Вождът на ГЕРБ и вождът Копейкин искат да благодарим на вожда Путлер

От днешното интервю на БТВ с българския капитан Павел Павлов, останал на мостика на кораба с руското название “Царевна”, може да се открои само една новина. Тя не е без значение. Капитанът, разбираемо, много внимаваше да не подразни “въоръжените” ( т.е. руските агресори, контролиращи пристанището Мариупол ) с някоя непремерена приказка за оценка на положението. Доразви вече съобщената ни от два дни насам информация, според която напускането на кораба на групата моряци е станало по инициатива на член на екипажа. Българинът сам установил контакт с “въоръжените” на сушата. 

 

 

 

 

 

Не упреквам водещата Мария Цънцарова, че не зададе на капитана въпроси, на които бихме искали да чуем очевиден отговор от очевидеца. Да каже, например, кой заплаши търговския кораб като  нападател, агресор, инициатор на войната. В случая Мария Цънцарова постъпи правилно в името на сигурността на интервюирания в тази ситуация. 

Дребната на пръв поглед подробност, съобщена все пак в рамките на интервюта от капитана, е в това, че на практика моряците ни ( заедно с един украинец ) са поели лично риска да се освободят от принудителното задържане. Да, “въоръжените” на брега са обещали цял час да не стрелят по тях, което Русия вече втори ден се опитва да експлоатира като голямо благоволение. Да не стреляш срещу бягащи от войната, която си причинил, невъоръжени хора се представя от Москва като поредното “освобождение” на българи.

От кремълската пропаганда може да се очаква точно това. От нейните протежета у нас също не очакваме друго. Те не ни “разочароваха”. 

Пръв се обади Копейкин. Написа във Фейсбук, че е благодарен на “руските сили на ДНР”.  Приема за легитимно названието Донецка народна република, призната за независима от Москва ден преди агресията срещу Украйна от 24 февруари. Актът на това признание стана измислен повод Путлер да заповяда  нахлуването в Украйна – щото иначе 22 втората военна сила в света щяла първа да нападне ядрената Русия.

Копейкин, набеден за историк ( завършил балканистика, но претендиращ да пренаписва едва ли не лично учебниците по история на България по всякакви исторически въпроси ) направи връзка с 1878 година. Трябвало да минат 144 години оттогава, за да “чакаме” руснаците да освобождават България отново, подмаза се той писмено на московското си началство, премълчавайки благодарността за “освобождението” ни от септември 1944 година.

Трябвало Кирил Петков да благодари на Митрофанова, доразви мисълта си любимецът на руското посолство у нас.  Кирил Петков се “върза” с реплика, че чисто човешки трябвало да благодарим на руснаците. За какво? Че не са стреляли по нашите беззащитни сънародници, завардени в един търговски кораб, но пощадени след 50 дни, когато са пожелали по своя воля да се измъкнат?

Нека не бързат гербаджиите да триумфират от това снишаване на Кирил Петков в отговор на “съветите” на Копейкин да благодарим на Москва, която се нахвърли върху Украйна. Гербаджиите много бързо забравиха как тяхната власт и лично вождът им обслужваха руските интереси у нас. Сега се правят на евроатлантическа алтернатива на измислицата, че Русия е имала някакво намерение да съгласува освобождаване на моряците ни. Сънародниците ни, както се чу от интервюто, сами са поели нещата в свои ръце.

Собственикът на ГЕРБ се нарежда до Копейкин с призиви да благодарим на Митрофанова, която отправи безпрецедентни обиди срещу България. При това Методиевич опакова Митрофанова с президента Радев. Натовари и него със заслуги, обвинявайки обаче Кирил Петков, че си ги е присвоил.

Сега ясно ли е колко голям “враг” му е Румен Радев? Ако не е ясно, ще дам още малко примери.

Стане ли дума за подмазване на Русия, границите между “някои” врагове у нас изчезват.

Няма да припомням най-калташката и дългогодишна медийна война на гербаджийската кампания срещу Румен Радев. Всеки може да копне в миналото с електронната мотика в тази свинска копаня. Забелязвате ли, че все повече Румен Радев се оказва любимец на рашистите в медия, като тази, която обслужва(ше) ГЕРБ?

