Чрез БНТ към нови върхове в контранастъплението на путлеристката пропаганда у нас

Информационната война на путлеристите у нас също има своите фази, както и самата война на рашистите на украинска територия. Разликата е предимно в това, че в украйна рашистите отстъпват, а у нас путлеристите настъпват по всички фронтове, които държавата им осигурява.

https://sofiaphilharmonic.com/sabitia/la-donna-e-mobile-4/

Най-видната от всички подобни офанзиви у нас през изминалата седмица беше нахаканото признание на вътрешния министър, че МВР е поело “ангажимент” към руското посолство да пази паметниците на отдавна разпадналата се държава СССР у нас. Но и държавната телевизия не изостава.

Най-новата фаза на информационната война срещу евроатлантическа България цели да запуши пробойната в потъващия кораб на Москва и у нас, пострадал от американския газов изстрел. Уж нищо и никакви два американски танкера се задават, а пиратите на Путлер крещят “аврааал” на борда на “Москва” Настана паника на борда. И ето че БНТ даде всичко от себе си днес да мобилизира за спешен ремонт специалисти, като Румен Овчаров и Красимир Каракачанов. 

Единият прогнозира поражение на Европа в конфронтацията й с Русия на енергийния фронт, макар че само най-големият купувач Германия до момента е намалил с две трети вноса си на петрол на Русия, а истинският бойкот на руските потоци от суровината и от газ тепърва започва. Изяви се и като пророк за намеренията на украинците да обстрелват с новите си западни оръдия руска територия, понеже имат далекобойност от 300 километра ( сякаш и сега украинците не могат да го правят от граничните си райони, ако наистина искат да зарадват Русия с истински повод за оправдаване на войната й ).

Другият пък гарнира със земеделски поток на мисълта добре известната ни негова експертиза на бивш военен министър относно отслабванетодо летален летателен изход на нашите ВВС в случай, че се лишим от съветските си самолети ( и предоставим зенитните си комплекси на Украйна, което нито се е случило, нито се предвижда). Изстреля мощни залпове от домати, магданоз, плодове и вино. Опакова тезата си за съветските самолети и зеленчуците с примери от Полша, която си пази съветската авиация и същевременно развива производството на плодове, зеленчуци и вино. Много “обичам”, когато рашисти дават за пример Полша!

В монолозите на двамата пропагандатори “червената нишка” беше колко е лошо ВСИЧКО, което правят днешните български власти по отношение на газа. Повтарям, днешните, а не вчерашните, които не направиха нищо да ни откачат от руската зависимост .

Това е днешната им болка на путинофилите – газ до дупка в контраатаката срещу лошите американци, които ни предоставяли някакви си два танкера с газ. Утре, помнете ми думата, ако Русия успее и в друг свой пъклен план, да накара стотици милиони хора по света да гладуват без украинското зърно,  нашистите ще се газират приоритетно върху следващата задача –  да обвиняват Украйна и Запада за надигащата световна продоволствена криза. И ще е така в националния ни ефир, докато безнаказаната пропагандата на путлеризма там е добре дошла. 

 

ПО ТЕМАТА Е, НО С ОБРАТЕН ЗНАК: Издателство СИЕЛА отговаря на голямото търсене на преработеното издание на “Измамата Сан Стефано” , с подзаглавие “От русификацията на България до “денацификацията на Украйна” като допечатва книгата. 

Снимката е от срещата с читателите на 3 май в Дома на киното в София.

22 мнения за “Чрез БНТ към нови върхове в контранастъплението на путлеристката пропаганда у нас”

 1. Два часа без 13 минути продължава този анализ на Андрей Николаевич Илларионов, но си струва всяка минута от отделеното време:

 2. БНТ дори не се и опитва да се докосне до прозренията на батка лука.
  ОСТАВКА за келемето кошлуков

 3. Г-н Инджев,
  Поздравления за новината за допечатвамето на нови бройки от книгата ви! Пожелавам ви още хиляди допечатки, само в България има 5-5.5 млн. наши сънародници, които според последните проучвания не знаят какво представлява Русия и какво ни е причинила “освободителката”.

