Руският газов удар срещу България газира управляващата коалиция и нейната опозиция

 

 

 

 

 

Спря ли Русия, т.е. нейният инструмент за водене на война срещу България “Газпром”, подаването на газ за България? Или не го е спряла още, а “само” проверява реакциите чрез подобна заплаха? 

Във всички случаи Русия, която втори век не спира да се бърка в българските дела, цели да създаде бъркотия в България. И отново успява. Обедини с един удар уж различните опозиционни парламентарни партии “Възраждане” и ГЕРБ, които реагираха светкавично с обвинения срещу правителството, че носи вина за спирането ( или не е спиране все пак и все още?) на руския газ. “Така ни се пада” щом търпим тази власт, казват ни на практика те.

ГЕРБ иска спешни консултации на най-високо ниво в държавата, която закрапиха 12 години като 100 процента зависима от руския газ. Побратимите й от “Възраждане” направо злорадстват, че сме наказани, щом не слушаме. Затваряме си въздушното пространство за руски самолети, участваме в санкциите и изнасяме оръжие за Украйна, нарежда назидателно вождът Копейкин, обвинявайки в крайна сметка …Америка, чиято колония сме, според него.

Обгазявайки България с този ход Русия успява да газира и управляващата коалиция. Как да постъпи сега БСП? Да изригне срещу Русия или, по подобие на рашизоидните си съмишленици от най-малката партия в парламента да избухне срещу властта – при положение, че участва в нея ? Най-вероятно ще се снишава междинно по начина, по който отказа да излъчи свой представител в делегацията на премиера Петков за Украйна.

Андрей Райчев , любимият на медиите тълкувател на всичко, което (не)се случва по света и у нас, е дал в навечерието на това поредно разцепване в България с руския клин по типичен за рашизоидите начин. “Прозрял” е най-сетне онова, което от години повтарям: че България е разделена по остта Изток-Запад ( а не толкова между лявото и дясното), но извърта откритието си радостно отново в полза на Русия и нейното влияние у нас сред “отчетливото мнозинство” от българите.

Ето какво е проумял и сервирал за масова консумация при една от безбройните си медийни проповеди този рашистки интригант по отношение на “украинската война” ( не руската срещу Украйна, а именно “украинската” ): 

„Украинската война много влияе. Тя прави нещо много по-силно, тя разделя нацията. Много отдавна нямахме въпрос освен македонския, който рязко да разделя хората на две. Македонският не разделя толкова силно, колкото тази война. От една страна всичко що е прозападно непрекъснато изказва своето мнение, а от друга страна имаме една много голяма сериозна част от хората, които не са против Русия и не искат България да е против Русия. Това е много сериозно разделящо нацията движение – тектоничен трус. Това е едно огромно земетресение, което става в България и дай Боже тя да не се сцепи на две от него. Това няма как да влияе на правителството, което би трябвало в този момент да лавира. То донякъде лавира, но не бих казал, че много успешно, защото все пак се накланя към това да предложи на българите поведение, което е характерно за малцинството българи. Съвсем отчетливото мнозинство българи не искат да бъдат против Русия. Това е видимо с просто око във всяко социологическо изследване и просто на улицата като излезете, особено извън София”.  https://www.actualno.com/politics/rajchev-ako-kabinetyt-padne-njama-da-ima-predsrochen-vot-a-opit-za-systavjane-na-novo-pravitelstvo-news_1744673.html © actualno.com

Доживях към доста самотното ми години наред мнение, да се присламчавт и от ляво и отдясно мнозина, които ми се подиграваха на твърденията ми, че лявото и дясното разцепление не е най-“тектоничното” в България. Друг е въпросът, че левите не признават, че причината за това е руската хибридна война срещу България, в която те участват с всички сили и средства.

Много пъти сам (си) задавал въпроса какво трябва да се случи, за да бъде обезпаразитена България и освободена от руските въшки и техните местните гниди. И понеже те наричаха в своя в. “Дума” опонентите си от началото на прехода “хлебарки”, а хлебарките оцеляват от радиацията след ядрен взрив, си мисля дали пък не става дума за фройдистка грешка и гнидите ни да се смятат подсъзнателно за хлебарки, които биха преживели и ядрената зима, стига да е по сибирска рецепта.

