Американски журналисти сбъркаха кого от руските владетели Путин почита най-много – голям праз(ник) за американофобите


Попаднах на видео от американска телевизия с информация за публиката чрез изброяване на 12 факта от живота на Путин, които “може би не всеки знае”. Оказва се, че авторите на видеото са сред незнаещите – кой го еня в Америка на кой руски император Путин наистина е голям поклонник!

 

 

 

 

 

 

 

 

Докато изрежда факти от биографията на Путин глас зад кадър обяснява, че той държи зад гърба си бюст на любимия му цар Петър Първи. Но се вижда, че става дума за Александър III, от когото Путин се визхищава  и нареди да му бъде издигната огромна статуя в Гатчино край Санкт Петербург, която лично откри. https://www.dunavmost.com/novini/kultat-na-putin-kam-balgarofoba-aleksandar-iii-v-prevod-za-balgari

Подарявам “разкритието” на горната грешка на американофобите, които ще се зарадват много. Но преди да се радват нека все пак да се замислят до каква степен на самодостатъчна Америка персонажи като джуджето от Кремъл имат значение, за да сбъркат на кого от руските владетели Путин иска най-много да подражава.

Както вече съм писал, никак не е случайно страстното желание на Путин да подражава именно на Александър III, останал в историята като краен реакционер и противник на правата и свободите на поданиците си ( тъкмо той назначава през 1882 г. бившият посланик в османската столица Николай Игнатиев за вътрешен министър и да създаде антисемитското законодателство в Русия). 

Чисто (не)човешки джуджето Путин, което признава силата за най-важното качество, явно се възхищава комплексарски на близо двуметровия великан Александър III.

Иначе Путлер надмина в едно отношение войнствения автор на “сентенцията”, според която Русия има само двама съюзника: флота и армията. Парадоксът в биографията на Александър III е че не успява да използва флота и армията и вероятно е единственият руски монарх, който не е воювал. Дава заповед на руския флот да тръгне към България, за да я накаже за Съединението, но със скърцане на зъби отменя нападението заради ултиматума на всемогъщата по онова време военноморска сила Англия.

Ако имаше начин, Александър III би аплодирал дребосъка, който за малко повече от 20 години властване успя да смачка военно миниатюрната Чечня, нападна Грузия и Украйна и прати руски военни чак в Сирия.

28 мнения за “Американски журналисти сбъркаха кого от руските владетели Путин почита най-много – голям праз(ник) за американофобите”

 1. Вероятно следващия император на Русия ще постави бюста на Путин зад гърба си за да му е като обица на ухото, като муска против уроки, за да не забравя, че когато светът му скръцне със зъби, трябва да си седне на задника и да чете поуките от разгрома на руSSката армия и флот във войната за независимост на Украйна 2022-2023г.

 2. ГЛАВИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ АМЕРИКАНОФОБИ СА МНОГО БЛИЗКО ДО 10 ПО ТАБЛИЦАТА НА МООС.НО СТОЙНОСТНО СА 1,ПО СЪЩАТА ТАБЛИЦА.

 3. https://youtu.be/yJbH_NUapps
  Пьонтковски за подлата роля на Макрон и предателството на Орбан и унгарците.
  Ето какви са и нашите предатели и вижте кой ще диктува съдбата на страните предатели след войната .

 4. Иво, сигурно празнуват днес и годишнината от едно друго зверство на алфа-собаката им – унищожаването на полския елит в Смоленск начело с Президента Лех Качински.
  Нека не забравяме тази дата и почетем делото и светлата памет на Лех Качински, който, аналогично на Фон дер Лайен и Б. Джонсън , през 2008 на часа отиде в Тбилиси заедно с няколко други европейски ръководители да се солидаризира с нападнатата тогава Грузия!!!

 5. А “уж” украинциге били нацисти, фашисти, бандеровци…

  ОБАЧЕ руSSките нашисти на “мероприятието” си НЕ споменават София сред бъдещите си завоевания. Защо ли?!
  Дали защото считат “курицата Болхария не за граница” ?

  https://www.facebook.com/georgmorb/videos/506014357770214

 6. Путлер е сериен масов убиец, който иска да управлява целия свят! И нашистите в България, се държат като дебелогъзият Орбан, ни чули, ни видяли. Как не научихме нищо от историята и пак управниците ни избират грешната страна? Моралът е превърна в антика, която и в музея няма място.

