Кой наш политик спечели седмичната класация в състезанието по лошотия в снишаването пред кремълското джудже?

Опитвам се да класирам направените от български политици в навечерието на светлия празник Великден изказвания по степента на тяхната отвратителност относно позицията им какво да (не) дадем на Украйна като подкрепа. Но не е лесно да се открои победител на фронта на снишаването.

Дали е премиерът Кирил Петков, който бодро излъга, че България е сред най-активните поддръжници на Украйна?

Или е министърката му на външните работи Генчовска с нейното изявление, че България е малка държава и от това се подразбира, че не може да помогне с оръжие? Латвия, например, която нито е по-голяма, нито е по-богата от България, в момента обсъжда закон за лишаване от гражданство на поддръжници на руската агресия срещу Украйна. Но кой да й каже на Генчовска какво правят другите “малки държави” и че размерът ( на държавата) няма значение, когато става дума за най-важния й орган – сърцето.

А може би традиционният водещ в неофициалните класации по бълване на гадости Копейкин заслужава отново първото място с ехидното си предложение да подкрепи предоставянето на оръжие за Украйна ако лично го занесат депутатите от Демократична България? В края на краищата тази негова находка се родее със знаменитата подигравка на червения Филип Боков, който преди 30 години заяви от парламентарната трибуна, че партията му приема вината, но само с мезета.

Нинова отдавна води в общото класиране. Ето защо не си направи труда дори да си отвори устата в рамките на това състезание и да изстреля поредния си шантаж относно “нито един патрон”. Тя е начело по право, извоювано с много постоянство.

Ами президентът Радев, който сводничи на Путлер и тезата му, че руският народ е братски на украинския, с което видимо вбеси своя украински гост, външния министър на Украйна Дмитро Кулеба и го предизвика да го репликира? Нима не заслужава и той да грабне Купата на съветската армия! 

Избирам все пак да откроя като най-гадно изказване заявлението на бесепарския министър на туризма Христо Проданов, който взе да гони от хотелите украинските бежанци, защото са се заседели там прекалено дълго и трябвало вече сами да се оправят. Каза го при това като антитеза на многократно повторените уверения на Кирил Петков, че тук се грижим страхотно за украинските бежанци.

Проданов печели, според мен, защото провокацията му не е плод на някакво недомислие. Той изрече онова, което избирателите на партията му искат да чуят. Дочувам с въображението си техните бурни аплодисменти. В нашето царство на завистта, в което се шири традиционна омраза на базата на завистта към някого, който е получил някаква държавна помощ, подклаждането на тези нагласи е обречено на същия успех, както ненавистта към ромите, които хем не си плащали тока, хем пък нарочно раждали деца, за да взимат помощи от държавата.  

Лошотията съществува сама по себе си, но когато тя се поощрява от политиците се превръща от традиционна болест на обществото ни в пандемия. Вирусът на завистта, при това спрямо хора – жени и деца в огромната си част – бягащи от война, показва най-грозното лице на нашия лошав, но пък завистлив народ.

В БСП, където са си отгледали министър Проданов, отлично знаят това и се равняват по най – низките стандарти на угаждането на лошотията, за да се възползват от нея за своето политическо добруване. Те от личен опит знаят, че у нас завистливите са повече от благородните. В крайна сметка нали на това се крепеше преуспялата през десетилетията диктатура идеология, която експлоатираше нагона на нямащите да се сдобият с блага, отнети от имащите ( това в началото, защото накрая една прослойка се превърна в “правоимащи”  и никак не искаше да бъде лишавана от придобивките си в полза на бедните).

Така че, БСП успя да надиграе Копейкин на неговия кален терен. И като гледам кои са участниците в състезанието, то се очертава като маратон.

А на патриотарите, които ще ме обвинят, че се изказвам зле за народа си, предлагам на вниманието какво казва за руския народ журналистът Александър Невзоров, който символично се отказа от това да бъде руснак – в сравнение с този храбър човек, направо се чувствам като български шовинист.

