Така работи рашистката пропаганда, когато я оставят да си разиграва троянския кон

Българските рашисти копират безмозъчно оригинала на рашизма, но се опитват да приспособят за местна употреба някои негови елементи. Например някои от тях не са непременно за това Русия да победи, окупира и унищожи напълно Украйна. Искат само да сме неутрални докато Русия (евентуално) побеждава, окупира и унищожава Украйна. Както в онзи виц за мъжа, който държал жена си за косата през балкона и нареждал: “не съм жесток, колкото съседа, който закла жена си, аз само те пускам”.

В главното обаче нашите рашисти маршируват заедно с руското си началство. “Заедно в труд и бой”, както се пее(ше) в онзи комунистически марш, в който се пее(ше) още “комунистите родината изграждат, комсомолците след тях вървят”. Главното е  да се изпълнява повелята да се лъже и отрича очевидното, когато то не изнася на путлеризма. Така за тях войната не е война, агресията на Русия не е агресия, а превантивна операция срещу разширяването на НАТО ( и дори срещу заплахата от нападение на осмиваната до неотдавна за нейната военна слабост Украйна), руският военният провал е само прегрупиране, докато украинските военни успехи са всъщност дело на американците и на целия свят, който несправедливо се е изправил срещу руското миролюбие.

Обща е и рашистката загриженост за българското поробване от страна на НАТО, ЕС и най-вече конкретно от САЩ. Някои по-гъвкави ( в кръста при поклоните си към Москва) нашисти скланят да оприличават днешните ни съюзнически ангажименти на зависимостта ни от СССР. Сред изказващите се в този дух има и академици, като историкът Георги Марков.

Не е нужно човек да е академик, нито да има академична титла, за да забележи абсурда на този знак на равенство. Неговата несъстоятелност е в центъра на публичното говорене у нас по темата за ветото за членството на Северна Македония в ЕС. За това вето говорят като за нещо наплъно естествено и най -върлите рашисти  нас. Не си дават сметка, че така  опровергават себе си относно “поробването” ни от Запада, който София е в състояние да разиграва като блокира процеса на разширяване на ЕС в нашия регион.

И какво ни причиняват “поробителите” в резултат на това? Били ни притискали да свалим ветото, жалват се путинофилите. А могат ли да кажат в какво се състои този натиск? Защото се вижда и от най- простите с просто око, че всъщност София притиска Брюксел, откъдето не сме дочули и една нотка на закана. Разни еврокомисари и прочее емисари у нас се изказват по чувствителната за българите тема като проповедници, които се боят да не загубят паството си. 

Услади им се на мнозина тук това “поробване”. Вече заплашват и с българско вето върху общата европейска политика за отказ от руския петрол. Дали е правилно, редно и патриотично?

Не това е въпросът. Става дума за друго – за пълната несъстоятелност на рашистката пропаганда, която тръби, че днес повтаряме съдбата на НРБ, командвана от Москва и че ни се случвало същото, само дето сме сменили Москва с Брюксел и Вашингтон. Редовно го заявява най-безсрамно тъкмо посланичката  Митрофонанова, чието поведение е откровено продължение на съветската робовладелска традиция. На практика ни казва, че сме заменили съветското робство с евроатлантическо, върху което обаче, както се вижда, можем на налагаме мнението си и то по повече от един отделен и “специфичен” въпрос, като членството на Северна Македония в ЕС.  

На лъжата краката може да са къси, но за съжаление и паметта на мнозина у нас е такава. И ще дам само два примера.

От екрана на БНТ главният червен лобист на руските енергийни монополи у нас от поне две десетилетия насам Румен Овчаров категорично предрече вчера как Европа щяла да загуби войната с Русия по въпроса за руския газ. Да оставим настрана, че евроатлантическата машина за разкачване на европейските вагони от руския газов внос вече работи на бесни обороти и е само въпрос на време да успее в това начинание – стига да има политическата воля, каквато демонстрира в момента. Някой вярваше ли преди 24 февруари, че най-големият европйски потребител на руските въглеводороди Германия сама ще спре “Северен поток 2” и че за два месеца ще намали с две трети вноса си на руски петрол?

По – важното е друго: че трябва да има памет за прогнозите на този енергиен “пророк” и неговите подобия, като мажоретката на руския енергиен манеж у нас Георги Първанов, претърпял пълен провал в обещанията си за налагане на руския “троен” шлем . Преди 20 години Овчаров заплашваше, че ще се върнем в каменната ера без да сме построили АЕЦ “Белене”. Така се изразяваше…

Годините се изтърколиха, а България не само не се е върнала в пещерите, където е мястото на Овчаров и компания с тяхната примитивна пропагандна кампания, но продължава да произвежда излишъци и да изнася електроенергия. 

Същото се отнася и за дългогодишната другарска жалейка за поробения ни уж от лошия Запад военнопромишлен комплекс. Запитан все пак вчера в БНТ да коментира факта, че в момента той чупи собствените си рекорди за всички времена по производство и износ на военна продукция, оплаквачката Каракачанов се врътна, направи се, че не е дочула и смени темата с яростно нападение срещу смаляването на българското производство на плодове и зеленчуци. Водещият Любенов “деликатно” върна бившия вицепремиер ( и бивш шеф на всичко, свързно с отбраната и военната индустрия) обратно от земеделската тема с намек, че не за това го пита. Това не смути дебелашкото самочувствие на разпенения бивш военен министър, бесен че имало внос на домати от Йордания (  once upon a time), но отказващ да се възхити от невиждания ръст на българския износ на военни стоки, очевидно стимулиран от наложената на Украйна война.  