 7. Втората по сила армия в света!
  Боеприпаси от ла*на и куршуми от картофи!
  Лаборатораторни гъски атакуват само руски самолети!
  Когато развиваш пропаганда вместо армия, победите стават изключително по телевизора!

 8. Александър III като цяло е добър владетел – намалява цените на земята, голям брой селяни получават земя, ограничава военните разходи, развива промишлеността и т.н. Икономическата му политика е много по-грамотна от тази на баща му, макар и донякъде половинчата.

 9. За жалост, натиснали са премиера Джонсън някак си и танкове “Чалънджър” за Украйна няма да има. Не и от понеделник поне. Явно и на Острова има доста радэвци, мэтодиевичи, копэйкиновци, нинови и пUTKOBци.

  За компенсация UK увеличава бройката БТР-и “Warrior” до 150 бр., екипирани с тежки антитанк ракети “НЕАТ” и 30 мм автоматично оръдие Rarden, което в Залива къртеше челната броня на руZките Т-80 и Т-74. Плюс над 3000 бр. NLAW Robot 57 (RB-57)- леки анти-танкови оръжия от класа на “Джавълин”, но значително по-добри в градски условия и пресечена местност, съвместно производство на Saab Bofors Dynamics и британската Saab Bofors Dynamics. Доказано дупчат 500 мм/20 инча броня.

  Плюс противокорабни ракети “Харпун”, които ще зачистят коритата на блатните павиани, които безнаказано нанасят артилерийски и ракетни удари отвъд хоризонта по болници, училища и жилищни квартали по крайбржната ивица. Аре хаирлия!

 10. Наглоста на рашистите! Това трябва да се върти денонощно по българските телевизии! Докато на нашистите им уврат дебелите русофилски глави.

  https://www.youtube.com/watch?v=tYQsbaVuKPA&list=TLPQMTAwNDIwMjL9eIodIYXHpw&index=7
  Украйна ще ни освободди от раSSizma. Тази война на Украйна е завършекът на национал-освободителната борба на Украйна от 500 годишното рашисткото робство. Това е война за национална независимост на Украйна.

  Освобождението на Украйна от руското робство, ще постави началото на края на 650 годишната, героична борба на българския народ за национална независимост. Точно както и с Украйна България се бори с променлив успех за своята независимост след 500 г. турско и 150г. руско робство.

 11. Пророчески думи казани от Джохар Дудаев през 1995 година, накрая на видеото:

 12. И още – Украйна започва разработването на закон за пълна конфискация на активи и имоти на КОЛАБОРАЦИОНИСТИТЕ. Обилно ще се ползва знаменития Trade-With the-Enemy Act на САЩ, Законът за денацификацията в Германия и още няколко подобни – от Белгия, Холандия и Франция. Още един повод у нас съществата, по сполучливия израз на мутрофановна – “подлоги”, или “храчисти” (шапо, Стопанино!) да позагубят сън и апетит.

 13. А тук е цялото изказване на Джохар Дудаев;

 14. Ето и един страхотен клип показващ руската армия:

 15. Много добре стана, че вчера пРезидентът Радев, облечен в анцуг как “залесява” с нещо си в монтанско, публично унижи правителството като командаджийски отсече, че оставя без последствия предложението им за уволнение на перверзния генерал Тонев, защото това било в НЕГОВИТЕ прерогативи като президент да назначава и уволнява шефа на НСО. С една дума “Гледайте си работата, келеши!”
  Крайно време е и правителството, и премиерът да постъпят по същия начин с руския Резидент, когато неканен се намесва със “съвети”, предупреждения и заплахи в дейността и решенията им и все в интерес на руснаците:
  “Глей си работата, сенилен русофилски шапкар, дето направи България за посмешище в ЕС и НАТО! България е парламентарна, не президентска република! Решеията са си НАШ прерогатив, на правителството и прмиера! “

 16. Към VladTepes:

  Доли и яростните рашисти признават Александър III за краен реакционер, а е дал земя, защото баща му е издал декрета. Фактът, че налага антисемитските закони като първо по рода си държавно законодателство в света, което превръща ( съществуващият и другаде ) тумор на антисемитизма в държавна политика, позор за Русия. Или не е, щото царят бил иначе добър, стига да не си евреин или свободолюбив поданик.
  Създава прецедент, който нацистка Германия доразвива 50 години по-късно.