ПИК на 1 април:

“Достойно от Румен Радев! Този път президентът си е на мястото”

„Няма да допусна България да участва във войната между Русия и Украйна. Смятам, че предоставянето на оръжия за Украйна крие рискове за сигурността на страната“.

“Това според нас е отговорно изказване, дошло в правилния момент. Изказване, което ще охлади страстите на изпълзелите незнайно откъде ястреби в управлението и опозицията, които се надпреварват да се подмазват на американското посолство”.

И пак в ПИК пак на 1 април:

“Румен Радев – следващият в списъка на Киро след Гешев”

На 8 април:

“САМО В ПИК: Румен Радев би шута на Херо Мустафа за Северна Македония! Посланичката на САЩ си е тръгнала разтреперена от президентството”

Не само аз съм го забелязал.

В “Дневник” : Борисов заговори за обединение с Радев и забрани вот на недоверие срещу правителството”

 https://www.dnevnik.bg/politika/2022/04/02/4331940_borisov_zagovori_za_obedinenie_s_radev_i_zabrani_vot/

Припомням как Копейкин брани своя събрат по рашизъм, макар неговият побратим Методиевич да се прави на евроатлантик.  https://bpost.bg/kostadin-kostadinov-zadarjaha-boyko-borisov-dva-dni-predi-idvaneto-na-amerikanskiya-ministar-na-otbranata/

20 мнения за “Вождът на ГЕРБ и вождът Копейкин искат да благодарим на вожда Путлер”

 1. Господи, прибери си вересиите! Руснаците блокирали кораба, после трябвало да им целуваме ръка, че били пуснали моряците. При положение, че сме трета страна във войната и би трябвало да пуснат моряците ни по най-бързия начин.

 2. Чакам с нетърпение излизането на информацията, която обещава Христо Грозев, за редовните тлъсти “взятки”, които са получавали много български медии, за да публикуват руSSката “гледна точка” и да канят като събеседници предимно руSSки подлоги. Но Бетинка Жотева от СЕМ веднага побърза да им се притече на помощ като превантивно заяви, че “да, редица български медии получават заплащане от Русия, но санкции са невъзможни!”
  Как така “невъзможни”, а вие там, от кокошарника СЕМ, за какво получавате министерски заплати?!

 3. Повръща ми се от гнусната проруска хибридна пропаганда по бнт! И на техния “кореспондент” в Украйна…нещо не му е чиста работата…така ми се струва!

  Бруталното осир@не от руските окупатори на училището в Катюжанка, до Киев, бе представено по бнт с някакви малоумни, умилителни, захаросани, карамелизирани твърдения, за “братството” между двата народа, “бандеровци” и прочие безумни руски пропагандни селски вечеринки! Направо да се разплаче человек, като прочете какво са написали солдатите на тръгване на дъските в класните стаи!
  Да потрошените мебели, чешми, стъкла, за откраднатите компютри и видеопомагала – НИЩО!
  За разстреляните 5 човека от селото – ни дума, ни вопъл, ни стон!
  Случайно гледах преди няколко дни по UA 💙💛 TV,която ви препоръчвах, десетминутен ужасяващ репортаж точно за безобразията на руските “миротворци” в това училище!
  И най-накрая – свалили гоблен портрет на Тарас Шевченко💙💛 и на негово място сложили портрет на Вл. Илич…!
  Успях в тубата да намеря този клип…

  https://www.youtube.com/watch?v=EUFWbghi8PM

  Та така! Страшна е хибридната боза по бнт…

 4. Другаря Бойко нали постоянно си затваряше алчните свински очички за неплащането на данъци от Лукойл. Ако беше някой друг, досега да му беше пратил СпецПрокурори, Нап, Денс, и т.н. както направи с Божков но пред Лукойл и руските интереси, може само да върти весело опашка с изплезен език, като вярно овчарско кученце.
  В момента гербажиите пак са сложили хрисими евромаски но всичко е параван. Никога няма да пратят, каквото и да е оръжие в Украйна. По скоро ще се самозастрелят геройски, както Другарката Корнелия се изпъчи като Комунист пред Немски бункер. С тези Шушумиги начело, България е просто обречена, да бъде винаги най-нанадолу в дъното на всички дупки. ДБ и те да не ми се правят на много големи демократи, защото присъствието пак начело на Влади Панев е много спорно. Ако не знаят, кой е Панчо Панев поне да питат. Синчето му не е станало милионер, защото е гений а защото Тати много крадеше. И имаше голям интерес, точно в Енергетиката.

