Защо в България нито един виден поклонник на Путлер не се разкая

Независимо от мобилизиращите българското националното съзнание приказки през Възраждането за турското ни робство българите не са робували пет века на “турците”. Добросъвестните български историци признават единодушно този факт в днешно време.  Да не изброявам отново научните аргументи за статута на българина, който пътува свободно, търгува на повече от един континент, произвежда и притежава средствата си за производство ( вкл. и земя и добитък ), образова се в свои училища – че и в отвъд османската граница, моли се в свои храмове и т.н.. Това са били все непостижими мечти за руските крепостни роби, но тъкмо Русия и русофилите държат фанатично на това да сме били роби. За да сме благодарни на руските господари като на приносители на свобода, каквато те никога не са искали за нас.

Горното не означава, че през въпросните 5 века българите не са били по-долна ръка хора в многонационалната евразийската империя и че това е нашето “светло минало”.  Означава друго, което наистина е повод да съжаляваме ( ако може без да се самосъжаляваме ). Пропуснали сме епохата на просвещението, т.е. пропуснали сме да станем повече европейци. За съжаление този дефицит оказва своето влияние и днес върху някои черти от националния ни характер. 

Пробивът на европейското просвещение в средновековния мрак се осъществява от победата на философията на съмнението над догмите. Да не продължавам с общоизвестните истини и имена, като това на Декарт.

Всъщност ние много обичаме да се съмняваме. Дори много и във всичко. Но в другите. В себе си -трудно и рядко. Приписваме си го като заслуга дори. Обичаме да се определяме като “земни хора”, които държат на “традицията”. Не случайно имаме уникални левичари, които се гордеят с консерватизма си – животно, каквото не вирее в  нийде другаде в света на левичарството. То е издънка на желанието за подмазване на преобладаващия национален манталитет у нас. 

Тази лошава черта се проявява в наши дни сред видните нашенци, които са се провинили пред лицето на човечността с подкрепата си за рашизма, но продължават да отказва да си го признаят.

Европеецът Вили Бранд, канцлер на Германия, падна колене на полска земя през 1970 година и се извини от името на Германия на поляците, макар самият той да не е бил нацист.

 

 

 

Европеецът Милош Земан, президент на Чехия, се отрече от дългогодишното си русофилство. Направо се покая пред зверското лице на руската агресия в Украйна.

Европеецът Щайнмайер, президент на Германия, направи днес признание, че е сгрешил, когато е подкрепял рашисткия “Северен поток 2”. Разкая се, че не е послушал съветите и предупрежденията на източноевропейците ( разбирай поляци и балтийци ).

Европеецът Жерар Депардьо, френската филмова звезда, обидена на своята Франция за данъчната й политика, беше прегърнал най-бусвално Путин, който лично му връчи руски паспорт през 2013 година. Днес Депардьо заклеймява категорично агресията му.

Европейката Марин льо Пен, която се опозори като бенефициент на руско финансиране за своята националистическа дясна партия, също осъди без колебание нашествието на Русия в Украйна. 

Европеецът Роберто Салвини, крайно десен лидер в Италия, може би най-крайният в преклонението си пред Путин западен политик, направо си посипа главата с пепел за досегашната си позиция спрямо Москва.

В България се оказа, че такива европейци няма. Който се е кланял на Путлер или се снишава сега безмълвно, или продължава да му бъде съучастник с призиви за неутралитет, ненамеса и прочее предложения да не му пречим да избива украинци и да заплашва света с ядрено оръжие. Да не говорим, че има и такива нашисти, които направо продължават да веят знамето, с което руските агресори нахлуха вероломно в Украйна.

Да ви напомня нещо на началото на 90 години, когато бившите комунистически партии се продъниха на всички избори в Европа, а нашичките се оказаха единствените, които се легитимираха чрез победа на парламентарните избори? 

Европейска страна сме в географско отношение, както по споделени на хартия ценности, така и по материален начин на живот. Но “традицията” да не сме като европейците, да не си признаваме грешките и недостатъците, е жива. Не се отнася за всички нас, разбира се. Но е достатъчно представителна грозна черта, която ни откроява като догонващи европейските нрави и в това отношение. 

