Защо руските касапи ( butchers ) извършиха клането в Буча

 

Случайно ли е, че точно в малкото градче Буча в Киев руските окупатори са извършили най-видимото до момента пред очите на света зверство срещу невъоръжени хора от началото на руското нахлуване в Украйна на 24 февруари?

Не мисля, че е случайно. Това е отмъщение за също толкова първо най-зрелищно, но военно поражение ( при самозащита ) на руските нашественици на украинска земя. Видеото, направено с мобилен телефон от местен жител, показа картина, сравнима с кадрите от американските удари по колоните с военна техника на иракската армия през 2003 година, за която по димящите следи на купчините желязо се твърдеше, че става дума за унищожена бойна техника на чеченските главорези на Кадиров . Това видео вече изчезна от архива на блога ми, но има и друго, правено малко по-късно също от местен гражданин.https://www.youtube.com/watch?v=azkKQL9RiK0

 

И се питам, дали тези цивилни хроникьори сред местното население не са превърнати в трупове при отстъплението на руснаците? https://ivo.bg/2022/02/27/уникално-видео-от-апокалиптична-ката/

Само три дни след началото на руската агресия в Буча се видя уязвимостта на прехвалената втора по сила армия в света, за каквато гордо се определя руската, а в Буча тя се натъкна на унищожителната съпротива на класираните на 22 място по своя потенциал украински въоръжени сили. И понеже не можаха да отмъстят на военните украинци, руските престъпници са си го “върнали” на невъоръжените граждани преди да избягат.

  Кремъл, както обикновено, отрича престъпленията на своите “миротворци” и ги приписва на украинците, които били фалшифицирали сцената с мъртвите тела по улиците с помощта на …артисти. . Лъже, че армията му се била изтеглила от Буча 4 дни преди да бъдат регистрирани зверствата в градчето. Само че тази лъжа се опровергава от самите руски официози, които съобщават обратното – цитират военния руския канал “Звезда” да съобщава, че Буча е била под руски контрол на 1 април, т.е. в деня преди журналистите от световни медии, като Франс прес, Райтерс и БиБиСи, да покажат резултатите от извършеното от руските нашественици военно престъпление.

 

 

 

 

 

 

Няма да дочакаме скоро признание на Путлер за военното поражение на Русия в Украйна. Но логиката на неуспешната война и последиците от нея неминуемо ще се прояви и без да бъде оповестявана демонстративно от Москва.

Въпросът за водела на кремълското самопризнание за катастрофата, надвиснала над Русия след нападението над Украйна, има един времеви предел. Не става дума за това дали, а кога ще бъдат въведени продоволствените талони за населението. Склонен съм да мисля, че Кремъл ще направи всичко възможно това да не се случи преди 9 май. А след като отбележи подобаващо на Червения площад онази минала съветска победа, Русия ще си признае косвено поражението в настоящата с въвеждането на дажби за стоки от първа необходимост.

НА СНИМКАТА: Режимът на Путлер разстреля бъдещето на руските деца, които сега карат в училищта да коленичат за снимка, държейки видоизменената свастика под формата на буквата Z. Това е жестока метафора за провала на прословутото обещание на начинаещия самодържец Путин да вдигне Русия на крака. Онези, които са направили снимката, явно не си дават сметка за обратния смисъл на символиката, която са искали да вложат в посланието.

40 мнения за “Защо руските касапи ( butchers ) извършиха клането в Буча”

 1. Защо ни мрази целият свят? .. се питат човекоподобните които зомбират децата си от ранна възраст
  Защото сте изверги и патологични лъжци!
  Нека не забравяме видеото от самото начало на войната.. бронираната машина която прегази цивилната кола. Това също сигурно е измислица?
  На човекоподобните радев, нинова, волгин и осталная.. – вие сте позор за България и човечеството..

