Ще опаковаме МОЧА отново

МОЧА ще бъде (отново) опакован.

 

https://frognews.bg/novini/znak-solidarnost-opakovat-pametnika-savetskata-armiia-sas-znamenata-balgariia-ukraina.html

 

Правили сме го през годините с голямо, съшито знаме на ЕС и българския трибагреник.

 

Лепили сме и български знамена върху позорния му надпис. Този път ще добавим и украинското знаме.

 

Дойде време да станем много повече, ако дойдете и вие, които имате тази възможност!

 

9 мнения за “Ще опаковаме МОЧА отново”

 1. Похвално начинание!

  И малко извън темата едно предложение – гледам от известно време на пресконференции на ГЕРБ са сложили И украинското знаме.
  Абе толкова ли няма някой да даде съвет и на нашите избранници от Демократична България 💙💛 да направят същото? Прочее, отдавна трябваше да се сетят да го направят! Отдавна трябваше да са навсякъде в медии и на публични места с цветовете на Свободата💙💛 до сърцата си!

 2. @ketriboris
  Акция по опаковане на паметника на съветската армия в София в български и украински знамена организира гражданската инициатива за демонтиране на монумента. Акцията започва в сряда (4 май) от 18:00 ч. и ще продължи 5 дни.
  https://offnews.bg/politika/pametnikat-na-savetskata-armia-shte-bade-opakovan-v-balgarski-i-ukrain-775923.html

 3. @Българин

  ДБ отдавна са така. Не им е първица да не се сещат как да реагират. Да, отделни депутати във ФБ си слагат украинското знаме (не са много), но нещо на партийно ниво куца. Не са локомотив, а вагон. Ремарке.
  Язък!

  Слава Україні!!!

 4. Огнян Минчев направи едно смислено предложение към правителството, след като беше приятно изненадан, че те относно Украйна контрираха пРезидента много сполучливо и умно по повод на вмешателството му да не й се дават оръжия.
  И щом става дума за „напускане“ на коалицията от страна на Нинова, просто да я пренебрегнат като се опрат на изказването на ГЕРБ, че те са за доставки на оръжия. По този начин да използват подкрепата им, без да ги привличат в управлението като в замяна дават на някакви постове. Тиквата и без това е замразена дълбоко и сега не му остава нищо друго, освен да си мърмори.
  Както се изразява Минчев, това е един модерен начин за прокарване на управленчески решения, когато иначе няма нужното мнозинство.
  Аз бях вече отписал това правителство, но явно с изказването на Асен Василев се показа и получи нов вариант, който би могъл да направи едно благоприятно и положително пренасочване на действащите елементи, както и нужното разграничаване от Хвърчилков.
  Това вероятно ще стане и нов повод политиците да започнат да комуникират помежду си, когато установят, че имат еднакви или подобни адекватни виждания. А ако се наложат нови избори, всеки добре да знае, кой кой е!
  Дори съдейки по себе си, между избирателите на гербаджийте има много които са били заблудени от абревиатурата относно европейското развитие и сега още не знаят как да се ориентират. Също и такива, които не са били азамесени в пряката корумпирана власт и с това нямат вина. Те биха се включили, дори в последствие да преминат към нова политическа формация, ако им бъде показано едно адекватно управление без кражби, изнудване и репресии.

 5. @Ив.Терзийски 💙💛

  Героям Слава!

  💙💛

 6. От много време насам мисля за този паметник и как да го “украсим” и ми се струва, че може би най-разумно би било да се прожектира украинско знаме върху него. Не съм съвсем сигурен какъв проектор ще трябва, но поне не е нещо, на което колорадските бръмбари ще могат да попречат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.