За да не съм голословен, нека дам един конкретен пример: вижте Гражданите за европейско развитие на България, които не казаха нито веднъж едно “извинявайте” нито на сънародниците си, че са били прави да ги критикуват за сервилната им позиция спрямо Путлер, нито на неговите украински жертви!

 

36 мнения за “Защо в България нито един виден поклонник на Путлер не се разкая”

 1. Г-н Инджев, май Царя ще се окаже прав за “лошия материал” на българите. Какво забелязвам от последния месец – познати и приятели, които изповядваха ясно антируски позиции/някои даже отказваха да купуват руски стоки и да слушат руска или съветска музика/ , след началото на Войната се обърнаха на 180 градуса и изведнъж взеха да заявяват съвсем насериозно – ама те украинците са си виновни за това, всички украинци са националисти, Бандера им е национаното знаме, империятана злото е САЩ и тем подобни брътвежи. Да не говорим, че клането в Буча според тях е измислица на украинските СМИ, нямало изнасилени или нарочно убити цивилни и пр. Просто не знам какво им стана на тия хора, които нито са маргинали, нито са прости, точно обратното… Направо не съм на себе си от няколко седмици!

 2. Питам се дали в България не са просто хората, разчитащи на руски пари, за да се изхранват, по-многобройни, отколкото другаде (в Европа). И просто да “пазят хлаба си”? Тази икономическа зависимост за мен е по-логично обяснение на симпатиите към путлеро-рашизма, отколкото руската пропаганда, култура, военна мощ и т.н. Тук нямам предвид само копейкин, нинова, буци, белата златка, румбите петков и овчаров и подобни известни рубладжии, а обикновени, неизвестни хора като вас и мен.

 3. Меркел, чрез своя говорителка най-нагло заяви, че не се отрича от решението си за да не бъде приемана Украйна в НАТО през 2008 г., а да не забравяме, че си имаме цяла една партия-мафия точно благодарение на нея. Тя и от своя мутро-храненик у нас така и не се отрече.

 4. Искаме-не искаме имаме “неприятна война”. КЪФ КРЕТЕН трябва да си за да счупиш с цитираната квалификация тъпомера. И де да беше само ПАПКА ГОЦЕ. ДГД и ПНХ(Пошли На Хуй) и той и цялата останала рубладжийска сган.
  Щрихи от ежедневието на любимите им “освободители”.
  https://offnews.bg/razsledvane/kolko-otkradna-vanka-sas-tanka-773918.html

 5. до симпатизант/ка на ДСБ,
  аз съм на същото мнение! Това е породено от манталитета на социалистическата несигурност, която беше по онова време нарочно внедрявана. Първо всред „водачите“, които правеха невероятни салтоморталета на сервилност, преди всичко от простотия. Простотията също беше едно от условието за да се издигаш в йерархията.
  Масата в по голяма или по-малка форма не наблягаха толкова на квалификацията си, защото тя не се ценеше при израстването.
  Комунягите постигаха постовете си с връзки чрез партийни активи.
  Политически подгонените знаеха, че няма да ги огрее и се стремяха поне да станат специалисти, защото също знаеха и виждаха, че все някой трябваше да произвежда благата.
  И в двата случая, след като всички успешно се снишаваха, ги оставяха на мира и можеха да преживяват.
  Разликата между българската и по на запад населяващите „народни демокрации“ се различаваха една от друга по сервилност само поради това, че на българите им се отдаваше поради езиковата близост по-лесно да вникнат в руския и от там в нравите им. Поради това можаха да затънат и по-дълбоко.
  Сега е хубавото, че на Русия и лъсна голия задник и ако не се предизвика отгоре (президиално) с някакъв подправен референдум, Ганю може, поне стоящ пред витрините, по добре да оценява от къде биха да дойдат реалните ползи.

