Телевизионното завръщане на рашистите – снишаването им беше като всяка чудо за три месеца ( руска война срещу Украйна)

Полезна работа са свършили Господарите на ефира, припомняйки лъжите на бившия ни премиер за постигнатата от неговата власт “пълна независимост” чрез “диверсификация” на доставките на газ от чужбина. Колкото и да цитирам думите му, друго е да се види фактологията със звук и образ. https://gospodari.com/borisov-prez-2016-ta-balgaria-shte-dobiva-gaz-i-shte-iznasya-neft/

Питам обаче защо един сайт, пък бил той и доказано добър на това поприще, трябва да върши работата на телевизиите. Тяхната най-силна страна е илюстрацията чрез сравняване на онова което са обещавали управниците с резултата. Нали тъкмо за това медиите се предполага да са част от разделението на властите и да допринасят за обществения интерес чрез контрол над останалите три власти ( ако приемем условното определение за медиите като четвърта власт). 

Някои хора помнят, други не. В този блог има архив, който помага да се “опреснява” паметта на желаещите чрез авторската ми реакция на събитията у нас и в чужбина. Не съм пропуснал нито един ден от 14 години насам без публикация. Това помага и допринася за полезното припомняне. Но не мога да бъда изчерпателен със своята “една човешка сила” на този терен. За тази работа си има цели редакции.

В момента, когато пиша това, статистиката показва общо 52 995 974 влизания в ivo.bg. Това означава, че днес ще бъде премината границата на 53-тия милион. 

 

 

 

 

Има и други теми, които могат да онагледят чрез връщане на лентата назад от какво  лъжливо управление сме се отървали. Ако телевизиите си направят труда да използват архивите си зрителите ще видят колко струва в ретроспекция днешният опозиционен атлантически ентусиазъм на бившия ни премиер. Той няма нищо общо със скепсиса му в близкото минало по въпроса за базите на НАТО, военното присъствие на алианса у нас и особено в нашите териториални води, чрез които днес граничим с войната на Путлер след като години наред проповедникът от Банкя му се умилкваше с молби да си праща туристите у нас, щото тук много искаме мир, гларуси и яхти, а не ( натовски) оръжия.

Ами АЕЦ “Белене”? Колко пъти си смени позицията по този най-важен за руските имперски интереси ядрен обект на българска територия? Нашият автократ, без дори да имитира някакво позоваване на законодателна санкция, се разпореди да си платим без обжалване на съдебното решение в българска вреда огромната глоба за руските реактори. Хвалеше колко бърз и изряден платец е. И Путлер го оцени. Позволи му да се докаже още повече като плати повече от милиарда лева за руския “Турски поток” и да го прокопае за рекордно кратки срокове.

След всичките му криволици по темата мандатът му приключи с позицията, че трябва на всяка цена да строим централата. Едно към едно с позицията на БСП, с която многократно се е правил на скаран!   

Като стана дума за вреда, същото се отнася – ако не и в по-голяма степен- и за поръчания от него ( а всъщност от “Газпром”) мораториум върху самите проучвания на “Шеврон” дали в недрата на България има огромни залежи от суровината, както показваха снимки от американски сателити. Съответно “Газпром” прогони чрез своя васал в България американската конкуренция, която беше спечелила търг за проучване. Руската мечка спретна  “мечка” на “Шеврон”, както се казва на казармен език, когато бият някого с метнато върху главата му одеяло, за не вижда участниците в подлата акция. 

Руската агресия срещу Украйна извади българските телевизии от летаргията на обичайното им балансиране между прозападния ни статут и проруското обслужване.   Но постепенно се окопитиха. Реабилитират на екрана обичайните путинофили, временно оттеглени от водещата им роля в руската хибридна война срещу България. Телевизиите се бяха стреснали, че наглостта на Путлер да нахлуе вероломно в най-голямата европейска държава и да я тероризира с военни средства ще настрои българските зрители срещу медиите, които толерират агресията чрез подбора на коментаторите. 

Този временен телевизионен уплах ми напомни на онези около три месеца след свалянето на Тодор Живков от върха на партията ( и държавата , което беше същото ), през които гузните “правоимащи” , както сами се бяха нарекли в рамките на съществуващата при комунизма система на облагодетелстване, бяха загубили самообладание. Трепереха атавистично от страх, че натрупаният гняв срещу десетилетното им дерибействане ще ги помете физически. Но след като се видя, че политическите им опоненти не постъпват реципрочно, т.е. не ги натикаха в затвора, не ги разстрелваха без съд и присъда или след изфабрикувани обвинения, бързо си върнаха самочувствието на единствени познавачи на управленските механизми. И продължиха да командват. 