 2. Нищо не се е променило във времето.
  руснаците както и преди са разчитали на друговерци да сеят раздори и смърт пред тях..
  По българските земи това са вършели черкезите.. в Украйна днес с тази роля са натоварени кадировци, сирийци и подобна измет.. И българското население е толкова зомбирано че продължава да гледа на орките като на освободители и не може да види жестоката истина..
  Не че орките са по-стока но това в Буча най-вероятно е сторено от кадировците.. за унижението на което бяха подложени с разбитата им колона преди седмици..
  За тези брадясали извратеняци това е някаква форма на отмъщение..

 3. Съветите през цялото време отричаха катинските разстрели, та какво остава за техните пародийни наследници за сегашните зверства.
  Не съм учуден от поведението на руските войни-освободители. При положение че командването разрушава жилищни квартали не може да се очаква от редовия състав да е пръв поддръжник на Женевската конвенция. За моралния облик на руското командване (с Върховния главнокомандващ барабар) няма съмнения след Грозни и Алепо. Виж, за моралния облик на все още путиноманстващите у нас, сериозно съм разтревожен… Какво още трябва да стане бе, другари?
  Преди време видях заглавие, в което един от Чуковците казваше нещо от сорта, че Русия разполага с толкова съвременни оръжейни системи, че се страхува какво ще остане от Украйна. А аз се страхувам какво ще стане с държавата, в която 65 % смятат, че трябва да сме неутрални в битката между доброто и злото?

 4. Като се спомене Буча и се сещам за онзи човек който записваше с телефона на улицата си. Обаче напоследък по някаква причина премахнаха доста такива видеа и снимки, на които бях запазил линкове, но все още се намират. Ето и конкретно това https://twitter.com/janekzzzz/status/1498239133910806530

 5. Не рабирам защо Украинското правителство и до този момент не обявява всеобща мобилизация. Защо не прибере в казармите си годните да носят оръжие мъже. Една голяма част от подлежащите на мобилизация си стоят по домовете и така стават много лесна плячка на окупаторите. Разказите на преживелите за зверствата са много красноречиви – руските свини избиват методично точно мъжете от гражданското население. С жените и децата се гаврят, но основно убиват младите мъже. С много голяма болка и притеснение чета, че москалите струпват сериозен човешки контингент по границите с Украйна. Украйна може да си набави оръжие, но хора, воюващи, бойци повече от това, с което разполага просто няма откъде да взема. Аз лично не знам какво, но НЕЩО трябва да се направи. Дано НАТО и западната общност го обмислят и да го направят най-сетне. Иначе- след дъжд-качулка.

 6. Г-н Харизанов, видеото с танка, който прегази кола, се оказа фейк нюз. От 2014 година е. Беше обявено, че това се е случило в Киев, а тогава, в началото на войната, както и досега, в Киев руски войски, слава на Бога, не бяха влезли. Опасявам се, че и това може да бъде нещо подобно.

 7. Сега някой костюмиран мазен “пропагандон” ще ни обясни, че вината е на путКин и обкръжение. Сякаш той лично стреля, бомбардира или насочва артилерията срещу жилищните квартали и болниците. Или че “укро-бандеровските фашисти сами” са го направили. Мен обаче ме обезпокои повече друго – вчера в предаването на веселия добър момък жора любэнов излезе специално говорител в кадър, който зачете призива-обръщение на копэйкин за протестния им митинг. Точно в духа “ТАСС уполномочена заявить”. Защо националната Тв рекламира рашистите на “израждане” с моите данъци? Ало, г-н прэмиер пUTKOB? Ало, г-н министре на милиционерите рашков? Днес е 2022 г., не 1972! Спите ли?

 8. Избитите цивилни са идентифицирани от съседите си като граждани на Буча. Не са трупове довлечени от някъде си, за да очернят “светлия лик на руССките овободители” както твърди рашиССтката им пропагандна машина. Впрочем, същите, че и по-зверски изстъпления е извършила кърваво Червената армия спрямо цивилното население по пътя си към Берлин, което е една от причините немците да се бият до смърт.

 9. Тази снимка с децата надхвърли всичките ми очаквания.
  В 21 век да манипулираш толкова грозно, не може здрав разум да го приеме.

