Радев излага България и излъга българите, че е натовски генерал

Вече го казах вчера в БТВ по повод упрека на президента Радев, според когото призивите за военна помощ за Украйна били милитаристични: от думите му следва, че в НАТО има 28 милитаристични държави. А  Швеция и Финландия, нарицателни като понятия за неутралитет и десетилетен ( вековен в шведския случай) пацифизъм, също излизат “милитаристични”.

Днес Радев повтаря и доразвива мисълта си. https://offnews.bg/politika/radev-nastoiavashtite-za-voenna-pomosht-za-ukrajna-go-praviat-ot-bezo-775890.html

Вече обижда на “невежество” и неспособност да преценяват рисковете ВСИЧКИ, които помагат на Украйна военно. Само той, в компанията на Орбан, е миротворец, осведомен и способен на оцени рисковете. Така излиза.

Радев е военен и главнокомандващ българската армия. Нима смята за проява на милитаризъм необходимостта да си добре въоръжен срещу агресора и правото ти да се защитаваш? Така ли разбира той воинския дълг?

Толкова е абсурдно, че не оставя място за коментар. Защото няма нищо за коментиране  – обясненията имат смисъл там и тогава, когато има някакво място за съмнение. В противен случай са обидни за аудиторията. 

Въпреки все още великия си рейтинг, Радев наистина се оказва сам срещу всички не само сред лидерите на държавите от НАТО. Намира се в презираната от свободния свят компания на Орбан, търпян все още като съюзник на хартия само, за да не зейне териториална дупка на картата на алианса и ЕС в Европа. Самотен е вече и на терена на българския парламентаризъм. По различни причини, но еднакво е скаран с всяка една от партиите в Народното събрание.

Успя да намери начин да се се смрази и с матушката си БСП. Споделя с нея фалшивата новина за евентуалното въвличане на България във война при предоставяне на военна помощ, но въпреки това я напада, че ще намери начин да се измъкне от отговорността на въоръжаването на украинците. Да, така е, БСП търси такъв начин и почти е сигурно, че ще го намери. Но това не е нищо ново за нея. Радев мълчеше досега при пируетите и номерата на “жената каучук” Нинова на политическата арена, но се превъзбуди, когато взеха да се състезават кой е по-верен на Кремъл и неговата пета колона у нас. Изглежда, че и в този личен сблъсък Радев ще се окаже победител. 

Радев е “миротворец” в България колкото и Путлер в Украйна. Вече преминава към нападение по всички фронтове, отваряйки си дори и битка със своя социалистически инкубатор. Това не е “надпартийност”, а надценяване на собствената значимост. Предвид военния му профил прилича на някаква форма на франкизъм със социалистически корени, които повече напомнят на произхода на Дучето, пръкнал се политически от социалистическото котило. 

Радев разчита, че мнозинството страхливи и русолюбиви нашисти са на негова страна. Наистина е позорно за един генерал да крие политическите си амбициите зад страховете на хората от война, вместо да покаже водачество в критичен момент. Истинският натовски генерал не би трябвало да подклажда тези страхове, а да се изправи срещу тях, дори и да се сблъска с дълго формираните от руската хибридна война срещу България преобладаващи у нас настроения в полза на съучастническото безучастно съзерцаване на бруталната путлеристка разправа с един европейски народ.

Не дай Боже ( т.е. Вова в неговия случай ) да трябва този Радев да ни главнокомандва в ситуация, когато всеки командир би наредил “залегни” в окопите. И без врагът да е нахлул, той вече командва “горе ръцете” пред него!

Фактът, че Радев успя да победи в личен двубой своя побратим от Банкя по “миролюбие” и дългогодишно обслужване на руските интереси у нас, не е индулгенция за днешното му положение на главнокомандващ, който се опитва да командва онова, което е изгодно на Москва. Напротив, на практика Радев обслужва реваншизма на своя стар съперник, който вчера, най-после, за ПЪРВИ ПЪТ се престраши да посочи ясно Русия и Путлер като агресори. А всички, които искаха отстраняването на банкянския автократ, сега се чувстват изнасилени да си сътрудничат с него и да преглъщат реваншистката му реторика на осъзнал се “евроатлантик”, без чиято подкрепа в парламента България не може да измие срама от досегашното си умилкване на Путин. 

 

Радев постига три в едно: излага\излъга ни пред съюзниците и целия цивилизован свят, задълбочава разделението на българите и окуражава своя най-голям персонален враг от близкото минало да търси реванш с изнасилената помощ на истинските евроатлантици. 

НА СНИМКАТА( БГНЕС): Част от горното казах на последния митинг пред президентството в София

 

16 мнения за “Радев излага България и излъга българите, че е натовски генерал”

 1. Радев и радевци са Кадировци, и това тепърва ще се осъзнава от българския народ. Пред една предишна статия тук някой беше пуснал емоционално видео на един чеченец, който обясняваше как кадировците мърсят лицето на неговия народ пред света – народ който води 300-годишна борба срещу руските орки. Е, Радев е настоящият наместник на тукашните кадировци – военните престъпници, които държат в подчинение на Русия собствения си народ.

