Какво ни (по)казва снимката на Путлер с цивилния “маршал” Шойгу

Краткият кадър и снимката, на която военният министър Сергей Шойгу докладва на Путлер, че Мариупол е превзет, породи доста също толкова кратки, но съдържателни коментари. Да не говорим за налудната ситуация, създадена от репликата на Путлер, че убежището на украинските защитници в огромния завод “Азовстал” трябва да бъде запечатано. Хем му докладват, че Мариупол е паднал, хем пък трябва тепърва да “запечатват” огнището на отбраната в него. 

При това заводът не е разположен в покрайнините, а в центъра на пристанищния град и докато в него се държат стотици украински бойци новината за пълното превземане на града ще продължава да бъде твърде преувеличена ( по знаменитата шега на Марк Твен относно появилия се негов некролог, на което той заявил, че новината за смъртта му е твърде преувеличена).

Злобата на Путлер, с която се изказва за враговете, е добре известна още от зората на неговото управление. Обявявайки чеченците за терористи той обеща да ги “дави в клозета”, а всъщност удави в кръв самата Чечня. Днес онези от тях и наследниците им, преминали като наемници на страната на московския диктатор, крещят като за видеозаписа “Аллах акбар” сред руините на Мариупол. Но май не горят да се срещнат в челен сблъсък с коравите си противници в “Азовстал”, за който руската пропаганда обяви още на 17 април, че всеки момент ще бъде напълно унищожен с помощта на въздушни бомбардировки с многотонни бомби.

Указанията на диктатора са така да бъде запечатан “Азовстал”, че и муха да не може да прелети. С други думи заповядва да бъде приложена средновековната тактика на обсадата на крепостта, която неговите главорези не могат да превземат иначе.

От снимката стават ясни някои неща – едни изненадващи, други, не. По начина, по който Путлер се е вкопчил в масата, изглежда се потвърждават отдавнашните данни, че страда от болестта паркинсон и се опитва да скрие тремора на ръцете си.

Самата маса е толкова къса, че Путлер и Шойгу почти се подритват. Точно обратното на последната им обща снимка след началото на агресията от 24 февруари, на която се виждаше как военният министър и началникът на генералния щаб Герасимов седяха като наказани ученици на двайсетина метра разстояние от строгия си господар – дори не на самата маса, а край нея. Какво иска да каже Путлер с това скъсяване на дистанцията в другата крайност?

Трудно е да се каже каква муха се върти във видимо подпухналата му глава. Но явно се опитва да опровергае тълкуванията, че умира от страх от общуването дори с най-приближените си лакеи.

Сред изненадващите знаци, които могат да бъдат разчетени от тази сценка, е “разжалването” на Шойгу. Той е известен с манията си да се кичи с медали. А на снимката не само няма такива, но дори е в цивилен костюм. Самата скромност на претендента да бъде виждан на публични места като “маршал” на Руската Федерация!

В заключение: светът видя, че Путлер е жив, но не много здрав. А най-близкият му приятел,  за когото се говореше, че е получил инфаркт , е на линия ( според някои той е симулирал, но Путлер го е накарал да прекрати с криеницата и да поеме своята част от отговорността за провала на войната им в Украйна).

Режисурата си е режисура, но краят на този филм на ужасите може да бъде само един. Главният герой го чака вечен позор.

 

 

 

 

 

 

Апропо, сред малцината, които са предсказали ( предсмъртно) що за чудовище е Путин и какво може да се очаква от него, е убитият с полоний в Англия Александър Литвиненко, офицерът от ФСБ, който публично обвини Путлер, че е организирал атентатите срещу жилищни блокове в Руската Федерация, за да създаде настроения и повод да смаже Чечня.

“Докато светът преследва виртуалния Бин Ладен, казва той през 2006 година, зад стените на Кремъл набира сила поредното чудовище, подобно на Хитлер.

