Призоваващите за неутралитет си признават путлеристкия васалитет

Гледам снимка в рашисткия сайт на Блъсковия в. “ Труд”.. https://trud.bg/възраждане-българия-трябва-да-запази-абсолютен-неутралитет-видео/

 

 

 

 

Насред руската агресия срещу Украйна рашисти от “Израждане” подкрепят фюрера Путлер в залата за пресконферeнции на БТА. Пледират за неутралитет, т.е.  като страна от ЕС и НАТО да не пречим на Путлер да избива украинците. 

Тази зала беше преобразувана по времето, когато бях главен директор на БТА ( 1991 – 1993 ). Преди това служеше за партийни, комсомолски и подобни сборища. Един път в годината беше разрешено на трудещите се в агенцията да се напият и натанцуват в тази зала на веселяшки купон … на 1 април .

Изглежда ми непоносимо, но е (фото)факт, че на това място се изявяват пропагандатори на “неутралитета” по отношение на една агресия, за която няма оправдание. При това се случва в момент, когато светът е толкова възмутен от руските зверства в Буча ( и други украински селища ), че наистина неутралната Индия, зависима за по-голямата част от своите въоръжения от Русия, за пръв път взе страна и осъди руските кланета. Дори Пекин показва нарастващо раздразнение от Москва, заради която не иска да изглежда в очите на света като съучастник в руските варварства.  

НА КОЛАЖА:  Световното възмущение на първите страници на международния печата

 

 

 

 

 

Нито дума на осъждане не долита обаче от “неутралните” рашисти у нас! Настояването им за такъв “абсолютен неутралитет” е резултат от партийния им прокремълски васалитет. 

На снимката : Гюнтер Вагенленер, изпълнителен директор на АЕЖ. От двете му страни седят председателите на испанската секция и на холандската секция на АЕЖ. Присъства вицепремиерът Илко Ескенази в знак на съпричастност на българската държава към учредяването през 1992 г. на българската секция на АЕЖ,  на която бях учредител и председател. Беше един от първи белези на приобщаването на посткомунистическа България към нормалния свят.  

 

23 мнения за “Призоваващите за неутралитет си признават путлеристкия васалитет”

 1. Да се надваме,когато Гешев бъде отстанен,и когато се открие сезона за отстрелване на диви свинЬе да падне и някоя Копейка…

 2. Гледам митинга на живо на ИЗРАЖДАНЕ..
  Платена паплач
  Докарали са им знаменцата, плакатчетата, те само трябва да ги махат за да си получат копейките.
  Докато камерата върви много от тях се обръщат настрани, гузни..
  За веещите се руски знамена нямам думи
  Сдухани българи с които не искам да имам нищо общо.

 3. Изродите от “израждане” дали ще продължават да веят руските знамена след като изгледат видеото което Зеленски представи пред ООН?

  https://www.c-span.org/video/?c5009587/user-clip-president-zelensky-ukraine-presents-video-war-crimes-security-council&fbclid=IwAR0U19UEypygtqB-TmrJRpeHtDhN2Xk0EkGjY_t8ksLc76LJA9k-Y6KFa0Q

  Предполагам да, тези са скотове..

 4. “Неутралитетът” е последната сламка, за която комунисто-путлерофашистите в България се хващат, когато трябва да се закрепят на повърхността при поредното си морално-политическо затъване. Фактът, че дори и путлеристките чакали от “Възраждане” са в позиция партер и хленчат за “неутралитет”, понеже техния кумир Путлер им изби зъбките със зверствата, по нацистки образец в Украйна. Неутралитет пред сцената на руските кланета в Украйна и по света, е ръкопляскане, поощряване на убиеца и си е съучастие в престъпление. “Неутралните” са също толкова престъпници, колкото и руССките касапи..

 5. От известно време цялата путинофилска паплач у нас упорито повтаря мантрата ” да следваме нашия български интерес” и спират до тука. Никой не отива малко по-нататък да изплюе камъчето и обясни в какво конкретно се изразява аджеба този митичен и sui generis “български” интерес, дето ни отличава и конфронтира с ЕС, НАТО и САЩ примерно. Не се намери ни един журналист, който да зададе този естествено логичен въпрос на разпенените прокламатори на това модно интересчийство. Здравата житейска логика диктува, че когато човек преследва личния си интерес, той очевидно очаква положителни за него и благоприятни резултати от поведението си. Какви точно положителни и колко на брой благоприятни последици ще споходят страната ни, ако се репчим на цялата западна цивилизация не ни се съобщава. Остава без отговор и незададения, но много важен въпрос: от КОГО всъщност очакваме признанието за заслуги и КОЙ ще да е този благодетел, който ще ни възнагради. Отговорът не само прозира, но направо боде очите. Обаче Путин ще ви купи колело, ама друг път.

