Как си отгледахме “Израждане”, за да кани руския ад у нас и апокалипсиса на ядрената война

Не е лесно в лично качество да привлечеш вниманието на 35 посланици в София, да ги накараш да обединят усилията си в единно мнение и да го изразят в общ демарш срещу една отделна персона ( както изглежда на пръв поглед, макар да става дума за нещо много повече). Това е мнението на 35 държави! https://btvnovinite.bg

Не си спомням да съм регистрирал в дългата си повече от 40 години битност на български журналист и коментатор някой български гражданин да е постигал такъв сатанински успех. Но ето, че това се случи. Реализира го само няколко реда депутатката Елена Гунчева от партията, която мнозина у нас наричат “Израждане”.

Гунчева се изяви наистина като изрод. Призова не просто чужда вражеска държава да нападне с “високоточкови” оръжие ( каква “грамотност” само в изказа относно оръжията с висока точност ).  Тя на практика зове за руско нападение срещу НАТО, което автоматично би задействало чл. 5 от Атлантическия договор за взаимна отбрана и до вероятна ядрена война.

Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата”, пише Гунчева в интернет и продължава да отказва да свали призива си.

Това, че Гунчева най-вероятно не разбира, към какво приканва Путлер, не е оневиняващо обстоятелство за нейното подстрекателство към война на унищожение не само за България… 

Когато на 7 март 2019 година бях малтретиран от подобия на Гунчева в градската библиотека на Добрич, насреща ми седеше една русолява персона от видимо женски пол, която ме гледаше втренчено със змийски поглед и стиснати устни докато седях на стол със скръстени ръце на метри от обкръжението на озверели подобия на хора, пременени  като нея с кожни дрехи на мотористи. Цяла “храбра” армия от униформени агресори срещу един човек!

 

 

 

 

 

 

Нямам точен спомен за физиономията й. Не претендирам да е била днешната “героиня”. Но ставаше дума за същата проява на дивашка омраза, която струеше от онова създание. Не се стърпях и отвърнах на опита й да ме убие с поглед. Най-напред с мълчалив “ответен огън” чрез втренчване. А после и с подмятане, че и други са се опитвали да ме убият с поглед, но не са успели.

Та, думата ми е, откъде се взеха изродите, които толкова много искат да убиват сънародници – първо с поглед, а после и с руски ракети?

Отговорът е, че те са рожба на селекцията на изродите в нашето твърде инертно, безчувствено и търпеливо спрямо насилниците  общество, в което срещу агресорите няма институционална съпротива. Ако полицията в Добрич беше отишла малко по-далеч от предупредителните протоколи за някой от моите най-агресивни нападатели и ако медиите у нас бяха реагирали подобаващо срещу фашизоидния тормоз над един журналист ( в случая и писател) , може би обществото щеше да научи навреме с какви изроди си има работа и да им прегради пътя към българския парламент ако не с друго, то с презрението на своето (не)гласуване.

Вместо това ми се вменяваше като проява на екстремизъм упоритото критикуване на руската политика и предупрежденията ми за пораженията от нея. При това не само от страна на хора, с противоположни по темата възгледи, но и от сродни души, които ми се надсмиваха “дружески”, че се занимавам с някакъв си Копейкин. Едва ли не съм го рекламирал по този начин, пък той бил никой. Та да си трая. Това се искаше от мен най-добронамерено.

Е, сега се налага цели 35 държави да откажат да си траят, когато тук сме си отгледали изроди, въоръжени с депутатски статут, зовящи за руска агресия срещу България без да си дават сметка, че канят самоубийствено не просто дявола на гости, а апокалипсиса. 

35 мнения за “Как си отгледахме “Израждане”, за да кани руския ад у нас и апокалипсиса на ядрената война”

 1. Аз съм ги кръстила “ГъзРаждане”, щото на произведеното от този човешки орган ми приличат. Но тия дни и аз се чудех как си ги отгледахме, тъй като ни бяха под достойнството…..А всъщност сега вече са си за затвора, но трябва смелост.