 4. Ето върху какво накратко трябва да наблягат телевизиите и най-вече БНТ:
  *1829 г*.- Руската армия обезоръжава българското опълчение, спечелило й войната от 1828г. арестува водачите му и ги праща на Заточение в Сибир, където умират.
  *1829 г*.- отвличат насила или подлъгват над 100 000 български семейства за да ги заселят в обезлюдените Бесарабия и южна Украйна, където преди това са избили и прогонили населението. Стотици български села са обезлюдени
  *1833 г.* Русия става гарант на Турция за териториалната и цялост, покрай Египетските войни
  *1833 г.* – Под натиска на Русия Турция отстъпва на Сърбия 6 области от поречието на р.Тимок населени изключително с българи – около 200 000 души.
  *1835 г.* – Избухва Берковско въстание, като Сърбия обещава оръжие на въстаниците, но в последствие под натиска на Русия отказва. Все пак Русия е гарант на Турция….
  *1861 г*. – Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия в Белград да бъде разтурена след намеса на злокобния руски консул в Белгард.
  *1861 г.* – руския консул в Цариград – княз Лобанов издейства заточение на българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години, заради обявената независимост на Българската църква.
  *1964-67 г.* – Русия провежда Черкезкият геноцид прогонват черкезите, голяма част се насочват към българските земи, като стават основния башибозук по земите ни
  *1871 г.* – граф Игнатиев протестира срещу чл.10 от екзархийския ферман от 1870 г., открил пътя за присъединяването чрез плебисцит на македонските епархии към Българската. Русия се опитва да откъсне Македония от българския народ.
  *1872 г.* – по искане и заплахи на граф Игнатиев тримата български владици Панарет Пловдивски, Иларион Ловчански и Иларион Макариополски са заточени в Измир
  *1872 г.* – Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква.
  *1872 г.* – граф Игнатиев след лична визита до султана отстранява Махмуд Недим паша по чиято заповед до привременния български съвет в Ортакьой избира екзарх на основание на фермана.
  *1873 г.* – граф Игнатиев предлага на Турция Левски да се съди и от българи, на които казва, че съдят обикновен крадец, заради думите на Апостола: „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”
  *1876 г.* – На Цариградската конференция за автономия на България никой не знае че месеци преди това Русия и Австро-Унгария сключват тайното Райхщадско споразумение за поделяне на Балканите
  *1877 г.* – е подписана Будапещенската конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.
  *1877 г.* – руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически за конвенцията. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана и му гарантира, че при война на Великите сили срещу Турция Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.
  *1878 г.* – на Берлинския конгрес, Русия взима от Румъния южна Бесарабия, като в замяна я компенсира с българската Добруджа. Руски войски не стъпват в Македония, защото Русия я е предвидила за Турция, както Игнатиев обещава на Цариградската конференция.
  *1879 г.* – заради интересите на българското население в Македония екзарх Йосиф І иска да тръгне за Цариград, но руският консул в в Пловдив княз Дондуков го спира, като заявява, че духовната област на Екзархията ще съвпада с територията на княжеството и на Източна Румелия; а колкото за македонските епархии, те ще останат под ведомството на гръцката Патриаршия, чиято власт се простирала законно във всичките предели на Турция. Отново Русия иска да откъсне Македония от България
  *1885 г.* – България обявява Съединението, а Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор. Турция е заплашена от Англия и отказва.
  *1885 г.* – Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. след като е изтеглила целия офицерски състав още преди Съединението
  *1886 г.* – Русия организира преврат в България за сваляне на Батемберг и го изпращат към Русия. Стамболов като председател на народното Събрание прогонва превратаджиите.
  *1886 г.* – След избора на Фердинад, Русия скъсва дипломатически отношения с България за 10 години
  *1889 г.* – Руски убийци отравят Захари Стоянов
  *1895 г.* – Платени от Русия убийци убиват Стамболов
  *1903 г.* – При избухването на Илинденско-Преображенското въстание Русия и Австро-Унгария, с ноти до българското правителство го принуждават да не се намесва в конфликта. Спомняте си Райхщадското и Будапещенкото споразумения.
  *1909 г.* – Русия прехвърля турския дълг към България в размер на 82 милиона златни франка или 26 тона злато.
  *1913 г.* – Русия подкрепя Сърбия и Гърция вероломно да задържат окупираните български територии, а в последвалата война подтиква Румъния да ни нападне в гръб за което получава южна Добруджа.
  *1915 г.* – Русия напада вероломно България и бомбардира от кораби жилищните квартали на Варна
  *3-ти март 1918 г.*- България със съюзниците освобождава от руско робство Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Беларус, Украйна, Молдова, Грузия и други
  *1918 г.* – руски агенти провокират Войнишкото въстание.
  *1923 г.* – СССР-Русия плаща организира септемврийското въстание
  *1925 г.* – агенти на СССР-Русия извършват атентат в църквата „Света Неделя“ – най-големият терористичен акт в историята на България, а и в света по това време
  *1934 г.* – под давлението на СССР-Русия е приета резолюция на Коминтерна, с която той признава съществуването на отделен македонски народ и македонски език.
  *1941г.* – за втори път СССР-Русия ни напада вероломно, като бомбардира българските селища Добрич, Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица, без да е обявена война
  *1942г.* – подводница на СССР-Русия без да сме във война потопява пътническия кораб ”Струма”, при което загиват 768 цивилни, основно евреи, като оцелява само един човек
  *1944 г.* – СССР-Русия за трети път напада България
  *1945 г.* – СССР-Русия организира червен терор довел до избиването на десетки ХИЛЯДИ българи
  *1945 г.* – СССР-Русия отвлича Българския държавен архив
  *1946 г.* – Руски агенти наложени с оръжие в България решават да отворят “македонски училища“, където да се учи македонски език и история!!!???

