Путлер е бесен и щеше вече да е обесен, ако не беше ядрения му шантаж

Изтекоха два календарни месеца от 24 февруари, когато Русия нападна Украйна. А как само се надпреварваха руските и нашистките пропагандони у нас да пророкуват, че “втората най-силна армия на света” ще смаже 22-та в тази класация само за два дни!

Не искам да обиждам уважаемата аудитория с обобщение на известните факти за руския военен на терен, а също пропаганден и имиджов провал пред целия свят. Няма нужда да копирам  украинския президент Зеленски, който припомни на 48 -мия ден от руското нашествие, че в Русия и по света очакваха то да приключи за 48 часа.  https://fakti.bg/world/670018-zelenski-nali-rusia-shteshe-da-prevzeme-kiev-za-48-chasa

Днес вече преобладава мнението на анализтори и световни лидери, че Украйна не само е спечелила отдавна войната на моралния фронт, но и че може да постигне същото и във военно отношение. Големият руски побойник продължава да си вярва, че това е невъзможно. Най-тъпата му лъжа е свързана с позоваването на историята и самозалъгването за “несъкрушимата” руска мощ, вадейки избирателно пред строя като нагледни примери победените Наполеон и Хитлер.

В Москва вече хленчат, че целият свят воюва срещу Русия. Това било същото, както през тяхната Велика отечествена война, както наричат отрязъка от Втората световна, стоварил се върху СССР през юни 1941-ва след като Москва храни две години с огромни количества суровини и материали германската военна машина, за да гази Европа и Северна Африка.

Историческата истина е, руската военна мощ е била съкрушавана многократно. Да припомня с няколко примера, някои от които са унизителни за империята, търпяла поражения от военни “джуджета”. 

Такъв е случаят с Първата чеченска война 1996-1998 година, която на практика доведе до признаването на чеченската независимост от Москва.  Трябваше да дойде на власт Путлер, да организира избиването на руски граждани в жилищни сгради в Русия и да го припише на чеченците, за да смаже с брутални обстрели и бомбардировки микроскопичната вътрешна територия  през 2000-2001 г. и да я превърне в покорен васал. Възходът на джуджето от Кремъл започна с победата му над прегази джуджето Чечня. Голям “подвиг”, няма що.

 

Преди това обаче “нескрушимата” съветска армия се бори да покори и подчини 10 години Афганистан. Провалът й стана сред основните фактори, ускорили разпада на СССР.

Сред по-малко известните по света и у нас руски военни провали, но с огромно значение за усмиряването на замислената от руските болшевики “световна революция”, е военния разгром, който младата полска държава нанася на руските орди в съветско-полската война 1919-1921 г. Болшевишка Русия се принуждава да признае в Рига независимостта на Полша и да й изплати репарации от 30 милиона златни рубли в брой,както и да предостави имущество за още 18 милиона златни рубли. Договорът изисква също Русия да върне всички трофеи, научни и културни ценности, заграбени откакто руската империя окупира Полша и я превръща в своя провинция през 1772 година.

Ами Първата световна война (1914-1918) година? 

Бресткият договор от 3 март 1918 г. , в който България е сред победителите на Русия ( и се превръща в първата държава, признала независимостта на Украйна) отнема от Русия 780 000 кв.клм. площ, населени от 76 милиона души. Тези територии са представлявали 27 на сто от  обработваемите земеделски земи. Там са с намирали 26 % от железопътните линии, 33 на сто от текстилната промишленост, 73 на сто от производството на желязо и стомана, 89 процента от добива на каменни въглища и 90 % от производството на захар.

Ленин се е съгласил на всичко това само за да спре още по-голямо руско военно поражение. Съгласил се е да бъде демобилизирана армията, Балтийският флот да напусне базите във Финландия и Прибалтика, а Черноморският е предаден на победителите. 

Русия е била принудена да плати 6 милиарда марки на Германия и още 500 милиона златни Руби за загубите на Германия от безчинствата на болшевишката революция. Болшевишкото правителство капитулира и на пропагандния фронт: поема задължението да прекрати болшевишката пропаганда на територията на държавите победителки в държавите, създадени от тях. 