 17. Ето и бронираните машини, които Великобритания ще предостави на Украйна:

 18. не е по темата,но го дочакахме-по централните новини на БНТ1 законната украинска власт в Мариупол беше наречена ”бунтовници” и украински националисти/по повод кораба ”Царевна”.Срам за Кошлуков и руската му пета колона от джурналисти.

 19. Иво, сестри и братя в блога,

  Знам, че много боли от чудовищната УРОДСКА НЕ-човечност на коалиционния “партньор” БКП. От грозната и срамн позициа на България за агресията срещу Украйна. Но видимо рашистите / путлеропоклонниците в България са мнозинство в парламент и управлението.
  Но така е – българите сме тровени с рашистката пропагДна вече деситилетия (много жертви има сред нас), а с “туристите” по Черноморието сме действително заплашени от гражданска война в собствената си страна. Не бива да си мислим, че на Петков и ПП + ДБ не им е ясна заплахата.
  Мурафонова се държи така нагло не просто, защото така и нарежда “уморения кон” (както го нартичат нормалните руснаци”) Лавров. Нее, наглата рашистка знае, че нормалните българи, че НИЕ сме в ъгъла, притиснати от огромното мнозинство на путлеропоклонниците от ЕРБавите, Д(п)С, Няма такив наглеци, БКП и Копейките. Рашистите владеят най-важните органи за самозащита – прокурстурта, ДАН и армията (Радев е типичен пример).
  Да търпим всичко това има смисъл само ако правителството успее да премахне главния защитник на рашистите в България – тка нареченото ‘лице” Гешев.
  Призивите за радикализация на са най-доброто, което може да се направи, но в действителност ниe би трябвло да се готвим за граждански сблъсаци у нас, ако искаме да спасим Родината от рашистката отрова. БКП и ГЕРБавите НЯМА да се дадат мирно. Освен ако западните ни съюзници не напуснат най-после измислената си “неутралност” и на подкрепяат истинските граждани за европейска България,

 20. A кореспондентката на канал FREEDOM Ирина Антонюк току-що (20:45) предаде от Харков, че руZките павиани влезли в зоопарка с 1 БТР и 1 камион и отнесли … храната на животните: цвекло, моркови, царевица, ечемик! Верно са “русите синеоки цигани на света”, както ги наричаше един велик британец от близкото минало!

 21. – Грешки стават…
  Казал конят и слязъл от гърба на Гойко Митич…

 22. Блага вест от “моята” Франция. Единственият 100% натовец и европеец гения Макрон триумфира.
  Да живее Европа!
  НАТО завинаги!

 23. Руснаците страдат от някаква особена шизофрения: хем са уникални, с допълнителна хромозома, хем целият свят ги мрази. Всъщност руснак не е етноним, а роб, верноподаник на Батюшката цар. Всяка опция за езикова или културна автономия на някой от многото етноси в РФ са обявани за нацизъм. Спомням си през 80-те една мамаша с интелекта и осанката на Мурофанова в часовете по география ни обиждаше, че сме неблагодарни за “двойното освобождение” и за азбуката и културата, която ни бил дал Великият Съветски съюз. В книгите на Светлана Алексеевич се вижда,че генезисът на православният нацизъм, който виждаме в Украйна е заложен от Времето на ренегатът Александър Невски. Ето и един линк за статия, която пресъздава мизантропският характер на недоразумението РПЦ. Кога Александър Дугин и Саруман Гундяев ще влезат в списъка със санкции на ЕС!?
  https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100657/catid,52/id,71331/view,article/

 24. Кратко, ясно и точно!
  Пендачанска хвърли оставка от БНР: Волгин е канал за пропутинска, антиевропейска пропаганда
  Г-н Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио, пише тя до директора на БНР.
  От тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната – агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин, обяснява оперната певица.
  https://frognews.bg/novini/pendachanska-hvarli-ostavka-bnr-volgin-kanal-proputinska-antievropeiska-propaganda.html

 25. @Arthur

  Не унивайте и не се поддавайте на внушенията, че нормалните българи сме натикани в ъгъла. Няма причина за това, докато у нас шествията в подкрепа на Украйна са многохилядни, а копейкин събира по двеста лумпена от цялата страна и ги вози с автобуси до София да демонстрират в подкрепа на путлер. От последните социологически проучвания се вижда, че българският народ ако и да има склонност да се снишава, не е чак толкова прост да не разбира, че без НАТО е лесна плячка за агресора руZия.
  💙💛

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.