Какво (не) каза депресираният Путлер на Червения площад

Какво ли са видели нашистите в образа на самотния откъм ( традиционно преди окупацията на Крим) присъствие на чужди лидери на Червения площад на 9 май? 

В очакване на поредното превъплъщение на техния вечен “освободител” Дядо Иван в дедо им Вова едва ли ги е разочаровал с нещо на сравнително спихнатия по своята бравурност военен парад на Червения площад вчера. Не за друго, а защото очарованите от всички рашистко нашисти не са в състояние да се разочароват от своя кумир. Дори когато Кремъл обявява България за враг, спира ни без предупреждение газа ( за трети път от 2009 г. насам) и ни заплашва с ядрена война, в която няма да има оцелели, рефренът на нашистите си остава един и същ: сами сме си виновни.

С фанатици не може да се спори, така че да премина към репликата си относно странностите на вчерашния парад на победените на Червения площад. Целта му беше да покаже, че руснаците не признават фактическото си поражение към момента. Нехаят, че няма как да спечелят тяхната война в Украйна.

Путлер се скъса да се оправдава вчера. А как само се заканваше и съскаше след нахлуването на армията му в Украйна на 24 февруари! С озверяла физиономия на хищник, убеден, че е приклещил смъртоносно своята жертва,  Путлер призоваваше украинците, включително и техния главнокомандващ Зеленски, да се предадат незабавно (на снимката от онова негово обръщение).

 

 

 

 

Нищо подобно не повтори Путлер вчера. Опрадвания, опрадвания, оправдания…Такива бяха думите му, опитвайки се да убеди слушателите, че не е имал друг избор, освен да нападне Украйна, която ( едва ли не) е щяла иначе да нахлуе в Русия или ( още по-лошо) да нахлуе в НАТО ( където отдавна се опитва да стане член, но няколко натовски държави , както и съзнателно разпаленият от Русия “замразен” конфликт в самата Украйна, правеха това невъзможно).

Разликата между тази лъжа и твърдението на Хитлер, че не е  имал друг избор, освен да нападне превантивно СССР през юни 1941 г. е “само” във факта, че чудовището Хитлер е казал самата истина. Известна му е била подготовката на превъзхождащата в пъти Вермахта по абсолютно всички количествени показатели Червена армия на работниците и селяните, струпана по тогавашната граница с Германия. Неопровержима е логиката военното дело: целта на такова струпване може да бъде само нападение. Никой в епохата на далекобойната артилерия, авиацията и танковите дивизии не си прехвърля в обсега на тяхната разрушителна мощ многомилионната армия и не изнася напред летищата си, освен, ако иска да започне мощно настъпление. Всеки момент.

Въпрос е стоял кой, кого. Сталин просто не е вярвал, че при многократното си превъзходство във въоръжения, жива сила и природни ресурси, Хитлер ще се реши да отвори срещу неговите пълчища втори фронт преди да сломи непокорния Албион. Злодеят Хитлер наистина не е имал избор пред заплахата от червената лавина и отприщва кафавята, макар това да не го прави по-малък злодей.

Нищо подобно не може да се вмени на Украйна с нейния 10 пъти по-малък военен потенциал спрямо руския. Практически лишената от боен флот с неговото символично присъствие в Черно море Украйна, която отстъпва на Русия многократно и в областта на военновъздушните сили, се била готвила да нападне държавата, търсеща с кого още да се сбие, за да осъществи поредната си имперска мания за доказване на “величието” си за сметка на по-малки съседи?

Опитите на Путлер да се оправдае го издават, че не е вече в състояние да заплашва, а само да се отбранява. Вчера го демонстрира на вербално ниво, а до края на месеца, най-вероятно ще му се наложи същото и на бойното поле в Украйна. Нямам съмнение, че укрепващата с помощта на западните съюзници всеки ден украинска военна мощ и отслабващата, демотивирана руска военна сила, затънала в украинското тресавище, ще предизвика неминуемо украинско контранастъпление.