 10. Иванова,
  За да вкарат повече мъже в армията им трябват оръжие и боеприпаси, а такива като нашите москали от БСП, Копейкинци, Радевци, Пантевци, Баевки пищят за “неутралитет”, плашат народеца с война и пречат да им помогнем с такива. Като гладни чакали клечат отстрани “миролюбците” путлерофили, в очакване звярът да се насити на жертвата си за да оглозгат след това кокалите и. Който е човек помага, който е животно, като Орбан и нашите чкакли, не помага, пречи или зяпа с наслада насилията. А и някои трябва да работи във фабриките, в транспорта, в пожарната…Зеленски проглуши света с молби за помощ с оръжия човекът. Мъже имат, оръжия нямат украинците. А ние оръжие имаме, но мъже нямаме във властта.

 11. нищо учудващо в поведението на окупаторите.Когато ни бяха окупирали по същия начин изнасилваха,убиваха,грабеха.Яд ме е на нашите гниди.

 12. @ Shosho (Shashavia)
  Бъдете по-конкретен, моля! КОЙ го е “доказал” (клането и танка), че са “фейк нюз”, КАК точно го е “доказал”, има ли официален линк към “доказателствата” и ние да ги прочетем, и да ги изследваме дали са истина ?

 13. До sms: Пропуснам заяждането.
  За ваше улеснение предлагам линкове от два от сайтовете, които най-малко биха могли да бъдат определени като проруски:
  https://offnews.bg/sviat/verizhna-mashina-pregazi-kola-v-kiev-shofiorat-j-otcelia-obnovena-771217.html

  https://gospodari.com/tank-minava-varhu-dvizheshta-se-tsivilna-kola-v-kiev/
  Ако желаете, обърнете внимание на заглавията. Ако не – ваша работа. “КИЕВ”.. Също така, ако желаете, моля уведомете аудиторията кога от началото на войната е имало руски танкове в Киев.
  Благодаря!

 14. До Георги Харизанов
  Г-н Харизанов, руски нойски в Киев засега (дай боже и така да бъде) няма. Най-малко танкове. Ако съм пропуснал нещо, моля да бъда извинен.

 15. @Личовски

  Сега разбрах защо точно “Z” – zombies..

 16. Чудя се докога всички /и ние и Западът/ ще продължаваме да се изненадваме, ужасяваме, потрисаме, отвращаваме, възмущаваме, негодуваме, предупреждаваме /по китайски/, заканваме, а някои – дори дистанцираме?! Сякаш всичко не е ясно?!
  Ако някой все още не е вдянал – нека ползва линка, даден от Николай!
  Уважаема госпожо, Иванова, със запасняци и калашници не може да бъдат неутрализирани самолети четвърто поколение, танкове и крилати ракети! Да не говорим, че на Зеленски дори гранатомети и калашници не му достигат! А последните поне нашият ВПК произвежда в достатъчно количество и със задоволително качество.
  Западът се ослушва! Мерките, които предприема са несиметрични и закъснели!
  КАРТАГЕН ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!
  За целта, спешно необходимо е:
  1. Замразените авоари на руски олигарси, воглаве с Путлер да бъдат незабавно конфискувани /във фискалната си част – пренасочени под формата на съвременно, високотехнологично, смъртоносно оръжие и муниции към Украина/.
  2. Международен съд /и НАТО/ официално да определят войната на Путлер за геноцид и престъпление срещу човечеството, а виновните лица да бъдат обявени за военнопрестъпници, подлежащи на издирване.
  3. Висоспециализирани, суперпрофесионалисти, под формата на /да кажем/ “оранжеви човечета в отпуск”,без опознавателни знаци да предложат помощ и съдействие на Зеленски, като тактици, инструктори, високоточни чистачи и пр.
  4. Страни, членки на ЕС и НАТО, поддържащи линия на неутралитет и/или отказващи помощ на Украина
  да бъдат незабавно санкционирани за несъобразяването си с устава и общите решения на двата алианса, на първо време със стопиране на еврофондовете и инвестициите и кредитите към тях. Същите държави /Унгария, България и др.л./ да бъдат официално предупредени, че след определен /разумно кратък/ срок ще бъде преразгледано тяхното членство, с всички произтичащи от това последици!

