Парламентартият маргинал заплашва от името на “народа”, гази демократичните правила, който му осигуряват чуваемост

 

 

 

 

Играта на криеница от отговорността за военната помощ за украйна свърши. Напомня ми малко на злополучния опит да бъда уволнен като Главен директор на БТА от правителството на Мултигруп на 3 юни 1993 година. На премиера Беров му беше наредено от мафиотското мнозинство в парламента да свърши мръсната работа и да ме махне с една заповед, каквато по конституция нямаше право да издава, тъй като този пост се заема или освобождава по волята на Народното събрание. Просто тогавашното парламентарно мнозинство, прекроено в движение предишната година и променило характера на народния вот от изборите през 1992 година, не искаше да афишира политическата си мотивация. Натовари марионетката Беров да извърши нещо, заради което заведох дело и го спечелих във Върховния съд ( а след това и Конституционният потвърди правотата ми).

Припомням кратко тази известна на паметливите история не за друго, а защото проточилото се вече трети месец бягство от отговорност на Парламента за военната помощ прилича на нещо подобно. Накрая все пак се наложи онези, които са изпратени от народа в парламента, да вземат решението през онази вече далечна 1993 година. Провалих им криеницата, като ги принудих да ме уволнят по закон като си демонстрират гласовете.

Но как така се оказваме днес отново негативно изключение от стандартната практика по света, та се да се стигна до дълго отлаганата процедура?

Общо 40 държави подпомагат с оръжие Украйна и дори класически неутралната Швейцария, без да е принуждавана от никакви съюзнически ангажименти, се включи в западните санкции срещу Русия. Нито една от тези страни не е въвлечена във войната от Русия. Няма и такива театрални постановки с бурните парламентарни вълнения “за” и “против”, каквито наблюдаваме тук. Като правило изпълнителната власт навсякъде решава и изпраща на украйна, каквото е преценила като военна помощ.

Няма смисъл да напиша за стотен път колко нелепа е лъжата за “въвличането” ни и колко отблъскващо по елементарните критерии на човечността е да заставаш на страната агресорите и убийците чрез отказа да  помогнеш на жертвите им да бранят живота и родината си. Колаборационистите с режима на Путлер у нас не се трогват от истината. Разговорът с тях на човешки език е просто невъзможен. Какво човешко отношение може да очакваш от хора, които одобряват нечовешките деяния на рашизма!   

На злоупотребата от името на народа обаче не мога да спестя поредна реплика. Ако можех, щях да избегна да обръщам внимание на тази системна спекулация от страна на най-малката парламентарна партия, която си присвои грозно най-красивата българска дума  – възраждане. Тази най-малка партия, която смята, че много й е пораснала работата, непрекъснато се пъчи от името на народа и се самоназначава за пастир на стадото.

“Ние, българите”, се лее от устата на узурпатора на говоренето от името българите Копейкин. Обилно се лее този лай. Незаобиколим е за телевизиите и те му тикат непрекъснато микрофона. Щото е вече в парламента и не могат да му откажат това удоволствие. Иначе казано, обслужват го по задължение. Прилагат правилата на демокрацията, която  той жажда да (пре)върне в нещо до болка познато – не случай се заканва да праща в концлагер “подчовеците” ( както нарече част от българския народ във Фейсбук). 

Ползвателят на медийните микрофони жонглира с количествените показатели на целокупната народна воля. Представя се за неин изразител. В една от телевизиите заяви тази сутрин, че 84 на сто от българите са против това да въоръжаваме Украйна. Минути по- късно качи процента на 90 на сто в друго пряко включване от кулоарите на парламента. И също така заплаши с война ( българското правителство ) от името на народа, изживявайки се като негов фюрер.

Явно няма кой да му напомни, че не социолозите, каквото и да нашепват, а народът е делегирал права на своите избраници да взимат решенията в държавата. Това е същината на демокрацията. Оспорването на този основен принцип е по същество отричане на демократичната система. 

Промяната на съотношението в управлението чрез парламентарни мнозинства става на избори, а не със заклинания и закани от телевизионния екран на маргиналите в парламента, които не могат да предизвикат такива избори.  Това не пречи на този с тънкия гласец и лошавия поглед се опитва да надвика всички от името на “българите” и на “народа”. Уви, няма желаещи желаещи да застанат на пътя му с отрезвяващо противопоставяне на агресивния му популизъм. 

Предупреждавал съм и преди, когато някои (ми) се надсмиваха, че не трябвало да му се обръща внимание. Е, сега вече му обръщат внимание телевизиите по задължение. Защото така повеляват демократичните правила – същите, който той откровено презира и би прегазил със своите фашизоиди, ако бъде допуснат да се разпорежда от “името на народа”. 

 

 

 

34 мнения за “Парламентартият маргинал заплашва от името на “народа”, гази демократичните правила, който му осигуряват чуваемост”

 1. ПНХ на Костя Копейкин и вся остальная рубладжийска сган.