 5. Ще добавя и дарик, където днес в предаването седмицата на дарик беше предоставен около час време на вицето на фърчилкоф (онази дето беше в твърде неприлина поза пред полковник гундяев) да бълва простотии.

 6. Кога Украина разгромява Оркостан (много мина, мъничко остана). Btw, това е единственият път за бъдещето на България без пета колона, с всички произтичащи от туй последици.
  Максим Кац с титри на инглиш.

 7. @Мел
  Сбито, точно, ясно!
  За повече разгъвка на много от фактите, препоръчвам последната книга на г-н Инджев.

 8. Преди тия двамца титани на РъБъ путинящината гост бе Левон Хампарцумян. Голям смях беше да се гледа как веселият момък жора люб€нов, дето ви се пише приятел, се паникоса, когато човекът съвсем професионално обясни защо европо е добро нещо, инфлацията няма да събори правителството, отсъствието на руZки нефт и газ не само не е страшно, а е добро за икономиката и страната, и пр. Направо все едно седеше на въглени…

  И един офтопик – художникът Любен Зидаров пред КУЛТУРА.бг:

  – Трябва ли паметникът на съветската армия-окупатор да се извисява над европейска столица като София?

  – Не, не трябва, но отстраняването му не е работа за страхливци.

  – Има ли освобождение за българи, в чиито глави дрънчат още сърпове и чукове?

  – За този вид българи освобождение няма, след като дори техният любим държавен и партиен ръководител(Тодор Живков, б.р.), слизайки след тридесет и кусур години от високия стол, не можа да им отвори очите с думите: “Абе то социализЪма се оказа едно недоносче…“

 9. Оцелял по чудо украинец разказва как са го разстреляли руските войници:

 10. А ето как украинците се гаврят с Русия:
  “МИД Украины выражает глубокую обеспокоенность по поводу трехстороннего конфликта, возникшего между Белгородской, Курской и Воронежской народными республиками. Призываем стороны прекратить кровопролитие и завершить конфликт за столом переговоров!! В противном случае руководству Украины придется принять меры по защите украиноязычного населения на территории указанных Республик. Украина всегда готова стать гарантом мира и безопасности своим людям!”

