 1 месец обиколка из европейската част, за да разбера ЩО ЗА КЕНЕФ е това Раzzия. По това време научих и думата “бляд” (пачавра, боклук…). Няма такъв КЕНЕФ на земята! Отвориха ми се очите.
  Трябва да напиша книга за това мое “приключение”.

  Слава Україні!!!

 17. @ Totko

  Уважаеми,

  И аз малко нещо съм изкушен от математиката, затова ще си позволя от вашето математическо следствие да извадя точно обратния извод – щом БСП путинофили са в коалиция с европейска партия, това автоматично ги прави и европейци, и демократи, и либерали. Може би и затова никой не прави опит да ги маха от властта.

  Това само трябва да ви покаже, че нито математиката е политика, нито политиката е математика. Още повече пък толкова елементарна математика. Още по време на протестите гербаджиите ехидно задаваха въпроса “Като се махне ГЕРБ, кой ще дойде?”. И още тогава беше ясно, че ще трябва да се правят големи компромиси, за да си отвоюваме обратно държавата. Все още има надежда, че промяната ще се осъществи въпреки наличието на комунистическа и путинофилска партия във властта. Да видим!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.