  НАПОМКА–2 броя за ДНЕС

  Днес, 4май (сряда) от 16ч. пред задният вход на парламента, сиреч откъм “Александър Невски” протест с искане за даване на оръжия на Украина.

  https://www.actualno.com/society/podkrepjashtite-ukrajna-otivat-pred-narodnoto-sybranie-s-iskane-za-voenna-pomosht-shte-ima-li-naprejenie-news_1748068.html

  Акция по опаковане на паметника на съветската армия в София в български и украински знамена организира гражданската инициатива за демонтиране на монумента. Акцията започва в сряда (4 май) от 18:00 ч. и ще продължи 5 дни.
  https://offnews.bg/politika/pametnikat-na-savetskata-armia-shte-bade-opakovan-v-balgarski-i-ukrain-775923.html

 2. Маргиналът в Народното събрание Копейкин, освен че е приватизирал, чрез кражба, свещената за българската история дума “Възраждане”, като циклофреник продължава да повтаря очевидната лъжа, че представлява и че говори от името на ЦЕЛИЯ български народ, а не само от ония жалки 4%, които са “гласували” за него. (ако наистина са гласували или става въпрос за фалшификация?)
  Днес Копейкин отново излая фалцетно пред микрофоните в НС , че депутатите били “обявили война на българския народ” като се кълнели във вярност на “чужди” съюзи, вместо да искали автономия за българите в Бесарабия, които “се молели да дойдат руснаците да ги освбодят от украинските нацисти”. 🙂
  Всяка ПУБЛИЧНО (и винаги с апломб!) казана дума на Копейкин е отровна, руска пропагандна лъжа, но кой знае защо досега е оставала без последици, а би трябвало всяко негово твърдение да подлежи на проверка, да се изискват от него доказателства и, съответно, да бъде опровергавано пак ПУБЛИЧНО.

 3. Оръжие трябва да се изпрати не просто, за да се помогне на Украйна, а за да бъде спрян сатрапа Путин,защото в противен случай той няма да се задоволи само с Украйна,а ще продължи агресията си – Грузия, Молдова, не се знае на къде точно ,но няма да се спре.
  Г-н Инджев твърди, че неговата книга е първата за войната в Украйна,но според мен първата е “Зимата идва” на Гари Каспаров, защото там тази война е предвидена преди още да е започнала. Каспаров ясно и категорично е написал защо и как трябва да бъде спрян Путин и какво ще стане ако не бъде спрян. Геният в шахмата е предвидил с няколко хода напред.Пророчествата му се сбъднаха едно след друго. Затова трябва ВСИЧКИ държави да изпратят оръжие на Украйна.
  Георги Ангелов във въведението при представянето на книгата вчера каза още едно пророчество, нещо ,което ме потресе.” Ако Путин спечели аз знам как ще реагират тези тук (Радев,Борисов, Копейкин,Сидеров, Нинова и т.н.)””.Аз лично останах с впечатлението, че Ангелов има предвид, че тези ще направят нов 9ти Септември. А какво друго може да се очаква от тях всъщност? Т.е победи ли Путин ние ще загубим подарените ни от Рейгън и Тачър права и свободи и България отново ще стане тоталитарна. Заради всичко това съм твърдо и категорично за изпращане на оръжие в Украйна. И много моля всички от блога да престанат с критиките към ДБ ,че не били си слагали украйнското знаме и да не издребняваме, а да гледаме по цялостно на нещата, защото ако изпратим оръжие на Украйна няма да има друга партия допринесла повече затова от ДБ.Също много незаслужени критики към Кирил Петков забелязвам.Влезте му малко в положение -в колко труден момент е начело – след Борисов, при пандемия ,война ,инфлация и с нестабилни съюзници. Човека се държи добре, показа истинска съпричастност към болката на Украйна,100 пъти е по смел и по европейски ориентиран от Борисов и по манталитет и по начин на водене на политика. Много моля за намаляване на изискванията към него и за съобразяване с реалността от всички.

 4. Моето мнение е, че най-малката партийка в НС е най-малкият проблем. Нека не забравяме, че Копейкин се чучна там, изненадващо и за него, единствено и само на крилете на най-безпросветното антиваксърско говорене. Първите му изяви също се фокусираха върху ваксинационните сертификати и противоепидемичните ограничения. Като видя, че действията му не надскачат образа на обикновен перушан, за дълго време Костя се беше кротнал. Кракът му “стъпи в зенгия” едва след инвазията в Украйна и неимоверната подкрепа за Кремъл, оказана на наш терен от много по-могъщи от него български политически субекти. “Това, което имаме” днес в Народното събрание и околовръст не е тапешникът Копейкин, а изключително тежки и далекобойни кремълски оръдия. Освен ПП ПП, ДБ и донякъде ИТН, всичката остальная сволоч с актуална или предстояща партийна регистрация мощно обстрелва европейското цивилизционно бъдеще на България. Донякъде сега положението на правителството ни напомня положението на Украйна в първите часове на войната. Ударите са сериозни, силата е голяма и почти никой не се съмнява в крайния изход. С Украйна съдбата им изигра страхотен номер. Ха дано и с нашето Правителство да им го повтори. Не че съм оптимист, но кой знае…

 5. E, цялата клоунада има и позитиви, Стопанино – ТВ записите и протоколите от пленарна зала по закон вече са доказателствен материал за съставомерни действия по чл. 98, съответните алинеи срещу руZко-циганският мелез и верните МУ храчисти. Което, надавам се, много скоро да се случи. Дори още преди украинската победа срещу пуТин Къси. Респект!