 11. … И у меня есть плохая новость для европейских стран, которых орки считают дружественными. Мы, Украина, на своей территории, их всех убьем. И орки больше к нам не сунутся. Но оркам, с их ненавистью ко всему живому, будет очень и очень тесно в оркостане. Ненависть никуда не денется. Многие начнут убивать друг друга. А миллионы уедут жить в «дружественные» страны. Я не буду перечислять эти страны. Но просто хочу предупредить – учитесь на ошибках украинцев. Не считайте раZZиян людьми. Гоните их со своей земли.

 12. @Мел
  + малко предистория и съществени уточнения
  1774 – след „освобождението“на Кримското ханство по договора отКючук Кайнарджа русия добива правото да покровителства балканските православни християни – руския”гръцки“ проект предвижда възстановяване на Византия чрез погърчване на българите и разделяне на земите им – още докато Екатерина Велика води войните си с/у султана нейните емисари успяват да изселят по различен начин над 500 000 българи. Русия с фанариотския режим нанася много тежки удари на Отвъддунавска България
  1810 Изгарянето на Свищов на Кръстовден след поредната руско –турска война на наша земя. Крепостта е взривена. Оцелява само малката църква на калето. От Свищов остава само пепел. Изгорени са двете големи православни църкви . От 9-те православни метоха (вкл. този на манастира Св.Екатерина от Синайския полуостров в Египет, на манастира Зограф и др.) остава само този на Хилендарския манастир с църквата. Населението на града изселват оттатък Дунава и лодките потопят да не могат да се върнат обратно Но когато Дунавът замръзва свищовлии се връщат по леда на необраните си лозя – продават гроздето и започват възстановяването на града. 1829г. руската армия отново изгаря голяма част от Свищов.
  1861 При Александър II се създава изкуствената държава Румъния/вместо царство Дакия от Влашко, Молдова и Бесарабия, замислено от Екатерина Велика/ .
  1864г. по схемата за размяна на населението т.нар. „цар освободител“ организира последното голямо преселение на българи в Русия – „дядо Иван” не освобождава, а обезлюдява и обезбългарява български села, и градове , цели територии.
  1866 „цар освободител“ бабува на първия съюз м/у Сърбия, Гърция и Румъния за подялба на бълг земи и унищожение на бълг народ чрез изтребление и асимилация от сърби, гърци и румънци
  1871г. „цар освободител“ император Александър II анулира колонистския статус, на бесарабските и таврийските българи и посягане на техните църкви и училища – българите са приравнени с крепостните с цел асимилация
  1871 славянските комитети в Русия се обявяват за обща “славянска империя” начело с Русия с общ”славяно-руски език” – бъдещият бълг “освободител” замисля умъртвяване на българския език!
  1870 Екзархийска България е своеобразен автономен държавен организъм и консолидира цялото Българско население в естествените демографски граници , гарантиран от със султански ферман – това е епохална уникална победа постигната по мирен път от народа ни, но е непреодолимо препятствие за руската идея за Югославянството – Сърбия, без Българските територии и население не може да е Първостепенен регионален фактор – Екзархията не е лесно преодолима за манипулиране– на русия й трябва война да „освободи“ Екзархията от защитаващия я султански закон.
  1876 в Райхщадтското споразумение изрично е казано, че Русия и Австро-Унгария няма да допуснат изместване на границата на Сърбия (status quo ante bellum), което при Сръбско Българската война ясно се вижда – Сърбия има стабилна гаранция и излиза без никакви загуби или репарации.
  1876 русия трайно и необратимо разпокъсва българските земи с т.нар. „освободителна“война , с което унищожава диоцеза на Българската екзархия – това което е наречено България трябва официално да приеме статута на руски протекторат Т.нар. „цар освободител“ налага антибългарски курс в Македония. Александър III и Николай II задълбочават българофобията на Балканите


 13. 15.05.2022 в 02:36

  Ако това, което пишете не е известно на българските историци, то те не са никакви историци, но ако знаят тези факти и си траят, тогава те са просто подлеци!