 5. Честит Рожден ден на патерица, уважаеми господин Инджев! Бъдете здрав, щастлив и все така номер едно в българската журналистика!

 6. Аз също бях отвратен от калташката кампания срещу Резидента. То не бяха намеци за Решетниковщина, то не беше претопляне на манджата за руското знаме над Крим… Добре че не му попречи да стане президент, че и да повтори…
  Извинявам се, че ще коментирам нещо старо, но преди няколко дни тъкмо се канех да се пошегувам, че очаквам да внесат в парламента резолюция, осъждаща обстрела на кораби в международни води, водещ до ескалация на напрежението в иначе туристическото Черно море, и Лавров изтърси нещо още по-глупаво… На човек да му се отще и да ги иронизира… Това на първа сигнална система…. Сетне, като се замислих, разбрах, че това е май първата достойна постъпка на Унилата кобила. Докато всички се смеят на провалите на военните, дипломатът реши мъжки да поеме част от подигравките. Това е все едно, ДБ да предложи освен каски за Украйна да изпратим спасителни пояси за РФ. А бе не е все едно, ама добре ми звучи…

 7. Да припомним на проруският уж българин,ама си сменил фамилията от георгиев на волгин, един член от Българската Конституция…да чете и костя копейкин..и така:

  Чл. 419а. (Нов – ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който по какъвто и да е начин оправдава, отрича или грубо омаловажава извършено престъпление против мира и човечеството и с това създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или групи от хора, обединени по раса, цвят на кожата, религия, произход, национална или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.
  (2) Който подбужда другиго към престъпление по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до една година.

 8. Умирать “за родину” – это мечта россиян. А задача украинских воинов – выживать, что бы помочь россиянам осуществить мечту.

 9. Цял свят се смее над блатните павиани! По повод персоналните забрани за над 1,000 сенатори, конгресмени, представители на Камарата на лордовете и на общините, депутати, министри и висши държавни фигури от САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и Ирландия да посещават раZия – конгресмен Джаред Хафман (реп., Флорида) пише в туитъра си, “Безсърдечни са! Сринаха ми всички планове за ваканция в Сочи, жена ми ще ме убие!”

  Президентът Байдън и премиерът Борис Джонсън още не са си поели дъх от смях, затова няма реакции…

 10. @Димитър Симеонов
  В Германия възбуждат дела за одобряване на руската агресия, а у нас арестуват за заливане с боя на оградата на посолството на РФ (или и то в очите на някои е светиня, като МОЧА).
  https://censor.net/ru/news/3334848/bolee_140_del_za_odobrenie_voyiny_rossii_protiv_ukrainy_rassleduyut_v_germanii
  А преди дни водешият по БНР попита предизвикателно една от участничките в мероприятието “Това не е ли хулиганство?”… дано да е иронизирал…

 11. АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ

  http://atlantic-council.bg/wp-content/uploads/2018/11/atlantic-council-of-bulgaria-flag-700×466.jpg

  Стефан Янев е част от плана „РАДУГА“ на Кремъл за превръщане на България в „неутрална“.
  Планът включва създаване на Велика Сърбия