Нямам националност. След украинските събития написах заявление за напускане на руския народ. Не пия, не съм вярващ и дори не умея да свиря на балалайка – не ставам за руснак“.

 

26 мнения за “Кой наш политик спечели седмичната класация в състезанието по лошотия в снишаването пред кремълското джудже?”

 1. Махалото на историята, що ли?
  Както сега ояли се “патриоти”, вегетиращи върху гореспоменатите ниски страсти, се пъчат и гордеят с делата на дедит ни, приели арменците и спасили евреите, така и нашите благородни и достойни, надявам се, внуци ще се срамува от сегашното ни позорно поведение. Потомците на неколцина политици и публицисти ще имат доказателства, че позорът не лежи и върху тях, но за българите като цяло ще се съди по делата на правителството, НС и дълбоката диря, оставена в медийното пространство от гласовитата паплач…

 2. Може и да ви изненадам, но за мен Генчовская печели състезанието!

  Останалите гореизброени сме ги коментирали тук десетки пъти – те са ясни!
  А Генчовская, доколкото знам, доста хляб е яла от Западни, натовски организации…така че нейното лицемерие и спаружено усукване по темата са много симптоматични и запомнящи се!

 3. Нивата на долнопробност по нашенско отдавна задминаха всичко познато на науката..

 4. Ето един Българин, който воюва в Украйна срещу Русия, с лично послание към костадин копейкин:
  “Принципно Костадинов ме познава лично, запознахме се по време на лятната предизборна кампания, заговорихме се как ВМРО се превърна в МВРО. Поспорихме през коя година Прасимир взе цялата власт и направи от македонските дружества партия, аз бях убеден, че това беше през 1999 г., той твърдеше нещо друго.
  Явно от бояришника му се губят спомени, така че използвам случая да му напомня, че съм тук от 10 март, и сега да си изпълни каквото е казал.
  Или да си събере мешката и да отива на грешната страна на фронта.”
  https://frognews.bg/novini/voiuvashtiiat-ukraina-ivan-kalchev-kam-lidera-vazrajdane-izpalni-kakvoto-kazal.html

 5. Не знам дали е умишлено пропускането на Янев в класацията, относно изказването му, че не можело да се определи, би ли била Украйна агресор в евентуалните си опити в бъдеще да си върне Донецк и Луганск…. Нямам представа какво нямат в главите и сърцата си тези хора. Знам само, че е много!

 6. Украинската армия воюва изключително грамотно:

 7. Виновни са “юпитата” от Харвард, нали!
  Дадоха цялата икономика на болшевишките фашисти от БКП!
  Дадоха им миниминиствата на индустрията, на земледелието, на тУроризЪма, и на социалните грижи!
  Така БКП държи , както промишлеността, така и земледелието, а освен това държат министерството ,което раздава пенсиите на 2,5 милиона пенсионери и безработни, и още милион детски добавки!
  Т.е. БКП отговаря за почти всички плащания и добавки , и за работните места!
  Ето това Дадоха харвардските комсомолци на най-неграмотната, най-некадърната, най-некомпетентната “партия”, каквато е БКП!
  БКП фалира България 4 пъти до 1989г.
  А след това БКП фалира България през 1996г.!
  И сега БКП отново ще фалира България, начело с Ниновна, румен геЙчев, серГЕЙ Станишев, румен.Овч., Проданов!
  БКП фалира и КТБ през 2014г.!
  Освен това ниноВна е тотално некадърна приватизаторка, която дори не можа да управлява подареното й външнотърговско дружество, след 2001г.
  И заради некомпетентността си го продаде и прибра доларите от него, за да прати сина й да учи при прогнилите капиталисти от САЩ!
  Ето на такива неграмотни и необразовани большевики, ПП подариха почти цялата икономика и социалните грижи. Това са десетки милиарди , бюджетни пари .
  А другата част на икономиката ПП подариха на чекистките чекистки чалгари от ИТН. Те взеха десетки милиарди в енергетиката и строителството. Взеха и спорта.
  А за особено некомпетентната външна министъра не си заслужава дори да говорим. Тя още не си е свалила дори военната фуражна и зелените чорапи от БНА!