  ПП Иначе, гласуваното решение е в стил “продължаваме беззъбието”, просто не виждам как ще се случи какъв да е ремонт+обратен транспорт, дори при 100% транспортен коридор през Дунав мост, Видин-Калафат и Оряхово-Бекет. Дори под “ремонт” да се подразбира напр. пребоядисване на БГ танковете с украинска военна маркировка. Все пак Т-72 тежи 41 т., Т-55 – 38 т., демек една жп композиция, дори с 2 локомотива, не може да поеме над 15 танка, време за път до Лвiв в идеалния случай – поне 72-96 часа. Мине ли Вадул Сирет, такава композиция вече е цел на блатните диваци. Верно, в Харвард това не се учи, но поне Лена Гугълът можеше да се постарае повечко.

 6. И докато тук продължаваме снишаването, в Украйна продължават да умират цивилни:
  Според последни журналистически разследвания и уточнения, с прилагане на 3Д модели, броят на жертвите на руZкия въздушен удар по театъра в Мариупол от 16.03 “със сигурност надхвърлят 600 души”, почти двойно в сравнение с досегашните данни. Били са избити поне още 100 цивилни, чакащи на опашка на полевата кухня пред сградата по време на атаката, и поне 200 в подземията. Според проф. Джеймз Гоу (James Gow), катедра “Международен мир и сигурност” в King’s College, тези нови разследвания и съпровождащите ги свидетелски показания са важни в установяването на “широко разпространен, системен модел на руско поведение” спрямо цивилните. Гоу е експертен свидетел на Meждународния съд на ООН по бивша Югославия (https://apnews.com/article/Russia-ukraine-war-mariupol-theater-c321a196fbd568899841b506afcac7a1)

  ганчу и гунчевица, барабар с копэйков, да се готвят!

 7. Иво, публикувам при теб комантарът си по статия на Ивайло Дичев от DW, препубликуван от Дневник, защото Дневник не пуснаха коментарът ми..!! Същото ми се случи и във Фактор.бг преди време…
  Очевидно само в ivo.bg съществува свобода на свободното слово.
  Ивайло Дичев,
  анализът ти е ужасяващо точна диагноза! Днешните путинофили – престъпници толкова колкото и патронът им Путин, са рожба на мутиралото с времето наивно “дядо Иваново” русофилство, което се изражда под радиоактивното облъчване на великоруската имперска пропаганда през болшевизъм, комунизъм, хитлерофашизъм/соболевата акция/ сталинизъм, социализъм до путлерофашизъм и обезчовечаване. Да застанеш на страната на нападащия, да откажеш да защитиш жертвата, да се снишиш пред разбойника, пред убиеца на деца и жени, пред грабителя на чужди земи, пред бомбардиращия села и градове само защото живеещите там не искат да са ти роби, да заемеш позата на възбуден воайор пред сцена на брутално насилие е знак за тотално обезчовечаване.
  Да имаш такъв обезчовечен двукрак дурак за президент и главнокомандуващ, и парламент от мучащи от удоволствието да наблюдават насилването на един народ говеда, е мъчителен срам.
  Аз съм генерал от запаса.
  Срамувам се до гняв и злоба от падението на двукраките случайно получили такова звание, но перчещи се пред българите и света със своята непростима военнополитическа неграмотност и липсата на базисни общочовешки ценности. Що за генерал, що за военен или народен водач може да бъде същество, което не може да различи добро от зло, жертва от насилник, право от криво, чест от безчестие, национално и човешко достойнство от национален срам и опозоряване като човек…
  Такива водят Българската държавност към унищожение, а българския народ към презряно самозатриване!
  Аз не съм от тях. И не съм сам.

 8. Най-важното е ясно. Не няма да пратим оръжие за Украйна, защото сме управлявани от комунисти и техните синове и внуци.

