Светът (на)учи украинския химн и украинската народна песен “Червона калина”

 

Грузинци пеят “Червона калина”,  украинската народна песен, която се превърна в музикална емблема на съпротивата срещу руската агресия.

 Легендарната група Pink floyd се събра за пръв път от 28 години насам, за да изпълни своя версия на ” Червона калина”.

 

14 мнения за “Светът (на)учи украинския химн и украинската народна песен “Червона калина””

 1. A “гордостта и славата” на Черноморския флот на възточните павиани, флагманският крайцер “Москва”, планомерно се е налокал с вода и точно както е прланирало висшето командване, е поел към дъното. Е, след 2 украински противокорабни ракети “Нептун”. От екипажа са спасени 17, над 500 са в неизвестност – точно както е било “планирано”. Киев съобщи новината доста сдържано, с добавка, че генералния конструктор на ракетите “благодари на украйнските ВМС за точните попадения”. Всея раZия тръпне в очакване на най-новите пропагандни малоумия на Коношенков и Сие, които да придадат някаква приемливост на този разгром.

 2. Андрий Клювнюк беше на турне в САЩ, когато раZия нахълта в страната му без да обяви война.

  Той зарязва турнето и се връща, за да се запише доброволец. Няколко дни по-късно е ранен от шрапнел и докато лежи в болницата, с него се свръзва Дейвид Гилмор, чиято снаха и внуци са украински граждани. “Свирихме “Wish You Were Here” за Андрий, благодарение на любезността на Илон (Мъск), с чииято техника стана транлацията. После видях неговия клип, където пее “Червона калина” на Софийския площад, безлюден и притихнал – война! Беше едновременно смиряващи и вдъхновявашо, композирах музиката за една нощ. После му изсвирих части от нея. Той я хареса. Много се надявам да можем да направим нещо заедно след войната, и то на живо, не по Интернет”.

  Това е първи запис на “Пинк Флод” след раздялата през 1994 и The Division Bell. Ник Мейсън е на ударните, Гай Прат – бас китара, Нитин Сауни – на клавира. Едното от внучетата на Гелмор, облечено в жълто и синьо, се вижда на 2:37; а на 2:59 дядото, който реве, докато товари внучетата си в евакуационния бус, е ветеранът от Афганистан Петро Дяченко, кавалер на “Красная звезда” -1ст., военният, и “За храброст”, доброволец в Териториалната отбрана, въпреки че е на 69 г.

  Самият Андрий след раняването е комисиониран и освободен от военна служба, но също се пише в Териториалната отбрана и често го виждат да патрулира като редови полицай по улиците на Киев.

  Клипът има небивал успех, а всички приходи се превеждат на Украинския Червен кръст.

  Когато го излъчват по националните и международните ТВ канали, водещите не пропускат да кажат, “Руски диваци, нямате никакви шансове, и “Пинк Фродй” са с нас”!

  Е, що за дебил може да си въобрази, че такава нация може да бъде победена или русифицирана?

 3. Ето какво се случи в строго съответствие с плановете на Империята на злото:

 4. Няма как да не пусна долната “частушка”-масква сгорела целиком

 5. Безславно Потъна!

  https://forbes.ua/ru/inside/vartist-zatoplenogo-kreysera-moskva-750-mln-forbes-sklav-reyting-naydorozhchoi-vorozhoi-tekhniki-znishchenoi-na-viyni-14042022-5442

  Царя на Черно море, както го наричат рашките се спомина след невероятна Украинска атака, нанесла два точни удара право в Мордата на Москва и кротно легна на дъното след Разразилата се Черноморска Буря.
  Флагмана на черноморския рашиски флот, (един единствен от клас 1ви) е дълъг 186 метра с водоизместимост 12 000 тона и се оценява на стойност около 1 Милиард Долара. Това е същия кораб. който Украинските войни пратиха на майната му на Остров Змейни.

  Слава на Украинския Народ!!! Слава на Господ Спасител!!!! Благодаря!!!

 6. Този удар, който Украинските Войни нанесоха с Божията Помощ по славата на Москва е Невероятен. Първо са били унищожени 6 Батареи С300, които са пазели корабите. Удара е направен с Дрон Байрактар. А след това, с две ракети Нептун, москва е поразена със съвършена точност в най-слабото и място. Рашистите се опитват да спасят флагмана си НО … Свирепа Черноморска Буря го поглъща в Бездната.

  Долна рашиска сган!!! Ти стана убежище и прислужник на Падналите. Твоите безкрайни престъпления, лъжи и насилие, отегчиха Господ до смърт!!! Божия Гняв се надига и ти ще гориш в Бездната на Ада, заедно с Господарите си!!! Няма да те спасят нито фалшивите молитви на Ченгето Кирил, нито ракетите ти, нито ще те спаси злобата на Самовъзвеличалото се Джудже, което те е яхнало. То също ще се Катурне безславно в прахоляка.

  Слава на Украинския Народ!!! Слава на Господ Спасител!!!!

 7. СССР се разпадна, благодарение на тогавашните ръководители на републиките и най-вече на Михаил Горбачов, мирно и безкръвно. Путин успя да върне историята назад и сега разпадането на СССР стане повторно, но кърваво, с много жертви. Правете си сметката колко е акъла на кагебистите…

 8. Angel Grancharov (@aigdb)
  15.04.2022 в 04:40

  Точно така. Нищо добро не я чака Европа, но свободата си има цена и не идва на готово.

 9. Попитали таваришч Пу:
  – Какво стана с подводницата “Курск”? – Она утонула, сказал таваришч Пу….
  – А какво стана с крайцера “Масква”? – Моряк там курил и буууум – и он утонул….

 10. Пинк Флойд записаха песен за Украйна, но е важно да се уточни, че само половината от групата.
  Роджър Уотърс е “неутрален”. Той обича да громи американския империализъм. Сигурно, защото е по-безопасно.
  Ненапразно го наричат “Повече Уотърс, по-малко Роджър”…

 11. Към Beal:

  Така е, но цял свят разбра, че още една легендарна група , след Skorpions (а вероятно и други, не претендирам за всеобхватност) застана зад справедливата кауза на Украйна. Иначе троловете обичат да ме “тричат” с обвинения, защото Pink Floyd са записали СТУДИЕН албум през 2014 г. Да вървят там, където отиде руският и кораб!

 12. сравнете украинското -червона с нашето червено,на руски е красна,на украински е борошно,нашето брашно на руски -мука,украинците казват митница,не таможня и много,много думи еднакви с българските…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.