 6. Преди малко се появи официално съобщение за това, че жириновски пукясал. По всяка вероятност това се е случило доста дни преди да бъде оповестена “голямата загуба”!
  Дойде му време да дава отчет за греховете си! Дано по-скоро се случи същото и за кремълския военнопрестъпник и шайката му!
  Амин!

 7. Иванова
  06.04.2022 в 14:18

  @Иванова,

  Страхувам се че ще ви дадат отговор.
  Той ще е от рода на – Независими, неутрални и т.н.
  Което ще ги устройва идеално..
  За да няма заплаха от Европейски съдилища и закони.
  За да може прогнилата корумпирана и продажна класа да продължава да паразитства и продава държавата на руските интереси.
  Въпросът който трябва да им се зададе – дайте пример на малка, независима и просперираща европейска държава в която днес се веят руски знамена по улиците..
  И другият въпрос който трябва да им се задава ежедневно – Кой ви дава правото да използвате думата “Възраждане” за име на партията си при положение че всички възрожденци са били анти-руси?

 8. Майстора на ковчези Безенчук,описан от Илф и Петров би казал:гикнулся Жирик.

 9. Харизанов, ако отделиш 36 минути и изгледаш това видео, може и да проумееш някои истини, а после пак можеш да ни ощастливяваш с безкрайните си фермани, изпъстрени с всякакви грешки:

 10. Само да напомня нещо. Тези, които сега крещят пред парламента за неутралитет пред лицето на руските кланета, са подобия на тези които изтребиха цветът на бългаския анрод по време на руската окупация след 44г. и потенциални бъдещи касапи на българските мъже жени, деца и старци, които по нещо могат да им замясат на противници на руските им господари, в случай, че се отвори такава възможност. Молитвите за “неутралитет” са всъщност ръмжене на зверове, които са снишили в очакване жертвата да погледне настрани. С “неутралитета” си държавата, от президента до последния държавен служител, насърчават агресора и неговите агенти в България. Дори руснаците се срамуват от зверствата на путлеристка Русия, а тук е опасно да си против “специалната операция” на Русия. Вместо цензура върху езика на пропагандаторите на руската агресия, в българските медии се упражнява безцеремонна цензура върху езика на противниците на Путин. Например думите “путлер”, “путлерофашизъм”, рашизъм” и др. са включени в забранителния списък на маса издания, където не са забранили почти никоя от думите в речника проруските тролове.

 11. @димитър,

  Преди да отделя цели 36 минути на Солонин реших да видя що за птица е..
  Намерих следното:

  Mark Solonin (born May 29, 1958, in Kuybyshev, Soviet Union) is a Russian author of numerous controversial books on the Second World War.
  Career
  Solonin is criticized for his pseudohistorical books and for supporting works such as Icebreaker by Viktor Suvorov about the beginning of the second world war.

  Реших че не заслужава вниманието ми цели 36 минути..
  Дерзайте, Мъск гепи Туитър, скоро ще ви пуснат пак Тръмп и всичко ще си дойде на мястото.. имам предвид ще скръцне със зъби на капуткин по туитър и войната ще спре..

 12. Харизанов, ама ти наистина ли мислиш, че Марк Солонин и Виктор Суворов са автори на псевдоисторически книги?!
  Искрено те съжалявам и повече с теб няма да се занимавам!
  Иди на три буквы! Става въпрос за Рим, но може и за там, за където беше пратен руския военен кораб…

 13. @димитър

  Ако бе чел малко по-внимателно щеше да разбереш че Солонин е този който е критикуван заради псевдоисторическите си книги.
  Icebreaker на Суворов е доста критикувана също.. от историци, не от мен.. така че не виждам какво толкова си се развайкал.

  Тук в този форум има хора които твърдят че няма нищо руско което си заслужава вниманието и уважението. Аз не съм на това мнение разбира се.
  Но ми прави впечатление с каква лекота тук се цитират като меродавни мненията на руски разузнавачи.. бивши казват..

  А иначе за трите букви, отдавна съм те пратил там и всеки тръмпист.. за вас спасение няма.
  И сега кой ще ми проверява краснописа?

 14. Към Георги Харизанов:

  Този път трябва да наруша своя домакински неутралитет, наблюдавайки обикновено безмълвно омразните ми престрелки между съмишленици в коментарите, които продължават да отвличат вниманието на онези, които си правят труда да ги четат ( защото читателите са хиляди, а спорещите тук помежду си са единици, но затова пък доминиращи).Явно призивите ми да се прекрати с тази отровна практика не се приемат сериозно…

  Присъединявам се към Вас относно тръмпизма, но категорично не съм съгласен да се омаловажава трудът на писатели, като Суворов ( Резун), защото бил критикуван от историци. Така е, ненавиждат го в Русия. И смъртна присъда са му издали. Защото той прочете смъртната присъда на лъжливия съветски прочит за Втората световна война както НИКОЙ друг. Не случайно книгите му са в графата на световните бестселъри и са издадени в милионни тиражи на много езици.
  Намекът Ви, че може и да не “бивш” съветски разузнавач е толкова валиден, кокото да се спекулира за Рейгън, че не напуснал Демократическата партия, чийто член е наистина е бил, но се превръща в най-големия й душманин от републикански позиции на попрището на политическата борба в САЩ.