 2. Ако ДБ останат снишени, както до сега, по отношение на про-путлеро-фашистката пропаганда и равихрящата се, необезспокоявана от никого хибридна война срещу България от страна на публично известни агенти на Русия, ще трябва да преосмислим отношението си към ДБ и всичките и съставни. По-добре да знаем, че ЦЯЛАТА власт е в ръцете на национални предатели и да спрем да храним празни надежди, че правителството ще влезе в ролята си. С малодушното си поведение ДБ притъпява големината на заплахата от руZия и волята за противодействие на хората, които защитават цивилизационния си избор. Световни компании премахват Z от логoтo си, а тук руските агенти дават на Русия координатите на държавни обекти за да бъдат унищожени и срещат само гузно подхилкване от страна на властите..!!!…!!!

 3. Същата тази през 2015г, след убийството на Немцов разпалено пише, че от Путин всичко може да се очаква и в Русия са едикакви си. Не искам да се впускам в повече подробности, защото днешното ѝ политическо битие дава добра представа за нея.

 4. Тази вечер Нова тв два пъти цитира “високоТОЧКОвия” изказ на Гунчева без да
  коментира отрицателната ѝ грамотност. Мисля, че беше умишлено и контролирано,
  за да бъде пощадена някак си изрожденката ни. Иначе щеше да е накърнен имиджа
  на целия руски БГ – обор. И това не е изключение, а строго спазвано правило в, от
  9-ти 9-ти 44-та насам, непочистваните институционални и медийни обори. Повечето
  нашенци не осъзнават този тотален контрол и поради това България отдавна е
  в ролята на онази жаба, която няма да усети сваряването си. Сега България,
  както самостоятелно, така и с външна руска помощ е методично влачена към
  руския рай. Очаквано е, ако Бог наистина е българин.

 5. “…С разрастването на войната на Русия срещу Украйна, Киев има пълното право да извършва ракетни удари и саботажни операции срещу летища и други военни цели в съседни региони на Русия, които са домейни на атаки на украинска територия. Такъв отговор би повишил морала в Украйна и би затруднил Москва да крие войната от собствения си народ.
  Вашингтон и Брюксел не могат да въздържат страна, която се бори за своето оцеляване,
  да нанася удари навсякъде, където може срещу врага, който провежда геноцид, подобно на съпротивителните армии по време на нацистката окупация.” Януш Богайски/Фактор
  След дивашката заплаха на Путин, написана в листчето до Зеленски ” Ако…ще ви размажа”, това е следващото, което очаква руSSката армия и общество, ако те самите не размажат Путин и режима му.
  А ако и това не ги накара да се освестят от великоруZZкия си сън, тогава светът ще ги размаже тях вкупом, както вкупом съгрешиха.

 6. Тези несретници от Възраждане успяха да увлекат хората по много подли и “хитри” начини. Говорят с един патриотичен тон, и когато човек свали гарда и започват руската пропаганда. Така успяха да увлекат и доста българи, особено по-наивните.

  Често се случва мои познати на около 20-25 години да ми говорят за политика и да ме канаят в някакви Фб групи. 90% от съдържанието в групите е готино и патриотично, постват се планини, стихове от български и автори и аха човек да свали гарда и бам някакви постове колко е приятелска, велика Русия.

  Имам чувството, че са събрали цял екип от психолози и маркетолози, които да облъчват българското население и младежите. Аз мислех че това извратено и необразовано русофилство ще умре, когато си отидат по естествен начин хората живели в НРБ, но не – отглеждат се нови нищожества.

