Няма такъв Трифонов : изказа се в защита на Украйна, но слугите му все така обслужват Путлер

Слави Трифонов бламира своето протеже Иван Кючуков, областен управител на София от квотата на партията му ИТН, който се опита да забрани прояви на солидарност с Украйна в столицата. 

Трифонов, оказва се, е за предоставяне на военна помощ за Украйна.   https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/04/21/4338975_voinata_den_57_baidun_obiavi_oshte_800_mln_voenna/#eventBlock1

Съвест? Гузност?  Прозрение?

Не знаем. Трифонов го няма да ни каже. Говореше ни повече от две десетилетия от екрана (почти) всяка вечер.

Да не би да копира, дублира и конкурира своя стар приятел от Банкя, който се бори да се представи сега като стълб на евроатлантизма в България?

 

 

 

 

 

 

Днес, когато трябва да поеме отговорност от името на неговата вождистка партия “Има такъв народ”,  Трифонов го няма. Няма такъв Трифонов.

Ако Трифонов е искрен, областният му управител на София Кючуков трябва незабавно да освободи поста. 

 

10 мнения за “Няма такъв Трифонов : изказа се в защита на Украйна, но слугите му все така обслужват Путлер”

 1. Няколко пъти се ущипах по лявото, после по дясното ухо!
  Разтърках очи, после пак и пак…
  О, Чудо!
  Преди Великден стават чудеса!

  Славчо влиза в правия път?

 2. Абе, чудя се… Дали финикийски знаци не са произвели катарзиса у Славчу? Не е толкова абсурдна идея, не мислите ли? Както и да е, На вкус и цвет товарищи нет!

  Слава Україні!!!

 3. Поредно завъртане на фурнаджийската лопата на дългия чалгар..Що преди седмица не говори за това? Що изведнъж реши, че това е ‘правилната’ позиция? Щото натам задухва вятърът, след посещението и гневните ( и верни) думи на Кулеба?
  Това е ясен знак, че не му е работата във властта..Само че, се пита в задачата кой изобщо има работа там от сегашните управляващи, да не говорим за опозицията… Срам, срам…един от малкото случаи в който ме е срам да се нарека българин… Наистина сме мърша…

 4. Отново ще се повторя. Предлагам да не коментираме приказки, обещания, изявления….. а реални действия и факти.
  Знам, че мнозина няма да харесат това което напомням. Преди седмица и нещо във Външната комисия на НС беше внесено писмено предложение на герберите за военна помощ за Украйна. В комисията БСП и ДБ отхвърлиха това предложение с гласуване Против! На следващия ден… и всеки ден след това Христо Иванов говори че е за помощ за Украйна и ще внесат тяхно по-добро предложение. До снощи, 17 ч. на 21,04,2022 няма внесено такова предложение. Атанасов, който уж също е за помощ за Украйна вече седмица рови и дава гласност на случаите, когато през посредници сме пратили боеприпаси в Украйна.
  Случая със Слави за мен е същия, приказки, приказки….. но в деловодството няма весено предложение.
  Предполагам болшинството тук са наясно, че ако в зала се внесе такова предложение то моментално ще бъде подкрепено от ДПС, ГЕРБ, ДБ и достатъчен брой депутати за да се приеме. Ха сега се замислете кой е внесъл такова предложение до момента. И защо тези които пред микрофоните са за военна помощ за Украйна на думи…. не са направили нито една малка крачка, това реално да стане.
  Реално след Великден ще видим кой за какво е?

 5. Сложно е… Първо се лашкат наляво, после се лашкат надясно. После напред, после назад. То и Тодор Живков разреши частните фирми с някакъв указ ли беше, постановление ли беше – след 30 и кусур години не помня. Май имаше номер или 50, или 55. Така че, уважаеми, нищо не се променило. Преоблякъл се Илия и т.н.

 6. висок

  Аз пък изобщо не смятам, че ако се внесе такова предложение, то “моментално” герб и дпс щели да гласуват ЗА!
  Има много условности и подводни камъни, г-н “висок”.
  Гласуването да е тайно, и т.нат. Така че нещата не са чак толкова прости…Освен това, аз лично не вярвам на герб!
  А особено на “лидера” им.