 9. С риск отново /за кой ли път/ да се превърна в „черната овца” ще си позволя да поставя тук няколко въпроса:
  1. Има ли все още някой, който се съмнява, че цивилизованият свят води жестока битка на живот и смърт /за сега само на украинци/ срещу самото Зло, олицетворено от извратената, безмилостна, човеконенавистна, военна машина на Кремъл, обезпечавана от психясалото и озверяло азиатско племе?
  2. Има ли някой, който все още се заблуждава, че войната може да приключи по друг начин, освен чрез победа на украинските въоръжени сили, тотално изтегляне войските на нашественика от всички окупирани територии на Украина /в т. ч. – Крим!/ и предоставяне на пълната възможност тя да направи своя независим и свободен цивилизационен избор /в т.ч. ако пожелае с членство в ЕС и НАТО/?
  3. Необходимо ли е все още някой да бъде убеждаван, че дипломацията отдавна загуби своите шансове /ако изобщо ги е имала/, както и че е непродуктивно, недостойно и срамно дори да се разчита на словесни еквилибристики, декларативни абракадабри, прехвърляне на „горещия картоф”, обтекаеми позиции и привидна съпричастност?
  4. Наистина ли е необходимо решение на Парламента, за да предприеме МС незабавно доставка на оръжие и муниции за защитаващата ни Украина?
  5. Какво решение всъщност взе днес Парламентът? Каква украинска военна техника ще се ремонтира в България? Може би ще се кърпят бронежилетки или пробити каски? Може би ще се ремонтират вагони със засекли калашници или ще се възстановяват отстреляните украински танкове и БТР-и? Дали пък не пращаме нашите МИГ-ове на ремонт в Полша, защото тайничко сме усвоили тази дейност и сега ще възстановяваме свалените украински самолети? Хайде, тук в блога дефилират няколко дами – простено им е, но ние мъжете, голяма част от които минали през казарма и военно-технически грамотни, много добре знаем, че това са лицемерни лакърдии и е редно, крещящо необходимо да се засрамим поне!
  Има и други въпроси, но едно трябва да е ясно и да се заяви на висок глас:
  Допустимо е в тежък бой да влезеш в клинч, но да си в клинч не значи да клинчиш! Управляващата коалиция и в частност Премиерът не са нежно парниково цвете, над което да треперим, опазвайки го от всеки полъх на вятъра! Изпратените от нас там „горе” са длъжни да вършат определена работа и нашата взискателност към тях е не допустима, а задължителна!Стига са ни плашили с това колко страшно ще стане ако не проявим за пореден път търпимост и „историческа компромисност”!
  Ако продължим да се спотайваме, да мишкуваме, да балансираме никога няма да спечелим избори. С настоящото политически-безполово поведение и в Парламент и в Правителство /сакън да не клатим лодката!/ подработваме косвено превръщането на страната ни в лимитрофия, управлявана от проазиатски наместник, в лицето на някой като „месията Янев” или/и служебно на нацпредателя Радев!

 10. Влизането на Копейкин в парламента стана възможно само от реализацията на един от двата варианта:нареждане на определен брой членове на БСП да гласуват за него или манипулация на машините.В подкрепа на думите си ще кажа че разликата с подадените гласове за президентската му кандидатура не кореспондират с подадените за парламентарните…

 11. Здравейте г-н Инджев. Здравейте приятели от форума. От много години посещавам Стопанина – последният ревностен пазител на журналистическото пламъче на истината, защитавано единствено с остро перо и Истина. Реших да се обознача най сетне. С днешното “решение” на НС написахме поредната позорна страница от историята на населяващите в момента територия на България. Разядени от мизерия и отровени от добре финансирана руска пропаганда, обикновени хорица, едва свързващи двата края с мизерните си пенсии излязоха на протест за “мир”! Това ми идва в повече! Били сме се изкачили по стълбичката на антипозора на “журналистиката”. Не вярвам! От утре стартира “Euronews Bulgaria” по тв боко тиквата. Никога не критикувам в аванс, но и не давам надежди.
  Стопанино, приятелю, знам, че сте горд Българин, но определено България има неотложна нужда от позицията и аргументите на хора като вас, ама като се огледам… Доктора си отиде (незабравимият Стойко Тонев) Останахте ни само Вие, приятелю! Последната надежда за просветление в затъмнението на медийната пропаганда. Дайте идеи, приятели.Ще коментираме и действаме. Обещавам. Тази ерозия на Българщината трябва да бъде пресечена сега!

 12. много лъже киро подмяната.. преди седмица ни излъга как щял да гласува парламента днес..
  днес най-доволни са руските мекерета..
  оказа се че е ходил до Киев най-вероятно да се моли за правителството си.. сигурно е излъгал Зеленски че ако падне ще дойдат комунягите.. каквито прогнози се правят и тук във форума..
  За падане на МОЧА забравете, много по-вероятна е втора МОЧА.. само да не чуе Нинова..
  Василев който възбуди форума е влезнал обратно в руските релси.. да сме били изключение от петролното ембарго.. временно уж..
  Добре че Кулеба реагира бързо и му го каза – купуваш руски петрол значи воюваш срещу Украйна.

  Много срамен ден за България..
  Но с руски ментета като киро подмяната е така.
  Мутрафанова продължава да прави държавата ни за смях без никакви последствия за нея.
  Руски орки размахват Z знаци безсрамно по улиците на страната понеже правилно разчитат сигналите от правителството.
  Не знам кога интелигентните поне ще се усетят.. театъра-война Бойко vs Радев е заместен с нов и ние ахкаме и пуфкаме при някоя и друга словестна престрелка при новият такъв без да се замисляме че сценаристите са същите.. Изглъгахме даже и западняците, вдигнаха ни в класацията за свобода на словото.. обнадеждени, понеже Бойко бил паднал.. ти да видиш..
  ДБ са пълни продажници.. дори и след днешният позорен ден ще продължават самодоволно да търкат задници в малкото миснистерски кресла които са им подхвърлили.. Явно са решили че това е краят и поне да намажат..
  Достойните стават все по-малко..
  Благодарен съм на Георги Георгиев от БОЕЦ!
  Принципен и неотклонен с ясна визия за Европейска България.
  Ех да имаше повече като него.

  https://frognews.bg/novini/liderat-boets-radev-pokaza-svoiata-zavisimost-kremal.html

  Припомни на хората думите на Лозан Панов за “фалшивият” герой радев който с помоща на разни отровни и майчета излъгаха протеста..
  Същите тарикати докараха киро подмяната.. продължавайте да му вярвате и да чакате резултати от него..
  Колкото по-дълго остава на власт толкова по-смел ще е в лъжите..
  Днес гледам е решил проблема с газта на целият регион.. включително и на Украйна.. молодец!
  по делата ще ги познаете.. и засега киро подмяната се справя чудесно с руските интереси..
  думите?!.. те са за наивници..