  П.П. Но все пак Проданов освен спирането на парите за украинските бежанци, ще спре парите с които помагаше на туристическите фирми, защото украинците не получаваха парите, парите ги получаваха приближените хотелиери на герберастката , доганската и болшевишката партийни шайки!
  Така че Проданов спира парите на неговите хора, които получиха скрита държавна помощ, през зимният сезон!!!
  Украинските бежанци нямат да останат без пари , защото ще дойдат помощи от доброволци и от ЕС!
  Така че тУрористическият министър
  Проданов спира парите за тУроризЪма, спира парите за себе си!!!

 8. А така в Мариупол се унищожават руски танкове:

 9. “Дали е премиерът Кирил Петков, който бодро излъга, че България е сред най-активните поддръжници на Украйна?”

  Това ме разсмя. Колкото до останалите, те всички са синове и дъщери на нечии българи и ние сега ги гледаме и всъщност виждаме себе си там. И естествено много е трудно да го приемем, че това там в Безнародното събрание е част от нас и от Българския народ. Много пъти обаче са ми казвали -Ехее ти като идеш там няма ли да крадеш!!? Да супер. И после ама защо заплатата ми е мизерничка. Ми то много ясно защо. Малкия крадец лъжец и подлец се оплаква че бил слуга на Голям крадец, Голям лъжец и Голям подлец. Да обаче и те също бяха малки но Дяволската схема по която човек живее ги направи Големи. И ние сега сме им слуги. Това е схемата!! Дали ще е Капиталистическа, Коминистическа и т.н. тя си е Дяволска и отглежда слуги на Дявола. А какво значи слуга на Дявола?? Всеки, който забрави за Божието в себе си и не иска да го даде на Бог е Слуга на Дявола. Нашия Господ Спасител затова каза така “Дайте Божието Богу” а ние се занимаваме само с Имоти, Власт, Пари и те ни правят слуги на тоя, който прави така да живеем Дявола. А Господ няма слуги, защото не е Господар. Той даже на Дявола е дал свобода да прави каквото иска, както и на всички негови слуги. А който не иска да е слуга, трябва да бъде силен, защото в света на Дявола е много по-лесно да си негов слуга, отколкото Божие дете, Смирен и Верен, за да не могат съблазните на Тъмните да те пленят, Огнен и Милостив, за да се разгори в теб Божията Любов, Мъдър и Миролюбив, за да расте в теб синаповото семе на Божието Царство и да даде плод. Господ никога не изоставя своите деца, ученици и приятели, защото Той не е техен Господар а техен Спасител, Учител, Баща и Приятел.

 10. Към Пламен Мерсинков:

  Когато се обозначи все пак като нещо повече от уволнен министър ще го включа в класацията.

 11. “Кой наш политик спечели седмичната класация в състезанието по лошотия в снишаването пред кремълското джудже?”
  Предавам се г-н Инджев не мога да реша задачата, отговорите са мноооого!

