Насред аризонската пустиня също веят украински знамена и почитат Зеленски

Много пъти съм се замислял дали да не закрия коментарната част на блога, чиято поддръжка ми отнема много време и усилия ( включително да отбивам всякакви нападки, повечето от които отсявам, за да не занивамам аудиторията с глупости). Някои сайтове отдавна прибягнаха до тази радикална мярка, за да се отърват от натрапваните им от троловете битки, съпроведени със загуба на време и късане на нерви ( което е и една от целите на троловете).

Избрах обаче да продължавам традицията, установена вече повече от 14 години. Главната причина е в приятелствата, които съм създал по този начин. Запознал съм се задочно с изключително интересни българи от страната и в далечна чужбина.

Един от тях е Боби. Живее в САЩ, обича да пътува, да снима и да споделя ( с мен, вероятно не само). Този път съм решил да “му дам думата” с негово съгласие в рамките на тази публикация.

Клипът, който ми е изпратил, говори сам за себе си. Боби го е придружил с кратък поетичен преамбюл, който не подсказва, че става дума за нещо повече от импресия, свързана с пейзажа. Цитирам:

Swimming to the Island

Ако плуваш дълго сред цветовете на пустинята, без да знаеш накъде, вероятно те очаква някаква изненада, като малък остров по пътя ти, дори да е останал без съкровища, ще намериш нещо друго, в очакването да останеш с него, да споделиш мълчанието му, поне за минута и да продължиш по пътя си отново“.

Всъщност Боби прави фоторепортаж без думи от Monument Valley, Arizona, където е сниман легендарният филм Once Upon a Time in the West.  В малкото миньорско градче Jerome Боби се натъква през април на провесени украински знамена и на портрет на Зеленски.

 

 

 

 

Коментарът оставям на коментаторите…

https://drive.google.com/file/d/12bZUfVQaLlyT6jqjUNLu3mccJmOjMP_I/view?usp=drivesdk

7 мнения за “Насред аризонската пустиня също веят украински знамена и почитат Зеленски”

 1. Сега от далечна Аризона да се прехвърлим към Близкият изток. Арабската CNN- Al Jazeera с 3-мин. репортаж за “своих не бросаем” материализирани кат товар 200.

 2. Большевишката шестерка ниновНа, заедно с большевишкият фатмак Радев продължават с проституцията си за своя сводникь Путлер!
  Съпругът на ниновНа получава по над половин милион долара от Лукойл-Бургас, и за 15 години е получил на 10 милиона долара заРплата от путлерисъкия си сводникь!
  А ниновНа са прави на Zоциалистка , въпреки че открадн още десетки милиони от проватизацията на подареното й външнотърговско дружество, което продаде за твърда валута заради ТОТАЛитарНАТА й некадърност, и ги вложи за обучението на синчето й в САЩ!
  Затова не можем да очакваме , че харвардските комсомолски проксита ще наложат петролно ембарго на корупционния куратор на ниновНа, на оФчаров и на пикаещият шуть!
  Няма как!
  Вече над 105 години БКсП(Большевисткие КАЗИОНно-синекУрние Популистьi) продължават своята шпионско терористична тирания срещу България!
  Долу БСП (Большевисткие Синекурние Популисти), долу ниновНа!
  Долу НАЦИонал–ниновизЪма!
  Долу ИМПЕРнациональ-ниновизЪма!
  Долу ИМПЕРнационалЪТ!
  Долу БZП!
  Долу ссср, Долу вампирясалият ZZZр на туПин!
  Долу вампирясалата краZZная армия на туПин, долу вампирясалият ZZZр на туПин!
  Само припомням , че най-ТОТАЛитарНАТА корупция е на рублофильските агенти и шпиони!
  Всеки агент няма никакви морални задръжки , и се продава на всеки сводникь, който му подхвърля някоя копейка!
  Дори проститутките могат да избират своите клиенти, но рублоядските деньгояди – НИКОГДА!
  Долу вековните шпионски паразити от БКсП, и от нейното популистко ОФ(Обединени Фашисти)!
  Долу КАЗИОНният резиденть !

 3. Долу ПП(Популистки проксита) ,долу КП(КАЗИОНния Популисть)!!!!!…….

 4. Като гледам каква лексика по отношение на Путлер използва канцлерът Шолц, все се питам кога някой от нашите натовски генерали ще каже нещо подобно? За “социалистите” хич и не се надявам (при положение че доскоро като кажеш германски социалдемократ и се сещаш за колаборационист с Путлер, а когато кажеш колаборационст с Путлер, се сещаш за германски социалдемократ).

  А вчерашният митинг определено беше лъжица мед (добре де – голям черпак мед) в кацата с катран.
  Хм, за катрана може и да се окажа голословен – не мога да намеря изследването, което показва в ЕС + UK какъв процент от анкетираните смятат, че за руската агресия е виновен НАТО. Резултатът за България беше толкова потресаващ, че се надявам да не е представителен…А дано, а дано, ама надали….

 5. dkaraivanov💙💛

  Живо здраво, г-н Караиванов!
  И аз мернах някъде споменатото от Вас изследване…в началото ми стана страшно гадно!
  Но после, позамисляйки се, осъзнах, че резултатът не е чак толкова лош, и знаете ли защо?
  С такива нашенски СКОПЕНИ МЕДИИ, наведени (бих употребил и думата “н@гъзени”, но съм културен човек…) в посока кремъл от десетилетия, няма как резултатът да бъде различен!

  Представяте ли си, даже за вчерашния невероятен като сила, емоция, присъствие, идеи и красота митинг-шествие против рашизма и в подкрепа на Украйна (и Европейска България разбира се – те са свързани нещата…) не можах да намеря ДИРЕКТНО ИЗЛЪЧВАНЕ поне в един ЮТУБ канал!?!?

  А много ми се искаше да има и да го пусна поне звуково, по тонколоните от терасата!!!
  Помните ли големите протести срещу Лукашенко в Беларус?
  Всичко вървеше ОНЛАЙН в нета, и човек можеше да гледа нонстоп СВОБОДНИ ХОРА!

  А у нас?
  Толкова ли е трудно? Толкова ли е скъпо? Толкова ли е организационно трудно? Толкова ли БИЯТ, ако някой реши да започне Делото? Толкова ли СТРАХЪТ се е вкопчил в душите ни?

  Жив и здрав да сте!

 6. Иво, с Борката сме приятели. Живее в Денвър, аз в Чикаго. От Пловдив е. Прави чудесни импресии. Имам всичките му филмчета. Наистина са прекрасни. Хобито му е фотографията.
  Борката ми каза, че това последно автентично миньорско градче от Дивия запад е било осеяно с украински знаменца. Имало много, но той снимал това, понеже било най голямо и така му харесало.

  Слава Україні!!!

 7. Целият цивилизован свят поддържа порива за свобода и независимост на славна Украина и клейми руския фашизъм /РАШИЗЪМ/ и джуджето-чудовище Путлер.
  Уви, последният рашист на планетата ще умре в България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.