“Много (кур)шум за нищо” е положение в лицемерната ни държава

На пресконференция в Брюксел комисарят по външните работи на ЕС Жозеп Борел бе попитан вчера дали Унгария и България са променили позицията си за снабдяване на Украйна с оръжие. Той “издаде тайната”, че двете държави също участват в този процес, защото финансираните му зависи от консенсуса в ЕС.     https://bnr.bg/horizont/post/101630506/balgaria-i-ungaria-uchastvat-vav-finansiraneto-na-orajiata-za-ukraina

Това беше ясно и досега, но не е изговорено от страна на другарите и другарките, които обещават да напуснат управлението в знак на протест, ако и “един български куршум” бъде предоставен на Украйна. Дали избирателите им знаят, че с приказките за ветото върху българския куршум се цели да се отклони вниманието от факта, че България всъщност се опитва да заблуди електората си за безпределната вярност БСП на Кремъл, макар да му изневерява само малко, тъй като ползва презерватив?

Става дума за същото лицемерие, с което местните другари-патриотари ( ура-патриоти, както наричат рашистките им подобия в самата Русия ) изобразяваха огромна загриженост за съдбата на украинците от български произход преди руската агресия. То не бяха декларации, делегации и прочее имитации… Самият новоизлюпен парламентарист Копейкин се качи на тази вълна на лицемерието и се опита да демонстрира съпричастност към украинските българи, но беше експулсиран от украинските сили за сигурност.

Да чувате напоследък някой от ура-патриотите у нас да се вайка за нашите роднини по българска кръв в Украйна?  Край на този фалшив филм. Защото българите в Украйна гинат днес както и всички останали. Стана някак неудобно за нашите рашизоиди да защитават българите от руските убийци. А изглежда и мнозина от украинските етнически българи, страдащи доскоро от русофилщина, бяха “излекувани” от рашистите, които не подбират кого точно да бомбардират с безразборния си ракетен и артилерийски терористичен обстрел на жилищни райони. https://offnews.bg/obshtestvo/etnicheskiat-balgarin-ivan-minkov-e-zaginal-v-boj-za-ukrajna-774380.html

Почеркът е както при ръководената от новопоявилия се начело на руската държава ( първо в ролята на премиер ) Путин през август 1999 година “специална операция” по унищожаване на чеченската столица Грозни, срината до земята без оглед на факта, че там живееха хиляди руснаци. Преди това загърмяха атентатите срещу жилищни блокове в различни краища на Русия, причинили гибелта на десетки руски граждани. Путин обвини чеченците и това послужи за обосноваване на бруталната му военна операция срещу Чечня. Бившият му колега от ФСБ Литвиненко разказа на пресконференция, че терористичните акции са били дело на руските служби. За което плати с живота си, отровен с полоний в Англия.

Новичокът на руската пропаганда е проникнал дълбоко във вените на българската публичност. Нашият сънародник Христо Грозев от разследващия сайт Белингкат, придобил световна известност и авторитет покрай разследванията си за отровителите на Путин, днес обеща до дни да оповести данни за финансирането на български медии от Русия с цел да бъде очерняна Украйна. Нищо подобно като разкритие не сте чували от българските служби, явно подвластни на същото всепроникнало руско влияние у нас.

И как се борят и днес с него на официално ниво нашите институции? Ами по най-лесния начин, който вече се подразбира някак си – и от Москва дори не обръщат особено внимание на това: гонят от София руски шпиони с дипломатически паспорти, за да покажат някаква солидарност със западните съюзници по този показател. Дори рапортуваме с еднакъв брой изгонени руски дипломати със САЩ – единственият показател, по който можем да се сравняваме с водещата държава в НАТО като форма на съпротива срещу руската хибридна ( до 24 февруари и кървава на терена на Украйна оттогава ) война.

Лицемерието е превзело отдавна българската държава, която озвучава поведението си чрез обещанието да не дадем и един куршум на Украйна, макар да си плаща тихомълком лептата  за финансирането на оръжейния поток. Гледа да мине тихо и незабелязано, нещо като “много (кур)шум за нищо”.

Таблицата не отразява вчерашното прогонване на 18 руски дипломати от Хърватия, с което общо натирените от западния свят рашисти с дипломатическите паспорти стават 418 на брой.

 

8 мнения за ““Много (кур)шум за нищо” е положение в лицемерната ни държава”

 1. Моят московски приятел Юрий Шмуклер за безнадеждността на Мордор. Последният, няма да е ЮШ, той е на 71г. и зарязва всичко и набива мекия за Израел, да дръпне шалтера. Много мина, мъничко остана.
  http://www.yu-b-shmukler.narod.ru/New/Time/Sukhoy_ostatok.html?fbclid=IwAR0jqAbU-pl3e3Am96ZjliNG6TCMPTKcGvX9EmaJvMHEsXNCQEAy-iZiWpE

