Цяла Украйна му приседна и сега Путлер иска “само ” Донбас

Русия обяви днес началото на “нова фаза” на войната, започната от нея срещу Украйна на 24 февруари. Целта, обявена днес от външния министър Лавров в интервю за индийска медия, е “пълното освобождение” на незаконно обявените за независими ( и признати веднага от Москва) в навечерието на войната т.н. Донецка и Луганска република.

А досегашната “стара фаза” каква беше? Припомням с цитати от мрежата и с кратък коментар към тях как беше обосновавана досега “старата фаза” на войната, за която в Москва и в доста други столици, вкл. в София ( уви) вярваха, че ще трае най-много няколко дни..

Путин, на 24 февруари: “ Защитата на хората, които в продължение на 8 години са подложени на издевателства и геноцид от страна на киевския режима”. Сякаш не става дума за международно призната територия на Украйна, откъсната насилствено от нея от сепаратисти, подкрепяни в това престъпление от Москва, предизвикала 8 години сблъсъци, при които от двете страни загинаха повече от 10 000 души ( в голямата си част военни, което няма нищо общо с определението за геноцид, каквито всъщност Русия извърши срещу цивилни в Украйна).

Сергей Лавров на 25 февруари: “ Да бъдат освободени украинците от гнета и да им се даде възможност сами да си избират бъдещето”. Кой точно гнет? Онзи ли, който украинците избират на плуралистични избори, в които участват и проруски партии – за разлика от Русия и контролираните от нея сепаратистки анклави, управлявани с полицейски методи и със силата на оръжието?

Сергей Шойгу на 1 март : “За да се защити Русия от западните страни, които се опитват да използват Украйна за борба с Русия”. Момент, момент – Западът ли прегази руската граница или Русия нахлу в Украйна, която се стреми да стане част от Запада и да избяга от опитите на Русия да и забрани това?

Дмитрий Песков на 5 март: “За да гарантира собствената сигурност”. Значи така, една ядрена държава, член на Съвета за сигурност на ООН, си присвоява правото “превантивно” да си “гарантира сигурността” чрез нападение срещу съседа си, макар да няма никаква вероятност той да иска да се самоубие като я нападне, след като си предаде през 1994 година ядрените оръжия именно на Русия. 

Путин на 18 март: “За да избавим хората от геноцида”. Обидно е да се коментира нещо толкова очевидно, но за протокола: на чия територия, от чии оръжия и в резултат на каква “специална операция” гинат хиляди цивилни украинци?

Вячеслав Володин на 20 март : “Спасяването на хората и демилитаризация”. Спасяването на украинците от украинците и тяхното разоръжаване, за могат да ги “спасяват” руснаците по същия начин винаги, когато им скимне?

Сергей Шойгу на 29 март : “Освобождаването на Донбас”. Кратко и ясно отстъпление от всичко, казано от Москва преди по отношение на “спасяването на Украйна” – след отстъплението от Киев и от първоначалните планове на Кремъл за бързо и всеобхватно поражение на Украйна, вече само Донбас й стига като плячка на властовата руска шайка.

Дмитрий Песков на 7 април: “ Предотвратяването на трета световна война”. Тази ли, която руската пропаганда тръби, че е в ход, защото Украйна не желае да капитулира, вкл. пред ядрения шантаж на Русия?

Сергей Лавров на 11 април: “Да се сложи край на безогледното разширяване и пълното доминиране на САЩ в света”.  Ха, разширяването на НАТО, което се дължи на страха на народите и техните държави от руска агресия, получи силен стимул с онагледяването на руската агресивност. Предстои до месеци Скандинавският полуостров изяло да се приюти в Атлантическия съюз.

Путин на 12 април: “ Помощ за хората в Донбас”. Вярно е дотолкова, доколкото с подновяването на руското нападения предстои хиляди хора там да викат “помоощ”!

НА СНИМКИТЕ:  Авиацията на нацистка Германия изобразява в небето свастика. Рашистката я имитира днес със символиката на “половината свастика” – латинската буква Z.

 

 

  

 

17 мнения за “Цяла Украйна му приседна и сега Путлер иска “само ” Донбас”

 1. с една дума Zапутаньй Zпутин с ума сошел со все его Лизоблюдов. IДI НАХУЙ !!!!!