И още: ” Ако не бъде спрян навреме, този маниак може в близко време да хвърли световната цивилизация в поредната световна касапница, в чиято пещ ще изгорят милиони и милиони хора“.

16 мнения за “Какво ни (по)казва снимката на Путлер с цивилния “маршал” Шойгу”

 1. Руските подчовеци обявиха новите си цели:
  “Заместник-командващият войските на Централния военен окръг Рустам Миннекаев заяви, че през втория етап от операцията си в Украйна руската армия планира да установи контрол над Донбас и да си осигури сухопътен коридор до полуостров Крим. Според него контролът над Южна Украйна ще гарантира на въоръжените сили на Руската федерация излаз към Приднестровския район в Молдова, където, по думите му, цитирани от БНР, се наблюдава потискане на рускоезичното население.
  Рустам Миннекаев каза още, че в момента Русия воюва с целия свят, както е било по време на Великата отечествена война. “Цяла Европа, целият свят е бил против нас. И сега е същото, те никога не са обичали Русия”, подчерта Миннекаев.”
  https://frognews.bg/novini/rusiia-obiavi-tselta-kontrol-nad-iujna-ukraina-izlaz-kam-pridnestrovieto.html
  ——–
  Следващите сме ние – Румъния и България!
  Ето защо е нужно:
  1 Незабавно предаване на цялото въоръжение от съветската ера на Украйна.
  2 Изгонване на всички рускоезични от България.
  3 Конфискация на руското имущество в България.
  4 Събаряне на всички паметници от съветската ера в България.
  5 Скъсване на дипломатическите отношения с Русия.

 2. Между другото Олег Жданов и още някои експерти предположиха, че тази среща е “Виртуална”, т.е. насложени са стари тела на нов фон – кабинета на Путлер в Кремъл /в който той отдавна не ходи/, като по този начин се внушава на зомбираното общество, че видите ли – с наште всичко е наред!
  Иначе као какво казал на тая “среща” няма кой знае каквозначение в стратегически, пък и в оперативен план, то всичко си е за вътрешна употреба.

 3. Здравейте,
  Казвам се Веско Иванов, 65 г., от Русе.
  Чета редовно в блога, но пиша рядко.
  Не е съвсем по темата, но все пак………
  Тази сутрин в Русе валеше и аз както обикновено ходя за вода на текето (месност на 12 км. от града). В края на града има едно кръгово, от където се отбива за текето, а на около 2 км от там има отбивка за Дунарит (военен завод на Гебрев). Та от кръговото до тази отбивка за Дунарит карах зад 8 соло украински влекача………Очевидно отиваха да си закачат напълнените ремакета………Та изнасяме воено оборудване, това е 100 % сигурно.

 4. Кипърският архиеп. Хризостом: Действията на руския президент показват, че той не е християнин
  “„Ние осъждаме руското нахлуване в Украйна“, категоричен е Кипърският архиепископ Хризостом II в интервю за кипърската телевизия РИК. Негово Блаженство подчерта, че няма логика в това, което руският президент прави в Украйна. Нищо не може да оправдае разрушаването на една страна, смята той. „Действията на Владимир Путин показват, че той не е християнин“, добави архиереят. „От една страна стана ясно, че украинският проблем не е църковен, както се твърдеше, а изключително политически, и аз се радвам, че това се изясни. От друга страна обаче страдам дълбоко, че умират хора“.

  Архиепископът изрази съмнение в психическото равновесие на руския президент и недоумява дали такъв човек може да ръководи държава, която е ядрена сила.”
  https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100724/catid,19/id,71401/view,article/

 5. Моето заключение е, че Путлер ментално и физиологически регресира – започва да се завръща към началото си – злобно нищожество от улицата.На видеото е показано нещо си, което е разбрало, че е нищо, което е разбрало, че светът е разбрал, че е едно нищо и не му остава друго освен да се върне към нищетата която го е издигнала на показ.

