Путлер плаши с конфискуване на българска собственост? Дай, Боже- ще има най-после повод за национализация на нацистките му активи в България

Путлер плаши България с конфискуване на българска собственост?

https://frognews.bg/novini/krai-balgarskata-sobstvenost-rusiia-putin-konfiskuva.html

Направо настръхвам, но от надежда това да стане. Защото ще бъде отличен повод да бъде конфискувана в хиляди пъти по-голямата руска собственост в България. Затруднявам се да кажа каква българска собственост изобщо има в Русия извън сградите, в които се помещават български дипломати или културните центрове. Те ли ще бъдат конфискувани?

Тази закана е същата, като клаузата от Договора за сътрудничество с Русия от 1992 година, която предвижда взаимност в опазването на паметниците, каквито България практически няма в Русия. За съжаление под тази унизителна клауза стои подписът на българския президент Желев, който се е съгласил с този слугинаж. Той приема България да охранява руската монументална доминация над България, която е българска  държавна и общинска собственост – още един показател, по който се различаваме от останалите бивши европейски колонии на СССР. Там и до ден днешен, където още ги има, тези монументи са съветска, респективно днес – руска собственост, но въпреки това в огромната си част народите и държавите в Европа постепенно се разпоредиха с тяхното преместване от централните части на градовете.

В Германия и Австрия е най-сложно не само заради факта, че тези две страни са инкубатор на националсоциализма. В тези две държави са загинали стотици хиляди червеноармейци ( срещу нито един на наша територия ) . Там тези военни паметници и костници са руско притежание. Берлин и Виена са подписали договори с Москва, които обвързват изтеглянето на съветските войски с опазването на съветските паметници.  След като Путлер погази толкова брутално какви ли не международни договори, а Германия ( например) се отказа от собственото табу върху предоставянето на оръжие на воюващи държави ( Украйна, в случая), няма гаранция, че Берлин и Виена няма да направят реципрочна стъпка и да изпратят в музеите съветското монументално наследство.  

 

 

 

 

А че то съвсем не се радва на всенародната любов е видно от факта, че в Берлин вече два пъти от началото на руската агресия срещу Украйна неизвестни опаковаха с огромни украински знамена руските танкове в Трептов парк ( властите отказаха разследване и заявих, че няма оскверняване), а след това и хвърлиха срещу  каменните постаменти с гравирането на тях цитати от Сталин червена боя и написаха истината, че Путин е днешният Сталин. И не, не става му за изписване на свастики, което по закон води автоматично да затвор в Германия и Австрия ( за разлика от България). 

 

Да не забравяме все пак, че германците бяха първите които въстанаха срещу съветската окупация през 1953 година. Съвсем не бяха “фашисти” , а работници от Берлин, разстреляни от “братските” съветски картечници в съветската окупационна зона. През 1989 година пак германците въстанаха и разрушиха Берлинската стена и никой в света не посмя да ги обиди на “вандали”.

Какво ли още предстои да видим от германската решителност, когато тя набере още скорост и тежест, катализирана от руския нацизъм в Украйна?

Защо у нас, например, управляващите да трябва да се съобразяват с настроенията на зомбираните от путлеристката пропаганда през годините нашенци, искащи да подкрепяме на практика убиеца Путлер чрез неутралитет спрямо зверствата му в Украйна, а в Германия и Австрия властите да не следват мнението на сънародниците си?

Но да се върна към началото на тази реплика. България може само да се радва на повода да се престраши да конфискува руска собственост. Така ще си върне не просто огромни за нашите мащаби активи, като рафинерията край Бургас или базата в курорта “Камчия”, но ще има основание да направи преглед на това кой от стотиците хиляди руски собственици на имоти у нас може да продължи да се разпорежда на наша земя като със законна колониална плячка – както прави руската държава със заграбените български архиви, например. 

Несметни руски богатства вече бяха конфискувани в западните държави, но българските власти и в това отношение се снишават страхливо. Или е съзнателно услужливо, за да не дразним лицето на путлеризма в България, лицето Нинова? 

Нейните съпартийци наричат “кафява коалиция” мнозинството в Столичната община, което най-сетне се осмели да направи жест с преименуването на една алея и една градинка на “Героите на Украйна” и “на “Борис Немцов”. С други думи продължават да обявяват за фашисти всички, които се противопоставят на руския нацизъм, практикуван от режима на Путлер както в самата Русия, така и в Украйна, която подлага на “денацификация” с нацистки методи. 

Да, няма лесен и рационален изход от тази патова ситуация, в която путлеристката пета колона е в състояние да шантажира с разпад управляващата коалиция. Петоколонниците на практика ни (по)казват, че са зло, но могат да причинят и още по-голямо, като захранят с електората си от(к)ров(е)ните фашизоиди на Копейкин и върнат на власт толкова трудно изчегъртания от управлението (газо)проводник на руското влияние у нас Методиевич.  Изборът между двете е труден за преглъщане от прозападните българи. Пак (ще) се срамуваме  от себе си. Защото така сме гласували.