 7. Най-комичното е, че “възрожденката” Гунчева, както и колегите й, си въобразяват, че ако руснаците отново ни “освободят”, ще имат различно отношение към тях в сравнение с останалите местни “аборигени”, така ни наричат руснаците “с имперско мислене”, заселили се с благословията на Борисов по Черноморието, че ще им дадат някакви привилегии, специално заплащане за предателството на своите 🙂
  Затова на пРезидента, на зализания нов овенен плазмодий, на дъртите номенклатурни БСП-ари, на разните руски “възрожденци” и “патрэоти” би трябвало непрекъснато да им се напомня съдбата на предателя – русофил Радко Димитриев и подобни. Всички ще бъдем “под ножа”, но те ще бъдат първите, защото никой, дори руснаците, нямат доверие на предателите!

 8. Ха-ха-ха, “високоточковите оръжия” на гунчэто са от същото качество като цончовия “държавен апартамент на САЩ”. Двете условия, за да станеш член на Изражданэ са 1) да ти хлопа дъската и 2) коефициентът ти на интелигентност да е число под стойността на телесната ти температура.

 9. Претендирам за авторство на името “Израждане“. Може да не съм бил пърия и единствения, но сам си го измислих. Гъзраждане също е смислено прозвище. На Елена Гунчева баща и трябва да се извини, че не е ползвал капут. Сериозно, на тези всичко им е възмутително: поведението, позициите, реториката, използването на това име(абсолютна гавра с възрожденците ни) и това че познавам реални хора, които гласуват за тях. Възмутително е и, че се позволява на проруската пропаганда, посадена от такива, като Волен Сидеров да израстне и даде отровните си плодове. Волен поне в началото се правеше на националист и криеше връзките си с Русия от лековерните си последователи. Доживяхме да видим някой с по-малко срам от него. Явно тук търпимостта към руската пропаганда е по-висока от тази към корупцията. Че правителството и прокуратурата ни нищо няма да направят е ясно. Остава да се надяваме изродчето да се спихне, като Атака без много поразии.

 10. Не сме си отглеждали според мен. Путистан с всичките си прераждания в миналото отглеждат майкопродавчески копейкини подобия през цялото време от османско иго до днешно време. Най-успешният подход към такива в българската история е закона за защита на държавата след първата световна война.

 11. Хората бягат от мизерията. Освен, че трябва да се казва, че Русия ни е исторически враг и да се дават примери, трябва да се казва до втръсване, колко бедно живеят там. Промитите мозъци тук, не знаят, колко зле живеят там. Питайте ги дали искаа да живеят с 200 долара иии… По джоба като удариш българина и бързо се променя. Парите са на запад и ЕС. Това трябва да се знае, а мизерията е в Русия и васалите им.

 12. Специален подарък за тръмпистите във форума..

  https://www.politico.com/news/2022/03/29/trump-putin-hunter-biden-00021223

  Докато целият свят осъжда и изолира капуткин нашата drama queen в Америка му се моли за компромати срещу политическият си противник от който загуби изборите..
  Злобата и желанието за мъст в нечовека тръмп са на такива висоти че свят да ти се завие..

  Така че не са само израждане които дават координати и молят капуткин за удар по собствената си държава..

 13. На тези най им прилича “Вгъзраждани”, а “високоточковата” овца е не само с двуцифрено IQ, но и със запетайка между двете цифри! Абсолютни боклуци!

 14. Бившият командващ американските войски в Европа генерал Бен Ходжис:

 15. Наличието на откровено руска партия в Български парламент е проблем за Европейска България.
  Циничното е че тази партия претендира да защитава национален интерес ?!? Как по точно ? Тръгнеш ли да ги критикуваш, контрата им е че си западен джендър, реднек и други. Това е абсурдно само по себе си.
  Но когато има изказвания атакуващи директно българската демокрация, колкото и крехка да е тя, службите отговарящи за това трябва да са по активни. В силата на институциите и тяхната независимост може да се оцени колко силна и устойчива е демокрацията на една държава.
  А българският народ може да покаже колко солидарен може да е с украинският, малките жестове са най-ценни /сложете си под някаква форма украйнския флаг, било то на ревера, смартфона, на тераса, в колата…. Нека въпреки облъчването ни денонощно от руска пропаганда с традиции по нашите земи, покажем че можем да различим лошото от доброто!
  Свобода за Украйна!