Най-трудно за прогнозиране е контранастъплението на вътрешноруските съпротивителни сили срещу безумната война на Путлер. Но като гледам днес кадри от флашмоб на няколко десетки храбри руски младежи ( подготвени с антураж от регистратори на събитието с камери ), които на връх 9 май спират движението по прословутия московски булевард “Горки” с огромен антивоенен транспарант и с призиви Путлер да бъде екзекутиран ( ни повече, ни по-малко), започвам да мисля, че кремълският диктатор може да бъде изненадан и от поданиците си с гражданска съпротива, каквато е очаквал толкова, колкото и от украинското военно противопоставяне. https://sofiaphilharmonic.com/sabitia/la-donna-e-mobile-4/

25 мнения за “Какво (не) каза депресираният Путлер на Червения площад”

 1. А пък Юрий Швец – съученик на Путин от школата на КГБ – вчера каза, че след многогодишния руски шантаж с ядреното копче, САЩ най-после са взели мерки никога повече да не допуснат явлението “маймуни с ядрени ракети”.

  Слава Украини! Героям слава!💛💙

 2. E, през. Байдън е подписал указа за ленд-лийза, това е краят на путлеризма по света и у нас. Мъка ми е за пUTKOBATA коалиция и другарчетата й от “квартета на позора” Вучич, Орбан и Хегер.

  И да се възползвам преди закриването на коментарната секция:

  Покрай разните копэйкизми, ниновизми, радэвизми и пр. путкинизми от последните дни една новина мина напълно незабележимо в Задунайския Милиционеристан:

  https://www.theartnewspaper.com/2022/05/02/russian-forces-reportedly-steal-art-museums-melitopol-mariupol
  https://www.nytimes.com/2022/04/30/world/europe/ukraine-scythia-gold-museum-russia.html

  Блатните диваци изнесли над 2,000 експоната от музеите на Мелитопол и Мариупол. Сред тях са безценни скитски златни изделия, уникален препис на Тората и венецианско издание на Евангелието от 1811 г., плюс артефакти от гробницата на кан Кубрат от Мала Перешчепа. Тия последните още при откриването им 1999 частично бяха заграбени от диваците и отмъкнати в Ермитажа ИМ въпреки протестите на Украйна. Шайката е водена от някой си “д-р” Е.Горлачов, самообявил се за директор. Кураторката Лейла Ибрахимова е бита с приклади и не се знае къде е в момента. Освободен е и изчезва и Деркач Голадзе, човекът, който срещу 3,500 рубли /ок. 65 лв/ разби паметника на Кубрат миналата година и после се правеше на луд, за да отърве украинският пандиз. Цивилизатори, сър!

 3. Лично аз се надявам да не се закрива коментарната секция. Защото научавам много нови неща като от текстовете на г-н Инджев, така и от коментарите на пишещите във форума.
  Успешен ден на всички.

 4. Експертът Иван Хиновски разкри: Забрана за добив на шистов газ в България дойде от ”Газпром”
  Тези проучвания сме ги поръчали ние. Те са започнали през 2007-2008 г. и са приключили през 2011-а. Те показват, че в Етрополската формация и Северозападна България, има залежи на газ. Забраната за добив на шистов газ идва от много високо ниво. Смятам, че това са интереси на монополиста, който внася газ до момента – „Газпром”. Защото е много притеснен от тези цифри”, подчерта енергийният експерт. Това заяви председателят на Българския енергиен и минен форум Иван Хиновски.
  “България може да стане енергийно независима”, категоричен е експертът

  В България има големи залежи от природен газ, което плаши монополиста “Газпром”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” председателят на Българския енергиен и минен форум Иван Хиновски.