Нещо подобно като реставрация се наблюдава и по отношение на рашистите, които се завръщат сега като легитимни говорители на руския интерес в медиите. Трите водещи по аудитория телевизии сякаш се бяха наговорили вчера да си разпределят Кольо Колев, Росен Карадимов и Валерий Тодоров, за да пят в хор от екраните опорните точки на Кремъл. 

Направо беше като съгласувана по време военна “специална операция” по едновременно  пропагандно настъпление в еднакъв формат, маршируващ в трите главни телевизионни фронта : включваш единия канал и чуваш от устатата на путинофила да мъдрува, че “войната не е черно-бяла”, т.е. украинците сами са си виновни, за руската агресия. Превключваш на съседния канал и получаваш дословно повторение на същата опорна точка, гарнирана с “миролюбиво” заключение, че примирието е за предпочитане пред победата – сакън, да не вземе Украйна наистина да победи ( Валерий Тодоров). Кольо Колев направо беснее, че било глупост да се говори за преобладаваща сред българите подкрепа за НАТО. Росен Карадимов пък плаши с фалита на 21 000 български фирми заради спрения руски газ, сякаш ние сами сме си го причинили мазохистично.

Смея да твърдя, че тези тримцата ( давам ги само като пример, защото са наистина представителни за путинофилията ), нямаше да се осмелят да развяват окървавеното руско знаме толкова явно пред милионната българска телевизионна аудитория в първите дни ( и седмици дори ) на руското нашествие. Но днес ги виждаме в добре познатата роля на руски пропагандатори. Вярно, слагат им опоненти в студиото, но това е като да гарнираш в кадър безсрамна телесна голота с две облечени тела и да смяташ, че си изпълнил дълга си да пазиш дечицата от неприличните гледки посред бял ден. Щото е имало и двама прилични, все пак.

Някои от факторите в телевизиите, които покрай руската агресия ме “преоткриха” като коментатор, като нищо може да ме обвини в “неблагодарност”. Само че, както казах още в първата си изява в Нова телевизия след нахлуването на руските орди в Украйна на 24 февруари, трябваше да се стигне до руска заплаха от предизвикване на ядрена война, за да бъда допуснат да продължа да говоря в рамките на броените минути телевизионно време онова, което пиша от години в личния си блог- и което се потвърди като диагноза и основателни предупреждения за руската опасност за нас и света. 

Прословутата “друга гледна точка” на путинофилите се завърна на влиятелните телевизионни екрани, а водещите и продуцентите вече спестяват констатациите си, че тя не може да бъде толерирана, защото ( защитниците на ) убийците и жертвите не могат да бъдат равни в изразяването на тези антагонистични от чисто човешка гледна позиции. Отново може, както се вижда.

Всяко чудо за три месеца ( руска агресия), както се оказа. Да не се чудим на ефекта върху също така смълчаната първоначално телевизионна аудитория, заразена с путинофилия, която се чувства “реабилитирана” чрез поощряването й от екрана.   

17 мнения за “Телевизионното завръщане на рашистите – снишаването им беше като всяка чудо за три месеца ( руска война срещу Украйна)”

 1. А така загиват руските окупатори в Мариупол:

 2. А Бойко Борисов е невероятен боклук!!!
  Такъв лъжец и помияр историята не познава!

 3. ПНХ (Пошли На Хуй).
  След като левскарите които като общност първи, в далечната 2011 г., изтрито от Тубата, “разкриха” истинската същност на Бибитко: “Бойко-курво” на мач в Разград, после включи и агитката на ЦСКА с: ББПП, дойде ред и на пРЕЗИДЕНТА Мунчо Фърчилков.

 4. Ами те и 1989 така се снишаваха, чакаха да бъдат прибрани, както те правиха 1944. После видяха, че страшно нема, матрялът 80% дебили, фили здраво “матушката” ИМ, маха трицветния парцал и носи тениски “СеСеСеРе”, и си я подкараха по старому.