 16. @Любен Пандев

  И трите “съставни” на ДБ – ДСБ, Да България, Зелените, доста се икономисват (И.Костов). ДСБ, например, са от 2004г. И какво родиха досега? Тихо, леко, под крилото на боЕко, поминуват. Е, накрая ще се спижурат като онуй, как беше, сдс. Няма свежа кръв, началниците се сменят мнооо’о трудно. И всъщност не се сменят. Ген. Наско (д-р Т.Филипов) отдавна трябваше да здаде. Ама пуста власт.
  Подобно е положението и с Да България. Там Ицо е бетон! А знаете ли друго име? Зелените, нищо..
  На тоя фон, ПП са си партия ОК.
  Та, те така.

  Слава Україні!!!

 17. @Георги Харизанов,
  Цитирал си глупостите на Politico, но явно не си прочел съобщението на Wall Street Jornal:
  Wall Street Journal съобщи в понеделник, че федералното данъчно разследване срещу Хънтър Байдън набира скорост, като прокурорите в Делауеър търсят информация и показания на голямото жури през последните седмици.
  Много е рано за Хънтър Байдън да си мисли, че всичко му се е разминало. САЩ все още не са станали като БГ и там не зависи всичко от волята на един каскет като тук!

 18. Коментираме една абсолютно про-руска партия. Хора кога ще се създаде първата в новата ни история анти-руска партия? Има толкова обществени личности вкл и г-н Инджев. Последния митинг в подкрепа на Украйна видях няколко от тях. Личности, които познават историята и антипутинските настроения не са от 24/02. Г-н Инджев дълго повтаря тезата, че разделянето в обществото ни е изток-запад а не толкова леви-десни. Напълно съгласен съм с него. За мен оценката за всеки бъдещ кандидат за народен представител или президент и дали ще гласувам за него ще е най общо казано как гледа на русия и особено външната и политика. Времето на снижаване и шикалкавене свърши. Трябва да пратим окончателно в историята правешкия цървул и производните му.

 19. ДБ с проекторешение парламентът да позволи изпращане на оръжие на Украйна
  Да видим сега Боко и ГЕРБ как ще гласуват и естествено другите партии

 20. @ Александър Анчев
  Много ми харесва предложението Ви за антируска партия! Ако се създаде, веднага се записвам! Действа ми като въздигащ бустер адреналин само като си представя какъв вой ще се вдигне от всякакви “възрожденци”, патрэоти, прасославни и славянски русофили (рублофили) ! 🙂

 21. @димитър

  Разследвания много. Срещу вашият “герой” примерно са постоянни и безкрайни.
  Така че да оставим разследванията настрана.
  По-важното тук е че днес когато светът е обединен срещу джужджето има западен лидер (бивш) който му подава ръка и му вдига акциите.
  И не за друго ами да продължава да хвърля кал срещу опонент от който загуби ЛЕГИТИМНО преди година и половина.
  Е те това са истинските глупости и те са възможни заради хора като вас.. които от злоба към демократите сте готови на всичко та дори и да скапете собствената си държава.. паралел добър може да се направи тук с израждане..
  Ако бил тръмп на власт джуджето нямало да смее да посегне на Украйна – още една тотална глупост!
  Да сте чули нещо негативно от тръмп относно капуткин откакто е нападнал Украйна?
  Аз само чух че бил гений и сега чувам че пак му се молим да се бърка във вътрешно политическият живот на Америка.. и те така..

 22. Пропускам коментарите за интелигентността, пък и не съм “член” на партия. Само да припомня, че съм гласувал за въпросните още на първите избори миналата година. А изказването на госпожата може да звучи и като манипулация в интерес на НАТО.