  Мащабен план на Кремъл предвижда фактическо ИЗВЕЖДАНЕ на страната ни от военната структура на НАТО и създаване на Велика Сърбия. Той включва създаването на „дъга“ от Донецк през България до Западните Балкани. Единствено героичната СЪПРОТИВА НА УКРАЙНА ПРЕЧИ на реализацията на този замисъл, посочват атлантиците в публикация в социалната мрежа Фейсбук.
  “Вече предупредихме за руския план “дъга”/”радуга” – от Донецк и Луганск, през Южна Украйна, Одеса, Молдова, Румъния, България като “руската врата на Балканите”, Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина (Република Сръбска), Северно Косово. Гладкото реализиране на този пъклен замисъл засега се възпрепятства от героичната съпротива на Украйна срещу агресора и тежките загуби на РоZZийската федерация. При военен успех и завземане и на Молдова, планът за България е да бъде превзета отвътре, чрез петата колона, с фактическо извеждане на страната ни от военната структура на НАТО. Затова Стефан Янев положи всички усилия у нас да няма сили на НАТО чрез измисленото “българско батальонно бойно чудо” изцяло под българско командване, допълвано със сили на съюзниците при необходимост (т.е. никога) и готово неясно кога – чиста глупост и като концепция, и като възможност за осъществяване. Затова сега БСП спира пращането на военна помощ на Украйна.” – посочват от АСБ.

  “Ако тази план се осъществи, у нас се предвижда да има служебно правителство на пРезидента, което ще разреши през България безпрепятствено да минават (УЖ ТРАНЗИТНО!?) 🙂 руски войски и оръжие на път за Сърбия и Босна и Херцеговина, след като сърбите от Република Сръбска се отцепят от федерацията и пожелаят заедно с косовските сърби да се съберат в една Велика Сърбия. Това е причината колаборационистът Янев да не говори за война, а за военна операция. Същото ще правят и сърбите, като този път “военната операция” ще бъде осъществена с помощта на руските сили. При такъв сценарий България се предвижда да обяви “неутралитет”, а Стефан Янев практически да развива теориите си за това как да участваме в международни формати. Формално да се водим в НАТО и ЕС, но реално, в името на “националния интерес” ( но според руските разбирания), да си избираме какво да правим – в случая да няма присъствие на НАТО в България и да ПУСКАМЕ СВОБОДНО РУСКИ ВОЙСКИ И ОРЪЖИЕ на път за новата конфликтна точка, която се формира при отцепването на Република Сръбска от Босна и Херцеговина и градежът на Велика Сърбия.”

 12. US дипломат: След Украйна Русия ще нападне и страни в НАТО. България е в списъка

  “Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия, Унгария, Румъния, България, Молдова. Това са териториите, които руският президент Владимир Путин възнамерява да заеме за своята имперска Русия. След Украйна Путин ще направи всичко възможно, за да засили военното присъствие на Запад, колкото е възможно повече. Путин ще подтикне Минск към по-голямо подчинение на Москва и ще направи присъствието на руските войски полупостоянно, както е в Сирия и Казахстан. Той ще увеличи дейността си в Калининград и покрай балтийските граници на Русия като оръжие за сплашване срещу балтийското НАТО, Полша и Германия.”
  https://frognews.bg/novini/diplomat-sled-ukraina-rusiia-shte-napadne-strani-nato-balgariia-spisaka.html

 13. Губернията е точно толкова рашистка колкото и путлеристка РуSSия. “Магнитски” ни беше малко. Западът трябва да ни наложи санкции и блокади точно такива каквито наложи на Русь и Беларусь

 14. Скандал: Нидерландските пилоти на Ф-35 са обект на шпионаж, атакуват ги за информация
  (публикацията в нидерландското издание nrc.nl е в превод на Фактор)

  “Партньорите са учудени, че адмирал Емил Ефтимов, началникът на отбраната се страхува да говори за конфликта Русия-Украйна
  Нидерландските пилоти, които са пристигнали в Авиобаза „Граф Игнатиево“ край Пловдив, за да пазят българското небе с натовските самолети Ф-35 вече са атакувани да споделят информация за изтребителите. Поради този особен проблем командирът им Томас е признал, че всички летци е трябвало да предадат своите телефони, за да не бъдат обект на недоброжелателни атаки. Това става ясно от публикация в нидерландското издание nrc.nl, което разказва, как са посрещнати в България пилотите, какви са първите им впечатления, и защо адмирал Емил Ефтимов, началник на отбраната се страхува да говори за конфликта Русия-Украйна.

