Какво установи първата визитация на западен лидер при Путлер, бъдещия клиент на Международния съд

Анализаторът Андрей Зубов отговаря в украинския сайт “Обозреватель” на най-тревожния въпрос, който целият свят си задава във връзка с руските заплахи за употреба на оръжие за масово унищожение. Да, сайтът е украински и това може да се използва срещу тезата на Зубов, но не и срещу фактите и логиката, които представя.

Знаете ли, например защо Хитлер така и не се решава да използва химическо оръжие срещу Великобритания, а след това и изобщо до края на Втората световна война, независимо от манията му да постигне обрат с чудодейни ( други) оръжия?

Отговорът е: Хитлер е бил предупреден от САЩ, още докато са били неутрална страна, че Германия ще бъде залята с химическо оръжие и унищожена. Ето защо се отказва да посяга към наличната продукция на развитата германска химическа индустрия за целите на войната ( концентрирайки се върху отровния газ за унищожаването на евреи, цигани и славяни в концлагерите).  

Че западните съюзници не са се шегували, се вижда от начина, по който отвръщат на германските въздушни бомбардировки. Британските, а след това и американските бомбардировачи не просто отвръщат на предизвикателството, а буквално сравняват със земята голяма част от германските градове не просто като акт на отмъщение, а в рамките на доктрината, целяща да отслаби подкрепата за нацисткия режим. Този жесток урок е добре известен на Путлер, днешния Хитлер.

Путлер, който по подобие на Хитлер явно смяташе Запада за кекав и нерешителен, ще да е загубил тези илюзии за твърдата позиция на Запада още с налагането на неочаквано тежките за Русия западни санкции, както и по въпроса за подобен отговор на руска употреба на оръжия за масова употреба, Путлер. Най-вероятно това му е било заявено в прав текст очи в очи от австрийския канцлер Карл Нехамер на 11 април, твърди Зубов.

 

 

 

Не случайно Путлер смени риториката си за обосноваване на своята война – вече поставя на първо място като враг САЩ и Запада, а целите в Украйна свежда до “освобождаването” на Донбас и Луганск.  

Макар и изключително малко, ограничено в рамките на определенията за ( очакван) неуспех да бъде постигната каквато и да било промяна в руската позиция , казаното от Нихамер след тази среща говори достатъчно много. Защото първата визита на западен лидер в Кремъл след началото на руската агресия от 24 февруари е всъщност първа визитация. Тя установява, че Путин е в Кремъл и разбива догадките дали той продължава контролира държавата. Там е и носи отговорност за всичко!

Казано иначе, Нехамер е установил неговата вменяемост и на практика е изиграл ролята на призовкар за предстоящия международен съд над него. Вменяемите носят отговорност за деянията си. 

https://www.obozrevatel.com/politics-news/vizit-kantslera-nehammera-v-rossiyu-eto-vruchenie-sudebnoj-povestki-putinu-ot-mirovogo-soobschestva.htm

3 мнения за “Какво установи първата визитация на западен лидер при Путлер, бъдещия клиент на Международния съд”

 1. Най-новата опорка на русофилите е:
  “Вече два месеца 26 европейски държави плюс САЩ, Канада, Австралия и т.н., не могат да победят Русия!”
  Явно, вече започват да усещат накъде духа вятърът…

 2. Нещо повече тези които следят Open-source Intelligence източници знаят че в небето около Украйна кръжат не само разузнавателни самолети но танкери и дори стратегически бомбардировачи като B-52 например:
  https://mobile.twitter.com/haveVglass/status/1513728591921623042
  Това означава че силите на НАТО и Щатите са в готовност да нанесат мащабен удар по всяко време на денонощието и това едва ли е някаква тайна за Русия. Особено след слабото представяне на руската армия и издевателствата над цивилни задръжките за ответен удар са почти изчезнали.
  Прави впечатление че и шантажът с ядрено оръжие от страна на Русия почти изчезна или намаля до минимум. Тоест и те дори си дават сметка че това ще е техният края.

 3. Путин бесен за шпионските провали в София. Къде изчезват агентите след връщането им в Русия

  “…България е център, от който се препращат руски шпиони в страни от НАТО и ЕС. Това става като им се осигуряват български документи на отдавна починали български граждани или на такива, които от десетилетия живеят в чужбина. Тази система допреди година работела безотказно, тъй като властта в София не само си затваряла очите, но хора от службите ни съдействали на „братушките“. Били дори съгласувани „действията“ срещу български лица, работещи за Кремъл.
  …От доклада става ясно, че главна цел на Кремъл и тайните му служби спрямо България остават опитите да бъдат задълбочени настроенията сред българите срещу НАТО, САЩ и ЕС. Крайният етап предвижда провеждането на референдум и напускането на страната ни от въпросните съюзи. Този пробив би създал съмнения за членството и на други страни от бившия източен блок. ”

  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/putin-besen-shpionskite-provali-sofiia-kade-izchezvat-agentite-sled-vrashtaneto-rusiia.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.