Бумерангът със “специалната операция” удари юридически руската мотивация

Бумерангът, който Путлер запокити срещу Украйна под формата на “специална операция”, се завръща по много начини. Включително като връзва ръцете на военната прокуратура и съдилищата да наказва военните, отказващи да се сражават в Украйна. Няма война, няма и нарушаване на параграф 332 от Наказателния кодекс за отказ от изпълнение на заповед в армията и жандармерията ( Росгвардия).

Идеята на руския режим да не признава войната за война (беше)е опит да бъде манипулирана руската публика и да се избегне бъдеща наказателна отговорност за руските военни престъпленията. Но опитът за измама се обърна срещу измамниците.

Парадокс, но е факт. Няма нито един осъден по този параг(р)аф руски военен. В мрежата е пълно със съобщения за все повече случаи на руски граждани, отказали да се завърнат на украинския фронт или изобщо да заминат там.

Тази “безнаказаност” налива вода в мелницата на отрезвяването на платените руски военни, които освен това негодуват не просто срещу закъснелите или липсващи заплати, но и срещу факта, че частните наемници от “Вагнер” получават практически за същата извършена “работа” в пъти по-големи възнаграждения.

В отчаянието си да се справят с недоволството сред военните, руските командири прибягват до доста “(не)традиционни” методи – от заплахите за разправа с непокорните, до изпращането на писма до техните бащи, в които им съобщават, че са отгледали страхливци.

(Не)традиционна глупост е сътворила и руската марионетка начело на т.н. Държавен съвет в окупирания Крим. Владимир Константинов дръпнал пламенна реч с призив към руските граждани да дарят лични средства за построяването на нов руски флагман след като крайцерът “Москва” беше унищожен от украинската армия. Чиновникът си навлече подигравки. Дори шовинистично настроени руснаци коментират, че на една “свръхдържава” не й отива да проси от гражданите лични средства за такива цели.

Сред репликиращите има и такива, които призовават конкретни руски крепители на Путин да се бръкнат. Споменава се Филип Кирков, който отдавна се е превърнал в посмешище с напъните си да прославя Путлер. Във връзка с пропагандните злоупотреби с името на България като страна, в която всички се били възхищавали на Путлер, зевзеци предложиха полубългаринът да бъде назначен за министър на “българското възхищение”.

Образът на българите се формира ( без никаква институционална и почти никаква медийна съпротива у нас) от чучела , като Киркоров и от баба ни Ванга, в чиято уста руските пропагандисти обичат да вкарват задочно всякакви предсказания за успеха на “руския свят”.

 

 

 

 

 

В същото време наши балкански съседи, като хърватите , никак не се церемонят със собствените рашисти. Въпреки депутатския му имунитет един от тях беше най-буквално изхвърлен като боклук от парламента в Загреб заради опити да хвали Путлер.

 

 

 

 

Явно това е разликата между националния манталитет на народ, повлиян от австроунгарското “иго” и нашия, на който Русия “ново иго” носи ( по израза на автора на “Под игото” Иван Вазов в стихотворението му “На Руските войни” 1916 г.).

10 мнения за “Бумерангът със “специалната операция” удари юридически руската мотивация”

 1. Очевидно е, че ще трябва Някой хърватин да дойде в българския парламент и да изхвърли като парцали руските парцали от там, че и от пРезидентството, от правителството, от съдебната власт, от МО и армията, от просветата и културата, от СЕМ, от БНТ, от медиите, от полицията, от…май Някой трябва да ни хване като народ за ушите и да ни запрати като парцал в Сибир, за да разберат русофилите, че руZZкия свят за който копейкиновци от всякакъв ранг ратуват е “дива индия”.

 2. Третото Освобождение на Б-я: Какво следва по дати
  Емил Азар

  “Рано сутринта на 1 май руската освободителна армия навлиза на българска територия. Участниците в „специалната военна операция“ са посрещнати на варненския вълнолом с цветя, хляб и сол, бъклици с руйно вино и върла ракия от признателни комунисти… ”

  https://frognews.bg/novini/tretoto-osvobojdenie-kakvo-sledva-dati.html

 3. Днес като се разхождах из Бургас, видях една кола с руски номер. Тъкмо смятах да й се изхрача на предното стъкло и видях вътре направена специална табелка с надпис на английски: “I’m Russian but I do not support the sh*t Putin, who is a war criminal!”
  Не всички руснаци са зомбирани!!!