 2. Радев излъгал българите.
  Излъгал е тези, които преди две години му повярваха и участваха в неговите Велики всенародни въстания под лозунга “Да махнем ГЕРБ, пък после ще му мислим”.
  Тези, които не са му вярвали, няма как да бъдат излъгани…

 3. Опитвам се да си представя какво ли би се получило, ако по някаква причина фатмакът е бил значим фактор в Копривщица през пролетта на 1876.

  Най-вероятно – Априлско въстание йок.

  За нищо на света не би застрашил благосъстоянието на съселяните си.

 4. Точно на място Иво! Срам ме е, че такъв подлец и безчовечец е “генерал”. Срам ме е когато случайни хора ми казват, че тоя страхлив путлеро-рашстки плужек ми бил “колега”…Аз съм български генерал и ми се повръща, когато чуя мазния му женчовски глас да каканиже комуно-русизми от страх да не обърка инструкциите дадени му от ГРУ и Решетников за “световния криминално-консервативен” преврат, планиран от наводчика му за 24 февруари тази година! Тоя заек с пилешки мозък, не можа за два месеца да разбере, че превратът се провали и, че той трябва да се сниши и да изчака путлерофашистка руZZия да му прати нови инструкции/ако оцелее пред световния политически, военен, кутутен и икономически отпор/. По-тъп се оказа и от Нинова, която показа гъвкав кръст и задник. По-тъп се оказа и от Копейкин който съобрази поне, че трябва да внимава да не настъпи закона в изцепките си в подкрепа на раSSистка РуzZ. По-тъп се оказа и от ББ който поне продължава да имитира демократичност, европеизъм, че дори и хуманизъм.. пРезидентинът е съучастник в световната антидемократична конспирация на тъпака Путлер. Вероятно е консумирал писмено или по друг признаван от съда като доказателство за държавна измяна начин предателството си към демократичния свят, към съюзниците на България, лъм България. Появи се информация, че колегата му агентурна принадлежност Орбан е бил “информиран” от Путлер за датата и часът на вероломното нападение на путлеро-фашистка РуССия над Украйна. Със сигурност и пРезидентина е бил “информиран/инструктиран/, подробно как да подкопае България, ЕС и НАТО за да осигури на Путлер свободен за настъпление терен.
  Службите, ако още са български, да вземат да поразкопаят около тази информация, преди съюзническите служби да са ни засрамили за пореден път с данни за престъпленията на кРадев & диверсанти.
  Импийчмънт за това генерало-подобно! Има и достатъчно данни, и необходимото парламентарно мнозинство.

 5. Дефиницията за такива като Радев е овластено невежество. Изключително цинично и недостойно е да се обвърже евентуален отказ за помощ за Украйна с наличието на “историческа диаспора”, след като единствената държава с българска диаспора, в която българите могат да се самоопределят свободно като такива, да се организират културно и дори да излъчат свой депутат в местния парламент, е именно Украйна. Не издържат и другите опорки, взети на въоръжение не само от Радев. Например: “Да не се месим в конфликт между “братски” народи!” – в случая за никакво братство не може да става дума, тъй като (по ДНК-профил) руснаците са урго-фини, а украинците са сармати. (Между другото, сарматите са родствен на траките народ, тоест ние имаме близки корени с украинците, а с руснаците нямаме нищо общо.) Или пък: “Ако дадем оръжие на Украйна, ще се въвлечем във война с Русия!” – нонсенс, защото още от предначертанието на Петър Първи, според една от точките на което “Един ден Черно море трябва да е руско езеро!”, всички държави, граничещи с Черно море са под постоянната заплаха да бъдат подчинени или унищожени от Русия. Тоест, ние сме във “война” (конфликт на национални интереси, които са противоположни) с Русия от поне 300 години насам! Да не говорим, че гробовете на Кубрат и Аспарух са на територията на днешна Украйна; да не говорим, че в Именника на българските князе е записано, че предшествениците на Аспарух са управлявали 500 години “оттатък Дунав” (не е казано “от другата страна на Черно море”); да не говорим колко е позорно да делим прииждащите бежанци на българи и украинци…

 6. Радев си плю на сурата. И той, като Гоце Първанов, започна да си прави партия с Янев. Цели се изключително в русофилския електорат. И с “малко” помощ ($$) от другаря Путлер да влезе в парламента.

  Слава Україні!!!

 7. Бойко подари куче на путин.радев се самоподари като помиярче.Да ме извиняват уличните кучета.

 8. Днес в 10 часа кортежа на пРеZZидента Радев имаше инцидент. Не, че съм фаталист, но досега не бях чувал за инциденти с президенти на РБ. Може и да е имало, но не е имало преса, която да го оповести.