 6. Венко,
  Бих желал и аз да взема участие по повдигнатите от вас въпроси.
  Така нареченият цар има право да говори само за собствения си лош материал. Останалото е пресилено.
  Истината,че байганьовската черта да хитруват е все още запазена у някои българи. Те си правят тънката сметка,че трябва да подчертаят подкрепата си за бъдещите победители във войната с Украйна,разбира се след това и по към нас.
  Жалко,но факт.За щастие такива “хитреци” независимо как са се представяли,не са чак толкова много.

 7. г-н ИНДЖЕВ, моля за извинение, че пиша не по темата., но инфото е много важно и бидейки под водещата ви статия, ще достигне до повече хора. знаете кой е марк солонин. суворов и солонин са единствените рускоезични историци, световно признати като разобличители на митологията на втората световна война. солонин води блог за войната на русия в украйна. ще приложа линка от вчерашното му видео, в което важното се говори около седмата минута. но за хората от форума, не ползващи езика на рашистите, ще преразкажа същността на особено важния пасаж. при възможност марк солонин звъни онлайн на свой приятел в киев, работещ там като доброволец в пътната полиция и го слушаме като инфо от първа ръка за обстановката в киев. вчера той е обикалял в БУЧА и останалите освободени киевски предградия и разказа какво е узнал от местното население относно военните престъпления на рашистите, докато са държали района в окупация. макар и само за месец времи, окупаторите са действали по съвсем неоспорим предварителен план. А ИМЕННО:
  1/ първата вълна рашисти са стояли там по-малко от седмица. това са били войниците, които са завладели района с бой срещу украинците. държали са се с населението съвсем прилично. тяхната военна част заминава на някъде, а на тяхно място идват нова вълна рашисти.
  2/ точно тези двукраки маймуняци са имали за задача “да избият нацистите в района”. те бързо са открили местните русофилистици и от последните са узнали имената и адресите на всички украинци, които от 2014 г до сега са воювали в позиционната война на русия в донбас. възрастните вече ветерани от донбас не са били мобилизирани . точно тях арестуват окупаторите , завръзват им ръцете отзад и ги убиват с пистолетен изстрел в главата. които са показали мъжко поведение, първо са били зверски измъчвани преди да ги убият. по-младите мъже, които в момента са били в украинската армия, са имали в домовете си млади жени и малки деца и точно тях рашистите са изнасилвали, включително момичета под 10 години, а след това са ги убивали. такава е заповедта на путлер не точно за БУЧА, а за “нацистите”, т.е. воювалите за своята родина украинци, ПО ЦЯЛАТА УКРАЙНА! това е т.н. “денацификация”, измислена от рашистите и фюрерът им путлер.
  3/ били са студени мартенски дни и разхвърляните по улиците – ЗА НАЗИДАНИЕ, разстреляни украинци + съблечените до голо, изнасилини и убити жени и деца, също по улиците, никой не е смеел да прибере или погребе, защото мигом ще те разстрелят за подобна съпричистност. в добавка, окупаторите всекидневно са разстрелвали от упор всички жилищни сгради от танковете си – просто за забавление. така от “втората вълна” окупатори са останали само по улиците 215 трупа. още не се преброени до край избитите по домовете на украинците. вече е открита плитка яма с 350 трупа. всичките убити с дупка в черепа.
  това е продължило десетина дни и рашистката армия прави
  трета ротация на войниците в района. идват окупатори от ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК, които се заемат с масово МАРОДЕРСТВО. награбеното товарят организирано в камиони и го откарват до първото най-близко БЕЛОРУСКО ГРАДЧЕ, ИМАЩО ПОЩА. чрез пощата изпращат НАГРАБЕНОТО на домашните си адреси. заснето е от видеокамерите в пощите и вече всичко това е в интернет…
  инфото за реалността в освободените райони около киев е само началото. но то разкрива гнусната същност не само на царската им отрепка путлер, ами на всички водкаджии- до последния!
  РАШИЗМА е висшата проява на нацизма! това не е болест. това е СИНДРОМ НА НАДКРИТИЧНОТО РАЗЛИЧИЕ! това ще рече, че РАШИСТИТЕ НЕ ПРИНАДЛЕЖАТ КЪМ ЧОВЕШКИЯ РОД! всичко останало са следствия.
  прилагам линка на М.С.като основен източник.https://www.youtube.com/watch?v=bTOA9cLL80A&t=2s