 6. Вероятно Шойгу е проверен за оръжие преди срещата с Путин. Вижте снимката – той е изпънал ръцете си до лактите над масата за да отхвърли всякакви лоши подозрения,докато Путин осторожно е взел позиция готова за всякаква евентуалност.
  Като че ле,ако Шойго със същите тези раце се забърка по джобовете Путин веднага ще се скрие под масата и от някъде ще затрещят изстрели.

 7. Определението на Немцов беше по-кратко, но също така съдържателно….

 8. @The Rock
  Точно това трябва да се направи, но въпросът е КОЙ ЩЕ ГО НАПРАВИ?!

  1 Незабавно предаване на цялото въоръжение от съветската ера на Украйна.
  2 Изгонване на всички рускоезични от България.
  3 Конфискация на руското имущество в България.
  4 Събаряне на всички паметници от съветската ера в България.
  5 Скъсване на дипломатическите отношения с Русия.

  Предлагам групата за натиск – Методи Андреев, Мартин Димитров и Петър Славов, защото “харвардите” , въпреки че са млади, май не им стига кураж или са поели предварително някакви “ангажименти”. Екипът, с който ще действат, те да си го изберат! Генерален директор на БНТ, то е ясно кой! Само Иво Инджев!

 9. И последните “преговори” с крайцера “Москва”:

 10. Ето, и в други държави изпълняват това което съм написал:

 11. Нещата с Мариупол са комплексни. Това е инфраструктурното стратегическо “сърце” на Азовското крайбрежие на Украйна. Над 45% населен с етнически руснаци. РуZката пета колона бе много мощна – областен управител, областен съвет, организации на “ветерани”, на “запасни”, ДОССААФ, много пенсионирани шапкари още от СССР-периода. Тук се посели уволнения от през. Порошенко генерал, командващ частите в Крим – за предателското си бездействие 2014 г. Блатните диваци очакваха посрещане с хляб и сол (всички прилики с РъБъ са НЕслучайни). Бесни са от съпротивата на бившия батальон “Азов, вече полк, на 36 бригада морска пехота, на 56 мотострелкова бригада, 17 танкова бригада, 10 планинско-щурмова бригада и частите на Териториалната отбрана и Националната гвардия. Въпреки руZкото почти 10-кратно превъзходство бранителите ги удържат 55 дни и не им позволяват да се включат на Харковското и Донбаското направления. В нощни рейдове възстановяват загубените денем позиции, снабдяват се с боеприпаси, унищожават бронетехника, артилерия и жива раZиятска сила. От началото на войната кремълската пропаганда обяви Мариупол за “превзет” най-малко 7 пъти. Специално, 36 бригада на “морпехите” особено филят путю, защото по негова заповед 2014 г. в Крим “вежливите зелени” бяха взели децата и жените им заложници. Въпреки тежките условия и загуби (ген. Содол бе тежко ранен, наследникът му полк. Баранюк загина в бой, сегашният и.д командващ, м-р Волина вече 2 пъти е ранен), тези мъже самоотвержено и с очевидно “густо” продължават да колят блатните диваци и кадировците дори в ръкопашен бой. “Азов”, редовно плют и обливан с помия от кремълските пропагандони като “нацики”, “фашаги”, “бандеровци”, стана символ на националния украински героизъм. Един от командващите му офицери – Денис Прокопенко, лично бе произведен в чин майор и награден с орден “Герой на Украйна” от президента Зеленски, който е евреин! И тайно се изтърси в Мариупол лично, за ужас на охраната си! Кой от нашистките РъБъ мишоци би сторил подобно нещо? Затова диваците сриват града до основи с артилерия и ракети и подлагат на сеч цивилните. Но мисля, че Мариупол няма да бъде оставен на руZнация и до дни предстои военното му деблокиране – с много печени буряти, алтайци и кадировци и съдени по бързата процедура и обесени колаборанти. Да му мислят родните нашисти гунчето и ганю, както и пYTKOBите коалиционери.

  Светли празници!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.