 14. Чудесно интервю по НОВА, г-н Инджев!

  Съвременен Български Апостол!

 15. димитър 💙💛 , това е руска хибридна война с/у българите от времето на руския „гръцки” проект и Паисиевата история е написана точно срещу гърчеенето – „…във Видин се е отворила явна канцелария, де ходят тия окаяни Българе да се записват за преселение в Русия, като им дават и нещо си пари да ги заловят по-добре и като ги заплашват лъжовно чрез подкупниците си и от страна уж на турското правителство, че ако не се преселят в Русия, щат ги пресели после насила в Азия. Лъжа лукава! …” пише Георги Раковски – с/у руските панславянски агитации :”Българите не са ни русси, ни старославяне, а – българе, и за това требва да пишат български и да говорят български(Л. Каравелов ,в. Свобода) ” – „За да намали съпротивата при завладеването, Русия го прикрива с освобождаване. Това е стара нейна практика, например Крим, Кубан, Таман,Кавказ. В средствата на нейната дипломация влизат: масова корупция и подкупи на политически дейци, организиране на военни бунтове и държавни преврати, показни убийства на пречещите на плановете й държавни дейци на България.Русия подкупва журналисти,финансира и контролира пресата, Русия дестабилизира политическия живот и обществото, интриганства, насъсква един срещу друг политически дейци и групи от граждани, създава крамоли, деморализира, разпространява лъжи, дискредитира и направо омаскарява пречещи политици. Внушава неувереност в собствените ни сили за преуспеването на България, внушава че имаме лошо управление, корупция, хаос, неотстранима( и това при тоталната мизерия в русия) нищета. Внушава, че княз Александър I Български Съединител требе да бъде свален от престола, да имаме противна на БЪЛГАРСКИТЕ национални интереси УДОБНА и подчинена на руските интереси политика. Русия създава предатели, финансира терористи и широка мрежа от шпиони…. От опита на: Екатерина Велика, на следващите рускиимператори, и от личен опит в България, Германия, Китай,Испания, Сталин прави твърд, безпогрешен, извод:1. Неговата пета колона, и агенту ра, са безсилни да взе-мат властта, ако нема дълга изтощителна война, или ако немагражданска война, и че, все пак, при тези две алтернативи,даедни поотделно, или заедно, НЕ е АБСОЛЮТНО сигурно взимането на властта.2. Но ако, поотделно, или заедно с двете алтернативи,има и трета алтернатива, а именно, нахлуване и окупацияна червената армия, вземането на властта е АБСО ЛЮТНОСИГУРНО. И Сталин взима твърдото решение: ВСЕКОГА даима третата алтернатива, и окупационната армия да се наричаОсвободителка, и “освободените” да є прават паметници…( Иван Лилов ,“Освободителни” мисии наРусия-Съветския съюз в и около България)” – след окупацията 1944 руската обезбългаряваща хибридна война е държавна политика:”… чрез пренаписване на историята, чрез фалшифициране на данните за общностната биография на Българите е започнала да се губи именно спомена, паметта, да се деформират знанията ни за себе си и традициите ни, да се губи разбирането за историческия път, културен облик, етнически и народностни специфики, като основи за едно правилно отношение към себе си, за формиране на национално самочувствие и поводи за гордост, за удовлетворение от съществуването и оцеляването си… (В.Алтънов, Тежкия удар по бълг идентичност и история през ХХв) – коментар на проф. Келбечева, след 7:15 мин. https://www.youtube.com/watch?v=pE1Ur5vGYIU

 16. @よ,
  Благодаря Ви за пространния коментар!
  Книгата на Иван Лилов я имам, дори съм бил у тях на кратко гости. Живееха на ул. “Солунска”. Беше по време преди едно от заминаванията ми за САЩ ( докато бях там всяка година си идвах в БГ за 2 месеца през летата) и купих 10 броя от книгата, които после раздадох на приятели в Америка.
  Поздрави!