 8. @И.Х. – да, мэркэл продължава нагло да путКинярства, може би си чака допуска до руZZката копаня, като други ЕС-лидери. Но поне президентът им, г-н Щанмайер, публично призна тежките си провали относно кочината и поиска извинение от Украйна. Докато в РъБъ продължаваме да се снишаваме. Италианското сп. Formiche сложи прэмиэра пUTKOB в “новата фантастична четворка на Путин”. Дружки в позорния списък са му сръбският президент Александър Вучич, унгарският премиер Виктор Орбан и премиерът на Словакия Едуард Хегер(https://formiche.net/2022/04/orban-visegrad-putin-russia-ucraina/).

  Дето е думата, proud to be Bulgarian…

 9. Наистина Русия загуби правото на друга гледна точка, но нашите рубладжии – не. Сигурно защото още никого не са убили, освен истината, но нея кучета я яли…. Попаднах на статия в Труд, в която надълго и нашироко се коментира “наглостта” на украинските бежанци по морето. На фона на руските лъжи за инсценираното клане (където труповете мърдали), тази трудовашка подлост си е невинна закачка, но бъдещето е пред тях. Очаквам покъртителни разкрития, как разгонени бежанки разтурят български семейства.
  Като контрапункт на тази простотия искам да разкажа какво видях тези дни. В Александър Невски служебно лице се приближи до една дама, за да и направи забележка, че снима с телефона. Тя му се извини на руски (подчертавам го специално за sms), че не е знаела, че е забранено. Той я попита откъде е? “От Украйна”. “От кой град? “. “От Чернигов”. “Тогава снимай спокойно”.
  Не казвам, че това е индулгенция за прогундяевското поведение на БПЦ (както призивите на Борисов за даване на оръжие не са индулгенция за предишните му деяния) . Просто е добра, човешка постъпка, дошла от сърцето (за случая с Борисов не съм сигурен).
  Колкото до сърцата и душите на петоколонниците – нямам никакво съмнение за отсъствието им… Не е

 10. Отлагах прочитането на една книга от 2019 г. Беше ме страх, какво ще науча. Сега я чета и не мога да мисля за нищо друго. Книгата се казва “Вова, Володя, Владимир Путин” от Кристина Курчаб-Редлих /полската Анна Политковская/ Тази книга трябва да бъде прочетена от всеки. Трябва да я раздават на всички политици. Путин не прави нищо ново в тази война. Всъщност той е избил толкова хора през живота си, още от преди да бъде президент дори. Всички политици са виновни, че са си затваряли очите. Вътре в тази книга има една конкретна страница стр. 343, там е разказано такова ужасно зверство на руzките изверги в Чечня, че нищо друго, което съм чела или чувала не може да се сравни. …..

 11. Имената на всички убийци от Буча са УСТАНОВЕНИ! Отмъщението не е далеч.
  И Щайнмаер най-после прогледна:

 12. @Венко, това което путинската пропагандна машина успя да създаде с помощта на парите на подопечните и олигарси и по стара болшевишка традиция, е че отгледа консерватори ментета, начело, смея да твърдя с Тръмп и британските консерватори. Понастоящем и щатските републиканци и британските консерватори са проядени от путински грантове структури, които с помощта на евтини пропагандни трикове (антиваксърство, плоскоземство, всякакви конспирационни теории) и възползвайки се от мощността на социалните мрежи, успяват да привлекат и зомбират сериозен брой съмишленици. Последните изведнаж с едно щракане на пръсти се превърнаха в путинисти. ИZраждането на копейкин използва абсолютно същите пропагандни средства (съвсем не без путинска помощ) и се изживява като “консерватор”, с тази разлика, че когато някой прояви публично антипутинизъм, моментално бива поруган и наречен “жълтопаветен русофоб” (понеже те почти не са жълтопаветни путинофили).
  Горчивата истина е, че много иначе умни и разсъждаващи хора се хванаха на ментето-консерватизъм и имат нужда от отрезвяване по метода на Айзенхауер, който навремето принуждавал победените нацисти га гледат снимки и филми от нацистките концлагери. Нашите пишман въZрожденци имат вопиюща нужда да изгледат солидна доза визуални материали от престъпленията на путинските мародери срещу украйнските цивилни! Не на последно място руският елит трябва също да бъде заставен да ги гледа!