Да се върнем още малко назад – към войната на Русия с Япония от 1905 година, която Русия не просто губи, но заедно с нея срива и престижа си на голяма военна сила. По договора в Портсмут Русия признава Корея за японска сфера на влияние, преотстъпва на Япония правата за аренда над Порт Артур и Далний и .т.н. ( включително преотстъпвайки на Япония полуостров Сахалин и всичко острови около него по 50-тия паралел).

Най-близко като аналогия поради самият факт, че става дума за Крим, е поражението на Русия в Кримската война 1853—1856 г. Принудена е да сключи в Париж мир, според който няма право да поддържа флот и “арсенали” ( бази, казано на днешен език) в Черно море и региона. Русия губи част от Бесарабия, присъединена към Молдова и протектората си над Молдова и Влахия като покровител на християните там ( извоюван по договора с османците от Кючук Кайнарджа  през 1774 година).

Като стана дума по-горе за руската победа над Наполеон, трябва да се помни все пак руската капитулация пред него след войната от 1806-1807 г., довела до подписването на Тилзитския мир. Русия поема за задължението да подпомага Франция във всяко отношение и да не пречи на нейните завоевания. Именно неспазването на това задължение от страна на император Александър I е поводът  Наполеон да нахлуе в руските простори през 1812 г.  

Има и още една война, спечелена накрая от Русия ( СССР), която напомня пряко на забуксувалата в Украйна руска агресия. Нападението на огромната Червена армия срещу малката и практически лишена от тежки оръжия Финландия през зимата на 1939 година се натъква на героична и ефективна всенародна война срещу нашествениците, която напомня много на украинската съпротива. Шепата финландци отбиват повече от два месеца съветски орди на терена на успешната си партизанска тактика, но в крайна сметка нямат шанс да победят без външна подкрепа.

Украйна обаче е най-голямата по територия европейска държава, разполага  с все по-силни въоръжения и с финландска мотивация на армията и народа си, подкрепен от най-могъщите във военно, индустриално, финансово и технологично отношение държави в света в диапазона от Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия, до евроатлантическия алианс от двете страни на океана.

И Русия се надява на победа? 

Истината, че Путлер вече е бесен, а щеше вече да бъде и обесен, ако не беше ядрения му шантаж.

8 мнения за “Путлер е бесен и щеше вече да е обесен, ако не беше ядрения му шантаж”

 1. Очаквам с нетърпение три неминуеми близки събития, които ще доведат путлерофашистката клика в Кремъл до колективен масиран инфаркт/ сега са само в инсулт/. Първото е присъединяване на Финландия, Швеция и Молдова към НАТО. Второто е ликвидирането на рашисткия флот в Черно море. Третото е спирането на доставките на руски нефт и газ за Европа. Сега за сега рашистите опулени и вцепенени наблюдават китайската “дипломатическа” офанзива в Средна Азия, което може да стане причина и за двоен масиран инфаркт..

 2. “Който пръв натисне копчето, ще умре втори!” Тази поговорка е свързана с “ядрения шантаж”, на който най-сериозно продължават да обръщат внимание политици от цял свят, “анализатори” и “експерти”, оправдавайки по този удобен начин нежеланието на цивилизования свят да постави Русия на място! Путин щял да натисне копчето… Сериозно ли? Може да натисне единствено трите си букви, нищо повече.. И нищо не зависи от Путин, както упорито ни се внушава всекидневно и от всякъде. Няма да натиснат нищо. На тях не им се умира. Добре си живеят със заграбените милиарди. И нищо чудно, също като Ленин през 1918-та, да харижат големи части от Русия някому, само и само да запазят животеца си, а ако е възможно и властта си. Има свидетелства, че и Сталин е отправял подобни предложения на Хитлер през 1941-ва… Да не забравяме, че психопатите са най-големите страхливци! За тях живота на другите не значи нищо, но над собствения си треперят. Защо не натиснаха копчето през 1962-ра? защо не го натиснаха и през 1989-та, когато целият им свят рухваше пред очите им? Защо? Животът на родителите ми премина под знака на “атомната заплаха”, цели 40 години им слушахме глупостите, сега пак ли ше позволим да ни “шантажират”?

