Не съм се припознал, депутатът от БСП Явор Божанков беше на шествието в подкрепа на Украйна на 7 април в София

Едва днес установих с 4 дни закъснение, че не съм се припознал. Споменах в коментарната част на блога, че съм видял на шествието в подкрепа на Украйна на 7 април в София младия депутат от БСП Явор Божанков. Но се усъмних в себе си. Възможно ли е? Дали не съм се припознал?

На 3 април реагирах по повод участие на Божанков в изповедалнята на БНТ в събота сутрин. Направи ми впечатление, че бяга от незащитимата теза, че предоставянето на оръжие за украйна ни въвлича във война.  https://ivo.bg/2022/04/03/бсп-не-се-отказва-от-ветото-върху-оръжи/

Сега, когато виждам снимка на Божанков ( беше на метри от моя милост на същия площад) в сайта на “Телеграф”, установявам, че невероятното все пак се е случило. Понеже нямам навика да следя и да вярвам на вестник, дългогодишно владение на Пеевски, регистрирам събитието със закъснение, но все пак го споделям тук.

 

 

 

 

Дали пък тази публикация ( подобно и на други, за които не знам), не бележи край на тиражния слугинаж на петата московска колона от страна на “Телеграф”, за който на 21 март от Клуб Z написа, че има нови собственици?https://www.clubz.bg/125761-zakriha_bivshiya_vestnik_na_peevski_monitor

Звучи като моя реклама и ако се възприема така – да вземат да ме ”почерпят” с някое още по-видно потвърждение за промяната в редакционната политика на страната на човечността.

Ето какво пише в сайта:

“Депутатът от БСП Явор Божанков, който е и един от най-приближените в партията на вицепремиера Корнелия Нинова, беше засечен на шествието в подкрепа на Украйна, което се проведе в София.

Божанков участва в митинга, който тръгна от храм – паметника “Александър Невски”. Протестиращите продължиха към Руския културно-информационен център, където оставиха стотици чифтове стари обувки в памет на жертвите от войната. Млад човек пък легна вързан на стълбите, в знак на недоволство от убийствата в Буча.

В събитието участие взеха и бившите депутати от “Изправи се” Валентина Василева – Филаделфевс и Димитър Делчев, както и журналистът Иво Инджев, арабистът проф. Владимир Чуков и писателят Захари Карабашлиев”. https://telegraph.bg/bulgaria/razdor-v-bsp-iavor-bozhankov-cyfna-na-shestvieto-v-polza-na-ukrajna.-mitingyt-protivorechi-na-poziciiata-na-vicepremiera-ninova-i-na-levicata-za-neutralitet-72671

Важността на факта депутат от БСП да се присъедини към гражданска инициатива в защита на украинските жертви от руските агресори не е просто личен въпрос. Това е символично доказателство, че все още можем да се надяваме смяната на поколенията в БСП да доведе до европеизация на евразийците в нея.

В същото време е въпрос и на лична храброст да се опълчиш на статуквото в своята среда и да се присъединиш към потенциално “враждебната” маса граждани.

19 мнения за “Не съм се припознал, депутатът от БСП Явор Божанков беше на шествието в подкрепа на Украйна на 7 април в София”

 1. Корнелия ще направи партийно събрание, за да “заклеймят” Божанков, но този, който реално изби рибата, беше Първанофилът Румен Петков, който като гост на ЕвроДиков призова – Нито патрон за Украйна, докато самият той въртеше оръжейни далавери със сириеца Акрам и има отрицателно отношение към патроните още от войник в тиловата база в Смядово, където е бил каран по цяла нощ да свири на гъдулка на пиянски трапези на своите началници, отрупани със смядовски луканки, които в тиловите войски са аналог на ръчни гранати, а суджука се използва за дилдо като по-грапав.

 2. Не знам защо не се получи от първия път, но го пускам пак този поздрав за всички рашисти:

 3. И не само!
  Молитва за мир в Украйна отправи Пловдивският митр. Николай от Асеновград
  “Дай на украинския народ, който възлага на Тебе своите надежди, като се осланя на Твоята сила, да бъде закрилян под Твоята мищца. Да бъде запазен от всяко насилие и неправда на тия, които въстават с пълчища против тях, и да се радва на праведен мир. Защото Ти си Слънцето на правдата и няма да оставиш посрамени Твоите люде, които славят Твоето пресвято име сега и винаги, и вовеки веков!”
  https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100723/catid,14/id,71385/view,article/
  И Дядо Николай стъпи на правия път!

 4. Ето така в Полша гонят от хотелите руските пропагандатори!
  А ние тук с малоумника Волгин се церемоним!
  З готелю Hilton у Польщі вигнали пропагандистку

 5. Ето пак!
  Руски обстрел по населено място където няма украинска армия!
  Терористи сър!
  “високоточні” удари по українських містах.