28 мнения за “Путлер плаши с конфискуване на българска собственост? Дай, Боже- ще има най-после повод за национализация на нацистките му активи в България”

 1. Да, наистина “Изборът между двете е труден”, но да се надяваме, че скоро ще настъпи значително отрезвяване. Очертава се следващия исторически момент, когато ще сме улеснени да се отървем от русолизията. Този път отвън ще има подтик в правилната посока под формата на едно антируско световно общественомнение. Възможно е унас да се зароди политическо движение свободно от правилото “да не дразним Русия”.

 2. Чета една стария как руските туристи си продавали имотите по нашето море. Уж пише туристи пък Аз всеки път го чета Терористи. Сигурно не е случайно :).

 3. Кипър, касичката на руските крадени пари, предоставя на Украйна своите ЗРК С 300! от нас като “помощ за сражаващата се а свободата Украйна”- “каски и паласки”. Това потвърждава изводът, че държавата ни е овладяна 1:1 по плана Решетников и, че позорното снишаване на цялата държавно-политическа класа пред Путлерофашистка РуССия не е друго а продължаване на изпълнение на плана на Решетников и агентурата му за “зачистване” на България от демократи и българолюбци. Украйна ни показа какво са имали на ум нашите путлерчета под “зачистка” – изтребване до девето коляно на всичко цивилизовано, мислещо, проевропейско и човешко и подмяната им с орки.

 4. Относно 5таколона. Чакаме съда в Хага да обяви путя и ларвата му за военно престъпници. Събира се РазговорнотоСъбрание и приема решението в Хага за правилно и обявява режима на путя за престъпен и вреден. След това забраняват неговите фенове да изразяват добре заплатените си чувства публично, по какъвто и да е начин. И тъй като има и закон забраняващ Комунизъма, не е лошо да се допълни тоя закон с текст, който осъжда и червената армия, която ни го е наложила принудително, както и възхваляващите я паметници. Каква е логиката да забраниш примерно Наркотиците, пък да дигаш Паметници на Нарко дилърите??? Докога Другари Господа ще се правите на Идиоти ?? Ако червената армия – наркодилъра просто ни беше “освободил” от присъствието на немската фашистка армия ОК. Обаче те не направиха само това. Нали така??? Другарката Нинова и колежките и да не се правят на две и половина. Този път ще се наложи да покажете истинското си лице.

 5. И Кипър ще предаде на Украйна съветските си оръжия! РуSSофилите ще погребат България в краката на МОЧА, опакована в ковчег сделан от руските си военни тенекии. България е т/о/вар 200, който решетниковци ще пратят на путлерко за парада на 9-ти май.

  https://www.forbes.com/sites/pauliddon/2022/04/08/why-cyprus-might-transfer-its-russian-made-military-arsenal-to-ukraine/

 6. Нечувано силна, прочувствена и мотивирана реч на Иво-сега или никога.

 7. В началото на войната написах, че Кремъл загуби всякаква легитимност в международен план. Днес вече е ясно, че той губи легитимност изобщо да се разговаря с него като какъвто ѝ да е. Точно както Милошевич подписа Дейтънското споразумение, а после започна етническо прочистване в Сръбско Косово. Военните престъпления със сигурност ще изправят много руснаци пред трибунала в Хага. Дали Путин ще е сред тях, или ще бъде обвинен в самата Русия, не съм сигурен, но всичко сторено ще бъде стоварено (най-вече) на него, преживе, или посмъртно. Току що прочетох статия в Гардиън на техния кореспондент за Източна Европа, в която разказва за случилото се в градче, което е с “рускоезично население”, до самата граница и е изпитало прелестите на “росийский мир”;
  https://www.theguardian.com/world/2022/apr/05/barbarians-russian-troops-leave-grisly-mark-on-ukraine-town-of-trostianets
  Друга подобна статия има и за градче край Киев:
  https://www.theguardian.com/world/2022/apr/09/after-russians-retreat-scarred-ukrainian-village-recounts-month-of-terror

 8. @Georgi Nikolov,
  Този клип вече се върти в ютюб. Бях доста назад и се чуваше зле, така че с кеф си го изгледах около 10-тина пъти.

  Иначе, направо е гнусно, че и Кипър, едно от най-про-храчистките места в Европа, е готов да даде ВСИЧКИЯ си СССР/руZки арсенал на Украйна. Уточнявам (че някои колеги омесиха фактите погрешка): Словакия, доста про-пуТкинска страна, дарява ПВО системите си С-300. Словения дарява самоходни гаубици 155 мм Zuzana, на които е производител. Отлично, модерно, мощно тежко оръжие, което ще попилява блатните павиани да 45 км, а легендарното шаси “Татра” може да ги вози през всякакви блата, тресавища и пущинаци. Барабар с решението за дарение, словашкият премиер Едуард Хегер произнесе прочувствена реч, посипа си главата с пепел и поиска прошка от украинския народ за “политическите си грешки относно пу(Т)кин”. Ерго, “квартетът на позора” стана трио – камерадите вучич, орбан и РъБъ прэмиера пUTKOB, нашата хилеща се кремльовско-канадска “гордость”…

  PS
  @Драган, а водещите в украинският канал FREEDOM всеки път, когато пускат клипа “Червона калина”, казват, “Руски тъпаци, нямате никакви шансове, и “Пинк Флойд” е с нас!”