 2. Как действа Путлер
  Подмолно с измама с фалшиви причини и непрестанни лъжи – взривяването на жилищни блокове, като предтекст за нападение на Чечня и тоталното унищожаване на Грозни с прикриване жертвите. Овладяване на държавата и медиите за унищожаване на опозицията и създаване на фалшива заместваща такава, като всичко беше подчинено на основната цел – възстановяване на голямата Империя назлото. Наш Боко между другото действаше по подобен начин но в малък мащаб и без ясна цел.
  За да стане това трябваше света да бъде ангажиран в провокирани проблеми. Задкулисно трябваше да разклати света и най-вече САЩ с цел манипулация на петролните и газовите пазари. Ако някой си мисли, че арабски терористи сами са подготвили и организирали атентатите срещу СТЦ през 2001 г. жестоко се лъже. Това е точно в стила на Спецназ – описан прекрасно от Виктор Суворов. Не случайно и терористите бяха саудитци, защото целта беше разцепление на съюза между САЩ и Саудитска арабия, а оттам и с целият арабски и мюсюлмански свят, чрез евентуална война, защото на КГБистите е ясно че САЩ няма да оставят нещата така. Съответно да се постигне и основната цел – високи цени на петрола и газа и оттам приходи в Русия за развитие на армията и последващи окупации на всички съседи и възстановяване на СССР +.. Както и ликвидиране на най-големият конкурент на петролния пазар Саудитска Арабия и тотално конфронтиране на САЩ с мюсюлманите.
  И макар САЩ да атакуваха Ирак вместо СА, основната цел все пак беше постигната, а петрола стигна цени от 100 и повече долара за барел. САЩ затънаха във войни и възстановяване после на държавите, което им струваше десетки трилиони, а дългът на правителството на САЩ достигна близо 30 трилиона долара от … 3 трилиона преди това.
  Точно заради начина на действие с Чечня пак от Империята на злото произлезнаха конспиративните теории, че американците сами са разрушили СТЦ, което да е повод да започнат война за да не фалирали !!!! Малоумно, но предназначено за малоумници минава. Фактите обаче показват, че САЩ не печелят, а губят от войните, които се налага да водят.
  Всичко това позволи на Путлер да си разиграва коня в Русия, да нападне Грузия безнаказано, да обвърже Европа в примката на енергийните доставки, да анексира Крим и Донбас, като си остави вратичка за продължение на инвазията в Украйна, докато се подготви военно, икономически и политически за поредицата от окупации за възстановяването на СССР. За целта изливаше милиарди за пропаганда и разложение в правителствата от цяла Европа. Официално в бюджета на Русия имаше над 50 милиарда долара секретни финанси, коя държава има в бюджета си секретни разходи?
  Тестовете с провокации, малки окупации и анекси минаваха почти без проблем, отпорът на Запада вял. Подготовка за армията си и тестове на въоръжение си осигури в Сирия. Лесната анексия на Крим и лесното подлъгване на хората от Донбас с внедрени групи от спецназ, като тази на Гиркин имитиращи бунтове и измамите със зелените човечета в отпуска с танковете си, обаче му изиграха лоша шега.- овладяването на Украйна не мина за 2-3 дни, както му се искаше, въпреки подкупите. За негова изненада западните фирми се изнесоха за дни от Империята на злото, което Путлер не вярваше да стане заради “лакомията на капиталистите”, Запада наложи тежки санкции, очертава се спиране на петрола и газа, почти никой не подкрепи варварското нападение, въпреки милиардите хвърлени за пропаганда и купуване на подкрепа по цял свят. Все неща които не влизаха в плановете на кръга КГБ, който издигна и поддържаше Путлер. Така вместо да възстанови СССР злият дребосък е на път да разпадне малката Империя на злото, котето е единственият достоен завършек на тази 23 годишна сага по подготовката и изпълнението на основната цел – възстановяване на СССР – голямата Империя на злото.

 3. Светла му памет на Иван Минков, бесарабското българче, паднало за Украйна! Гледам одухотвореното му лице и не откривам почти никакви прилики с хоминиди като “високоточковата” или руZко-циганския мелез копэйкин!

  А на сайта цензор.нет, https://censor.net/ua/blogs/3333163/sogodn_bude_krayinyi_byi_dal_v_rukopashnu, морските пехотинци от 36 бригада “Контраадмирам Михаил Билинский”, обсадени в Мариупол, днес се сбогуват с роднините и страната си. Те се бият вече 3 седмици в обкръжение, оставени без муниции, храна, вода и превързочни материали. Очакват тази нощ да загинат до един в последен ръкопашен бой, но няма да се предадат. Ето скромния ми лош превод набързо:

  “Скъпи украински народе. Ние сме 36-та бригада морски пехотинци “Контраадмирал Михаил Билински”. Без да нарушим клетвата си през 2014 г. напуснахме Крим и продължихме да изпълняваме достойно задачите си да защитаваме Украйна.

  Браним Мариупол 47 дни от началото на войната. Бомбардираха ни самолети, обстрелваха ни с артилерия, танкове и друго оръжие. Защитихме се достойно, правейки невъзможното. Но всички ресурси се изчерпиха.