 12. Г-н Г-н Инджев, припомнете на всички за ОКЗНИ, и неговият назначен гаулайтер- фашисткия большевишки комсомолец Първанов.
  Както знаете ОКЗНИ беше една от организациите , които се нароиха след формалното закриване на ДКМС.
  ОКЗНИ беше най-радикалната комсомолска фашистка организация на большевишките империалистически фашисти от БКП, след 1989г..
  Първанов не принадлежеше към наследствената болшевишка фашистка аристокрация на БКП и наследствените градчета от ДКМС , и затова трябваше да се придържа към най-крайните болшевишко-фашистки течения в БКП и ДКМС, за да бъде забелязан от висшите партийни и комсомолски вождове и бонзи! Особено след 1989г.
  Затова Първанов стана и ченгесарски агент. Натегач и раболепен шут , наше момче -Гошето!
  И така от вожд на младежките нацисти от ОКЗНИ, след това Гошето беше забелязан от партийната номенклатура на БКП и беше назначен за вожд на большевишките фашисти от БКП, след 1997г.. А след няколко години Гошето беше назначен вече и за ()резидент на НРБ, нали!
  През това време Гошето приемаше милиони дойче марки от ГСДП, за да присъедини БКП към ПЕС, и за присъединяването на НРБ към НАТО и ЕС.
  Но Гошето освен това усвои милиарди нефторубли, за да прокара Големият (ч)лен на своите ченгесарски и партийни гасудари! Разбира се основният мотив на Гошето винаги е бил личният, и затова прибра доста милиони във валута и рубли!
  А сега ОКЗНИ и Гошето бяха наследени от Копейкин и иZраждане.
  Както знаем всичко ново е добре забравено старо!
  Копейкин сега е най-радикалният фашага , също както Първанов и ОКЗНИ бяха ,за да бъде забелязан сред своите путлериотични конкуренти!
  И както Гошето беше назначен за лидер на партията-майка БКП, така и сега Копейкин трябва да бъде назначен за вожд на большевишките фашисти от БКП. Като връх на неговата “партийна” кариера!
  И също , както Първанов, основната цел на Копейкин е личната му валутна сметка и личната му безконтролна власт!
  Освен това и Гошето, и Копейкин са “историци”, и двамата са “балканисти”!!!
  Така че, Копейкин следва примера на Гошето и ОКЗНИ, отпреди 30 години!
  Всичко е само радикално натегачество , рабораболепие и борба за деньги и власт!
  Няма нищо ново!
  Копейкин е “новият” Първанов, а иZраждане е “новият” ОКЗНИ!

 13. Проданов е категорично олимпиецът на седмица по мерзост. Той задмина Нинова по показателя простотия и по човеколипсие. Доволен съм, че уродливото лице на путинопоклоничеството лъсна в редиците на БСП, за да оформи окончателно заключението ми, че това е фашистка партия от най-вонящ тип, защото е опростачено копие на путлерорашизма. Само една граница на север ако беше се озъбил така, щеше да изхвърчи заедно с партията си, не само от правителството и парламента, а и от квартала или селото, където върти тъпата си зурла и мърси въздуха на човеците. Проста, невъзпитана руска свиня! Това, че е министър прави и правителството руски свинарник.

 14. Г-н Инджев, пропускането на Янев от списъка е грешка, защото той, според мен, отдавна се е обозначил за повече от уволнен министър! Планираният политически проект с него начело, е поредната реална опасност за обществото и страната ни, която никак не бива да се подценява.. Радев е вече ясен и лимитиран в мандата си, Петков е пътник, безличието Генчовска е никоя, Проданов не е заплашен от сериозно политическо бъдеще, а Копейкин е маргинал, чиято стойност е съизмерима с тази парична единица… Но Янев е опасен, и си мисля, че трябва да се обърне максимално обществено внимание върху иначе семплата му и невзрачна персона, за да се разобличи този пореден кремълски акт на политическа диверсия срещу България!