 17. до sms, Иво христов е един нещастник! Имах чувството, че водещата едва го изтрая и след като видя безнадеждността да му се налее малко разум, бързо приключи с разговора.
  Хибридчиците искат да накарат „населението“ да си трае по живковски, под претекст за да не му се случат „лошите“ работи.
  Ц. Ризова дори многократно и добронамерено се опита да му покаже, че от това траене няма полза, защото въпреки мудността на правителството, което е един вид траене, сме белязани като враг и дори за разлика от цяла Европа, която бляскаво съдейства за въоръжаването на Украйна, ние трайчовците изядохме ШАМАРИТЕ, като ни спряха газа. Това което беше пропуснато да му се каже, че въпреки доводите за транспортни и други производителни разговори, цената която ще плащаме пак е по-ниска от руската. И това се дължи на положителният факт, че сме член на мощен, независим и съчувствен алианс, който ни подпомага. Не като този с Русия и двете освобождения, при които ни съдра да плащаме милиарди в злато.
  Ризова ми се струва почтена и осъзната. Вероятно я задължават да прави с него интервю, но му задаваше точни и добри въпроси. А отговорите и аргументите му бяха в полза на Путин и Русия и от немай къде, трябваше единствено да признае, че Русия е агресор и нападател. При такъв идиот и това все пак е полезен проблясък!

 18. Здравейте, г-н Инджев,

  (Писах Ви току-що през Сиела и прес Ентусиаст – като Ваши издатели, защото не намирам Ваш e-mail адрес в Интернет. От Вашия Facebook сега разбрах, че е най-добре да се свържа с Вас като оставя коментар в блога Ви, което и правя.)

  Първо, нека Ви призная, че откакто започна войната в Украйна, гледам с жена ми Рада (тя също Ви следи във Facebook, четем Ви там двамата) през YouTube Ваши коментари и изяви – както и „Денят“ на Веселин Дремджиев – почти всяка вечер. Поздравявам Ви за истинската, честна, българска журналистика!

  Второ, обръщам се към Вас (писах и на г-н Дремджиев), тъй като – и във връзка със статията ви тук относно БНТ, а бих добавил и други медии като bTV, 24 часа, 168 часа, Дневник (да не говорим за отявлено комунистическите) – не успявам да публикувам кратка статия с опровержения на злокобните думи на Стив Ханке относно еврото. Да прочетат хората моето квалифицирано, но написано на достъпен език, мнение е от изключително значение точно сега, когато объркват и плашат българския народ (ясно кои – инфилтрираните многобройни марионетки на „двойните ни освободители“)!

  Материалът пуснах в събота по обед в Twitter:

  https://twitter.com/AlexMihailov65/status/1525391694312742914

  Поздрави,
  Александър
  ______________________________________________________________

  Alexander Mihailov, Associate Professor
  Director, Group for Economic Analysis at Reading (GEAR)
  Department of Economics
  Edith Morley Building, Office 317
  University of Reading
  Whiteknights, Reading RG6 6EL
  United Kingdom

  a.mihailov@reading.ac.uk

  http://www.reading.ac.uk/economics/about/staff/a-Mihailov.aspx
  https://econpapers.repec.org/RAS/pmi59.htm
  https://github.com/AlexanderMihailov
  https://twitter.com/AlexMihailov65

 19. такива скрити лимонки като Стив Ханке,платени от Кремъл с кош да ги ринеш,тепърва ще изпълзяват като отровни змии.

 20. Щом е лансиран някой полезен западен идиот от българските “журналисти”, той със сигурност е червен боклук, който следва да бъде игнориран.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.