Малък медиен пробив на истината за руската агресия срещу “другата гледна тока” на путинофилията

Клипът с изпълнението на “Червона калина” с мой български текст и с участието на съпругата ми Росица беше повод да бъда поканен вчера в ТВ 7/8 в предаването “Крум Савов Live”. Разбира се клипът беше само фон и причина за разговора за руската агресия, която моят домакин наричаше просто “войната в Украйна”. 

 

 

Нямам представа каква е  равносметката от участието ми в ТВ 7/8 -ми, която не може да бъде гледана без абонамент. Все пак имаше пряко предаване за абонати. Зрители ми задаваха въпроси и както можеше да се очаква, повечето бяха заразени с рашисткия вирус на пропагандата. 

Няма да преразказвам. Ето резюмето на телевизията часов след прякото излъчване.  

Цитирам резюмето им:

Кадър Телевизия 7/8

 

 

 

Имам четири проверки на МВР през годините за анонимни заплахи за живота ми, сега вече открито ме заплашват. На два митинга тази седмица открито ми правиха жестове как ще ми отрежат главата. Рашистите се опитваха да провалят наши инициативи по опаковане на  монумента на окупационната червена армия и успяха не без помощта на полицията, която на практика вместо да ги прогони, защото ние имаме легитимно заявено събитие, те идват и ни провалят. Това каза журналистът и блогър Иво Инджев в “Крум Савов Live” по Телевизия 7/8.

Стоят там, даже първия ден в бяха докарали джип, незаконно паркиран на място, на което нямат право да го паркират и когато питахме полицаите защо не вземат да ги прогонят, ами не искат да има ескалация. Значи, ако въвеждат ред, ще има ескалация, фактически имаше деескалация на нашите усилия, ние да постигнем това, което сме заявили публично като нашите събитие, допълни Иво Инджев”.

Това е. А трябва да призная, че успях да кажа толкова, колкото вероятно не съм получавал възможност да говоря по темата в друго предаване в друга телевизия. Дано да е имало полза повече хора да чуят, че никой не кара народите и държавите да членуват в НАТО, а те самите искат да се приютят под закрилата на алианса, опасявайки се от руска агресия- основателно, както се вижда. 

Водещият, независимо от някои различия в нашите оценки, се съгласи, че тъкмо моята гледна точка, която изразявам в момента, е била заглушавана години наред. И това е “нещо” по отношение на пробива в българските медии, малък и трудно извоюван, но все пак развиващ се в правилна посока в сравнение с бавноразвиващото се малоумие на доскорошния (почти) пълен рашистки пропаганден монопол в тях.  https://sofiaphilharmonic.com/sabitia/la-donna-e-mobile-4/

6 мнения за “Малък медиен пробив на истината за руската агресия срещу “другата гледна тока” на путинофилията”

 1. ИВО, Фнимавай с гражданското състояние на родата🙂
  Клипът с изпълнението на “Червона калина” с мой български текст и с участието на съпругата мУ Росица

 2. Още един апостол, наследник на отец Попилюшко с химна на съпротивата срещу войнстващият рашизъм.

 3. Всяка версия за неудържимият батак на рашизма във всичките му проявления показва и доказва, че са
  кауза пердуда-ерго, ШАЛТЕРА.

 4. Между причините и последствията породили дефекта на българската националност, има няколко които са основни и които би трябвало постфактум да бъдат осъзнати. Поради това НЕосъзнаване се получава едно постоянно отдалечаване от благоденствията на европейското ни партньорство, което някои нашенци по руски образец искат да заличат.
  Тази първопричина, имам чувството, е породила при някои от нас съответен генен дефект който ни лишава от желанието за свободолюбие, както и от полъха на възвишени човешки качества.
  Както един критичен наш сънародник беше казал, че още не сме се наситили на това да сме роби! При това той е имал предвид продължителността и възходящата градация на тормозИ породени от двете окупации, които явно и „генно“ ни преобразиха.
  Кое е жалкото?
  Жалко е, че тези които могат и са осъзнали причините не са тези, които би трябвало да искат да бъдат лидери и водачи преди всичко в политическите сфери, за да започнат промени.
  За да се отърсим от заблудите и опростачването трябва, ако искаме да стане бързо, трябва в кратки срокове да можем да намерим истинският лидер (и лидери), който да организира и проведе успешно този процес. Такъв в момента не се явява на хоризонта!
  Да, има много умни и красиви, но не дейни и „мъжествени“. Слагам го в кавички, защото това явно е „народното“ желание и както установихме ги избират защото им допадат мъжкари свързани с простотия.
  Към основните неща за осъзнаване е отношението ни към Русия и това не трябва да е мимолетен процес. Трябва да е причина и следствие на анализ правен в продължение на години. Години през които задълбочено да са изследвани, както ръководните български личности, така и икономическите ползи или вреди за България и то единствено като свързани с Русия. Това, защото към друга такава чужбина толкова „топли“ чувства не сме имали.
  И ако някой необразовано споменава връзки с Америка, Германия, Франция…, Нека си спомни или приведе към познанията си израза за „Дружбата със съветският съюз, която (милионократно беше повтаряна) за нужна, както СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО!“
  При всичко до тук, е важно да се обърне внимание и на този факт, че руският модел винаги е бил свързан с преиначаване на нещата, кражби и убийства, на които, също като самите руснаци, бяхме НЕМИ свидетели. При началните български условия това е било тотална противоположност.
  Ако трябва да засегна „масовостта“ на съответните –фили, това е движението и бунта на неудачниците, които се противопоставят и искат да унищожат чуждия успех. На тях, както винаги и навсякъде по света, единственият съюзник им е Русия и за тях няма никакво значение свободата. Диктатурата ги устройва напълно, защото при нея не се желаят умения а само и единствено наличието на робска психика.

  Още нещо, чувствам, че прекрасният господин Инджев мисли да „задраска“ рубриката на участниците с коментари.
  Повторното (двойно) ЖАЛКО (ако това стане факт).
  Първото, че не Ни стана най-любимият политик, второто, че ще ни лиши и от активно присъствие и участие в блога, където между неговите полезни изяви и поуки, черпим също така и други, които според мен е и поводът за посещението…

 5. Петро Порошенко: „Трябва да спрем Путин в Украйна и да го спрем днес. В противен случай може да се появят руски танкове и крилати ракети някъде другаде, дори в България! Не подценявайте това предизвикателство.”
  Българите, особено онези, които живеят по морето, когато вечер гледат кървавите репортажи от Украйна, отчаянието и трагедията на невинните й граждани, руините в Мариупул и Буча, да знаят, че ако падне Одеса, идва ред на Българското черноморие и да осъзнаят, че колкото ПО МАЛКА е петата колона на постоянно пребиваващите у нас руски шпиони, терористи, трафиканти на оръжие, отровители и криминали, толкова ПО-МАЛКО ще бъде пролятата българска кръв, разрушенията и страданията ни. Има начини да си помогнем сами, без да очакваме помощ от държавините институции, която винаги закъснява. Съпротивата на Украйна само отложи Апокалипсиса и у нас. Затова,
  БЪЛГАРИ, ПОМАГАЙТЕ НА УКРАЙНА ДА СПРЕ ЗЛОТО НА СВОЯ ЗЕМЯ! КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ!

 6. Браво Семейство! Страхотни сте. Разпространявам клипа в Украйна и цяла Европа!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.