 13. поредното доказателство за това какъв лъжец е кп..

  https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/05/04/4343042_bulgariia_pregovaria_s_egipet_i_sasht_za_gaz_obiavi/?ref=home_tema1

  Когато руснаците врътнаха кранчето кп ни убеждаваше че се били подготвяли отдавна за този вариант.
  Сега се оказва че “преговаряме”..

  Нещата в БГ не вървят защото отпред излизат все ментета, позьори.. подтикнати от правилните хора разбира се..
  Луджев преди два дни се изказа че не било добра идея да даваме оръжие..
  За Георги Марков знаем..
  Бойко Борисов е разбира се най-голямото менте.. успя да лъже най-дълго..
  киро подмяната е последната версия, нямам никакви съмнения..

  Спасението?
  Ами не знам.. по-голяма непримиримост може би към лъжите и недостойните..

 14. Маргинал е изключително точно определение за Копейкин. Бих добавила – амбициозен маргинал. Примитивен в същността си, но манипулативен в стратегията си. Израсналият в гето, трудно ще се разграничи от корените си. Познавам част от кликата му и Ви съветвам, да не се поддавате на провокации. Коронният му номер е да извърта фактите, винаги е в ролята на жертва. Дори, когато провокира грозно Марешки. 6тоя като манекен, търсейки медийно афиширане и подкрепя. Затова и загуби делата. Има криминални регистрации и хулигански прояви. Холеричен нрав и отмъстителен, поради редица комплекси и дефицити. Този индивид мрази натурално и крайно. Слабото му място е импулсивността. При лек натиск и дискредитиране на лъжи, излиза бързо от манипулативната си роля.
  Желая Ви много хъс и устойчивост в битките и каузата, която водите! Дано, повече хора осъзнаят истината и мазохистичната си обремененост към вредна идеология. Филмът” Второто освобождение” и др.документалистики са изключително полезни за изгубената ни идентичност, съвест и реалност. Бях русофил, може би младостта ми е оправдание.Простете!!!

 15. Всичко, изкоментирано по-горе е вярно. Политически. Но трябва да се по-спокйни за морфала на ситуацията с Украина. През ден един Ан124 (120 тона товари) лети от Варна, Бургас или София за полско-украинската граница. Сигурно има причина това да не се афишира. Ако знаете само какви чупки и заобиколки прави самолетът преди да стигне Ржешов…

 16. Има ли законов начин, копейкин и компания да бъдат задържани заради действията си? Какви са тия безредици какво е това гражданско неподчинение за което реват? Саботажи щели да правят, затвори за тях няма ли?
  Копейкина с тия изказвания не нарушава ли чл.98 и 99 от НК? Не е ли редно да му се снеме имунитета и да се съди?

 17. Мярнах по една от скопените ни телевизии репортаж от вчера…Човек, Българин, с украинското знаме в ръка, с окървавена глава, НАРИТВАН от някакъв проруZки олигофрен, ОРКА местна, в присъствието на униформен ПОЛИЦАЙ, и резултат НУЛА! Нападателят не е арестуван, не е респектиран…не е задържан, не е предупреден! Това е ПОЗОР! Но за мен не е изненада – на мен ми се случи подобен инцидент…Никаква съпричастност от случайно преминаваща полицейска кола с двама униформени в нея..”Обадете се господине на 112, да дойдат колегите по район!”…

 18. Към Георги Харизанов.
  ДБ не са продажници .Това е голяма обида и е абсолютно незаслужена.
  Това бай – Ганьовско “маскари са всички ” ,налагано на обществото именно от маскарите, направи така ,че хората да не могат да различат агресора от жертвата .Явно и простака от начетеният човек, про европееца от рублофила.
  Както г-н Инджев многократно е заявявал, в България хората не са толкова разделени на леви и десни, колкото на русофили и проевропейци.
  Бих добавил от себе си – на нагаждачи и рублофили и почтени хора с идеали.Цивилизационният избор, който отдавна е направен от Кирил Петков не подлежи на съмнение поне според мен.Той е видим. Не е така обаче за народонаселението.Кирил Петков не е министър на САЩ, където имаш зад себе си работещи институции, образователна система, която създава съвест в хората и гражданско общество, което се бори за своите права и свободи от поколения .
  Кирил Петков е министър в държава, в която институциите не работят, превзета е прокуратурата, медиите, и т.н неща,които много добре знаете.
  Погледнете го по обширно, а не акцентирайте върху малките детайли.
  Искате Кирил Петков да сподели съдбата на Филип Димитров ли?
  Ако сте чел книгата на Иван Костов, там има глава посветена на това как Бсп успява да избегне вината и я прехвърля на демократичните сили.Нещо подобно се опитва в момента да направи Борисов.
  Помолих за съобразяване с реалността. Само Христос и Костов са съвършени. Всички останали са хора,които понякога грешат .
  Идеалът ,който вие искате – всичко да е идеално и перфектно е невъзможен в момента.Хубаво е да се стремим към него, но това се прави стъпка по стъпка и без плюене, а по американски – с много работа и личен пример.
  Какъв личен пример дадохте вие,че да плюете ДБ?Аз мога да ви изброя кой от ДБ какво е направил ,за какво се е преборил и какво е променил.
  И на мен не ми беше никак приятно затова,че Кирил Петков тръгна срещу КЕВР и Иван Иванов .Но се опитвам да степенувам нещата по важност и да давам път на приоритетите, а те са свързани с хората. На първо място здравето и справянето с пандемията, да не сме на първо място по смъртност както ни остави Борисов,после спирането на Путин и помощ за Украйна.
  Едва след това е всичко останало като борба с корупцията и т.н.