 13. Нашите победоносни войски не си поплюват. Слава на Украина! На героите слава!

 14. https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-60989121

  Има един президент който тънцува срамно с думите и никога не обвинява директно русия и капуткин.
  На този президент и жената с руски чук в гърдите нинова пожелавам един ден да ги сполети същата съдба като описаната по-горе на линка..

 15. В България никой няма да си признае нищо не само за Демона лилипутин. В България никой нищо не си признава и не съжалява публично за каквото и да е. Такова ни е обществото варварско, самоизяждащо се. Ние Българите щот сме винаги най най, сега сме наистина най, ама в статистиките за застаряваща и изчезваща нация. Самоизяждането в България е жестоко. Разделили сме се на някакви фалшиви и нереални лагери, борещи се за някакви фантасмагорични каузи, които освен да пълнят джоба на водачите им незнам какво друго успяват. Една малка нацийка разделена на хиляди парченца като счупена ваза, която никой не може да слепи за да я напълни с цветя. Много ми е тъжно като гледам сънародниците си разпиляни по целия свят а в България разделени и мразеши се. Някой много черен и много лош магьосник ни я направи тази магия и няма излекуване няма оттърване. Не намерихме в сърцето си нищо което да ни събере за да оцелее родът ни а напротив все намираме нещо което да ни раздалечи и раздели. Дори Футбола, този уж национален и обединяващ спорт се пръсна на лагери заради тоя и оня. Братя Българи остана ли в сърцето ви Любов към сънародниците ви, които са същите като вас но никой не иска да го види сякаш сте се самонамразили. Тази Проклетия не е за хубаво. Тя е от Дявола, който е проникнал дълбоко в малката ви душа, за да виунищожи.

 16. Не се ентусиазирайте толкова. На Путин и компания очевидно пак ще им се размине, защото без изпращане на войски на НАТО в Украйна, които да изгонят руските орди, нищо няма да се постигне в полза на украинците. Напротив, страната им ще бъде разкъсана. И не, изпращането на натовски войски, НЯМА да предизвика трета световна война.

 17. Интересен анализ от Евгений Дайнов:

  Що за народ са руснаците и защо са способни на такива злини

  От поколения руснаците са учени да бъдат аморални – да не могат да правят разлика между добро и зло. Имаме пред себе си една аморална маса, която е убедена, че е по природа по-висша от останалите, твърди Евгений Дайнов.

  https://offnews.bg/dw/shto-za-narod-sa-rusnatcite-i-zashto-sa-sposobni-na-takiva-zlini-773924.html

 18. През 1987г. животът ме срещна с големия българин инж. Лало Райков, Бог да го прости, проектант на повечето мостови съоръжения от стоманобетон по българските пътища.
  Той беше естествено много ангажиран. Отдели ми внимание само, за да ми сподели житейската истина : “Прост народ – слаба държава” и да я повтори. За повече нямаше време.
  Днес когато военни експерти аргументирано доказват слабостта на българската държава във военната област се убеждавам колко прав беше този човек.

 19. https://www.theguardian.com/world/2022/apr/05/barbarians-russian-troops-leave-grisly-mark-on-ukraine-town-of-trostianets

  Варвари.. подобни статтии трябва да бъдат превеждани повече в България..
  Това е истинската противоотрова срещу “братята освободители”..
  ДБ най-накрая се натуткаха да поискат изгонването на мутрафанова..
  Да но бяха изпреварени.. не от кой да е друг а от бивш военен министър на БСП.. Ангел Найденов..
  Той поиска и военна помощ за Украйна.. срам за ДБ..
  От статията която прочетох не казва нищо за зверствата.. явно опорките са да се брани руското име..