  „Има задълбочен анализ на голяма американска компания за залежите на газ в България. Този геоложки доклад е укриван от 2011 г. Според цифрите към 2011-а България има залежи от газ, възлизащи на 480 милиарда кубични метра, които биха ни стигнали за 150 години. Тези цифри са в диапазона на оптимистичната прогноза”, посочи още той пред Нова телевизия. По думите му другите ппрогнози са за 150 млрн. и 12 млн.

  По думите му запасите от синьо гориво са в района на Чирен. „Въпросът е защо от 2011 г. тези резултати притесняват голяма част от геополитическите лобита в България и в света. През 2012 г. приемаме меморандум за забрана на шистовия газ. Това според мен не е случайно”, посочи Хиновски.

  Според него протестите срещу шистовия газ в Добруджа преди години са били за заблуда и отклоняване на вниманието от Етрополската формация. „Цифрите в доклада са за хидравличен фракинг. Отправи се искане за конвенционален добив към същата компания, изготвила първия доклад. И тя ревизира данните. В добива на шистов газ вече не се използват химикали, което беше основното притеснение. Въпросът е, че ние не си знаем ресурсите”, коментира още Хиновски. И призова да бъде отменен мораториумът, който спира всички проучвания.
  https://frognews.bg/novini/ekspertat-ivan-hinovski-razkri-zabrana-dobiv-shistov-gaz-balgariia-doide-gazprom.html
  =========
  Вън Газпром и ЛУКОЙЛ от България?
  В момента в Испания и Италия цените на горивата са по-евтини. В момента върви активно мероприятие ръководено от Русия за унищожаване на България!
  Време е в БЪлгария да се вземат решителни мерки срещу руската “5-та колона” в БЪлгария.

 5. Комисията по отбрана на финландския парламент смята, че членството в НАТО е най-доброто решение за сигурността на страната. За това пише във вторник вестник “Илталехти”, позовавайки се на официалното изявление на депутатите. Според депутатите от комисията собствените отбранителни способности на Суоми не са достатъчни, за да се противопоставят на предполагаемата „руска заплаха“. Партньорството и сътрудничеството с други държави може да се задълбочи, но и това не осигурява достатъчна сигурност. В същото време те твърдят, че присъединяването към алианса значително ще ограничи военното влияние на Руската федерация.

  “Мнението на комисията за членството на Финландия в НАТО е ясно. Финландия трябва да даде основен приоритет на кандидатстването за членство”, каза Йоонас Кьонта от Центристката партия. “Най-важното нещо е сигурността на Финландия и финландците. Дори в бъдеще нашата национална отбрана ще разчита на наборна служба и голям обучен резерв“.

  По-рано беше съобщено, че премиерът Санна Марин и президентът Саули Ниинистьо ще обявят позицията си относно членството в НАТО на 12 май. /БГНЕС
  ======
  Още една добра новина!

 6. И след разкритията на г-н Хиновски следва логичния въпрос!
  Кой скри доклада и срещу какъв подкуп?

 7. Към The Rock:

  Изписал съм десетки текстове за това, че Методиевич спря проучванията за газа в угода на “Газпром”. Подписал съм се под тази теза и в “Премиер на РъБъ”.
  Хубаво е, че близо 10 години по-късно виждам подкрепа от експерта Хиновски. Него поне ( днес) не го неглижират. Щеше да е още по- добре да подкрепи тази истина още докато Методиевич колеше и бесеше в държавата. Нареди на парламента да създаде за три дни закон за мораториума върху ПРОУЧВАНИЯТА дали има такъм газ в недрата на България.

 8. Към г-н Инджев:
  Именно затова го и публикувам във Вашия блог, защото десетилетие биете камбаната за руското ограбване на България о отгледаната от Русия българска мафия!
  =========
  А ето така изглеждат украинските защитници на Азовстал! Поклон пред героите на Украйна!