 19. @Георги

  Костов е човек – няма безгрешни хора.
  Маскари не са всички, казах че подкрепям Георги Георгиев от БОЕЦ.
  Подкрепях и ДБ преди време. В момента ги виждам като едни много слаби характери които са доволни че имат министерства и най-вероятно се облагодетелстват.

  Филип Димитров не е еднозначен за мен. Напротив, продаде се на ГЕРБ за пост в КС.

  Чували сте приказката за репутацията.. че много бавно се гради и бързо рухва.
  Така е защото може да направиш 100 правилни неща и едно много грешно и да останеш в историята според грешното.
  ДБ може много да са сторили но не това е важното.
  Важното е че в решителните моменти клякат.
  Корупцията в БГ е с руски корени.
  В момента имаме държава която воюва с тези руски корени и ДБ вместо да се възползва и продължи войната на вътрешният ни фронт по ограмотяване на населението по въпроса са се кротнали самодоволно.. дори и едно украинско знаме не искат да забучат както бе отбелязано от други във форума.
  Не могат да подкрепям подобни безидейни и мудни натури.
  За тая работа трябва плам, убеждения.
  Христо Иванов ги имаше но отшумя, време е да отстъпи.

  Та преди да ми търсите на мен сметка за личният пример я потърсете от лидерите на ДБ. Не аз съм на бюлетините. Не аз определям политиките на държавата.

  Христо Иванов дори ни убеждава да не искаме избори понеже сме щели да получим путин?!?
  Аз очаквам от този човек да разяснява на обикновеният българин що за Zло е русия и как тази държава е изманипулирала историята ни и днес трови бизнес и институции а той седнал да агитира в техен интерес!

 20. Вчера полицаите на министър Рашков, според мен, съвсем умишлено не се намесиха за предотвратяването на сбиванията между представители на митинга на “Възраждане” и противниците на руската агресия в Украйна, както в подлеза пред Университета, така и пред МОЧА. Като че ли тези сбивания бяха дискретно “поощрявани” като част от някакъв сценарии, който има за цел да покаже на НЯКОГО, че в България няма консенсус в заклеймяването на войната и руския агресор, че има резделение в българското общество и част от българите поддържат престъпните действия на Русия?! Когато попитах полицай от кордона защо не се намесват за предотвратяване на сбиванията той ми отговори, че такива били “инструкциите”? Двойният полицейски кордон беше “приклещил” защитниците на Украйна (с украински знамена) в най-отдалечения от МОЧА ъгъл, почти до тротоара на булеварда, а “възрожденците” бяха оставени безпрепятствено да “заемат позиции” върху скулптурните групи около МОЧА, от където, редом с българския трибагреник, развяваха руското знаме и комичните си бели флагове с разярени кокери по тях. Мощните им звукови уредби покриваха почти цялото пространство наоколо с проруски фашистки крясъци на фона на българския национален химн и други български патриотични маршове. Питам българските институции защо им се разрешава на копейките светотатството да използват и приватизират държавните символи, българското знаме и българските бойни маршове, за гнусните си родоотстъпни цели? От цялата ситуация човек остава с впечатлението, че полицаите СЪДЕЙСТВАТ на протеста на възрожденците или че (де факто) са част от техния протест. Защо ли се чудя, след като имам съседи, които са полицаи или работят в администрацията на МВР и всички до един са фанатизирани русофили!

  Възраждане свали знамето на Украйна от балкона на Фандъкова С ВИШКА
  Присъстващите наоколо полицаи НЕ предотвратиха наглата атака до балкона на кмета.

  https://offnews.bg/politika/vazrazhdane-svali-znameto-na-ukrajna-ot-balkona-na-fandakova-s-vishka-776115.html

 21. Г-н Харизанов,

  Ами много ясно, че ако в момента има избори, ще получим Путин!
  Слепец трябва да е човек, за да не го види това! Свалянето на украинското знаме от иZZродите на Копейкин тази сутрин само потвърждава моите и на Христо Иванов думи.
  Ако искате Костя вместо 15 да има 33-34 депутати – ми правете избори сега! Няма проблем! Вътре ще са обаче и Стефан Явен, И бсп, и дпс и герб……за итн – на кантар ама това голяма утеха би била, не мислите ли?
  Те в центъра на София свалят знамето на Украйна от Общинската сграда, при легитимно решение…и няма реакция на властите и полицията…а знаете ли какво става във Варна Девня, Дългопол, Ахелой, Поморие или Добрич? Знаете ли?