  На Стопанина респект!

 9. Алоооо, имаме ли ПРОМЯНА!???
  Петков!!!
  Slovakia sends S-300 air defence system to Ukraine

 10. И Кипър имат по-големи топки от тези на Петков!
  Cyprus SUPPORTS Ukraine With Soviet-Made Weapons

 11. Гледам концерта STAND UP FOR UKRAINE , целият цивилизован свят подкрепя страната на 300 километра от нашата граница.
  Само “братска” България никаква я няма. Срам ме е!
  💙💛 Хай живе вільна Україна 💙💛

 12. Още едно показателно видео, кой е нацист:
  Israeli soldier has 1-on-1 talk with a Russian about “de-nazifying” Ukraine

 13. Мисля,че най-накрая Русия ще ни освободи и разни платени петоколонници ще отидат просто да получават пари на друго място,тене са гнусливи.Надявам се Украйна наистина да постигне военни успехи,

 14. Не изпитвам НИКАКВО СЪЧУВСТВИЕ към онези българи, които са си купили собственост в Русия или имат банкови сметки в рубли, долари или евро в руски банки. Със сигурност това не са обикновени български граждани, а продажни рублофили, перачи на крадени от руSSките служби пари, на мръсни пари от наркотрафик или са станали подставени лица на руски олигарси и мафиоти (срещу солидно заплащане!).
  Много се надявам на принципа на “реципрочността” да национализираме огромната, ЗАГРАБЕНА НА БЕЗЦЕНИЦА И С ИЗМАМА, недвижима и движима руска собственост в България, особено СОК “Камчия”, която да бъде предоставена на украинските бежанци, предпочели България за убежище от руските зверства.
  И да не отлагаме “обезвреждането” на заредената от Борисов бомба на “постоянно пребиваващите” у нас ХИЛЯДИ руснаци, както и ония с двойното гражданство! Само ако спешно ги репатрираме обратно в матушката им, като инструмент в окупационния сценарии на руския агресор за България, бихме си спестили бъдещи кръвопролития, разрушения и страдания на народа си. СЕГА Е МОМЕНТЪТ!

 15. @”АЭРОФЛОТ”:
  Ето ги и “Зузана:, красота:
  Slovakia transferring its Zuzana 155-mm self-propelled howitzers to Ukraine

 16. А това видео е за изрода Симов, от БСП, смрадливата твар има наглостта да твърди че труповете в Буча били фалшиви:

 17. И все пак шествието онази вечер ме прави оптимист понеже рядко се виждаха хора на моята възраст. Огромното болшинство от хората бяха млади и на средна възраст с децата си. Беше чудесно и надежда има.
  Виждам, че макар и много малка стъпка от руското посолство изврякаха на умряло заради това, че им се бръкна в з..ните части с “Геройте на Украйна” и “Борис Немцов”. Малка стъпка, но светкавична!
  Надявам се народното събрание също така да ме изненада в положителна посока като гласува ЗА изпращане на оръжие в Украйна.

 18. Уважаеми господин Николов, към Вашата кратка характеристика на речта на Иво – “силна, прочувствена и мотивирана”,разрешете да добавя от себе си “и програмна” – с кратки и ясни послания какво трябва да правим оттук нататък, за да се освободим от путлеризма и рашизма. Звездният ни миг е пред нас! Дано не го проспим!

 19. изпращането на оръжие и муниции за Украйна е пробния камък за крехката ни демокрация и ниския авторитет в НАТО.Нинова рекетира правителството и сега е момента Петков,ако има топки,да и скръцне със зъби,ако не,ще ни сложат окончателно в един кош с Орбан и в крайна сметка ще ни сготвят заслужено…

 20. Другарката К.нинова не случайно е шеф на БКП. Тя има зад себе си орда от тъмно червени комунисти, които сега леко порозовяха и си смениха буквата К на С ама не щот не са ку.ви на руснаците а защото се наложи да се понаведат и на американците, уж че станали европейци ама май не съвсем. Отвътре са си същите ку.ви и боклуци. За съжаление някой в Америка и Европа им повярва или се направи, че им вярва, че от тоя боклук ще се роди нещо добро. За съжаление обаче не всеки боклук става за тор. Нашия комунистически Боклук, става само за горене.

 21. Уникално!
  Ветеран от Виетнам на 73 години е доброволец в Украйна:

 22. Ето как украинската армия помага на ранените руснаци, въпреки всичко, те не знаят дали тия същите не са изнасилвали, мъчили и убивали украински цивилни:

 23. Историята на двама братя – руснаци, дошли в Украйна като доброволци и загинали в защита на доброто:

 24. Пияни руски войници нахлуват в къщата на украинско семейство, изнасилват жената, мъжът убиват а 3-годишното дете (не разбирам украински но според мен са го измъчвали и него):

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.