 2. Накрая ще иска само безопасно да изтегли войските си в Русия !

 3. В столиците на всички европейски страни трябва да се издигне по един величествен паметник в чест на ГЕРОИТЕ НА УКРАЙНА – СПАСИТЕЛИТЕ НА ЕВРОПА ОТ РАШИСТКАТА ЧУМА!!!

 4. Все в този дух. В момента (19:22, днес 19.04.2022) новините по Нова: цитирам по смисъл – “Щатите и зависимите от тях европейски държави продължавали да пращат оръжия в Украйна”, “обикновеният украинец се чудел какво да прави”, и итн. Демонстрира се тотална зависимост на нашите главни медии от Русия. Толкова ли няма българи с глави на раменете, които да се опълчат на тази разбесняла се пропаганда. Та това си е унищожаване на България. Откъдето и да го погледнеш.

  Отчайвам се, като виждам, че България, дори на медийния фронт не може да приседне на Русия. Толкова ли сме лесни за Русия?

 5. Скоро и Донбас ще му преседнена като крива кост. А “тъжният катър” лавров ще дава интервюта само за медии от Еритрея и КНДР.

  Тръпна да видя поредния шедьовър на снишаващите се коалиционни наши мишоци, щото, нали, “народът руZофилски”…

  В същото време Полша натиска микро-ботокс-педофила на токчета с едно старо престъпление – специалната комисия за самолетната катастрофа край Смоленск от 2010 г., се е произнесла за ” 2 взрива”, а братът на загиналия президент Лех Качински – Ярослав, употребил думата “нападение”. Повече – тук:

  https://zonanews.bg/razkritia/samoletat-s-prezidenta-na-polsha-leh-kachinski-e-vzriven-2010-g-ot-rusiya

  Светли и благословени Великденски празници!

 6. На това съвсем кратко видео (41 секунди) се чува как пилотът на руския хеликоптер крещи в паника:
  – Альо, диспетчер, мы падаем, падаем…
  А диспечерът му отговаря с досада:
  – Понял, понял! Вычёркиваем!

 7. А вы знаете, о чем думал экипаж крейсера «Москва», когда шёл ко дну: «Лучше бы пошли на х*й!».

 8. Отново български принос в развитието на световната наука! Нанесен беше съкрушителен удар върху базово схващане на Алберт Айнщайн! Доказано беше по най-безспорен начин, че не единствено безкрайни са глупостта и Вселената. Безкрайни са още наглостта и дебелоочието. На срещата си с Дмитро Кулеба нашият Премиер Кирил Петков, с характерната си лукава усмивка, декларира без всякакво колебание:
  „ България ще продължи да е сред най-силно подкрепящите Украина!”
  По-късно, от агенция ЕЖК съобщиха за изявлението на Министъра на икономиката Корнелия Нинавна по този повод. Тя ще внесе за гласуване в НС предложението си от името на БСП, след дарението от десет каски и пет бронежилетки да предоставим на Украина сутиени и дамски превръзки, в помощ на изнасилените от Буча и Мариупол!

 9. Г-н Тинков, това е схема . Схема за заобикаляне на санкцията да се внасят сутиени, дамски превръзки и тоалетна хартия в ZZZP2. Курнела “помага” на Украйна, мародерите влачат всичко това “в подарок” на своите женшчини, а женшчините им активно насърчават изнасилванията. И Курнела “помага” още повече!!!
  Незабавно трябва да се сезират новите структури на ЕС и САЩ за заобикаляне на санкциите и на самата Курнела и синчето и дето пребивава в САЩ с отвращение да бъдат наложени персонални най-строги санкции, по-добре ТОТАЛНО ЕМБАРГО!!!