 4. Колегата СМС хубаво се бъзика, ама нещата хич не са за смях, а за рев. Докато матрялът се е вторачил в Украйна и коалицията на кремльовския к@nym nTYKOB, буквално в 23:55 и абсолютно криминално избраха нова председателница на СЭМ:

  https://zonanews.bg/bulgaria/pozor-avtorkata-na-chalga-hita-shte-ti-skasam-gza-stana-shef-na-sem

  Сонечка Момчилова е стихоплетицата на учиндолския мазен хит “Ще ти скъсам г+за” – от квотата на рЭзидентина радЭв. Слаба утеха е, че е само за 1 година, и че вместо нея можеше да ни натресат лудата милиционерка (и по баща, и по мъж) свэтланачка божилова, която често може да бъде срещната по столичните улици в задълбочен разговор сама със себе си.

 5. Магазин Европа в град от европейската част на Русия, някога там разположен най-големия ГУЛАГ в Европа, в който е кърваво потушен бунт на невъоръжени политически затворници. И въпреки това кремълци твърдо настояват, че само те могат да са свързани с Европа, за неизбраните хора тя е злото което иска да ги окраде и унищожи.
  https://www.google.com/maps/@67.5024267,64.0548659,3a,75y,222.72h,109.44t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAQKOsBX11aAKWu_P5LcvlQ!2e0!7i13312!8i6656

 6. като си нямаме хърватин в парламента,поне може някой депутат след поредната руска опорка на Копейкин да му каже в лицето че е руски агент и подлога..

 7. Воркута заселват с лагерници едва от края на 1941 г.когато е завършена ж.п.линията Котлас-Воркута.Много от военнопленниците са вкарани в мините и строежите на града.Поцялото протежение на ж.п.линията през 50-60 км има лагери и принудително заселени.

 8. УК РФ Статья 353. Планирование, подготовка, развязывание или ведение агрессивной войны

  1. Планирование, подготовка или развязывание агрессивной войны –

  наказываются лишением свободы на срок от семи до пятнадцати лет.

  2. Ведение агрессивной войны –

  наказывается лишением свободы на срок от десяти до двадцати лет.

 9. Най-после почват да чувстват удара по мутрите, от собственото им правителство! Да си руснак и да признаеш това, след като искаш да ползваш и минималната услуга в чужбина при покупка на стоки, храни, банков автомат за да изтеглиш пари, не е възможно. Дори учтиво ги питат дали са украинци или руснаци, за да не обидят по погрешка украинците. A те орките умират от яд, защото виждат и чувстват презрението което им се оказва и то на световно ниво. Някои хитреци дори започват на думи да стават „украинци“, но пак не могат да ползват услугите, защото банковите им карти и паспортите им са руски.
  Някои от негодуващите от дискриминацията дори още имат нахалството да защитават гаднярското си правителство и въпреки всичко пак остават посрани. Всички им обръщат гръб и с това прекратяват дискусията.
  Същото се получава и в жалката им родина, когато искат да получават услуги, но там все още е рядкост да изявят това негодувание, и пред кого?
  Имаше един лаф,– Научил се поп да яде пържен боб, свършил се боб, отучил се поп! Така ще стане и при тях.
  Само една женица видях, как от отчаяние публично пред камерата си съдра руския паспорт.
  Това ще започне да се случва много по-често и особено при кикиморите, които сега се опитват да купуват вносни модни стоки и след като не могат да ги платят напускат като посрани магазините!
  Ех, какъв кеф, и негодувай на воля тъпашка глутница, сега виждате, че всички ви мразят и то безплатно. Дори и вашите лакеи, които заплащахте за да ви служат, се отдръпват. И на тях им завъртяха кранчето в посока OFF и същите рубли не могат да бъдат конвертирани в западна валута. Шума никой не слага в нощното си шкафче. Това го научи и наш Бойко.
  С рубли всички виждат вече нищо не може да се постигне. Край на предаването, както германците казват–Schluß aus, Mikimaus!

 10. -> СТЕФАН

  Виж колко гадно и сиво е в тоя град! Потресаваща депресия! После що крадяли тоалетни чинии в Украйна…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.