Русия загуби правото си на “другата гледна” точка

НА СНИМКАТА: Надписът върху фасадата на сграда в Русия гласи: “Заедно със сърбите сме 200 милиона”, макар простата сметка да показва, че става дума за най-много 150 милиона – но какво там значат някакви си 50 милиона, живи или мъртви, за руската пропаганда! Още Ленин беше обещал победа на комунизма, дори и ако трябва в името на тази цел да умрат 100 милиона руснаци.

 

 

 

 

Практически никой в света, освен шепата руски клиенти в Сирия, Венецуела или Еритрея ( за руския сателит Беларус е по-малко валидно, там хората все пак знаят, но са принудени да си траят) не вярва на руските измамници, които нямаше да нападат Украйна и щяха да защитават териториалната й цялост. Това обещаха през 1994 г., когато с измама иззеха украинския ядрен арсенал срещу този ангажимент. А че Путин лично лъже, това се изясни окончателно на всички, които се интересуват от истината. Ето едно вестникарско припомняне как Путин е твърдял, че Русия няма намерение да отнема Крим от Украйна ( цитиран е от официозния вестник да казва това в подзаглавието). 

 

 

 

 

 

 

Пълен провал търпи Русия от самото начало на престъпната си война на международния информационен фронт. А беше толкова успешна в заблуждаването, че просто ей така си разхожда с учебна цел войските край украинската границата! Направо спечели онази предварителна война за заблуда на противника, т.е. на целия свят ( с изключение на американското разузнаване). Но в момента, когато опроверга себе си с нахлуването в Украйна, Русия автоматично обърна света срещу себе си. И сега всяко нейно твърдение се разчита с обратен знак. 

Русия успява да порази само част от собствения си народ ( не малка, уви) и някои отделни външни наблюдатели ( вкл. вече цели два пъти и пишещия тези редове – няма война без жертви ), които не разполагат с високотехнологичните екипи за визуални разследвания, формирани от големите западни медии с цел проверка на публикуваната визуална и текстова информация.

Единствената надежда на Путлер за отлагане на фаталния за него край на режима му в това отношение е да задържи колкото може по-дълго на своя страна мнозинството от поразените от пропагандата и шовинизма руски мозъци. А заболяването им се вижда от факта, че  много от тях се “бореха за мир” преди войната, а когато мирът се сгромоляса поради руското нашествие, се превърнаха в първи войнолюбци. Казано с думите на писателя Лев Толстой в неговото знаменито обръщение към руския народ, писано в началото на Първата световна война “ “Опомнете се”:

Започва война…и същите хора, които вчера доказваха жестокостта, ненужното безумие  на войните, днес мислят, говорят и пишат само за необходимостта от колкото се може повече разорение, унищожение и за това как да бъдат убити колкото се може повече хора”.

Очевидно е, че ще трябва да мине време – време на разорение, унищожение и смърт, но не само в Украйна, а и в самата Русия, за да се промени този руски манталитет. Докато десетки милиони поданици на Путин не започнат да усещат болезнено санкциите по джобовете си, дресираното от векове да търпи несгоди в името на “величието” на страната руско население няма да се възпротиви дотолкова, че да застраши “гаранта” за това “величие” в Кремъл.

Кратко обобщение на случващото се вече на финансовия вътрешен фронт в Русия показва, че през тази година кредитните институции ще загубят 5,8 трлн рубли, плюс още 2 трлн при отрицателната преоценка  на облигациите. Иначе казано, руската банкова система ще загуби печалбите си, натрупани за последните 5 години.

Ами ако  влезнат в сила обсъжданите от ЕС в момента нови санкции срещу Русия заради документираните руски зверства в Буча и в други украинските населени места? Голяма група евродепутати настояват сега вече не отделни, а всички руски банки да бъдат изключени от международната система за междубанкови транзакции AWIFT, за затваряне на европейските пристанища за руски кораби и най – важното: за пълен енергиен бойкот на Русия, независимо от загубите за европейската икономика.

Дали всичко това или част тези искания ще стане реалност, предстои да видим до дни. Светът наистина е настръхнал след доказаните руски кланета в Украйна. Не случайно започнах този текст със същото, с което го завършвам: каквото и да каже за свое оправдание Москва, никой вече не вярва на нейните сълзи ( с извинение за клишето, което този път е наистина на място). 

Руският режим загуби правото да се възползва за своите убийствени цели от демократичното правило за правото на “другата гледна точка”. Както казват днес в Украйна, светът се раздели на хора и на руснаци.

25 мнения за “Русия загуби правото си на “другата гледна” точка”

 1. На руснаците количеството винаги им е за сметка на качеството. Затова и един милиард да станат, ще живеят в кочина.

