Волгин срещу Пендачанска е като Путлер срещу човечността

Знам, че не се прави така. Не е редно да репликирам, без да съм упълномощен да се изказвам в защита на личност, която би могла и сама да се защити. Но случаят е специален.

За краткост ще маркирам казуса с двете въвлечени имена: Пендачанска срещу Волгин.

Става дума за голямото, международно познато име на световно известната оперна българска прима Александрина Пендачанска, която се противопостави на световно неизвестния Петър Георгиев, преименувал се на Волгин, за да бъде припознаван като син(ковец) на руската си матушка.  

Да, пристрастен съм. Познавам Александрина от времето, когато бяхме съседи в един и същи вход на панелката в квартал “Младост 4”, откъдето тя се изстреля още в юношеска възраст в световната орбита на оперните звезди. А Волгин само съм го виждал, срещал, мяркал. Не го познавам лично, макар по формален признак да сме колеги.

Сега двете несъпоставими величини, путлеристкият пропагандатор Волгин и гражданката на света Александрина, се изправиха един срещу друг. Тя се погнуси от путлеризма му и напусна в знак на протест Обществения съвет на БНР. Той се изказа с комплексарско чувство за превъзходство срещу “певицата”, че не разбирала от медии. Излъга тъпо в своята реакция в мрежата, че тя искала да бъде близка до всяка власт. 

Всеки, който не пада от небето на калната земя на българската политика, знае, че Джиди, както я наричат приятелите,  никога не е гравитирала към никаква власт ( иначе и за президент щяха да я издигнат, както се спекулираше от нейно име на предишните президентски избори), но още по-малко е била всеядна в политическата си ориентация. Напротив, последователно е подкрепяла само проевропейската и проатлантическата ориентация на България.

Спирам с констатациите, очевидни за всеки средно информиран за процесите в българската политика човек, за да попитам друго. 

Не питам защо Волгин е свещена крава в о(т)бора на БНР, където от много години търси под Вова ( Путин) теле, за да налага в националния радио ефир телешкия си възторг от руския диктатор и войнолюбец.  Но питам защо, след като в националния радиоефир го прави толкова безнаказано и всепроникващо във всеки кът на България, трябваше да му бъде предоставен и ефирът на държавната телевизия да дублира тази убийствена ( видна с днешна дата в Украйна) путлеристка пропаганда.

Въпросът ми е към несменяемите водещи на публицистичните предавания на БНТ “Панорама” Бойко Василев и дубльора му по лигавене в развлекателно-развращаващия двудневен сутрешен сегмент на държавно платената публицистика Георги Любенов. Че и в “Референдум” по БНТ канеха Волгин да пропагандира , защото не стигаше да се явява при приятеля му Бойко Василев и ласкателя му Георги Любенов. Или те не знаеха, че той е долен привърженик на съветския реваншизъм (видно и от долната снимка)?

 

 

 

 

 

След такава мас(к)ирана, дългогодишна, държавно спонсорирана у нас реклама на световно неизвестния путлерист Волгин, не е чудно, че днес той има наглостта да се гаври със световната величина, с “певицата Пендачанска”, както я нарича от пиедестала на своето мнимо величие.   

Ще понесе ли някой някога отговорност в българските медии за системното промиване на мозъци в мътните води на волга, с които давеха години наред зрителите и слушателите до степен, че днес имаме твърде много удавници, които търсят познатата им руска сламка, за която да се хванат и да изплуват от бурното информационно море на спасителния за тях бряг на “неутралитета” в полза на путлеризма?  