 9. Парламента на Литва приза Русия за терористична държава:
  Парламент Литви визнав Росію терористичною державою. 76-й день війни. Еспресо НАЖИВО

 10. @Иво Инджев
  10.05.2022 в 16:11

  Съвършено верно е работата с хиновский. А вождът на “шисташките протести” др. барислафф сандафф днес ни е министэр на экологията и даже наскоро ни просветли, че било съвсем ОК защитената зона Камчия да си е руZка, щото била “малка”. Ти да видиш! Плъховете без грешка надушват коя е печелившата страна и се присламчват към нея; естествено, няма да ви цитират, Стопанино, иначе нямаше да са плъхове. Респект!

 11. Без коментар

  25-годишен мъж отнесе глоба защото се изплюл върху паметника Альоша в Русе
  Редактор: Звездомира Николова
  1-2 minutes

  Глоба по Указа за борба с дребното хулиганство е наложена на мъж, извършил непристойна проява по време на церемония пред паметника на Альоша в Русе

  Вчера около 10:45 ч. в гр. Русе, в района пред Паметника на съветския войн – Альоша, по време на организирана церемония за полагане на венци и цветя, 25-годишен мъж от Русе, в присъствието на граждани и полицейски служители от Второ РУ, е извършил непристойни действия, изразяващи се в явно неуважение към обществото, като демонстративно се е изплюл върху паметника, преминавайки покрай него, като с това си поведение е предизвикал възмущението на свидетелите на случващото се.

  Мъжът е бил задържан от органите на реда, случаят е документиран във Второ РУ по УБДХ и по-късно представен пред РРС – Русе. С решение на съда от вчера, на извършителя е наложена наказание – парична глоба в размер на 100 лева.

 12. The Rock 💙💛
  10.05.2022 в 16:50

  Потресаващи кадри!
  Веднага препратих линка на десетина приятели…
  Дайте да пишем на СЗО, лично на Тедрос Гибренезнамкойси!

  Да видим ще има ли ефект…

 13. Истината, е че Путин обърка държавата. Ако беше акостирал в порт Варна още щяха да се играят хора и ръченици, да свирят гадулки и гайди и да се точат баници и да се лее ракия

 14. В”Денят” с Веселин Дремджиев днес имаше интересни събеседници и анализи. Мисля, че имаше и опит да се саботира тв предаването, защото и по сателит, и по кабел дълго време липсваше звук, но в интернет всичко си беше ОК. 🙂
  Весислава Танчева (22.24 мин) ,
  Никола Янков (44 мин.)

  https://www.facebook.com/watch/live/?ref=notif&v=707835793672722&notif_id=1652115334699124&notif_t=live_video_explicit

 15. Наистина, би било жалко закриването на коментарната секция. Има доста информативни коментари и линкове там. Възможности за креативна критика/корекция към автора на блога същи. Без коментари, то е по-скоро монолог. Разбира се, като one-man-show e трудно контролирането на коментарната секция, което си е модераторска работа за повече от 1 човек – виждаме за какви “бомбандировки” от коментари става на въпрос в да кажем “Дневник”.

  Към The Rock – много информативни коментари и сега и преди.
  Това, което експертър Иван Хиновски е разкрил е в поне 10-годишна перспектива напред във времето. Не решава въпрос за енерго/газо-източник сега и веднага. Бюрократични решения взети дори и сега, дали ще устоят и ще са обект на дискусия след няколко правителства? Нови проучвания…, търгове/обществени поръчки за кандидати за изграждане на инфраструктура, срокове и т.н. Много далечна перспектива – газът в нашите земи, за наше ползване е на сигурно за още много време, според мен. Абстрахирам се от факта, че извличането на въпросния шистов газ изисква май съществено тераформиране на територия при извличането му. Когато беше актулно проучването за залежи, се визираше използването на 300-500 (не помня колко точно бяха) химикала в процедурата на ерозиране на почвата и подпочвените слоеве и води за осигуряване на достъп до залежите. Не съм запознат до колко е напреднала технологията след проучванията, проведени тогава, но ако пак включва сериозно тераформиране (най вероятно) – дето е било хълм – сега долчина, с отклонени подпочвени води, артезиански кладенци и т.н… По скоро не съм съгласен на развитието на такива дейности за добива на 1 изчерпаем ресурс, който разрушава друг, възобновяем при (сравнително) нормални обстоятелства – почва, подпочвени води и т.н. Това ми е виждането.