  Сега даже и сайтове за жената, като този например, отразяват подобни събития:

  https://www.zajenata.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-(%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8)-news154349.html

  Странно ми звучи факта, че именно в най-тесния участък на пътя (по думите на пРеZZидента) е станало ПТП с голям камион, който предприемайки маневра по изпреварване е преминал в насрещната лента за движение и е отнесъл пилотната кола на НСО, която както е видно от снимките е помляна.

  След като 6 (шест) от Путлеровите олигарси “убиха семействата си и после се самоубиха” (така де, бяха самоубити) това ПТП някак ми намирисва. Радев е кадър на БКП от малък, БКП го направи генерал при това НАТОвски генерал, Москва го номинира и го подкрепи за да стане два пъти пРеZZидент на РБ.

  Пак казвам, не съм фаталист, нито пък съм прекалено мнителен, но след като пРеZZидента Радев към момента не изпълнява поетите пред Кремъл ангажименти (всячески да поддържа РуZZия) това ПТП ми звучи като един вид предупреждение.

  Но, предстои да видим……

 9. Президентът Р.Раде може да хвърчи колсото му разрешат високо ала хоризонтът му никога няма да стигне по- далече от родното му село Славяново.На 22 г. от 1985г. до 1990г.добрува в БКП – братската партия на КАПСС Още тогава е закърмен с преклонение към братушките.И така,въпреки мимикриите,до днес.

  Първата любов ръжда не хбаща.

 10. И слепите и глухите разбраха, че Русия смята България за вражеска държава, въз основа на официални документи на Империята на злото от 2011г. и 2016г. Тази руска позиция се потвърди отново след започването на войната в Украйна и спирането на доставките на руски газ. Руският посланик в България направи необходимото, за да може всеки разумен човек, намиращ се на българска територия, да намрази държавата, която го е изпратила.
  Само абсолютни политически шарлатани продължават да се правят на луди, да наричат руснаците братя и да се страхуват от Русия след подвига на народа на Украйна.
  Русофоб = персона, която се страхува от Русия.

 11. резидентът отново показа своят напълно ограничен манталитет на большевишки шапкар със зелени фатмашки чорапи.
  Той си прави партия , но назначава заместик- фатмакът янев!
  Също както Първанов си направи незаконно партия АБВ, а сега резидентът прави БВ, без А!
  Той е тотално ограничен и съветниците му са само ЗКПЧ-та, и шапкари от ДС и РУМНО!!
  И за да се посмеем нека публикува проекта си за Конституция, за да се види тоталната му интелектуална несъстоятелност, за да се види че единствено може да преписва съветските устави от които нищо друго не е дочел!

 12. П.П. Ще се види , че “Конституцията” му е писана на съветска пишеща машина с фатмашки секретен шрифт!
  Ще се види ,че тя не се различава от съветските устави и скрижали на КраZZная армия , които са набивани под фуражката на резидентът, през целия му военен стаж, назначен по партийна линия, преди да го пенсионират.
  И не случайно казват , че под фатмашка фуражка , акъл не вирее!!!!

 13. Вече САМО на украинците разчитам.Дай Бог скоро да им се даде всичко, от което имат нужда и да смачкат този Мордор .
  А у нас става все по-зле и по-зле/Най отвратителните политици са нашите.Нито помощ за Украйна, нито спиране на нефт от Русия.Предатели.Забиваме ножа в гърба на хора , които воюват и то с държава с 4 пъти по-голямо население.Не ги трогнаха и дечицата – убити,ранени,мъчени.
  Но всичко се връща.Как ли ще ни накаже Бог?

 14. Да, радев излъга много про-европейски настроени.
  Тук в блога се агитираше за него.. бил по-малкото зло..

  Днес се учредява нова партия. Поредната руска разбира се.
  Оглавена от един “натовски” генерал лансиран от друг “натовски” генерал.
  Лансиран от радев е и сегашният ни премиер.
  Не виждаме ли че ни приспиват?

  Този премиер с поведението си откакто е на поста направи възможно руските орки в България да изнагляват с всеки изминат ден.
  Мълча когато янев ругаеше НАТО многократно.
  Мълчи докато мутрафанова провежда пропагандата си необезпокоявана.
  Мълчи когато знаците на убийците в Украйна се развяват по улиците на България.
  Резултатът е налице, израждане си позволиха да премахнат Украинското знаме от сграда на Столична Община.

  https://offnews.bg/politika/vazrazhdane-svali-znameto-na-ukrajna-ot-balkona-na-fandakova-s-vishka-776115.html

  Докога ще се правим на слепи и ще толерираме нечовечните руски марионетки в името на някаква имагинерна демокрация?
  Има норми за добро и зло които отдавна са прекрачени от тези получовеци и ако държавата не се намеси навреме и ги окопити ни чакат междуособици.
  Или може би това е главната мисия на киро подмяната?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.