 6. бсп да еволюира. Абсурд г-н Инджев! Докато бсп не се откаже от генезиса си, т.е. от престъпната коминтерска организация бкп, тя ще си остане оръжие създадено и управлявано от москва, независимо от смяната на поколенията. Това е все едно да се откажат от ежегодния си събор на язовир „копринка“ или да взривят МОЧА ползвайки опита си от 16 април 1925г. Не можеш да очакваш човешки постъпки от нещо, което вместо сърце му е поставен сърп и чук. За доброто на България бсп трябва да бъде подложена на хибернация до съществуването на русия. Едва тогава е възможно да започне еволюцията на бсп!

 7. E, младежът е гъвкав, вече смени 3 партии, колко му е да скокне в 4-тата. Аз пък видях арабиста чуков, “с супругой”, и той напоследък го дава пръв евро-атлантик. Не ги надценявайте, Стопанино, не са герои. Корабът потъва, плъховете си търсят нови копанки с цвик.

  Уточнение отн. немските гаубици за Украйна – канцлерът Щолц е говорил с президента Зеленски и е потвърдил, “даваме ви ги, не ги продаваме. Г-дата от “Райнметал” НЕЩО СА СЕ ОБЪРКАЛИ”?!?

  Офтопик – в портала на МС официално обявяват (20:21 SMT), че “България прекратява в 15-дневен срок след обнародване в ДВ споразумението за обмен на класифицирана информация с раZия от 30.08.2007 г.” Значи, без малко 15 години блатните орки са имали ПЪЛЕН ДОСТЪП до такава информация от РъБъ! Ашколсун, сэргей дмитриевич, пламэн василэвич, бойко мэтодиевич, специално “бальшое спасиба” и на таваришчите райков, близнашки, гэрджиков и янэв. Направо сте МАЛАДЦы!!!

 8. Към “АЭРОФЛОТ”:

  НЕ Е ПО ТЕМАТА, но използвам коментарната част на блога с молба за помощ от паметливите коментатори.
  Някой има ли спомен за първата ми публикация, в която станах кръстник на МОЧА?
  Със сигурност е преди 2013 година, когато в мои тестове имам препратки назад към това название, а се затруднявам да открия в архива си първата статия. Изписването в търсачката води много заглавия, тъй като МОЧА придоби широко признание междувременно.

 9. Истината за руслямския дрон Орлан, смях на корем :

 10. “НЕ Е ПО ТЕМАТА, но използвам коментарната част на блога с молба за помощ от паметливите коментатори”
  Потърсете за “МОЧА” в администрацията на сайта, като подредите резултатите по дата. Статията с най-далечната дата от днес, ще е първото споменаване.

 11. Няма лошо сред бетонните червенотиквеници да се намира един Човек. Малко е, но е нещо. И все пак, ако по толкова възлов въпрос Божанков е на противно на сектата си мнение, логично и честно е да я напусне. А защо не и да основе социалдемократическа партия от европейски тип, каквато в България няма? Не поредна пропутлерска клоака, маскирана като патриотична партия.

 12. Иво, със сигурност е от поне 2011г. Тогава се подписвах Балтимор. Имам коментар, който звучеше горе-долу така: “Иво, ние тоя паметник (МОЧА-та, б.м.) трябва да го бутнеме..” Коментарът беше постнат от теб в заглавна статия с подзаглавие: “По принцип не поствам анонимни коментари, но коментарът на Балтимор е актуален” (нещо такова…).
  Та по заглавие с дума “Балтимор” можеш да намериш нещо. Около тая дата е… ne6togadno е намерил мои коментари. Благодаря ти, ne6togadno!

  Офтопик: С твоя сайт ме запозна по това време твой стар приятел и колега от в. Експрес, д-р Севделин Панев. Бяхме съквартиранти в Чикаго. И оттогава съм неизменно тук. Мислех, че са 8 години, а то 11. Как лети времето, Иво! Тогава, след моя коментар за бутането на МОЧА-та искаха да ме тричат, там в оня форум. Бутането на МОЧАта беше табу! След време идеята вече не беше чак толкова скверна. 🙂 Поулегна, понамести се в нечии глави…

  Идеята за бутането на МОЧА много ми прилича на изказването на Соломон Паси на 8 август 1990г. за ЕВЕНТУАЛНО обмисляне на идеята, България да стане член на НАТО.

  https://www.youtube.com/watch?v=FMAY70gsYCY

  Спомням си какъв шум беше в залата. Добри Джуров щеше да го изяде с поглед. Някои председатели на партии от СДС побързаха да се дистанцират от Мони Паси. Това било негово лично мнение и не ангажирало СДС, бла-бла.
  Пък после знаем какво стана. На 29 март 2004г. България стана член на НАТО! Цели 14 години след изказването на М.Паси..

  Така че, и МОЧА ке падне!

  Слава Україні!!!

 13. Иво, сега като се размислих, може “МОЧА” да е след 2011. Бих проверил 2012г.

  Слава на Украйна!

 14. След като Путин нареди да бъде забавен значително Фейсбук, ако му пуснеш един “Лайк”, за да отиде до него, ще ти отнеме от 5 до 15 г. при строг режим. 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.