 16. огласете името на съдията наложил глоба на български патриот,който не се прекланя пред руския окупатор.

 17. Ô putain,
  На път съм да се съглася с рефренът на нашистите: сами сме си виновни.
  Сами сме си виновни.
  За момента България зависи изцяло от доставките на руски нефт и газ – твърде удобен лост за въздействие (извиване на ръце и дърпане ушите на непослушните). Не сме търсили друг доставчик, отказахме се от проучване на потенциални залежи – т.е. сами сме си виновни.
  Кремъл обявява България за враг и ни заплашва с ядрена война – Април 2008 Букурещ, НАТО не предложи план за членство на Грузия и Украина. Последва, почти веднага, нападение над Грузия 2008. Анексия на Крим и война в ОРЛО 2014, която на 24 февруари премина в нова фаза. Да не забравяме намесата на Русия в Сирия – 2016. Кремъл просто придоби самочувствие и реши, че никой няма да посмее да му възрази. Не успяхме да реагираме навреме – отново излиза, ще сами сме си виновни. А факта, че Кремъл ни обяви за вра,г не е за първи път. Какво пък най-после маската им падна.

 18. @ CILDROLLAND:
  Съзнателно, целенасочено или не, ставате проводник и глашатай на нашистките опорни точки! Съображенията Ви против проучването и добива на въглеводороди по каквато и да било технология /в т.ч. – шистов газ/ са витиевато изпъстрени с пропагандна дезинформация и некомпетентност и откровенни неистини.
  Твърдя го като инженер-петрохимик /тежък органичен синтез/.
  Какво имам предвид:
  1. Това, че според предварителни проучвания, България е разположена върху относително сериозни залежи / с хоризонт на експлоатация почти 100 години/ от природни петропродукти е известно в отговорните компетентни среди още през деветдесетте години на миналия век ако не и по-рано.
  2. Като последица от чувствителния научнотехнически прогрес в тази област и политическата конюктура, гореупоменатите оценки придобиха по конкретно и прецизно измерение в периода 2000 – 2010 година. От тогава минаха няколко десетилетия – време достатъчно за постигането на реален добив.
  3. Прогнозните залежи от газ / около 150 млрд кавернозно и общо 480, с този от хидрофракинг/ се отнасят САМО за областта Мизия. Очаква се залежите в района на Добруджа и черноморския шелф да превишават посочените количества.
  4. Опасността от катастрофално разрушаване на геоложките структури при прилагане на метода хидрофракинг не е по-голяма от тази при класическия рудодобив, практикуван у нас повече от век при добива на железни и оловно-цинкови руди. При рудодобива, изоставените празни обеми /особено при камерно изземване/ са неизмеримо вповече, но обикновено не водят до катаклизми, тъй като бързо се запълват от подпочвените води.
  5. Обръщам внимание, че при рудодобива извличането се осъществява чрез многократно взривяване на забоите.
  6. Известни са отделни случаи, при които ерозийно пропадане на изчерпани камери /особено след изземване на цилиците/предизвиква локални трусове и дори изменения на релефа /изчезване на възвишения и образуване на кратери/, но на никой природозащитник до днес не му е минавало през ума да протестира пред ГОРУБСО.
  7. Коментираното тераформиране на прилежащи райони /евфемистично определяно по времето на тошовизма като „хоризонтална планировка”/ е неизбежно при всички видове добив на полезни залежи, а при ходрофракинга в никой случай не превишава по мащаби тераформирането, характерно за рудодобива и следващото обогатяване.
  8. Твърдението за ползване на 300 до 500 химикала при хидрофракинга е идиотско и не е нищо повече от пропагандно плашило за безпросветната част от населението /забравила дори учебника си по химия от гимназията/. Не съществува химикотехнологичен производствен процес, при който да участват повече от 20-30 реактива /обикновено са не повече от 5-6/.
  9. Твърденията за страховитата токсичност на прилаганите при хидрофракинга химикали е също пропаганден блъф. Използват се основно повърхностно активни и лубриканти /полигликоли/, при това в количества, водещи в обем до пренебрежими концентрации.
  10. Накрая, нека се върнем към поднесената от Хиновски информация –
  Не се ангажирам с коментар, но той твърди, че в резултат от научно-технически иновации, при съвременния хидрофракинг не се използват НИКАКВИ химикали.