  Суворов използва метод, към който прибягвам и аз: аргументира се с факти от съветски и руски публични източници и чрез техния анализ изобличава съветско-руската пропаганда. Това е много по-убедително за всеки логично мислещ човек, отколкото да се цитират ( западни ) авторитети, отхвърляни априори като недобронамерени от болните рашистки мозъци.

  Една от причините толкова да мразят книгата ми “Измамата Сан Стефано” е точно фактът, че тя се базира в много голяма степен на собствените спомени на Игнатиев, които имат стойност на самопризнание за истинските цели на Русия спрямо ( срещу) българите.

  И още нещо: някои бивши съветски чекисти са допринесли с личната си саможертва за спасяването на света. Като Олег Пенковски, който предава на американското разузнаване истината за състоянието на съветския ядрен потенциал. Благодарение на това Кенеди възприема твърдия тон срещу Хрушчов и го принуждава да отстъпи ден преди да се случи онова, за което президентът предупреждава съюзниците си по време на Карибската криза през октомври 1962 г.: да се готвят за ядрена война в рамките на следващите 24 часа.

  Олег Пенковски плаща с живота си. Вероятно той е заснетият на филм “предател”, когото показват за назидание на курсантите в руското военно разузнаване, за да видят как бавно го вкарват жив в пещта. Ужасяващата картина е описана от Суворов в “Ледоразбивача”.

 15. г-н Инджев

  Признавам, не съм чел Суворов.
  Направих няколко коментара с които наистина омаловажих труда му за което се извинявам.
  Правя го разчитайки на вашата преценка.
  Речта бе по-скоро за Солонин и дългото му 36 минути видео в което трябваше да има някакви атаки/компромати срещу Байдън, нещо което много радва тръмпистите.

  И се извинявам ако съм прекалил с атаките си към “димитър”.
  Трудно, да кажа невъзможно ми е да разбера тръмпистите.
  А такива които минават и за активни анти-рашисти направо побъркват логическите алгоритми в главата ми.

  С уважение

 16. Към Георги Харизанов:

  И аз правя разлика между Суворов и Солонин, чиито анализи и коментари са понякога впечатляващи, но имат по-скоро значение за публиката, разбираща руски език.Това, че Солонин няма диплома по история ( доколкото ми е известно) не е непременно фатално, но Суворов наистина е военен експерт, който познава милитаристичната машина на Русия отвътре, знае слабостите й от личен опит и умее да я обезоръжава ” с нейните камъни по нейната глава”.

 17. @ Георги Харизанов
  Пишеш, че не си чел нищо от военния историк и писател Виктор Суворов (Виктор Резун).
  ВЕДНАГА ЗАПОЧВАЙ ДА ЧЕТЕШ ! 🙂 Без значение е с коя от книгите му ще започнеш, но ти гарантирам, че след първата няма да можеш да се удържиш, ще намериш и прочетеш всичко, написано от него. За разлика от повечето негови читатели у нас, които бяха започнали с “Ледоразбивачът”, аз прочетох първо автобиографичната му “Аквариумът” (те всички негови книги са в една или друга степен автобиографични!) Беше едно пиратско издание, което случайно успях да намеря, после, постепенно, изчетох и всичко останало. Имах късмета да се запозная лично с него и това беше един от малкото случаи в живота ми (ако не единственият!) когато личността, на живо, многократно превъзхождаше представата, която човек си е изградил за автора, от прочетеното в книгите му. Обикновено “сблъсъкът с реалността” е разочароващ, но в случая беше точно обратното!

 18. Иво, от “Контрол” е описаната сцена.
  Колкото до историка Марк Солонин, самият ВС признава, двамата са нещо повече от колеги-съмишленици а и приятели, че в книгите си МС го е надградил. Една оот причините че, авиционния инженер от Самара е работилл много с достъпните преди четвърт век военни съветски архиви от ВСВ, плюс немски. Единственият му кусур е, че смята, че сега в Америкаа демократите провеждат “вяла соцреволюция”. Но дума в каквато и да е посока за Тръмп не е казал. С две думи, двамата разказаха играта на професионалните историци по света и у нас.

 19. Харизанов,
  Тук можеш да слушаш аудиокнигата “Ледоразбивачът”. Чете самият Виктор Суворов:

 20. Благодаря sms, адаш за полезната обратна връзка.. ценя мнението ви.

  @димитър, благодаря за линковете.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.