Изкараха ме герой, който (не) е ял бой заради Украйна

Най-тиражният български ( сензационен, жълт, булеварден ) вестник ми е направил реклама. Не съм я искал. Не съм я платил. Но е факт, че в Уикенд са ме обявили за “герой”, нещо като мъченик, жертва на рашистката агресия. Персонално.

Нищо вярно няма в репортажа им, където са насложили снимки от моите участия в митинги в София.

Бил съм бит на митинг ( или преди него, има ли значение ). Полицията едвам ме била спасила. 

Само не разбирам защо толкова враждебна по всякакви параметри на моята позиция медия ще ме изкарва “герой”, какъвто не съм ( бил ). 

Случва ми се нещо подобно за втори път от седмица насам. На контрамитинга на рашистите на 4 май в София пред МОЧА, на който осуетиха опаковането на съветския фалос с българско и украинско знаме ( което откраднаха пред учите на безучастната полиция),  няколко аратори се изредиха на микрофона им да ме споменават като “уважавания от нас Иво Инджев”.  

На следващия ден един полудял от омраза спрямо личността ми аратор от същата шайка, който ми се заканваше с жестове да ме обезглави, изведнъж взе да ме призовава на мегафона да си говорим, обръщайки се към мен с “приятелю”.   

Да бях психиатър, щях да се произнеса за диагнозата на този феномен. Но не съм. Мога само да предположа, че ми играят номера, чрез който искат да ме дискредитират като ме “прегръщат” пред публиката. 

В личен план тази хватка ми е прилагал  Андрей Луканов. Много пъти се е опитвал да го имитира Бойко Методиевич, известен с това, че е готов да цуне кого ли не и какво ли не само и само да по(дск)каже, че никой не може да му откаже да се лигави с него.

 

6 мнения за “Изкараха ме герой, който (не) е ял бой заради Украйна”

 1. Прощавайте, не знаех, че има такова издание. “Най-тиражният…”/?/. Има няколко условия за такава оценка: брой на отпечатаните издания, брой на купуваните от будките, брой на АБОНАТИТЕ, брой на бракуваните и изпратени за претопяване печатни материали и т.н. Ако бях бай Павел, героят на Иван Вазов, от знаменитото му “Вестникарин ли ? “, щях да взема щипците и да изхвърля съответната газета от балкона..Е този “Викенд” без да съзнава е направил реклама на г-н Инджев. Щом има много уикендови купувачи, някои ще си спомнят, че има и такъв истински журналист.

 2. Присъединявам се към предложението господин Иво Инджев да оглави истинската европейска партия в България. Врагът на България излезе от змийската си дупка, време е да му се строши главата.

 3. “Присъединявам се към предложението господин Иво Инджев да оглави истинската европейска партия в България.”

  Ако това се случи, ще е най-хубавото нещо за тази клета страна.

 4. До всички!

  Поход срещу “руския фашизъм” и в подкрепа на Украйна ще се проведе тази вечер в София.

  Той ще започне в 18:30 ч от площад “Независимост” пред президентството, ще премине по ул. “Граф Игнатиев” и ще стигне до посолството на Руската федерация на бул. “Драган Цанков”.

  https://offnews.bg/obshtestvo/pohod-sreshtu-ruskia-fashizam-v-sofia-tazi-vecher-776304.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.