 17. Украина може да постави под оръжие още близо милион щика. От 24.02. насам того са се върнали половин милион емигрирали след разпадането на ссср украинци. Плюс още толкова от запаса, до един с боен опит защото са преминали през някоя от 7-те мобилизационни вълни на АТО.
  пРЕЗИДЕНТ МУНЧО ФЪРЧИЛКОВ и ко са на ход. Както каза Зеленски нас ни тябват три неща: “оръжие, оръжие, оръжие”.
  Кой разбрал-разбрал.

 18. от центъра на Буча до центъра на Киев са 21 км./толкова колкото от Мало Бучино до центъра на София или ако искате от Бистрица /Железница,до центъра.Тези предградия не са ли София?А от Овча купел до аерогарата са 25 км..Вижда се желание да се изопачи истината на фейк,но само лъсва звета…червеничкият…

 19. Марк Солонин и Саша за ужаса в преградията на Киев

 20. @Shosho
  1. Видеото, което аз гледах през февруари, беше друго, различно от това. Но нали Буча е в покрайнините на Киев, а там (доказано!) ИМАШЕ руски войски.
  2. Нито сайтът Offnews.bg и още по-малко Gospodari.com са сред тези, на които имам доверие, особено след като “господарите” излъгаха в ефир, че Васил Левски не бил казал думите, че който ни освободи, той ще ни пороби, цитирани от Захари Стоянов. От тогава не ги гледам тия измекяри!
  3. По-важното е друго: Дали ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО търсене и прекаленото АКЦЕНТИРАНЕ върху няколко “фейка” не цели да внуши както на обществото в България, така и по света, че зверствата на руските военни изроди в Украйна, на които ставаме свидетели (live), благодарение на съвременните технологии, всъщност ВСИЧКИТЕ са “фейк”, не са истина, а са някакъв монтаж, театър или електронна игра ?
  И как се наричат онези, които за жълти копейки, плюейки на достойнството и съвестта си, вършат тази мръсна, слугинска работа да манипулират информацията и да разпространяват “фейкове” в ПОЛЗА на Русия? Руски тролове !!!

 21. Без кадър, кой би повярвал за нацистките лагери на смъртта, коси, кости кожа, зъби, куповете тела и миризмата на ада. Русия сега, Путин е на стъпка, екзалтирана глава, потисната тълпа, армия която вчера си бе у дома с идеята за непобедимата, сега води безсмислена война с един комик, озверяла от собствената си слабост и нищета.
  “Руският мужик взема така поне разправят, мечтите си за действителност, а живота си за кошмар”, …може би и го разбира като шамар и камшик.

 22. @Shosho или умишлено лъжеш или са те заблудили путлерастските отрепки.
  В Киев почти до центъра влязоха руски войски преди да бъдат унищожени
  https://www.youtube.com/shorts/Wmca9uBC4AE
  и тук
  https://www.youtube.com/watch?v=YgrJr78UQLQ
  и тук, като тук има танка и прегазената кола от друга гледна точка.
  https://www.youtube.com/watch?v=TbJw0vY0r90
  и тук
  https://www.youtube.com/shorts/f8UMpHO4U1E
  а ето тук е по-пълната история и се вижда че са руснаци по които стреля гражданската отбрана
  https://www.youtube.com/watch?v=T_24OKZ0x1g

  Така че това с прегазването на колата не е фейк, напротив съвсем реално си е. Друг е въпроса нарочно или не става ова.
  А линковете които си дал не доказват, че е фейк както твърдиш, а че имало възможност това да е и украински танк, но не е, както се вижда от последното видео.

 23. Г-н Инджев, публикацията за това как в едно видео се предават руски войници нарочно ли е изчезнала? От 2 дни не мога да намеря достоверен източник на това видео дали са руски или украински войници.

 24. Г-н Инджев,какво се случи със статията:
  ” Маршът на 267 пленени в Украйна руски морски пехотинци- и това ли е фалшификация?
  04.04.2022 от Иво Инджев”

  Не я намирам вече в архива и се чудя как е изчезнала?