 10. Приседна му защото само по украински данни са убити 21 000 руслямски войника, а колко са в действителност изобщо не е ясно, заради крематориумите. Отделно унищожената техника е колосална. Ето загубите към днешна дата:
  https://www.youtube.com/watch?v=g774D1cGaho

 11. А ето и как се случва унищожението на руслямска войска и техника

 12. И още унищожение на руслямски орки (руслямски, защото светец за тях е мюсюлманина Александър Невски, а в новите им учебници и пророка Мохамед е с руски произход, разбира се най-голямата Джамия в Европа и 18-20-те милиона мюсюлмани, на които вече се разчита с лозунга “бабы нарожают”)

 13. Г-н Инджев. Днес закупих новата ви преработена книга. Започвам да я чета с интерес. Не знам дали в нея има нещо споменато от този материал. Но ще се радвам да напишете някоя бъдеща статия и върху него.

  „Секретната дипломация на XVIII век“ е издадена в Лондон през 1899 година, но 117 години е крита от комунистите

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/karl-marks-kak-se-e-poyavila-rusiya-67271

 14. Д-р Любомир Канов:

  Времето е разделно, но тъпаците и путинистите не би трябвало да празнуват преждевременно

  Силни държави могат да си позволят слабо правителство, защото те имат традиции и институции. Слаби държави не могат да си позволят лукса да имат толкова негодно правителство, колкото има България в момента, защото тя няма укрепени институции.

  В момент на геополитически катастрофи и европейска война, в България няма лидери, няма институции, има само остатъци от ДС-руско съветски схеми

  Защо е негодно, това правителство ли?

  Защото поради императива да има правителство, след ужасът на Служебните правителства на Радев, дори това, което имаме в момента, което е всъщност хаотично следствие на неговото пропутинско политическо инжинерство, трябваше да има “нещо”. Нещото се оказа нищо.
  За жалост!
  В момент на геополитически катастрофи и европейска война, в България няма никой. Няма лидери, няма институции, има само остатъци от ДС-руско съветски схеми и криминални тарикати с руска подкрепа и с офшорки, които са същинското подмолно държавно управление. Освен тях, има вечните възбудени и активно гласуващи путикомунисти. Плюс няколко образовани на Запад момчета, които не знаят, че в цялата държава

  институциите са конституирани от комунизма

  като манталитет и навици и ще ги саботират в тяхната собствена администрация.
  За общо сведение обаче, предричам в крайна сметка разгром на цялата постсъветска гнилоч управляваща България, не поради собственият ни народ, не поради това, че нашите съграждани знаят за какво става дума, а поради хора като осмиваният Борис Джонсън и още няколко такива смели мъже в Полша и другаде из Европа, в един колосален геополитически процес, където, надявам се, ще избият окончателно зъбите на дребният кагебист Володя Путин. И основният
  победител ще бъде героичният Украински народ

  Покрай него и благодарение на него, и ние. Те ще платят и нашата сметка, а ние ще гледаме снишени като виновни плъхове. След това, ще ръкопляскаме.

  Така че, Костя Копейкин, няма да ти се отвори парашута! И ти Янев, недей да се самобленуваш отново като министър-председател! И ти Корнелия, и ти Мая Манолова, Радев, и всички онези с хамсиите на площада и с ковчезите, и с паветета на Божков, субсидирани под крилото на Кагебистите Решетников и Покришкин, нема да ви се получи пасианса! Ще се сринете под Путя вкупом и ще се чудите дали да не станете мигновени Байдънисти. Поради изменчивата си природа, ще се изметнете сигурно само за 24 часа, това е в природата ви. Каква ще е съдбата ви, само Господ знае.

  Уви, народите като нашият нямат

  имунитет срещу подлостта

  и винаги ще си плащат сметката за нея. Така е редно. Животът под комунизма увреди дълбоко манталитета на България. Дори, когато номинално имаме избирателна система, която ни осигурява уж свободен избор на държавно управление, ние правим грешния избор.

  Америка може да си позволи временно Байдън, но тя има механизъм, с който да го превъзмогне след 2 или 4 години.
  Ние — не!
  Времето е разделно, но все пак си мисля, че тъпаците не би трябвало да празнуват преждевременно.
  Парашутите на съветската агентура не винаги се отварят навреме. И се надявам, че 80% от българите не са дебили, по Иво Христов.
  Ако греша, давещите ще се удавят и водата над тях ще каже тихо: “Бълбук…бълбук…”

 15. имаме си и българска поговорка-дал грош да се хване на хорото,после дал 2 за да се пусне…

 16. сега вече и Мариупол е кисело грозде…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.