  Апропо, след пералните и тоалетните чинии, раZия вече гепи и по-на едро. Откраднали са няколкостотин хиляди тона зърно от елеваторите в окупираните райони в Украйна. Това заяви украинският заместник-министър на земеделието Тарас Висоцки пред украинската национална телевизия/Ройтерс–БТА, 14:28/

 5. Очевидно паниката във връзка с гласуването в Парламента (другата сряда) за предоставяне на оръжие на Украйна днес “еволюира” в превзетите ни от путинските взятки телевизии в тотално отсвирване на едната от гледните точки. Няма време за имитации на контролиран от водещия “плурализъм” на гледните точки !!! Днес в БТВ бяха поканени САМО лобисти на “другата” гледна точка, тази на изнасилвача: Румен Овчаров ни обясни ситуацията с “безалтернативността” на руския газ, а Каракачанският шопар заплаши с апокалипсис, ако дадем оръжие на Украйна. “Лекторите”, очевидно, се бяха подготвили съвестно за въпросите на водещата. Р.Овч. невъздържано злорадстваше, че след 1-2 дена ще платим двойно по-висока цена за газа, а Сърбия щяла плати 3 пъти по-ниска цена, Унгария – 2 пъти. А и количествата, които сме резервирали въобще не били гарантирани. Гръцката връзка си била един розов балон, която скоро нямало да бъде въведена в експлоатация. Беше донесъл и солидна розова папка, някакъв доклад от 15 март, вероятно предоставен му от руските саботьорски служби, от която зачете с радостен апломб ( сякаш не е българин, а руснак !) “доказателствата” за твърдението си: работело се “на юруш”, имало рискови хидравлични изпитания без довършеност на проекта, тръбите не били изцяло засипани и върху тях падали камъни, което също било много опасно, така че Асен Василев нямало какво да се репчи от Брюксел, по “Sky news” и да си въобразява, че спирайки руския газ, ще спре и руското политическо влияние !
  Тлъстият каракачански наглец пък се “изцепи”, че Кличко бил много нахален да иска от нас оръжие, както и ясна позиция по конфликта, въобще украинците били едни “мародери”, настоявали да им дадем оръжие, когато нашата армия била доведена до просешка тояга. Интересно от кого бе, Шопар вонящ, нашата армия е доведена до това бедствено положение ? В никакъв случай не трябвало да се бърка и във военните ни складове! Защо ли? Сигурно защото ще се установят огромни липси по време на неговото министерско свинстване, когато продаваше на безценица и недвижимото военно имущество, уж поради “отпаднала” необходимост 🙂
  Защо ли си губим времето да гледаме “български” телевизии, които напоследък канят само рубладжийски морди, сякаш не знаем предварително какво ще кажат, вместо да си пуснем украинските канали Freedom, Current time, Украiна-24 или ВВС, CNN и т.н.

 6. Максим Кац: Сега ние ги почваме (с титри на инглиш)

 7. И аз днес чух (от обикновен човек) тезата, че войната е предизвикана от американците, защото искат да отслабят Европа, затова най-добре неутралитет и да си траем, защото ако Руснаците взривят стената на язовир Искър, край със София. Невероятно много хора са облъчени успешно от руската пропаганда. Телевизия не гледам, щом там канят доказани експерти по предизвикване на хиперинфлация, архитекти на тройни шлемове и разни инкасатори, които отдавна трябваше да гният в зандана, значи внушението е, че все още живеем в деветдесетте. Остава само Алена да се появи и да направи хороскоп кога ще свърши войната. Отивам да лея куршум срещу страх.

 8. Zмията хапе най-силно преди да умре. Това са Те – умиращи Zмии в пазвата на българския народ. Ще умрат без да ухапят смъртоносно. Украйна им смазва главата. Спирането на руССкия газ, нефт и ядрено гориво откъсва споменатите путлеристи от кранчето на кражбите. Същото е и с медиите. Обречени са.