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

https://www.dw.com/bg/волгин-бнр-и-дезинформацията-защо-това-трябва-да-спре-веднага/a-61436094

https://www.dw.com/bg/волгин-бнр-и-дезинформацията-защо-това-трябва-да-спре-веднага/a-61436094

9 мнения за “Волгин срещу Пендачанска е като Путлер срещу човечността”

 1. Демократичният сввт, към когото ни зачислиха по милост и благодарение на чиято толерантна милозливост тъпчат тумбаците си пропагандоните на путлер и путлерофашизма у нас и по света, е крайно време да наложи убийствени санкции върху дейността на душегубките на врага, каквито са държавните и частни медии участващи в дезинформационната война на путлерофашистка РуSSия и техните двукраки проруски рупори. Каква е тази отбрана, защита на свободния свят щом отявлени информационни терористи, спонзорирани от врага са оставени да залагат и взривяват дезинформационни бомби в самото сърце на демокрациитте – съзнанието и морала на хората…До кога ще издържи демократичния свят на едновременната информационна агресия от вън и от вътре? Слепи ли са лидерите и защитните органи на демократичния свят та не виждат как в разгара на битката за съществуването на свободата, информационните диверсанти на врага разрушават стълб след стълб опората на които се крепи защитата на свободния свят – моралът на неговите защитници, вярата в справедливста кауза?! Демокрациите най-после се сетиха, че имат и юмруци, но кога ще се сетят, че имат и очи, които да отворвт за да насочат юмрука на закона срещу подривниците вътре в своите редици? У нас, в Унгария, във Франция, в Германия путлерорашистките диверсанти вече палят фитилите за взривят НАТО и ЕС отвътре, а само еденици като “певицата” Александрина Пендачанска и шепа доброволци като Иво и подобни на тях тичат отчаяно тичат да гасят фитил след фитил…Закон Магнитски за дезинформационните орки. Както в Украйна! Иначе ще се озовем под руините на Мариупол.

 2. Гледах ги днес в Демокрацията, Волгин и Чуков, големите специалисти, много развълнувани и двамата от Новия световен ред, който настъпвал, да не му мине котка път или нов Нюрнберг! Ех Масква, как ярка ти пламтиш, и Волгин тъй валнуеш!

 3. Познавах майката на “Джиджи”, великолепната Валери Попова, светла й памет! Помня как веднъж, за да не провали спектакъл в Русе, бе шофирала самичка близо 7 часа в почти непрогледна мъгла, пристигна 15-тина минути преди началото и пя като ангел.

  А за съществото, което доста ваши колеги-журналисти презрително наричат “ву…львин”, нямам достатъчно прилични думички. Подкрепям напълно писаното от “ketriboris”. Само чл. 98 от НПК ще ги оправи тези. Може би с допълнение – гнили домати и яйца след всяка ТВ проява.

  Може и това:
  https://www.peticiq.com/357064
  (Петиция за свалянето на Петър Волгин от ефира на БНР)

 4. Псевдожурналистът, който се срамува от фамилията на баща си има право на гледна точка в частен канал. Агитпропчикът работи в националното радио. Ако има достойнство да си подаде оставката. Но ние знаем, че той няма както достойнство, така и любов към татковината си. Има обезценени рубли, с тежестта на 30 сребърника.

 5. ДГД и ПНХ на Петър Георгиев-волгин.
  И стига Анка данъкоплатка е плащала изстъпленията на бесноватия фен на пут.ин. Нека се пробва кат “честен частник” и на мига лъсва абсолютната МУ НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ.

 6. Хах, хареса ми това за Бойко Василев и “дубльорът му по лигавене” Георги Любенов. Наистина тези двамата са такива пудели лигави, че ми се гади като ги погледна. А като почнат да се лигавят на гостите си, направо припадам. Вместо да задават неудобни въпроси и да разобличават, те чистят имиджа и на най окаляните политици и престъпници.

 7. злокачествено раково образувание не се лекува с аспирин,а само скалпела го оправя.Тотално озчистване на обществените медии е необходимо и сега е момента,иначе ще ги изпуснем както на 10 януари,видяхме как се възродиха…

 8. С какво “журналистът” Волгин замърсява радиоефира:
  1.С пропаганда на руския фашизъм и възхвала на руските военни престъпници.
  2.С омраза към свободните хора.
  3. С откритието: по-добре тъп и грозен отколкото умен и красив.
  4. С промоцията на политически престъпници от българския зоопарк.
  Заплащането на отвратителните продукции на горепосочените три плазмодия от българския данъкоплатец е безумие, което ще бъде прекратено при появата на първия читав български финансов министър.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.