 22. Към Георги Харизанов :
  Примерът, който дадох с Филип Димитров беше за времето, когато беше министър председател, а не за много по късният период.Г-н Инджев беше написал за правителството на Беров и 93та година. Това са последствията от това, че хора в Сдс издребняваха , изискваха прекалено много от Димитров и бяха прекалено критични,плюс така или иначе спъващата промените Бсп. Те не се съобразяваха,че след 45 годишен терор това е първото демократично правителство.Знаете как Филип Димитров обяви война на мафията и какво последва след това,когато тази война беше прекратена.
  А що се отнася до Костов…В конституцията на република България пише,че всеки има право на вероизповедание и атеизъм.За вас може и да е човек, за мен Костов е Бог.И за разлика от тези,които го мислят за демон,аз сам съм стигнал до това заключение, а не ми е изградила ДС начина на мислене.
  Относно ДБ – продължавате със “слаби характери”, “безидейни натури”.
  Слаби спрямо кой?Спрямо Тачър, Рейгън, Стамболов? Слаби в сравнение с Аугусто Пиночет ли?
  В цивилизованият Западен свят и най-вече американският ,хората не се плюват с такава лекота,както ние плюем тук.Нали натам се стремим. Там хората постъпват по друг начин.Ето,аз съм Иво Инджев, това е моята книга, това съм аз ,това написах ,така се прави.Аз си знам какво ми е коствало, но не мрънкам и показвам резултата от моят труд.
  А ние сега ако почнем – да ама много червено във външният вид на книгата има,ама на страница 19 в последният абзац вместо пророчество пише прочество,ама не можа ли да напишеш още някоя книга ,кой бе Иво Инджев ли,мани го тоа, беше с червени чорапи веднъж по телевизията и т.н.
  И ? Така нещо ще променим ли към по добро?

 23. Към Георги Харизанов
  Самата дума “Боец” е достатъчно показателна за умствения потенциал на всеки, който би си я избрал за заглавие на каквото и да е.Ако зависеше от мен аз бих избрал друга подобна, примерно “Воин” или “Апостол” или “Бунтар”.Само, че аз не съм я избрал и не съм направил толкова, колкото “Боец” ,така че да критикувам би било нелепо.Надявам се ,че ме разбрахте какво имам предвид и нека спрем до тук.

 24. @Българин

  Кротуването е най-лошото което може да се прави днес.
  Има война и другата страна настъпва и разширява влиянието си.
  С това кротуване позволяваме на кошлуци и волгини да вдигат рейтинга на изражданите още повече.

  https://dnes.dir.bg/obshtestvo/balgarite-s-nay-malko-sachuvstvie-kam-ukrayna-v-es-ne-smyatat-che-rusiya-nosi-osnovnata-vina-za-voynata

  Горната новина – българите с най-малко съчувствие към Украйна.
  Българите, наследниците на Аспарух дошли от същите земи където днес се водят битките!?!?
  А трябваше да е обратно!

  Защо е така?
  Ами защото орките обработват българите докато “кротуваме”.
  И на мен ми идва да псувам народа но не може само с него да се оправдаваме.
  На тоя народ трябва някой да му говори, да му обяснява едно друго. Лидери трябват.
  За да се култивират ценности.
  Истинските лидери правят това.
  Ако не го правят оставяме народа на пропагандата на другите.

  @Георги

  Нарекох ДБ слаби защото са се кротнали в тази коалиция която видно е върши работа само за комунягите.
  Нинова хвърля ултиматуми, копейкин вдига напрежението (а и рейтинга си) по площадите.
  Къде са ДБ да обявят един митинг в София и да повикат избирателите си ей така за едното надъхване?
  И на тоя митинг да се кажат важните неща.. и за Русия.. и за помоща която трябва да дадем на жертвата Украйна, защото сме човеци а не изроди..
  Давате примери с Америка но в Америка се правят тези неща, и то доста често нали?
  Кога за последно ДБ е свикала последователите си на площада?
  Или в зала?
  На протестите покрай чекмеджето ДБ се отдръпнаха, искали протеста да е надпартиен.
  Ами добре, наместиха се отровните и майчето и им откраднаха гласовете.
  А можеше да е много по-различно ако ДБ вместо да чакат да дойдем при тях те да идват при нас.
  Покажете че сте лидери бе хора, поискайте да водите, излезте на площада..
  Никой няма да ви избере ако вие се криете и не искате да водите..

 25. ketriboris, АЭРОФЛОТ, моите почитания!
  С учудване трябваше да установя, че има и свестни генерали олицетворени във Вас. По-скоро почитанието би трябвало да насоча първо към Вашите родители и после към Вас, защото те са Ви възпитали прекрасно. Така, че да противостоите на безпределни пречки и манипулации свързани с военната професия, започнала още през далечните и продължителните комунистически времена. Тях сте ги преодолели без да има отрицателна промяна на психиката и благородството и при това сте достигнали до ГЕНЕРАЛ!
  Както виждаме от злободневните ни срещи с моментното мракобесие и фалш, количеството на промитите и променените мозъци е доста високо, дори когато те в сравнение с преминали през много по-леки препятствия. Сигурното обаче е това, че последните не могат да осмислят обстановките, с което и не могат да се докоснат до истините.
  Това, че много от бившите (и сегашни) генерали са с руска наклонност, го отдавам на задължителният руски стаж и съответните „бумаги в служба на Русия“, които са трябвали да подписват по онова време. И сигурно за подпис са стояли и думичките „смърт при неизпълнение“, с което предполагам също е трябвало да се съгласят.
  Както и да е, явно има читави които ще са набедени без да имат вина, но поради мнозинството, както се казва, „покрай сухото, гори и зеленото!“ Поради това към бившите генерали също изпитвам недоверие и генералските особи би трябвало да бъдат поставени „под лупа“ от свестните такива!