  „Руската инвазия принуждава партньорите от НАТО да пазят сигурността на източните граници на НАТО. Трябва да имаме предвид, че докато сега ние сме на свобода, народът на Украйна страда от груба руска агресия. Трябва да мислим за тях днес.” Това казва в речта си генерал-лейтенант Денис Луйт, командир на ВВС, в четвъртък във връзка с холандската операция у нас, пред служещите във военна база „Граф Игнатиево“ край Пловдив. По този повод от българска страна реч изнесе и адмирал Емил Ефтимов, командващ българските въоръжени сили, в която обаче не се каза нищо в тази посока по отношение на конфликта между Русия и Украйна. Ефтимов наблегна на сътрудничеството на България с партньорите от НАТО в областта на еър полисинг от 2014 г. и пропусна геополитическата актуалност. Нещо повече, той твърде предпазливо формулира холандската мисия у нас: „Мисията е навреме, особено заради Украйна“. За генерал-лейтенант Луйт не е проблем, че България има сложни отношения с Русия.

  „Това, което се случва в Украйна, е ужасно и то заради руската агресия. Това, че българите може да го виждат по различен начин, или да го формулират по различен начин, няма последствия за нашите усилия. Ние сме професионалисти”, подчертава той. Луйт споделя, че е впечатлен от посрещането на холандците във българската военна база „Граф Игнатиево“. Тук са пристигнали 4 военни самолета Ф-35, два за съвместни полети и два резервни, 6 пилоти и екип за поддръжка. Но командирът им Томас споделя, че всички е трябвало да предадат своите лични телефони, защото някои вече са получили предложение да споделят информация за изтребителите Ф-35.

  Очевидно разгръщането на новия изтребител в България е вълнуващо, казват всички участници, защото ВВС все още са в процес на преминаване от F-16 към F-35, което след няколко години на вземането на политическо решение и обучени на холандските пилоти, това вече е реалност. До края на май четири изтребителя F-35, в сътрудничество с българските МиГ-29, ще наблюдават българското въздушно пространство. Мисията, в която участват 100 холандски войници, е напредък по отношение на постоянното укрепване на НАТО на източния фланг: от Естония на север до България на юг. Причината е руската инвазия в Украйна. „Източният фланг“ сега е на първо място в дневния ред на всяка среща на НАТО. По примера на балтийските страни и Полша, бойни групи са разположени в Унгария, Словакия, Румъния и България. В началото на юни на срещата на върха на НАТО в Мадрид ще последват разговори за постоянни подкрепления по източната граница на Европа, се казва още в публикацията.

  В случая е изключително смущаващо, че нидерландските пилоти са обект на вероятен шпионаж от българска страна. Ако „Военна полиция“ си беше на мястото, това сигурно нямаше да се случи, а страната ни да бъде обект на ирония в западни медии и партньорите ни да гледат с недоверие на нас.

  Скандално е и поведението на адмирал Евтимов, който навярно още не е разбрал, какво се случва в Украйна, а и кой е агресорът.

  Разкритията на нидерландската медия са поредното потвърждение, че сме ненадежден съюзник на НАТО, тежко обвързан с руски зависимости, а така нареченият кабинет на промяната е безсилен да противодейства. ”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2022/04/16/de-lucht-in-zodra-een-onbekend-toestel-nadert-a4113893?fbclid=IwAR38z-4n0IFZPAy-cDfx7JJWtMlzGx35RSLeSmGffBquT4deKIUhAN4cshw

 15. EURACTIV: САЩ отлагат доставките на F-16 за България, защото се съмняват в изтичане на информация за самолетите към Русия

  https://euractiv.bg/section/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b0/news/f-16-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d1%8f%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b0%d1%89-%d0%bd%d0%b5-%d0%b2%d1%8f%d1%80%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%bd/

 16. В допълнение на SMS:
  Сега досещате ли се, защо доставката на F 16-блок 70 ще се забави неограничено време?!
  Ами, че доставят ли ни ги, те мигом ще бъдат на разположение на руснаците! Нищо чудно дори ако някой русофил-фърчилков избяга с един от тях в Мордор и поиска политическо убежище!
  А какво ще бъде поведението на пилотиращите ги българи в един въздушен бой между НАТО и РаZZия,
  не ми се мисли!…

 17. с този проруски генералитет и руски шпиони в резидентството ще видим Ф16 на мукавей,американците да не ядат доматите с колците…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.