 7. Уважаеми Българин,
  Коментирам действия и факти. Нека да не гадаем е да видим действия и резултати. Медийната среда е пълна с балони и “бананови кори”, манипулации и внушения маскирани като демоскопия….. Нека някой внесе за гласуване едно предложение за помощ на Украйна и после да коментираме. Да коментираме действието, реалния факт…. а не някакви фантасмагории и закани. Никога, нито за момент съм нямал доверие на всичко казано от юмручето на РРадев, простащината по софийските улици, на Хаджигеновци и Бабикяни, през шайката измамници, които то ни доведе, до сегашната конфигурация в НС.
  Колкото и да ми е неприятно да го призная, засега имаме само твърда позиция на Нинова “нито патрон за Украйна”и как всички треперят пред нея…, и онова предложение на герберите минало през деловодството и стигнало до заседание на Ваншната комисия в НС където бе бламирано… казах от кои. След 10 дена отново ще се върнем на тази тема. Дано смелия украински народ да успее да ни опази от руската чума. Защото в нашето НС засега никой не е застанал срещу руската агресия, никой.

 8. Трябва ли представителите на 15те (най-много до25те) % от населението на България да се учудват на изявите на Този или Онзи…? Не е ли станало напълно ясно, че сме свидетели на една ментална промяна провеждана от векове, първо в СССР, след окупациите и тук в България, която е дала плодове, които за съжаление вече берем обилно?
  Да, малките проценти се чудят, ама останалите 80% се гордеят (все още) как гордо и свободно дишат!
  Учеха ни да декламираме да избираме и да величаем това, което не съществуваше – най-напредналите съветски социалистически култура, изкуство, инженерни постижения, военна мощ, спортни постижения… и постоянно ни ги повтаряха, докато най-после прехванахме този националсоциализъм, който в началото, по стар маниер на вечното крадене и копиране, дори беше съюзнически. Така (ни) учеха и така декламирахме, така избирахме с манията на величие, че социалистическите –култура, -изкуство, –инженерно и техническо майсторство, –спорт, АРМИЯ…(като кучето на Павлов, щом светва лампичката), се предизвикваше рефлекса на условието да се гордееш!
  Аз да си призная, докато не напуснах Ада и не видях с очите си, не знаех нищо за Ландлииза, а за планът Маршал имах представата, че става дума за принудително изнудване да се приемат позорни практики като пиенето на силен алкохол– Кока Кола, да бият негрите и да гинат под експлоатация, да присвояват с войни територии…Какво се оказа? Точно обратното, на това което ми втълпяваха! И най-лошото беше това, че всичките тези „лоши практики“ бяха присъщи и определение на последващата Империя на злото, която с право така преименува Реган.
  Но да дойда на темата, от къде да научат истините тези увредени 80%, след като безспирно това повтаряха непрекъснато на дедите им, на бащите им, на децата им? Нека само си припомним колко умни сме били, някой от нас открил компютъра, друг двигатели и тем подобни, ама когато на времето виждахме западна кола, очите ни се залепваха там и мислехме (е, не всички), че това са гадните капиталисти за които ни говореха.
  Какво учат сега младите примерно в училището, което още носи името на съветския псевдолитерат Максим Горки, или студентите в „престижните“ висши училища в сраната, където се подвизават професори–кандидати за президенти? Въобще може ли да става дума за правилен избор, след като се избира само от нивото на прослойката? Ами да си погледнем Министър председателите от десетки години насам- кой от кой по-прост, кой от кой по-продажен, кой от кой по мерзавец!
  Какво очакваме, след като сме оставили най-важните неща да ги върши прослойката? Смешна дискусия по повод на избора на министъра на културата! Какво очакваме, освен да се снима селфи на прозореца на кабинета си? Чу ли някой от високите трибуни да заявява, че министъра на културата трябва да е най- важният пост в страната ни, защото 80% най-спешно се нуждаят да се запълнят липсите в главите си преди всичко в този отрасъл от живота им. Да оставим на страна, че дори и при останалите проценти за много не е ясно кои са подходящите за избиране. Е, онези си избраха си Слави, да си го имат, ами ние кой?!

 9. А какви интереси се крият зад лъжата на Висок? ДБ отдавна внесе в парламента искане за оказване на военна помощ на Украйна

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.