Не вярвайте на очите си, когато ползвате путинофилски медии ( като в. “Труд”)

Путинофилството води до сериозни увреждания и в българските медии, заразени с него. Вече писах ( и илюстрирах ), че Блъсковият в. “Труд” не прави разлика между Австрия и Австралия ( видно от инфографиката, собствено производство на вестника). https://ivo.bg/2022/03/28/в-труд-не-прави-разлика-между-австрия/

 

 

 

 

 

 

Днес пък вестникарите на най-големия самохвалко, който обича да се перчи като “занаятчия” номер едно по правене на вестници у нас, сътвориха друг куриоз на невежеството. Преразказват интервю на проф. Владимир Чуков за Нова телевизия, в което той казва следното:

“България трябва ясно да се противопостави на руските претенции към Черно море. Това каза пред NOVA международният анализатор проф. Владимир Чуков. По думите му страната ни трябва да има силна позиция по отношение на голямото предизвикателство-Украйна.

Трябва да се обърнем към нашите регионални съюзници- Гърция и Румъния, които са силно предизвикани от руската агресия в Черно море. Трябва да се опитаме да мислим в нетрадиционна посока и ясно да очертаем този блок в нашата външна политика”.

https://trud.bg/проф-чуков-българия-трябва-ясно-да-се-противопостави-на-руските-претенции-към-черно-море/

Но на снимката към текста се мъдри един друг Чуков, по малко име Боян, известен като един от най-върлите тръмписти и путинофили ( което често върви издайнически ръка за ръка) сред постоянното “анализаторско” присъствие в българските медии.

На пръв поглед почти се умилих да видя ( заради илюстрацията с неговата снимка) как борецът за колкото се може повече рашизъм у нас Боян Чуков рязко си е сменил мнението и вече обвинява Русия в агресия. А беше сред онези нашисти, които дори при вида на зациклилото руско нашествие упорито продължаваше да тръби, че до броени дни руската армия ще превземе Киев, а Зеленски ще бъде свален… 

Заглавието на “Труд” говори за “проф. Чуков”. Неизкушеният в биографиите на двамата Чукови може да си помисли, че този от снимката е онзи, който заклеймява руската агресия.  Преписаният от Нова телевизия текст обаче не оставя съмнение, че става дума за друг Чуков, за проф. Владимир Чуков, който беше забелязан на последното шествие в подкрепа на Украйна в София ( на стоп кадър от предаването по Нова тв).

 

 

 

 

“Техническа грешка” , ще махне някой с ръка. Само че това е като да сложиш снимка на Георги Димитров и да твърдиш, че е това е Григор Димитров, спечелил тенис турнир в Австрия ( или Австралия, все тая, според “Труд”). Да не говорим, че гафът си стои на сайта на “Труд” от сутринта. Пиша това в 18.30 ч. – явно и читателите на путинофилската медия са на нивото на издателите й, след като никому не е направило впечатление размяната на образите в него.

Проверих и днес, т.е. на следващия ден: гафът продължава да е видим на сайта на “Труд”, което показва нивото на осведоменост на авторите, началството и публиката, на която разчитат.

8 мнения за “Не вярвайте на очите си, когато ползвате путинофилски медии ( като в. “Труд”)”

 1. В “Труд” са се изпутили толкова много, че не виждат разлика между “чук” и ” сърп и чук”. Нека. Ще ги покоси скоро не сърп, а оная с косата. И в”Стандарт” са се разбеснели до степен, че толкова им се привижда как путлер побеждава, че “..две не видят”. Ще видят дебелия скоро.

 2. Владимир и Боян Чукови са братя, но са коренно различни! Нещо такова имаме и при братята Асен Иорданов и Недялко Недялков. Нидал и Мажд Алгафари също са братя, но поне привидно са на различни мнения по доста въпроси!

 3. Нещата са толкова свързани. Всъщност Русия покровителства дълбоката корупция у нас и е сложила ръка на пълноводните потоци от обществени пари. Жалката ни мафия е по руски модел, обслужва Русия, произлиза от ДС-структурите и си купува спокойствие от по-безпринципните западни играчи (САЩ, ЕНП).

  https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/04/26/4339920_nedalnovidnata_bulgarska_politika_za_ukraina_kato/?ref=home_NaiNovoto.

 4. Нещо актуално.
  Риданието на пРезидентина за газъ на Путлер е трогателно. Чак да разтопи и Якутия.
  Тази му позиция не е само позорна. Речта му е повод за безжалостен импийчмънт.
  Скоро към обвиненията за национална измяна ще се прибави и поставянето му в служба на руските и сръбски тайни служби по отношение на Македония. Видната за всеки грамотен българин прилика между отношението на Путлер към Украйна, към украинците, към човешкия живот и към нормите на международното право, и това на пРезидентина ни към Македония е възмутително и подозрително еднаква. Яростта с която пРезидентина се пробва да помага на путлеро-фашистка РуSSия е израз на дълбока зависимост, която не се дължи единствено на русофилски и комунистически сантименти. Има нещо друго което го кара да пренебрегва опаността дори за поста и името му и това може да бъде само агентурна зависимост от руските служби, подплатена с убийствени компромати и вероятно подписани някакви документи за сътрудничество.
  Време е е за процедура импийчмънт, за което в парламента има необходимото болшинство и готовност.
  ….
  Доволен съм от разграничаването на ПП от пРезидента и пропутлеристките икономически, политически и медийни лобисти и оттеглям обвинението си към тях в колаборационизъм с путлеристката пета колона.

 5. към ketriboris:

  “Време е е за процедура импийчмънт, за което в парламента има необходимото болшинство и готовност.”

  https://www.peticiq.com/signatures.php?tunnus=358852&page_number=46&num_rows=10

  Трябва не само да подпишем тази петиция, но и да я разпространим по света и у нас! Аз вече го направих.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.