Саудитците искат да купят българско оръжие, но на Украйна не даваме, защото било стари “амуниции”

 

 

 

 

Властта у нас днес отново коленичи разкрачено пред насочения пистолет на др. Нинова, забранила да помагаме на Украйна с оръжие.  Налива вода в гербаджийската пропагандна мелница, която върти на пълни обороти фалшивата претенция, че тъкмо поданиците на властелина от Банкя са истинските борци за прозападното ни развитие.   

Оказва се, че имаме оръжия, които можем да продадем на един от най-богатите и претенциозни купувачи на оръжие на света Саудитска Арабия. Наличността на качествена българска военна продукция, годна за продаване на такъв такъв клиент, беше оповестена лично от премиера Кирил Петков. 

https://www.clubz.bg/126274-predlagame_balgarsko_orazhie_na_sauditska_arabiya

В същото време военният министър Драгомир Заков, спазарен на този пост с благоволението на БСП ( като алтернатива на недопустимия за Москва евроатлатник Тодор Тагарев ), твърди, че България произвежда “стари амуниции”. 

Ако се хвана за думата (му), България произвежда стари приспобления за яздене или впрягане на кон ( ще да е троянски спрямо московските данайци, настанили се тук трайно чрез корупционните си дарове ). Това означава думата “амуниции”. https://kaksepishe.com/amunicii-municii/

Заков твърди:

“Ние знаем какво имаме, така че това, което имаме, каква работа би свършило в Украйна? Това са стари амуниции и не виждам как ще послужат в Украйна. Така че към момента не сме идентифицирали това, което можем да предоставим”, обяви министърът на отбраната Драгомир Заков. https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/260890-zakov-za-spora-dali-da-pratim-orazhiya-tova-koeto-imame-ne-varshi-rabota-na-ukrayna

Ние сме производители на военна продукция, от която се интересува най-богатата износителка на петрол в планетата, способна да си позволи най – скъпите военни “играчки” на света ( по Кирил Петков) или обратното ( по Драгомир Заков): ние сме малки и жалки производители на “амуниции” ? 

Кое от двете е вярно?

Петков трябваше да се срещне с министъра си Заков преди да се срещне със саудитския принц, за да се разберат на български какво да говорят по една и съща тема. Противоречието им ги обезоръжава, но въоръжава с аргументи дебнещите в парламентарните храсталаци реваншисти, наметнати с агнешки евроатлантически кожи. 

19 мнения за “Саудитците искат да купят българско оръжие, но на Украйна не даваме, защото било стари “амуниции””

 1. Тази новина, изговорена от двама еднакви “пацифисти” напикали се пред лицето на насилника, е потвърждение на твърдението ми, че това правителство командвано от пРезидента и водено на каишка от Нинова, подготвя доставки за путлеристката армия, която го е закъсала,чрез Саудитска Арабия/която е “неутрален” путлеристки съратник/.Така ще се реализира подлия призив на путлерофашистките агенти в България Йончева, Нинова и Каракачанов “да не удължаваме агонията” на украинските дечица, като вместо на Украйна, дадем на Путин оръжията си за да ги избие по-бързо.Това е и сърцевината на “неутралитета” на всички русофилки.Това е смисъла и на “миролюбивата” закана на пРезидентина ни “няма да допусна въвличане на България във война”.Точно както заканата на самодържеца Путин към загиващите, но да НЕ живеят в кочината му украинци – “ще ви размажа”, отправена от страхливко Радко към правителството му. Всичко у нас е подмяна!И “чистката” в ДАНС, и гоненето на руски дипломати, и “солидарността” с НАТО, ЕС и Украйна, и фалшивата “хуманност” на още по-фалшивите “интелектуалци”, невиждащи разлика между педофила и насилваното дете, и заканата на Т.Трайков да събори МОЧА, и…

 2. Преди време тук един съфорумец призоваваше да критикуваме правителството за конкретни факти, а не по усещания. А аз имам усещането, че фактите станаха толкова много, че ми е байгън да ги споменавам. Салтоморталетата на правителството по украинската тема щяха да са комични, ако там не убиваха хора. Дано ДБ да хванат последния влак и този позор да не им се лепне…. Защото на България вече се лепна…..

 3. Г-н Пандев,

  Това което казвате звучи доста правдоподно и ако в БГ има останали журналисти в чиито вени тече журналистическа кръв а не пикня трябва незабавно да разровят темата в подробности.
  Защо точно сега Саудите идват да купуват оръжие и защо точно сега ние сме ОК да продаваме оръжие.
  Интересното е че тази новина не присъства в главният новинарски поток..

  да, наистина всичко в България е подмяна.. включително и киро подмяната..
  Абе един истински бългларин няма по върховете днес който да е от калибъра на възрожденците..

 4. Призовавам г-н Председателя на РБ К.Петков да бъде смел, а не пудел на г-жа Лъжа и на онзи с дайрето.