  Седа и чакам.. някой от “принципните” ДБ най-накрая да каже нещо за шибаните руски каманяци извисяващи се все още над България..
  Кога бе демократи с “ценности” ще поискате да бъдат разбити тези паметници лъжи?
  Какво седите и умувате още?
  Отвъртяхте едни “орбан” шкембета та ми е неудобно и да ви гледам вече на живо..

 20. Унгарците се изживяват като швейцарци вече.. неутрални.. само дето нямат банки завалиите..
  Била “нечия друга война”.. не била тяхна.. и привикват украинският посланик да му искат сметка..
  Нямам думи, просто нямам думи..
  И този народец ще разбере с течение на времето че е бил воден за носът от дебелогъзестият си лидер..

  — от Гардиън —
  Hungary’s foreign ministry has summoned Ukraine’s ambassador over what it called his offensive statements on Hungary’s stance regarding the war, foreign minister Peter Szijjarto has said.

  Reuters quotes a statement saying “It is time for Ukrainian leaders to stop their insults directed at Hungary and acknowledge the will of the Hungarian people.”

  At the weekend Viktor Orbán won his fourth consecutive election in Hungary, and then included Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy in the list of enemies he said he had “over-powered”.

  Orbán dismissed Zelenskiy as “an actor who uses and works with the knowledge he has acquired”, and said he would not comply with any demands that would lead to “our sons dying in someone else’s war” and the “ruination” of Hungary’s economy.

  Zelenskiy has not called for western forces to enter the ground war. However, he responded to Orbán’s words by suggesting that the Hungarian leader would have to choose between Moscow and the “other world”, and that the Hungarian leader feared Russian influence.

 21. До уважаемата госпожа ИВАНОВА:
  Какво ще кажете за духа на коментарите под тази статия? Смея да твърдя, че не сме отстъпили от заветите на знаменосеца СТАМБО /светла му памет!/. Въпреки, че неугасващото зарево на пламенното му слово винаги ще ни липсва! Наш дълг – Ваш, мой и на всички приятели от блога е да останем негови решителни последователи.
  Колкото до търсенето на причините, определящи ценностната система и поведението на днешното българско природонаселение – прокрадват се сред коментиращите предположения, че причината била в “турското робство” и/или в 45-годишното руско такова.. Все външни причини, някъде встрани от нас, все чужда вина. Питам – а кой по дяволите, сътвори “народната мъдрост”: “Преклонена главица, остра я сабя не сече.”?
  Спомних си една българска реклама на траен шпек – стои Дон Кихот прав, замислен, а до него коленичил Санчо реже от колбаса, хапва и ухилен примлясква: ” Свободата, господарю… ама и саламът си го бива!”
  Това е! Нека не се заблуждаваме.
  А колкото до “пъшкащата под османско иго” бъргарска рая преди години тук вече писах – завършил съм основното си образование в гр Севлиево, в сградата на т.н. “Абаджийско училише”, построено през годините на мрачното “турско робство”, от дарения на турски първенци и български занаятчии /б.м. – “чорбаджии- изедници”/, да се учат децата на БЪЛГАРСКО четмо и писмо. Навремето имаше предложение, сградата да се превърне в музей, но кой-знае защо днес е детска градина.
  Който разбрал, разбрал /туй по приятеля ЖОРЖ/!

 22. Константин Гайваронский
  Руски военен историк:

  “Русия възлага надежда на либералите. На техните лидери бяха отпуснати по 40 000 рубли. годишно от секретния фонд на Министерството на външните работи. Вярно, шефът на либералната партия Драган Цанков (който дори влиза в затвора по време на извънредно положение) взе парите, но заявява: „Ние се кланяме на Русия, но България трябва да бъде за българите“.

  Ако български политици са подкупвани, могат ли да служат на България, така че тя да бъде на българите? Веднъж осребрили действията си против собствената си държава, могат ли да прекъснат това предателство?