 19. много внимателно слушах г-н Хиновски-човека каза,че имаме шистов газ 480 млрд м,а газ добиван по конвекционални методи-80 млрд в Етрополско-Врачанския басеин.Повече е ясно е саботажа,който е извършван през тези години за да не се разработват тези находища.,но нямаме прокуратура.,а в замяна имаме огромна руска пета колона.

 20. @Павел Тинков

  Павка, ШАПО!
  Същото ми го казват приятели геолози, геофизици (МГЕИ), но ти си го систематизирал съвсем професионално. Благодарим! Те ми казват същото, че фракинг се използва и при рудодобив, а и при петрол при остатъчни количества и т.н.. Но никой не вие до Бога!?
  Рубладжийска пропаганда! Сволочи!

  Слава Україні!!!

 21. не е много далече от темата-поредният руски милиардер-топ мениджера на Лукойл Суботин е гушнал букета внезапно-сърдечен удар .Следствения комитет не казва дали нещо е мазано около него.

 22. @ Павел Тинков
  Търсите русороби и путлерофили там, където ги няма – в мое лице. Тази екскрементна прослойка, дължаща се на 150 (и повече) години руско влияние (много меко казано) ще я ненавиждам до последния си ден. Де факто, това е дори причина да ме заподозрете едва ли не за руски пропаганден агент, а не само като некомпетентен и т.н. Първото ми е обидно, но не значи, че не трябва да имам позиция по второто (като обикновен човек) – колкото и не в детаили да е/профанска. ОК, според информацията, която декларирате по точки следва, че сте специалист по добива и преработката на нефто-продукти и съответните технологии, които се предлагат за тях. Има доста материали в тубата по въпроса, как функционира технологията на хидрофракинга – може да са пропагандони, от 2010-2020 и т.н., нали…? В http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=hydraulic+gas+fracking доста материали има (наистина разнопосочни), които не може да се каже, че са пропагандни, предвид източника. ОК, не по-вредни от вече наличните места и процедури за добиви на различни други ресурси – за които също много негативни материали има. В крайна сметка, се предполага, че далеч по-запознати хора (експерти), назначени в комисии за оценка не само на наличие и количество на даден ресурс, но и на адекватност и безопасност на добива му + стратегии за изграждане на съответната инфраструктура, ще отсъдят най-правилно…, ако се организрат такива, било по политически и др. причини (това е жалко). Все още не предпочитам хидрофракинг процедурата за добив на газовия, многомилионен ресурс – не желая да ми тече газ-ирана вода от чешмата, защото поредната временна площадка е на X-километра от вкъщи, покрай врачанско, монтанско и т.н. Лично мнение към момента. Експертите да решават за общото такова, като си направят обективните проучвания по всички точки и оповестят резултатите. За мен само “там има много газ, ама газпром/рашистите/нашистите не дават да го копаеме, защото – причини”, е много общо, не експертно.

  Рашисткият и нашисткият кораб ще потънат рано или късно, ама дано да не го отпразнуваме с юруш на маслините-решения.

  Извинявам се на автора на блога, г-н Инджев, че съм се отклонил май-доста от темата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.