  Свобода за Украйна!
  💙💛

 2. Денацификаторите от вицешампионите от рейтинга на армиите на планетата ни в пълният им блясък. Що ли не съм изненадан.

 3. За путлерастията всички протести за свобода и граждански права, като тези в Киев от 2014 г., в Беларус и Казахстан миналата година са платени от Сорос,
  За това искам да попитам, а сега протестите в Херсон, Мелитопол, Бердянск където излиза почти цялото население на протест срещу руслямските окупатори, и те ли са платени от Сорос и САЩ?
  За правоверните руслямци хората нямат право на гледна точка, когато протестират за собствения си живот и права и затова трябва да бъдат убивани. Но виж да нахлуеш в чужда държава, да избиваш населението й, защото то не било правоверно и не мислело еднакво с окупаторите, това е в пълно право и “справедлива” кауза в подкрепа на която трябва да се веят знамена. В почивните дни в Берлин руските боклуци живеещи в Германия нагло организираха автомобилно шествие, покрити с руски и съветски знамена. Надявам се германците да пратят на всички поне солидни глоби. И всички тези руски идиоти караха луксозни коли и джипове, но си искат мизерната Руска империя на злото. Ми германците да изпратят всички тези мизерници там в Русия, там да ги мобилизират и изпратят в Украйна, където украинците ще им покажат как да бъдат покрити със знамето на русия, но на метър под земята.
  Дано и германците осъзнаят че тази автомобилна колона е и петата колона на Империята на злото и да вземат солидни мерки срещу тях.

 4. Преди путлеризма питаха: “Филмът хубав ли е,или е съветски”? Акцентът е пророчески,но кой да се сети.
  Сега въпросът е: “Това хора ли са,или са руснаци”?
  Отговорът се гледа и от космоса-ако има втора гледна точка,тя е в главите на касапите и касапските кучета.

 5. От Дневник:
  Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер, дългогодишен привърженик на сближаването на Запада с Русия, за пръв път изрази в понделник съжаление за по-ранната си позиция, заявявайки, че годините му на подкрепа за газопровода “Северен поток 2” са били очевидна грешка. Той бе от влиятелна група в партията си, която твърдеше, че тесните икономически връзки с Русия са начин за нейното закотвяне в рамките на западно ориентирана глобална система.

  Щайнмайер, социалдемократ, който беше близък до канцлера Герхард Шрьодер и външен министър при канцлера Ангела Меркел, преди да бъде издигнат до президентския пост, каза, че инвазията на Русия в Украйна означава, че той и други трябва да признаят честно, че са сгрешили.

  “Моето придържане към “Северен поток 2″ очевидно беше грешка”, каза той. “Ние се придържахме към мостове, в които и Русия вече не вярваше и за които други партньори ни предупреждаваха.”

  Всичко, което трябва да знаете за:
  Войната в Украйна (772)
  “Не успяхме да построим общ европейски дом, провалихме с подхода да включим Русия в обща архитектура за сигурност”, каза още Щайнмайер. “Не вярвах, че Владимир Путин ще приеме пълната икономическа, политическа и морална разруха на страната си в името на имперската си лудост”, добави той. “В това и аз, като другите, сбърках.”

  Федералният президент подчерта, че с Русия под управлението на Путин “няма да има връщане към статуквото преди войната”.

 6. Г-н Инджев, защо стана така, че показването на коментарите под написаното се бави и то доста. Едно време, докато беше жив великия СТАМБО, под всяка Ваша статия се завихряше толкова смислен, енергичен, остроумен и безкрайно хубав коментар. Просто можехме да коментираме в реално време, опонирахме си, подмятахме си шеги, наистина бяхме “един отбор”. Сега интелектуалното ниво на коментарите си остава все така високо, но ми се струва загубен онзи дух на съучастие и съпричастност, какъвто много добре помня и доста скърбя за загубата му.

 7. Оказва се, че раша е толкова технически изостанала и според световните мащаби се намира някъде в обсегът между 18ти и 19ти век. На жалките лъжливи защитници на собствените си безчинства не им е ясно и не могат да проумеят, че от космоса има такова американско наблюдение, което може от циферблата на ръчен часовник, да отчете времето и датата които той показва.
  Ако поради шпионските кражби и добрата воля някъде са могли да имат напредък, то във всеки случай качеството на такова производство е доста съмнително поради липсата на нужната технология.
  Сега става също ясно, че деянията на „мирните освободители“ са запечатани от космоса и то с такава точност и яснота, че може да се види ясно от кои военни формирования, точно кой и как е направил тази мерзост. С това ще се затворят муцуните на крантавият кон и на ордата телезащитници на руския мир

 8. Австралия передает Украине бронемашины Bushmaster PMV / Чем еще Австралия может помочь

 9. И видеодоказателство за разстрела на мирни граждане в Буче:

 10. Уникално видео доказващо изключителния професионализъм на украинската армия.
  С оръжие създадено за борба с бронирана наземна техника е свале хеликоптер Ка-52:

 11. @Boris

  Не само технически, но и цивилизационно са там след като върнаха в Европа военни “методи” на грабежи, мародерство и насилие забравени от векове.