 25. Песничка за Джевелина и Байрактар

 26. Към Martin:

  Тъкмо за това предпочетох да я сваля, за да не радвам онзи, които ме дебнат да сгреша.

 27. До Мел:
  Безсмидлено е да споря с вас.На Кличко ли да вярвам, или на вас? Руски танкове и БТР-и в Киев НЕ Е ИМАЛО от началото на войната. А че танкът не е руски е видно, при зуумване на картината. При това положение много лесно ще забележите дали на този танк има знак z или v. Ако се “задълбочите” в анализа си, може би ще ви направи впечатление на какъв език говорят хората зад кадър.
  Както и да е. Бъдете здрав!

 28. @ Shosho:
  Ам-ма си упорит трол, ей! Не мога да не го призная. И постигаш целта си – да разводниш коментарите в блога, да притъпиш остриетата SMS, Терзийски и МЕЛ, да отклониш вниманието от основната тема, да посееш съмнения сред колебливите, ала “Ама вие, такова… защо биете негрите в Америка?” и ” Верно, че Путин таковата, ама я виж – и бандеровците-фашисти?”
  И в две неща си прав – Буча не е Киев, както Люлин и Филиповци не са София, а кланетатане не са кланета, а специална операция по корекция на ръста. И освен това ако е имало някой-друг заклан или някоя изнасилена – те са се самозаклали се и самоизнасилили… за да навредят на международния имидж на Путин.
  Нека Бог да ти прости – аз не мога!

 29. Shosho
  04.04.2022 в 18:47
  До Георги Харизанов
  Г-н Харизанов, руски нойски в Киев засега (дай боже и така да бъде) няма. Най-малко танкове. Ако съм пропуснал нещо, моля да бъда извинен.

  @Shosho,

  Пропуснахте да се извините че разпространявате лъжи а иммено че видеото е от 2014.
  Все още имате шанс. Конкретиката е важна.

 30. До Любен Пандев-перфектно обяснено!!
  До Shosho – в първите дни на атаката бяха използвани диверсионни групи/ДРГ/ без опознаватални знаци, които да се врежат на скорост до центъра през Мински масив и Подолски район/преди да е организирана тер. отбраната навсякъде/ докато останалите части трябваше само да блокират града. През Подол, защото от там е най-краткия път до Хрещатик и Банкова 1, за да унищожат ръководството/що за тъпанар е измислил тази стратигия не знам, но вероятно е один от тези двама австралопитеци еленовъда Шойгу и другия със сащата тъпа муцуна шеф на Нач Щаба им/. Това видео с това БМП-1 е точно оттогава. Имаше няколко такива пробива, които бях неутрализирани. Толкова за това, че не е имало руски свине в Киев. Да само такива ДРГ-та бяха. Вложил съм 140 хил долара в Киев и съм бил там 100-ци пъти. Нека да съм доста наясно с картината, защото от години следя политическата ситуация, а сега и развитието на войната денонощно.

 31. Не мога да повярвам в какъв свят живея. Гледах това видео от Невзоров https://www.youtube.com/watch?v=N4qcA4Gg25o и то ме накара да намеря обяснение на случилите се ужаси в Буча, а вероятно и навсякъде в Украйна, кудето е стъпил руZZкия ботуш. Просто нищо ново за орките.

 32. Здравейте! Чета с интерес написаното тук: както от автора, така и коментарите. За мое съжаление виждам, че и тук в България информационното положение а трагично. Shosho говори за някакъв си танк, при положение че на видеото танк няма. Георги Харизанов и Мел пък са убедени, че видеото е автентично, но пропускат, че то е от 25 февруари , тоест няколко часа след като Русия нахлу в Украйна. Е, те със самолети да я бяха докарали тази машина, пак нямаше да стигне до Киев за няколко часа. Отчаян съм, защото си мислех, че поне тук, в България, хората имат по-критично мислене и не се доверяват на такива “новини”.
  Поздрави на всички и специално на г-н Инджев.

 33. Иван Стойков,

  Почти няма съмнения че видеото е автентично.
  Има пояснения в линка от france24 който съм дал.
  Прочете статията и не се тръшкайте в отчаяние..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.