 15. Тези не са “наши” политици. Тези са си техни. Тази война ясно показа кой от кои е. Нека се наслаждават сега до каква безпринципност, безхарактерност и малодушие докараха последните 30год повече от 6мил души. Народ от мижитурки реагиращи само при поредното риалити или ТВ сериал. На тази територия с адекватно поведение има само Атлантически съвет но политици подвизаващи се там, като Александър Йорданов- член на управителния съвет и Даниел Митов ме карат да бъда крайно недоверчив и към тях. Извинявам се предварително на малкото български политици и общественици вкл г-н Инджев, не припознаващи се в тази категория

 16. ВМРО беше превзето от млади юнаци от дс още 90-91 година. Това го зная лично от професор Шалев, който тогава беше вече на около 70г. и един от останалите живи членове още от преди 1944 г.
  По това време останалите живи членове решават да възстановят тази организация и си спомням, че обявиха публично прием на нови членове и на учредителното им събрание изведнъж се появяват младежи от дс, които правят преврат начело с каракачанов и завземат сградата на ул. Пиротска 5.
  Слушах преди време един възрастен човек бивш член на автентичното ВМРО, които продължаваше да се бори през съда да изобличи тези негодници и още тогава казваше, че повече от 10 год. съдът отказва да разглежда неговото искане, като не дава ход на делото.
  Към определението лошав и завистлив ще добавя и мързелив.
  Батакът в държавата ни е ужасяващ! Навсякъде!
  Гледах протеста на родители пред Министерство на Правосъдието за законодателство срещу “родителското отчуждение” и искане за спешни промени и разбрах освен, че прокуратурата не работи, но не работят и социални, психолози, съда е много бавен и т. н. Там ми стана ясно, че не се повдигат от обвинения от прокуратурата за неизпълнение на съдебни решения!
  Гледах Цв. Василев при кулезич. Ужас са нещата в БНБ. Какво да кажем за батаците навсякъде: енергетика, пътища, медии и тяхната регулация… Ще спра до тук.
  Време трябва и вярвам, че има някаква надежда, но няма да е бързо. Катализаторът според мен ще бъде ПОБЕДА на УКРАЙНА над мордор!

 17. Проблемът на Българската държава е, че част от българските граждани не познават историята на БЪЛГАРИТЕ, а историята на путин (русия) за България, и когато тези хора заемат държавни позиции това води до изключително вредни и катастрофални последици за държавата ни. Тези хора трябва да бъдат премахнати от властта! Днес когато демократичните ценности на света са поставени на изпитание позор е да не вземеш страната на Украйна и с проститутска съвест да призоваваш за неутралитет и да апелираш за помощ във вид на каски и бронежилетки, които както заяви Кулеба, ще послужат за погребението на украинците. Като исторически дълг пред дедите ни, НИЕ БЪЛГАРИТЕ до един трябва да застанем на страната на украинците не само защото устояват националната се независимост, но и защото СА НИ И НАШИ БРАТЯ. ДА, НАШИ БРАТЯ! И всеки, който твърди, че е брат с русия е ЛЪЖЕЦ. БЪЛГАРИНЪТ брат с врага си русия никога не може да стане. Това могат да го сторят само и единствено родоотстъпниците, идиотите и изменниците.

  МОДЕЛЪТ ГЕШЕВ-БОРИСОВ ТРЯБВА ЗА БЪДЕ РАЗРУШЕН!

  ПОБЕДА ЗА УКРАЙНА! ПОБЕДА ЗА ЦЕЛИЯТ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ!

 18. За всички, които претендират да четат история и въпреки това са русофили. Украинците са ни най-близки генетически и исторически, след макетата и румънците. Това са гетите траки, от които е дошъл Аспарух за да съедини трако-българите южно от Дунав с трако-българите северно от Дунав и да си поиска обратно престолът на Римската империя в Константинопол, който ни принадлежи по силата на родовото право. РуZZия узурпира нашето право над Бизантион и трона на Третия Рим, и двуглавия орел, герб на България, и правото на трети свети престол, признат от Юстиниан, и…събудете се! УКРАЙНА това е Кубратова и Аспарухова България. Украинците убиха разорителят на България руския грабител “княз” Светослав. Украинските ни братя погребаха с царско достоинство общият ни цар Аспарух. Това министър Кулеба ни го каза в очите, защото той знае, че ние сме братя! Руснаците винаги са били наш общ смъртен враг, от когото украинците са ни защитавали с кръвта си. Дължим на тях поклон и подкрепа. Не на руските орки, които са угрофини и са ни чужди по кръв и култура. Свободата и силата на Украйна са наши. Победите на Украйна са наши победи над вепния ни общ враг Московия! Славата на Украйна е наша слава.