 23. @sms

  Огнян Стефанов е написал това доста емоционално сякаш вече има сделка.
  Сделка няма, американците всъщност казват че на руснаците не може да се вярва което в никакъв случай не може да се тълкува като натиск върху Украйна да слага подписи.
  Западняците наложиха санкции и им е ясно че е нужно време те да заработят.
  Едва ли сега ще се втурнат в един момент да спасяват капуткин като принудят Украйна да подписва мир.
  Според мен нищо няма да излезе от тези преговори но са удобни и за двете страни и се използват точно за това – прегрупиране.

 24. Женицата със змииския поглед попълва глутницата от идиоти в скъпото ни Отечество.

 25. В реда на мисли на г-н Анчев питам отдавна защо Атлантическият съвет не стане партия. При цялата ми симпатия към ДСБ трябва да призная, че от известно време това, което очаквам да чуя и видя от ДСБ, го чувам от АСБ. Но за АСБ не мога да гласувам, а целокупната ДБ се крие под фустата на кУрнела. Докога ниe българите, симпатизиращи на евроатлантическите ценности, ще сме непредставени в политическотo пространство, докато путлеро-рашистки групировки никнат като гъби?

 26. @sms,
  И от мен браво за Оги Стефанов!

 27. До симпаатизанка на..?
  С интерес очаквам новото ви име?

 28. Когато започнах да коментирам тук, бях “бивш/а седесар/ка”. На две крачки от ново преименуване съм, но както писах пó горе, не виждам още как 🙁

 29. БВЕ – Български Възрожденци в Европа.

  -Защото е време думата “възрожденци” да се използва по един достоен начин а не да бъде узурпирана от предатели / родоотстъпници и роби на чужди интереси които работят срещу благоденствието на България.
  -Защото е време българите да научат най-накрая какво всъщност са мислели възрожденците относно русия.
  -Защото е време на българите да им се напомни че всички възрожденци са били про-европейци като по този начин се пресече отровата израждане опитваща се да внушава точно обратното.
  -Защото е крайно време руската лъжлива митология от Възраждането до сега да бъде разбита.
  -Защото наистина е крайно време анти-руските сили в България се обединят под общо знаме което да си постави за цел измитане на руската корупция от страната и постави началото на едно ново българско възраждане в Европа!
  -Защото Европейска България няма нужда от доминиращи съветски паметници!

 30. Как? Имаш си рожденно име.Или лъжата ни е по- близка!

 31. @ симпатизант/ка на ДСБ
  Почти от самото учредяване на Атлантическия съвет в България “агитирам” тук (и в други форуми) АСБ да се регистрират и като партия, за да влязат в Българския парламент, освен обичайните интересчии и рубладжии, и качествени личности, автентични български патриоти, притежаващи необходимата експертиза.
  Но досега атлантиците си “мълчат”, не предприемат действия в тази посока, може да имат и някакви основателни съображения или пък им липсва някой с доказан организационен опит в партийното строителство?
  Тук, във форума, помня, че отношението към това предложение беше негативно, някои даже се подиграха, защото, според тях, “тия от АСБ били теоретици и не ставали за партия”. Напротив! Това са много умни, компетентни и почтени български патриоти и точно затова трябва да направят партия, да имат парламентарно представителство в защита на българския интерес!

 32. @ Георги Харизанов
  И аз се питам как (с каква законна процедура) би могло да се отнеме възможността на тези майкопродавци от “Възраждане” ,”Русофили за възраждане на България” и другиге “родолюбци” – “патрэоти” безнаказано да се гаврят с делото на възрожденците ни, жертвали живота си за България ?
  Може би трябва да се отнеме със закон възможността на партии и неправителствени формирования, лобисти за интереса на чужди държави, да включват думите “възраждане” и “възрожденци” в наименованието на формациите си. Къде по-честно би било “възрожденците” на Копейкин да се нарекат “Русофили за Русия” или “Русофили срещу България”, каквито де факто са.
  Някоя институция най-после трябва да прекрати това оруелово безобразие, тази нагла гавра с гражданите и историята на България !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.