 5. ето я и поредната подмяна..

  https://segabg.com/hot/category-bulgaria/sofiya-shte-ima-ploshtad-geroite-na-ukrayna

  измислиха как да финтират идеята за преименуване на Драган Цанков.. ще наименуваме вместо това несъществуващ площад.. руските мекерета са на всеки метър.. почвам да мисля че и ДБ са в кюпа..

 6. Преди два дни слушах един военен журналист и експерт, Васил Данов, каза че България има снаряди и стари муниции, които не може да изстреля до 3000та година. Освен това гълтали финансови средства, за да им се осигурят специални условия в помещенията и е логично сега да се изпратят. Изобщо не трябва да е изненада тези имитации на полезна дейност по министерства и служби. Руснаците се прегрупират на фронта, нашите тук по кабинетите. Като гледам и проагресорски коментари в социалните мрежи на военнослужещи, какво остава за обикновените граждани.
  Другото извън темата: някакво българско геополитическо дружество издава списание Геополитика, има и сайт. Отворих няколко статии, всичките бяха в стил загиващ Запад, силна и просперираща Русия и колко далновиден политик за пример е Путин, как поставял на място непросветените, руските военни са миротворци. Статия на това списание от 22.02.2022г., озаглавена “Голямата война в Украйна се отменя” пишат следното: “няма основание да се смята, че … Русия действително ще се забърка в ненужна и братоубийствена война със западната си съседка.” След 24ти поне се разбра, че обстановката у нас е по-зле, отколкото изглежда.

 7. Е, синчагата на подполковника от ДС валэрий заков толкова си може. Мама милиционерка сигурна е била заета да слага туршията или да чете “Огонек”, немала е време да му обясни разликата между “амуниция” (конска сбруя) и “муниции” (оръжейно джепане). Фатмаци, сър…

 8. Заков е още един пример и доказателство, че в Бруксел и НАТО са акредитирани най-големите руски подлоги, които слухтат по цял ден да дочуят там нещо и още същата вечер да го пуснат в дневния си доклад, който изпращат на Лавров, за да им начисли надницата в азотно-торовия завод, където бригадирка е Ирина Бокова, а изпраните там фалшиви български дипломати, от сорта на Заков и още много други, са отпадъци минали през ситото на ДС и ДПС, предавали своите колеги и състуденти, ровили се в буклуците нощно време за да намерят някоя стара обелка от корекомски шоколад и старателно да я приложат в поредния си доклад до ДС. Ето такива мръсни отрепки населяват стадото на българската дипломация, откъдето беше доведен този Заков, нещастникът на Корнелия. Хора като него предадоха без бой България на Девети септември на Червената армия и след това само 45 г бяхме под руско иго.

 9. Заков е ясен щом е одобрен за военен министър от БСП ! Но мен друго ме интересува . В биографията на К.Петков има един период в неговата младост,когато е бил в Москва ! Какво е правил там-учил ли е,работил ли е,какво ? Някой да коментира този факт ?

 10. @ Христо Цолов

  Ходил е по партита където чинно е бил записван как се забавлява от ФСБ. Това разбора се е пълна спекулация, но би обяснила странното поведение на иначе лансирания за “американски човек” Петков, който по мое лично мнение има адекватна престава и позиция по геополитическите въпроси, но не може да проведе адекватна политика по същите.

 11. До Христо Цолов

  Според мен няма голяма разлика между Кошлуков, който е учил в Америка и Кирил Петков, който е учил пак там. За единия знаем, че е от ДС, за другия само подозираме. От самото начало се съмнявам в него, понеже е лансиран от Радев. У нас и Харвард е от Москва. Слушкат, папкат и играят казачок.

 12. Каруцар а не военен министър е този с “амунициите”. Няма нищо чудно, че в последния момент др. Нинова го внедри.

 13. Dr.X

  По принцип нещата в България са много забатачени.
  кп прави понякога правилните изявления..
  Но, и тиквата правеше в началото правилните изявления..
  Според мен България не може да бъде оправена от млад човек който има жена и деца.. това е жестоката действителност..

 14. значи за Украйна мунициите са стари,негодни,а за нашата армия да си стоят по складове и да стреляме с тях не са!!!Ясен и този военен министър-ДАНС да го почва и него…

 15. Господин Пандев, бих се радвал да сте този който помня от казарамата. Имам отлични впечатления и спомени от вашият талант на пълководец. Тези спомени не се забравят, особено еднаквото Ви отношение към обикновени войници и офицери. Респект и уважение към обикновения войн

 16. Още един трик с който се опитват да ни излъжат, че щяла да се разпадне коалицията, ако се чупи хатъра на Ниновица.
  А бе, ако някой със зъби и нокти драпа да я има тази коалиция, това е самата вицепремиерка, защото ако загуби този пост, след като е депозирала оставката в партията й, заминава в трета глуха! Да не е луда да жертва за кокала?

 17. Наистина в българския език амуниция е оборудването за впрягане на животни, но в английския си означава и другото. Не че е оправдание, но много думи се вливат в българския безкритично. Слушах едно предаване с Валентин Вацев и той също ползва амуниции. Между другото неговия анализ за войната е доста различен от представения в този блог.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.