 

 

 

24 мнения за “Руският газов удар срещу България газира управляващата коалиция и нейната опозиция”

 1. Е, “анализите” на руZкия помак по мама андрэй райчэв едва ли ще изненадат някого. Но да сме позитивни – сега вече няма никаква причина правителството на г-н прэмиерина ни пUTKOB да даде на Украйна всичкото нужно оръжие. С ослепителна харвардска улыбка. Даже земеделският “маладец” на нинова вече “нюансира” фразата за нито единият патрон:

  https://zonanews.bg/bulgaria/sled-ninova-i-gyokov-s-nyuansirana-pozitsiya-otnosno-orazheynite-dostavki-za-ukrayna

  С дребното уточнение “директно”. Култово, а?

 2. Кремльовци (по света и у нас), “лъвове” посрани си (само)начукаха н-ият автогол. ДГД и ПНХ(Пошли На Хуй) на рубладжийската сган.
  И ти да видиш-Франкли Фукуяма хич не е стъгласен с таварищ райчева.

  https://www.americanpurpose.com/articles/why-ukraine-will-win/

 3. Искрено се надявам, след като Путлер спре газовите ни доставки да направи следващия ход – да ни спре и нефта. Безспорно това ще бъде тежък удар върху мършавата ни поробена икономика, но не и фатален. Ние при икономическия удар на Жан Виденов и Гечев оцеляхме, та едно руско петроембарго ли ще ни съсипе?
  Моля се и се надявам, мужиците да ни отрежат зависимостта от нефта и газа, защото ние сами няма да го направим. Помислете само, какви прекрасни последици ни очакват:
  1. Спешно довършване на двата интерконектора и подвързване към общоевропейската газопреносна мрежа.
  2. Освобождаване на продадения/заробения от руската мафия НЕФТОХИМ, със следваща западна цесия или авторитетна западна инвестиция в съвместно дружество.
  3. Захранване на Бургас с качествен петрол, вместо руската тивнявица, респ. – много по-качествени горива.
  4. Евентуално /частично/ възстановяване на съсипаният от руската мафия тежък органичен синтез, превърнала НЕФТОХИМ в проста рафинерия.
  5. Незабавно премахване на тъпото вето, относно проучването за находища от нефт и газ у нас и следващо привличане на авторитетни западни компании – потенциални инвеститори.
  6. Незабавно възстановяване на проучванията за възможен добив на шистов газ у нас.
  7. Ускоряване изграждането на нови, модернизирани, високоефективни
  ВЕИ и ГЕЦ.
  8. Затваряне на изключително опасния, вреден и скъпоструваш руски самовар в Козлодуй и /по експертна оценка за обективна необходимост / изграждане на западни, нискомощностни, модулни ядрени реактори.
  Едва тогава бих признал Московията за наш освободител! От себе си.

 4. Тая гнусна шлюха Райчев отново е обслужил своите чекистко-ченгесарски сводници по пълна програма!
  Както се казва: шлюха -веднъж, шлюха – ЗАВИНАГИ!!!
  Тоя примитивен дибил, даже се опитва да отклони вниманието към югославският болшевишки резерват – Северна Македония, вместо към неговите кървави началници в Кремъл!
  Даже проститутките от БТВ, предложиха пропаганден филм за Северна Македония, веднага след пропагадното словоблудство на райчев по БТВ, само и само да отклонят вниманието от доставките на оръжие за Украйна!!!!!!
  Долу гнусната шлюха райчев!
  Долу гадният обслужващ персонал от БТВ!!!!!!!!!!!!
  Слава на Украйна!!!

 5. Писах го и на други места, едно скромно предложение:
  Утре нашето правителство праща писмо да Газпром, че считано от 29.04.2022 г едностранно вдигаме с 500% такса транзит на Балкански поток и въвеждаме ежедневно разплащане по 1 млн€. Срок 48 часа, след което ако не дойде плащане врътваме кранчето на Балкански поток. Скромно и ние като тях нарушаваме двустранен договор. Точно и ясно.
  Има само един проблем, на държавното кормило трябва да имаме смел ръководител.

 6. Джохар Дудаев с точна характеристика на руснаците, е предвидил още през 1995 г. много от случващото се днес:

 7. И пак Джохар Дудаев, но за украинците:

 8. Честно казано, навината за спирането е повод за празник, реже се корена на руZките енергийни пиявици и настъпва нова ера – ха дано!