 23. Нелоша новина от Украйна. За денонощие свалени осем крилати ракети и нито един самолет. Излиза, че небето почти е затворено. Очевидно английските зенитни ракети дават резултат. Надявам се, че има и други оръжия, за които не се шуми много. С нетърпение очаквам и противокорабни ракети да си появят…

 24. До Георги Харизанов:
  А обърна ли внимание, какво каза дебелосерковецът в победната си следизборна реч? Цитирам по памет – Победата била особено значима, защото на тези избори, противниците срещу които се борил били националната левица, международната левица, брюкселските бюрократи, мръсните пари на Сорос и накрая… самият Зеленски!
  И го избраха със смазващ резултат! И това – потомците на защитниците на Егер! И това – потомците на героите от 1956-та, положили кости пред олтара на свободата!
  За момент се почувствах горд, че не съм унгарец!
  А портретът на Петьофи гледа от стената и се диви на сънародниците си! Как ли са разбрали думите му:
  “Две неща ми трябват на земята –
  те са любовта и свободата!
  Жертвал бих живота безвъзвратно
  за любов!
  Любовта да дам за свободата
  съм готов!”
  Страшно нещо са алелите!
  И друго си мисля – едно са героите /елитът, аристосът/, съвсем друго нещо е плебсът! При пряка демокрация, изборът на мнозинството не дава шанс на първите.
  Иначе, то и при нас зад гърба на управляващата измет стоят окачени портретите на Левски, Раковски и Захари Стоянов, а Митю Гестапото е /какна гавра, какъв цинизъм!/ председател на Дружество “Стефан Стамболов”!!!

 25. Не че на някой му пука.
  И аз се извинявам за това че подкрепях Меркел през годините.
  Подкрепях я когато приемаше сирийските имигранти нищо че в същото време е действала с капуткин да заробва икономиката си с неговият газ.
  Явно е че той и е бил удобен и за енергията и за евтината работна ръка.
  В резултат на политиките и Германия както е видно се е докарала до тотална зависимост от рашистите.
  До скоро даже воюваха в парламентите да номинират газта за зелено гориво понеже видно е сега германците са разчитали на тези инвестиции за някакъв може би преходен период преди да бъдат развити напълно истинските зелени технологии.
  Всичко това вече е надолу с главата.
  Руският газ не мисля че вече ще идва в Европа в количествата в които е идвал до сега.

  Извинявам се и за това че я подкрепях независимо че партията и лицето която тя натресе на България се оказа най-голямото зло за развитието ни.

 26. Георги Харизанов,
  Силен сте на думите. С тях дали случайно стреляте в много посоки?
  Пак се питам за това след поста ви от 9 и 9 часа,в който разкривате душата си – “Отвъртяхте едни “орбан” шкембета,та ми е неудобно да ви гледам вече на живо”.
  Щом е така,вървете при орките. Там със същата стръв живото,щом ви е изгодно,ще гледате да стане мъртво.

 27. E,тука наZZите , както е казал поета ,са “не човек ,а желязо”! Но мисля ,че ще се “разкаят”,когато в КРЕМЪЛ задуха друг вятър,ще се изкарат първи путиномраZи…дали ще им се вържем..отново…Много ценно би било ,ако Алеко бе написал глава ‘Бай Ганьо се разкайва,ама след после’.

 28. Марсианец
  05.04.2022 в 20:43

  @Марсианец,

  Звучи правдоподобно.
  Спомням си преди да нахлуят имаше новини точно по тази тема.. че се правят списъци в Украйна на всички онези които са били критични към рашките и т.н.
  Но, от друга страна не съм чул официално украинските власти да потвърдят че убитите са били подбирани.

 29. Идеята за ненамеса в избиването на украински жени и деца от страта на руските путлеронаZZисти, подкрепяна от официалните власти у нас, намирам за престъпна, а хората, които я проповядват за престъпници! Утре на жълтите павета ще започнем нова фаза от борбата срещу путлеронаZZизма и неговите поддръжници у нас! Елате и подкрепете тази борба, защото е мого важна за бъдещето на България!