 26. Към Георги Харизанов .
  Мисля, че на всички е ясно причината поради, която ДБ не са пожелали да яхнат протестите .Отново ги нападате несправедливо. Неволно прокарвате про руски тези.Все едно слушам Борисов или Сидеров.
  А що се отнася до САЩ.Да там има протести ,но когато се изродят и дапочне плюенето,тогава излиза който трябва и казва That was not the american way и хората си избират него.

 27. @Георги Харизанов 💙💛

  Там е работата, г-н Харизанов, че аз не призовавам за кротуване, точно обратното!
  И дадох личен пример вече повече от два месеца!
  И на мен ми посегнаха, и мен ме ритаха и влачиха по земята заради украинското знаме 💙💛 (при друг случай в края на месец март)!

  Но зорлем да вкарвам Костя Копейкин с двойно повече депутати – няма да стане! Нека ТЕ, да, ТЕ да се напънат да предизвикат избори!
  Тогава каквото сабя покаже.

  Пак ще си пишем, извън съмнение!

 28. Момчил Дойчев

  “Възраждане” са агенти на путински фашизиран болшевишки режим, обединяващи неграмотното антидемократично простолюдие с национални предатели, ръководени от опитни про/руски шпиони. Те са много по-опасни от предишната водеща проруска партия “Атака”, която бе ръководена от доста скандален фюрер-наркоман.

  “Възраждане” са много по-опасни, защото ако вземат с насилие властта, няма да има кой да им се противопостави, защото те са путински нацифицирани сталинисти – най-тъмно-червено-кафявата утайка на българското посткомунистическо общество и няма да допуснат това. Техните агресивни демонстрации не са за мир и неутралитет, а за пренасяне на путинската агресия и войната в България. Те мръсно и прикрито проповядват насилствено сваляне на установения демократичен политически строй. В същото време на митинги откровено искат Путин да “освободи” и България.

  Това е държавна измяна, съгласно разпоредбите на чл. 95-110 от НК. в Раздел І “Измяна” съдържа в себе си посегателства срещу вътрешната сигурност в държавата или посегателствата срещу властта от вътре. Раздел ІІ “Предателство и шпионство” съдържа престъпления, които засягат външната сигурност в страната или националния суверенитет, териториалната цялост и военната мощ на държавата. С други думи в този раздел ІІ се съдържат такива престъпления, които представляват съдействие на друга държава в нейната дейност срещу България. Действията на партия “Възраждане” са и престъпление, кодифицирани и в глава 14 “Престъпления против мира и човечеството” . Според чл. 407 : – Всеки, който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война се наказва с лишаване от свобода до 8 години. А т.нар. “Възраждане” извършват именно такава пропаганда. За разлика от друга подобна престъпна проруска партия – “Атака”, техните престъпления се извършват с особена дързост и престъпвайки всякакви нравствени или политически норми.

 29. Не бива да се отговаря на тролове! Така съветват специалистите, защото веднага се закачват и продължават да бълват. Плаща им се на написан ред!

 30. Павел Тинков е един от мислителите, които прецизно поглеждат и преценяват фактите и събитията. Посочи няколко неща по точки, според които всеки що годе образован индивид сам би достигнал до съответните заключения, какво се очаква да се случи.
  Понеже господин Инджев доста често бива провокиран от Копейкин и в повечето случаи този не е далече от това произшествие, бих го посъветвал тогава да му предложи кратък разговор на четири очи. Тогава съвсем доброжелателно да му представи на кратко някои от доводите на господин Тинков.
  Нещо такова като- Копейкин, ти си завършил история и въпреки, че тя е пре-много фалшифицирана, все пак можеш да си извадиш някои заключения.
  Първо, ти не си единственият, който е заплатен от Русия да й служат в шантажа, но ако притежаваш интелект, трябва да можеш (от историческите събития) да разбереш, че този път тази държава окончателно се посира на международно ниво. Спри с простащините си и помисли, че действаш и срещу България, за което не след дълъо, ще ти се търси отговорност. Освен това, подаянията към теб от Русия много скоро, поради липса на приходи, също ще бъдат прекратени. Попитай бялата златка, ако не вярваш, тя го изживява! Не вдигай повече гюрултии и се скрий в черупката, защото е безсмислено. Както казват, ще изядеш и солта, и боя и дори ще трябва да си платиш за гяволъците. И това ти го казвам, не защото искам да те щадя, а да предпазя поне тези няколко процента дебили които подобно на теб, с цел да „заработят“ някой лев, са се прикрепили към теб. Вероятно си чул, че и руските военни наемници започват да оттеглят договорите си, а това е защото са разбрали, че от тази трънка няма да изскочи заек!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.