  И една илюстрация, че Бог забавя, но не забравя, каквото и да е името Му:

  https://zonanews.bg/razkritia/ukrainskite-zashtitnitsi-ot-spetsotryadaazov-raniha-tezhko-chechenets-prichasten-kam-ubiystvoto-na-nemtsov

  /Украинските защитници от полка”Азов” раниха тежко чеченец, причастен към убийството на Немцов – дето ФСБ “издирва” от години/.

  А костя капэйкин кога? Или барем “подполковник” валтэр?

 9. Приятели, за мен днес е празничен ден ! 🙂 Най- после просветна светлинка в “тунела” на руското газово робство! Сигурно същите чувства изпитва всяка птица в клетка, която неочаквано е пусната на свобода, но не от любов, а за да се “пребие” или да умре без храна. Двуглавият мутант реши да отвори ноктите си и да пусне жертвата отвисоко в енергийния вакуум, убийствено далече от газовия “хардланд”, за НАЗИДАНИЕ на цяла Западна Европа! Но вчерашното съобщение на Русия, че спира доставките на природен газ за България, Полша и Литва поставя СКОРОСТНО НАЧАЛО на дълго отлаганата, поради малодушие, предателство или алчност на властимащите у нас, диверсификация. Знам, че тепърва ще има рубладжийски саботажи и капани по пътя към РЕАЛНАТА газова независимост на България, но да не забравяме, че НЕ СМЕ САМИ в изпитанието и ако сме единни и солидарни със съюзниците си от ЕС и НАТО, заедно ще прогоним Звяра- изнудвач обратно във вонящата му на газ сибирска кочина!

 10. Онези полицаи, които биха младежите зад колоните на МС така и не бяха наказани (не било възможно да бъдат разпознати?!), но бургаската полициия се е самосезирала и привикала за “профилактика” руснака Михаил Ежов, който живее в Несебър заради протестните му действия срещу войната на русия в Украйна! Вижте и видеото:

  https://zonanews.bg/politika/politsiyata-v-burgas-e-privikala-za-profilaktika-ruskiya-grazhdanin-mihail-ezhov-zaradi-video-v-koeto-kazva-smyatam-che-v-rusiya-na-vlast-e-fashizmat-video

 11. Единственото добро в цялата история със спирането на газа е, че тя показва, че бункерният плъх е изнервен и объркан. И то много.
  А това, че щели сме да се отървем от зависимостта си от Русия, са приказки за наивници.
  С такива политици и още повече – с такъв народ, дето си ги харесва, надежда всяка оставете.

 12. Нещо за позицията на пРезидента по военните доставки за Украйна няма ли да коментираме?

 13. Към Venko:

  Ами коментирай, но не провокирай от позицията на анонимното злорадство – за себе си отговарям, че коментирам тогава, колкото и каквото искам, а не когато някой анонимник си опитва да ми нарежда.

 14. Украинците казали, че след Масква, следва и мостчето им до Крим. Дано го бутнат и така да си остане

 15. за ГЕОРГИ НИКОЛОВ, във връзка с ЮРИЙ БУТУСОВ : адмирации за безупречния ви мерник! знаете, че освен останалото, ЮРИЙ БУТУСОВ е дясната ръка на ХРИСТО ГРОЗЕВ в УКРАЙНА още от гибелта на боинга през 2014г.
  изпращам ви линк от днес с речта на третия по СМЕЛОСТ – лично според мен – европеец, украинец и евродепутат : АЛЕКСЕЙ ГОНЧАРЕНКО.

 16. Сега е времето всички паметници, моча, Альоша и вся сволочь …издигнати и изхвърляни на боклука със строителни отпадъци…

 17. ами че президентина се изказа на третия-четвъртия ден от войната,че се вижда ясно че Русия печели войната…Генерал,които за тринадесет години от младши лейтенант става генерал толкова може….

 18. Ако Мордор спре вноса на нефт, какво ще преработва анклавът “Лукойл”? И по какви цени ще ни го калкулира?

 19. К. Петков изглежда се опълчи на Русия по газовите доставки. Май му дойде в повече руския ритник. Дано се противопостави и по другите въпроси на Русия. Засега адмирации. Остави зад себе си дори ДБ. А на традиционните русолизи бе дадено неограничено време в емисията новини днес (27 април, 19:00) за да бълват мрачни прогнози. На първият русолиZZ на България радев му се схвана езика о от русолизне. Браво и на А. Василев. Нарече думите на русорадев позор. Признавам си, изненадах се приятно. Дано парламента не провали доброто, коетосе задава.

 20. @висок
  Ще допълня: и всичките тези такси да се изплащат в лева 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.