 12. Ей, ги на. Вицешампионите от рейтиинга на армиите на планетата в пълният им блясък.

 13. Бесен съм,като след всяко зверство извършено от орките на КаПутлер ,в нашите медии,следва уточнението ,че ЧебуРаша не потвърждава деянието,че е фейк!!!Колко му требва на бай Ганьо!!!?Да,Русия НЯМА право на гледна точка!На доказани серийни Лъжци кой верва(освен нашите т.н. медии)!!!?

 14. Към Иванова:

  Уважаема госпожо Иванова, прекарвам пред компютъра почти половината денонощие, но все пак трябва да върша и други неща. Алтернативата на одобряването на коментарите е да се напълни тук с боклуци.

 15. Ще копирам един цитат под видео на пленени руски войници: “Хора без съвест, армия без доблест, църква без кръст.”

 16. Днес в Bloomberg видях новината, че Дания е изгонила 15 руски дипломата, Италия 30, Франция 35 и Германия 40 и се сетих за тезата на Гордон за отрицателния подбор през годините. Не се учудвам за много трудният ни напредък.
  Във фейса видях информация, че Англия е изпратила в Одеса специални ракети трепачи на кораби. Ако е вярна тази информация орките ще останат и без кораби в Черно море.
  Там ще бъда в четвъртък.

 17. Много меко го даваш. Наричай ги Орки. Да се наричат хора е прекалено. Аз ги наричам просто Орки. Следващите хиляда години няма да могат да изчистят петното.

 18. @E.GAVRILOV – целият цивилизован свят, втрещен от зверството на руZZките павиани, масово гони шпионите им обратно в кочината. Вкл. Латвия изгони пасоля им, Македония – 5-ма ГРУшковци. РъБъ продължава да се снишава. Та ми се ще да запитам г-н прэмиэра пUTKOB – ще гоним ли мутрофановна, или ще чакаме сама да си ходи?

 19. Господин ИНДЖЕВ,
  отново брилянтна злободневна статия, както винаги – в десетката! Не мога обаче да преодолея притеснението си от допускането Ви, относно възможността да бъде променен манталитетът на орките, след падането на Путлер! Простете ми, но позволявам си да опонирам. Пърно националният манталитет /пряко производно от светоусещане, морален императив и ценностна система/ е историческа категория! Второ – човеците не сме сътворени равни /еднакви/ по който и да било критерий, в т.ч. – самоопределение по оста “добро – зло”. Опасявам се дори, че нещата опират до алелите! Приемам – човек мени възгледите си, с малкото уточнение “не съвсем”. Примери – колкото щеш, в т.ч. двама мои известни съграждани Атанас Москов и Петър Дертлиев. Познавах и двамата от дете – без съмнение добри, стойностни личности, но … социал-демократи. И двамата минаха през комунистическите концлагери, разбиха семействата им, съсипаха им живота, който заслужаваха . И накрая … паднаха до нивото на елементарни колаборационисти, прегръщайки “демократичния социализъм” на Лилов и Луканов. Същото се случи и при Солженицин. Питах навремето дядо си: “Каква е разликата между социалист, демократ и социал-демократ?” Той, горкият се е страхувал да ми каже истината и отговори така: ” Преди ни управляваха демократи – те смятаха за нормално хората да са различно богати. Сега ни управляват социалисти – те смятат за справедливо всички да са еднакво бедни. А социал-демократите са нещо по средата уж демократи, ама не съвсем – според случая те се държат или като демократи, или като социалисти.” В резюме – на мнение съм, че ако и този /пореден/ път човечеството преглътне зверствата на орките и се нагърби да демократизира РФ, ще допусне фатална грешка! Картаген трябва да бъде разрушен! А манталитета – него нека да оставим поне 1-2 века на алелите…
  И на Георги Харизанов бих казал – Щаймайер, че сбъркал – сбъркал. Има грешка, има и прошка. Лошото /и опасното/ е, че той отново бърка : “… че с Русия под управлението на Путин “няма да има връщане към статуквото преди войната”. Излиза, че след управлението на Путин, пак ще настъпят мотиката! Какво да го правиш немеца – социал-демократ …

 20. @Павел Тинков

  Хареса ми твоя пост.. особено определението от дядо ви 🙂
  Иначе да.. Щаймайер като че ли хвърля спасителен пояс на руснаците.. разкарайте капуткин и нормализираме нещата..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.