 19. E, полит-“элитът” на Задунайския ни Милиционеристан поне показа на целия свят, че са все негодници, просто разни карати. Иначе дори фотофиниш не би определил победителя. Мисля, че най-справедливо би било да се връчат 3 купи за първо място – на прэмиера пУТКОВ, на тодора и на руZко-циганския мелез “кастадын” – да няма обидени. Иначе, докато трае гнусното уж евроатлантическо гызовръткане с цел да не обидим руZията ИМ, Борис Джонсън дава на Полша тежки танкове “Чалънджър 2 в замяна на всеки Т-72, които Варава ще достави на Украйна. Дори Макрон в навечерието на втория тур се престраши и е подписал указ за доставка на 12 бр. гаубици “Цезар” 155 мм на шаси 6×6 Unimog U2450L, дето участваха в Афганистан, операциите “Сервал” и “Шамал” и битката за Мосул.
  Ето една картинка от Деня на Бастилията от 2013 г. – https://en.wikipedia.org/wiki/File:9th_Light_Armoured_Marine_Brigade_Bastille_Day_2013_Paris_t114135.jpg
  А само днес убити са 18 военни, над 40 цивилни, над 75 ранени, изгорен е хирургичен блок на болница в Славянск. Транспортен АН 26 на ВВС на Украйна е катастрофирал, в опит да прелети на пределно малка височина в Запорожка област, командирът е загинал.

 20. Кирил Петков щял да води правителствена делегация в Украйна. За какво? Да им носят козунаци ли? Нещастник! Вече 2022 г се помни и предава предателството на Юда. Това петно лепнаха на България. Сега колкото и да замазват, все тая. Всеки гнусливо ще ни заобикаля.

 21. 1. ДОКАТО НЕ БЪДЕ “ИМПИЙЧНАТ”, В ЛИЧНАТА МИ КЛАСАЦИЯ ПЪРВОТО МЯСТО (ПО ВРЕДНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ) НЕОТМЕННО E РЕЗЕРВИРАНО ЗА РУСКИЯ НАЕМНИК пРЕЗИДЕНТА!

  2. Второто място заслужено получават гунчовците и ганьовците от”Възраждане” (колективна награда за говноядци, както орките наричат помежду си всички рублофили и русофили – “ГОВНОЯДЦИ” )

  3. Третата (поощрителна) награда давам на Чалгаря и кичозната му свита.

 22. Към ketriboris:
  Когато една теза, колкото и да е справедлива тя, се защитава с недостоверни факти опасността от нейното вероятно компрометиране нараства.

 23. Бе министър – председател, макар и служебен, все пак. Основният проблем е новия му политически проект в условията на силно наведен със задните си части на изток български избирател…

 24. Към Пламен Мерсинков:

  Прав сте, но нека да видим какво (още) ще сътвори в угода на Путлер в новото си качество. Предпочитам да не го товаря с почетно внимание в аванс. И без това разни угодници му бабуват как щял да се превърне в значим политически фактор с нова формация нейде в центъра на левия крачол на национализЪма ( по бай му Тошо).

 25. Няколко дни преди циничното изказване на министър Проданов по някоя от телевизиите даваха неговата заместничка – Ирена Георгиева. В първия момент имах усещането за deja vu – ама тя не беше ли на заместничка и при Борисов??? Е, визитката й в сайта на министерството показа че наистина е така: https://www.tourism.government.bg/bg/pages/zamestnik-ministri-0

  Ето как БСП изчегъртва ГЕРБ. А за тези, които няма как да знаят – “активна обществена дейност” когато е следвала означава активна дейност в комсомола.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.