  За това време веднъж получихме 50 снаряда 122мм , 20 мини и няколко “олинклузива”/храна/, и Starlink-ът на Илон Мъск – благодаря ти, Илон, той издържа много въздушни удари и все още работи. Нищо друго не ни беше дадено.

  Без Б/К (боеприпаси), врагът постепенно ни тласка към завода Азовмаш, обграден с огън, и сега се опитва да ни унищожи. Имаше вариант да ни докарат резерви, за да подсилим и продължим отбраната. Имаше варианти бригадата да направи пробив и да отиде при своите войски. Съобщихме за това на ОТУ “Схід” (оперативно-тактическа група) и те започнаха да планират операцията. Содол и Делятицки (генерали, Содол бе тежко ранен и евакуиран) се опитаха да направят нещо, но техните висши служители не го сториха. Съобщихме в OOС (Joint Forces Operation), те казаха “чакайте, работим”, обещаха ни хеликоптер, който не пристигна. Разговаряхме с главнокомандващия, който обеща да ни деблокира.

  Говорихме със върховното командване, то ни гарантира или политическо, или военно решение на ситуацията. Повече от месец морските пехотинци се биха без попълване на боеприпаси, без храна, без вода, пиехме от локвите, умирахме… Ранените са почти половината от бригадата. Тези, чиито крайници не са откъснати и могат да ходят, се връщат в строя. Цялата пехота загина, бием се с артилеристи, щабисти, писари, домакинци, шофьори и готвачи. Дори оркестърът. Те мрат, но се бият. Постепенно вървим към края си.

  Умните генералите съветват да вземeм боеприпаси от врага. Явно още много паркетни “воини” от съветско време са живи. Зарад тях мнозина умряха, на още повече смъртта предстои. Имаше шансове. Имаше възможности, но те не бяха реализирани. Никой вече не иска да общува с нас, отписани сме. Днес може би ще е последният бой, защото боеприпаси не останаха. Предстои ръкопашен бой. След това – смърт или плен.

  Скъпи украински народе! Не знам какво ще се случи по-нататък, но ви моля да помните за морските пехотинци с добра дума и без значение как се развиват нещата, не ни поменувайте с лошо. Защото СМЕ ВИНАГИ ВЕРНИ!”

  При Дюнкерк навремето Чърчил мобилизира всичко възможно, вкл. рибарски гемии, за да извади британците от обкръжението. 36-та бригада са елитни, обучени, обстреляни бойци. Не могат да бъдат заменени с доброволци-студенти. Нито героизмът да компенсира липсата на тежки оръжия. Ало, Брюксел?!?

  Респект, Стопанино!

 4. “АЭРОФЛОТ”, фейк, приятелю.
  Рашистки хакери са хакнали фейсбука на бригадата. Първите три реда на обръщението са украински, толкова позволява механичния превод на чичко Гугъл и после, било от мързел, било от немара, най-вероятно И двете в комбинация пердашат на уралският диалект на българският език.
  Повече, по-долу.

  https://news.obozrevatel.com/vojna-v-ukraine/podolyak-o-mariupole-myi-znaem-bolshe-no-ne-mozhem-kommunitsirovat-nashi-planyi-publichno.htm

  https://news.obozrevatel.com/vojna-v-ukraine/morpihov-v-mariupole-brosili-na-proizvol-sudbyi-a-rf-raketami-unichtozhila-peredannyij-ukraine-divizion-s-300-rossijskie-fejki-za-11-aprelya.htm

 5. Дано си прав, Жорж, падне ли Мариупол, блатните шебеци получават коридор до Крим и педофилчето на токчета ще се хвали “с победой”. Макар че “моят” текст беше на украински, бая се измъчих.

 6. “АЭРОФЛОТ”, нашите победоносни войски в лицето на 36-та отделна морска бригада и легендарния полк Азов са се съединили. Всеки божи ден по инфо на най-ерудирания И със свои канали във ВСУ Юрий Бутусов ниско летящи въртолети доставят муниции и храна нна защитниците на Мариопул и евакуират ранените.
  https://twitter.com/lipschz/status/1513879696840302595

 7. Всички пари от нефт и газ за пиар и лустро в стил кой съм аз, няма да заличи малоумното „Z“, дамгата върху руския военен агресивен питек. Владимир Владимирович Путин показа що е за човек. За негово фрустрация, украинският народ, парламент, правителство, президент, не превиха врат пред по мощния враг, оказаха се единни, нация.
  Ние, още на племена, оплакваме горката си съдба, защо се случвало така във война България все е на губещата страна. Как няма, у нас и досега думата свобода бледнее пред келепира. Както е казано откога, народе кога ще да погледнеш над чергата си, скъсаната,…
  Вярно е има и карък, например половин век в съветски калъп. Затова има българи сега твърдят, НАТО, ЕС, не нам тия, само Русия на Дунава е месия. Надежда не зарежда, изглежда докато някой бляд по нареждане от Кремъл не тресне близо до черноморския наш бряг снаряд, лицемери или наивници навярно няма да се вразумят, даже и после да пищят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.