 3. Бих добавил любопитен, но не незначителен детайл. Датата на договора в Брест-Литовск е 3 март по настояване на Цар Фердинанд. Без коментар.

 4. Спомням си, че преди години някой беше пуснал линк в този блог към интервюто на руски историк написал книга от 800 страници за трите войни на Наполеон с раZZия. От това интервю ми е останал спомен, че Наполеон побеждава и в трите, но в последната просто се маха от там поради шокиращата бедностна местното население и невъзможност да изхранва армията си. Нещо повече императора на раZZия е поискал от кутузов да му върне отличителните за маршал знаци (или някакава такава титла) поради това, че го е измамил като се е обявил за победител.
  Не е случаен факта, че джуджи засекрети за нови 200 години архивите, защото стана страшно с измислената им история.

 5. Всъщност най-успешната операция на Путлер е организирането на атентатите на СТЦ през 11.9.2001 г. Ако някой си мисли, че ГРУ и КГБ нямат нищо общо 11/9 е най добре да прочете Спецназ на Виктор Суворов и начините на подбор на терористи, обучението им и начините за насочването им. Злото джудже може да организира успешно само терористични нападения като типичен кадър на КГБ. Успехът на този терористичен акт доведе света до тук. С този атентат не само нанесе удар по САЩ, но и постигна скок на цените на петрола, позволили му да превъоръжи и усили руската армия и своето влияние в самата Русия. Разбира се надяваше се САЩ да ударят Саудитска Арабия със специалния подбор на терористите, с което да окончателно да противопостави арабите срещу САЩ. Но и войната срещу Ирак свърши работа. Петрола скочи до над 100 долара, голям петролен износител беше елиминиран от пазара, много араби все пак бяха насъскани срещу САЩ, САЩ влезе във скъпи войни и най-вече Русия отиде на заден план в международните събития, което му позволи да извърши вече нападения и върху съседни независими държави – Грузия и Украйна. Запада чак след анексията на Крим и войната в Донбас започна да се усеща. Войната в Сирия увеличи самонадеяността на Путлер и обкръжението му, а колебливостта на запада и страха от бежански поток, както и “лакомията на капиталистите” му вдъхнаха още повече увереност. Дългата обработка на света за представата, че руската армия ще окупира Украйна за дни, заявено от самия Путлер по повод окупацията на Донбас, купуването на журналисти и цели медии в Европа също доведе до несигурност при началната реакция на НАТО. В бюджета на Русия всяка година се мъдреха разходи за 50 млрд долара – “Секретни”.. Реакцията на запада макар и позакъсняла беше неочаквана за джуджето – почти всички западни фирми се изнесоха от Империята на злото, зарязвайки инвестиции за стотици милиарди, ЕС и САЩ се обединиха като никога досега, а реакцията на източноевропейските страни изненада всички …. с двете изключения, които не изненадаха никой.
  Ето и поредната терористична акция организирана от Джуджето и поредната смешка

 6. Много са ми смешни комуниЗките Червени Задници в България. Като имат гръб, рязко почервеняват но когато го загубят порозовяват и стават Миролюбиви и Обичливи. Почват да пишат за Америка, за Демокрацията…

 7. Междувременно, нашите победоносни войски не дават и дума да се издума, дори за тактически успехи при “голямото настъпление” на рашките за “освобождаването” на Донбас. Напротив. Мариупол се държи сал кат легендарната либийска Мисрата която от самото начало при бастисването на Камиларят бе плътно ообкръжена и дочака жалкият МУ край непобедена. Нещо повече. Предстои решителен щурм за възвръщане на Херсон.
  Слава на Украина. На героите слава!
  https://offnews.bg/sviat/ukrainskata-armia-napredva-kam-okupirania-herson-775354.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.