 30. Като цяло съм съгласен с тезата на г-н Инджев. Хващам и нюансите на коректност – политическа и историческа. Но! По въпроса за пропуснатото просвещение и последиците от това не съм съвсем убеден. Съмнението ми идва от факта, че поражения в ценностите в подобен мащаб не се наблюдават в другите народи били в този период под османска власт. Не искам да ги изброявам, но най-близките нам Румъния и Гърция са достатъчни. Моята теза е, че пораженията идват по-скоро с този 45 годишен период след 1944. Съветизацията, комунизмът, ако щете и славянизма (което обяснява защото ние приличаме по политическия си манталитет повече на Сърбия и по-малко на Румъния). Само като пример – след 500 годишното “робство” в чийто край осъществяваме своето възраждане, българинът цени образованието, частната инициатива и предприемачеството. За една декада ставаме една от най-мощните военни сили в региона с независима политика (съединението през 1885 например). Във военно отношение само някакви 30-тина години след “освобождението” в различни конфликти бием по бойните полета и “поробителя” и “освободителя”. Това след османската власт. Пита се 30 години след 45-те години комунизъм къде ни е възраждането, къде ни е независимата политика, къде ни е силната армия?

 31. @Boris

  Боя се, че не сте ме разбрал. Моето предположение е, че много българи работят за руски фирми или зависят от руски клиенти, поради което биха го усетили по собствения джоб ако русия пострада икономически (най-общо казано). Опитвам се да си обясня масовата българска симпатия към агресора с прагматичност, а не с глупост или оскотяване.

 32. Асен
  06.04.2022 в 10:43

  @Асен

  Не сме се женили за тези лидери, мамка му, нали така?
  При положение че видно е нищо не правят а само шкембета то какво ми остава да кажа?
  В началото ако помните точно така критикуваха тиквата и Пеевски.. дебелите това, дебелите онова..
  И какво стана сега?
  Ами Пеевски отслабна а те се ошишкавиха като него.
  Щях да им го простя предполагам ама бездействието и безидейността им покрай войната в Украйна го прави невъзможно..
  Колко време им трябваше да се напънат да предизвикат вот в парламента за военна помощ за Украйна?
  Такъв вот още няма.

  “Щом е така,вървете при орките. Там със същата стръв живото,щом ви е изгодно,ще гледате да стане мъртво.”

  И що за коментар е по-горното?
  Не ви ли е минавало през ъкъла че “стръвта” с която коментирам е предизвикана точно от ежедневните видеа и снимки с погубени украинци на които съм свидетел и безсилието което изпитвам?
  Хайде разкрийте и вие душата си..

 33. Dr.X
  06.04.2022 в 11:28

  “Във военно отношение само някакви 30-тина години след “освобождението” в различни конфликти бием по бойните полета и “поробителя” и “освободителя”. Това след османската власт. Пита се 30 години след 45-те години комунизъм къде ни е възраждането, къде ни е независимата политика, къде ни е силната армия?”

  @Dr.X

  Има съществена разлика предполагам между двата периода.
  При първият българинът не е живял в затвор, могъл е да пътува из Европата.
  След вторият (завършил 89-та) България е скапана икономически.
  Много българи решават да се спасяват извън затвора и това спъва всякакъв подем.
  Да не говорим че управлението на държавата все още е подчинено на русоробите а те както добре знаем не могат да създадат условия за разцвет поради паразитната си същност.
  И те така.

 34. До Георги Харизанов:
  Не му су връзвай на Асенчо. Тролчето те провокира, за да те вкара в обяснителен режим.
  Бъди здрав! И все така!

 35. Г-н Георги Харизанов,
  Искате да разкрия душата си. Ами че вашият приятел Павел Тинков вече разкри моята душа. Аз съм,какго той присъди тролче,което ви губи времето с обяснителен режим.
  С това той изпада в дълбока заблуда,тъй като не съм дал повод за нито едно от двете.
  Само дето се опитах да ви подсетя,че вие си разкривате душата. За целта мисля е непосилно да ви обяснявам вашите собствени думи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.