 9. Към sms💙💛:

  sms💙💛, ЛОЙялният тескерджия ванЮ каракачански се направи на много голЕм военен експерт и каза, че в България има частни фирми , които изнасят самоходно гаубици!!!!!
  Излиза , че докато е бил военен министър в България частни фирми са притежавали тежки нападателни оръжия, и ЛОЙялния дибил, чак сега разбира, че в България има частни армии въоръжени с тежки оръдия!!! Които сега щели да продадат тези тежки оръдия и оръжия на Украйна!!!
  Ето такъв военен “експерт” е ванЮ , който беше назначен за комсомолски секретар на МВРО, от водещите ченгесарски офицери!
  А не трябва да забравяме, че ванЮ е назначен и за “историк” , балканист!
  Също както агент гоце и Копейкин!
  И тримата са назначени за “историци “, и тримата са балканисти, и тримата водят популистки фашизоидни “партии” създадени от ДС- МВРО, ОКЗНИ и воZZраждение!
  Интересуват се само от получените траншове рубли и копейки, за да извършват тежка предателска и шпионска дейност срещу България!
  Само това могат!

 10. А така намират смъртта си “кадировци” в Мариупол:

 11. Позволявам си да цитирам тук един коментар, който ми хареса много тези дни:
  —-
  За да имало “мир” и “спокойствие”

  „- Ако видите или чуете някой да изнасилва жертва, запазете спокойствие и неутралитет. Няма смисъл да се намесвате, нито да звъните на полицията, нито да правите каквото и да е, ще утежните положението на изнасилваната жертва. Нека да си я доизнасилят, те само това ще направят, след това всичко ще приключи и ще има мир и спокойствие. А и най-вероятно жертвата сама е предизвикала агресията, все пак не може да си ходи спокойно където и както си иска. – Ако видите или чуете някой да пребива жертва, запазете спокойствие и неутралитет. Няма смисъл да се намесвате, нито да звъните на полицията, нито да правите каквото и да е, ще утежните положението на пребиваната жертва. Нека да си я допребият, те само това ще направят, след това всичко ще приключи и ще има мир и спокойствие. А и най-вероятно жертвата сама е предизвикала агресията, все пак не може да си ходи спокойно където и както си иска. – Ако видите или чуете някой да убива жертва, запазете спокойствие и неутралитет. Няма смисъл да се намесвате, нито да звъните на полицията, нито да правите каквото и да е, ще утежните положението на убиваната жертва. Нека да си я доубият, те само това ще направят, след това всичко ще приключи и ще има мир и спокойствие. А и най-вероятно жертвата сама е предизвикала агресията, все пак не може да си ходи спокойно където и както си иска. Струва ви се чудовищно всичко това? Да, прави сте, чудовищно е. А ако някой вас ви изнасилва, пребива, убива, искате ли всички да запазят спокойствие и неутралитет? Искате ли всички да не се намесват, нито да звънят в полицията, нито да правят каквото и да е, защото щели да утежнят положението ви? Искате ли всички да изчакат да ви доизнасилят, допребият, доубият, с идеята, че след това всичко ще приключи и ще има мир и спокойствие? Искате ли всички да си мислят, че най-вероятно сами сте предизвикали агресията, само с наглостта си да искате свободен живот? Чудовищно ли ви се струва? Да, прави сте, чудовищно е. Но защо тогава приемате чудовищни политици да ви говорят чудовищни неща? За 50 ст. по-евтин бензин ли станахме чудовища?“. Любомир Аламанов, Фейсбук
  —-

  Гледайте и препоръчвайте UA 💙💛 TV и телевизия “Настоящее време” – в пряк ефир!

 12. Преди клишета за героизма на нашите герои от миналото Президента започва с основната си теза, че “високо вдигнатата глава струва скъпо”
  И това го казва летец в момента, когато в Украйна се убива и руши варварски
  Отново призив за снишаване.

 13. Ето така изглежда току що пленен руски войник, истински клошар:

 14. За да има мир-кадировците при Аллах, а руснаците на концерт на Кобзон!

 15. Опитах се да гледам тази сутрин т.н. национални телевизии и разбрах, че е задейтвана цялата рубладжийска кохорта. Бесни са и много ги е страх, но дано необратимо да се променят нещата. Има надежда щом вчера от 19 часа по бнт беше пуснат филма “Второто освобождение” Може би ще дойде ред и на моча!
  Не му вярвам много на Осман Октай. Върти суче гледа винаги да удря по ДБ. Атанас Атанасов няколко пъти каза, че са се забавили с предложението за оръжие за Украйна, защото са се опитвали вътре в коалицията да вземат това решение. Осман е член на комитета по издигане на кандидатурата на фърчилков за президент. И друг път се е изхвърлял. Така, че си слагам филтър като го слушам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.