Така работи рашистката пропаганда у нас, когато е оставена да си разиграва троянския кон.  

И една илюстрация на нагласите на българите по разлома в отношението към Русия, с който рашистите толкова много се гордеят, че бил в тяхна полза. Огромното мнозинство българи, макар с частични уговорки, са за това да сме част от Запада. Видя се снощи и подкрепата на българската публика за песента на Украйна на Евровизия – категорична!

Ето така изглежда картинката на противопоставянето Изток-Запад според последните проучвания на общественото мнение, показано в една картинка ( взета на заем от мрежата).

32 мнения за “Така работи рашистката пропаганда, когато я оставят да си разиграва троянския кон”

 1. Брилянтно!
  Ще ми се да поискам от нашенските рашисти да дадат връзка към туитъра на МО на Ордостан и да го сравним с долния. А и каракачанов да демонстрира какво е оставил от позицията си на военен министър. Тия тупани няма ли да вдянат най-сетне, че и те и любимата ии матушка са пътници с еднопосочен билет към ВЧЕРА.
  https://twitter.com/DefenceHQ

 2. ванЮ каракрачански отново пробутва примитивната си военна “експертиза”, макар да беше назначен за синекУрен министър заради политическо споразумение с агенть Буда, понеже е тотален военен дилетант и неграмотник!
  ванЮ не казва , че Полша им 50 самолета Ф-16 от последно поколение, и поддържа все още повече от два пъти по-малко МиГ-29 , така че основният боен самолет на Полша е Ф-16, а МиГ-29 е допълващ !
  Още повече , дори останалите бройки Миг-29 се поддържат от полските заводи , а не се изпращат в Русия, както направи иксперьта ванЮ! И той даде стотици милиони на Путин ,за да подменят старите ламарини на българските Миг-29, и да ги пребоядисат! И нищо повече!
  Докато полските Миг-29 са адаптирани към минималните изисквания в НАТО, а българските пребоядисани Миг-29 , не са!
  Освен това полските Миг-29 са тройно повече от българските , и притежават някакъв военен потенциал, докато българските Миг-29 са 5-6 бройки и стават само за тренировъчни машини или за парад, и за нищо повече!
  Само че поддръжката на Миг-29 е скъпа , а след сегашните санкции е невъзможна !
  Вместо скъпите оперативни разходи за бройките Миг-29, е по-добре да се поддържат евтини тренировъчни самолети , а не скъпите Миг-29!
  Ето такъв иксперть е ванЮ!

 3. г-н Инджев,не е съвсем по темата,поздравления за Офанзивата.Огнянов каза,че пак ще Ви кани,уведомете ни.А по темата-Р.Овч.е отвсякъде за пандиза с промяната на газовия договор,облагодетелствал Газпром,но си мисля,че не се е минало без ”откат”

 4. Всичко това показва нерентабилността да се поддържат единичните бройки пребоядисаните Миг-29!
  Още повече това важи за пребоядисаните в путинските тенекеджийници единични бройки български Су-25!
  В Украйна всеки ден свалят повече бройки Су-25, отколкото са сегашните бройки български Су-25!!!!
  Така че ползата от единичните бройки Миг-29 и Су-25 за България са никакви , само се харчат стотици милиони, за тяхната поддръжка, всяка година!
  По добре е да се изпратят веднага в Украйна, за да има поне някаква файла от тях!
  И да се заменят с евтини тренировъчни самолети и с повече бройки Ф-16, или Ф-35!
  Същото се отнася и за единичните бройки хеликоптери Ми-24! Веднага в Украйна!
  Същото се отнася и за няколкото бройки остарели С-300, които даже не са поддържани , повече от 35 години!

 5. Хмммдааа – тавришч Пу успя (за съжаление – с цената на поне 100 000 (сто хиляди!!!) жертви и огромни материални щети) да постигне за три месеца това, което нямаше да се случи още тридесет години! Няма да изброявам – всички знаем за какво иде реч! Преживяхме разпада на СеСеСеРе, наближава скоро, много скоро и разпада на РуZия!! Това което сам си сториш, никой не може да ти стори!!

 6. https://frognews.bg/novini/bivsh-generalen-sekretar-nato-pri-iadren-sblasak-aliansa-gubeshtiiat-shte-putin.html
  Това показва, че запада жали руснаците и не би искал да има множество невинни жертви и от двете страни, при едно по мащабно стълкновение. От Русия най- вече. Но това не го разбират калайдисаните мозъци на рашистите, те са по-зле и от крайните ислямисти.

 7. Когато правосъдието е в нужника, тези типове са по екраните.

 8. На видеото може да видите резултата от три атаки на руските танкове и силата на германското оръжие и НАТО.
  Ясно се вижда какво се случва с екипажа на танка при удар с оръжие на Германия – Панцерфауст-3 – от 2:06 мин. – 3:17 минута, заклещено в купола на танка се вижда тялото на командира на танка.
  Руските танкове са чисто-нови Т72-Б3 произведени 2016, но не могат да устоят на модерните оръжия на НАТО. Дано т.нар. български военни експерти да разберат че вече не е достатъчно да имаш танкове и глупаци за екипаж.

 9. На това видео може да видите как хвърчи купола на руския танк в небето след удар на подобно оръжие.
  Руснаците вече много трудно ще набират самоубийци за екипажи на танкове:

 10. А така вече работи ВВС на Украйна. Русия е изгубила превъзходството във въздуха:

 11. Г-н Инджев, през последните дни се опитвам да се свържа с блога , но има затруднения, а коментарите ми изчезват! Може би чекистите от ДАНС правят някакви манипулации ,пак, но това няма значение!

  И така, относно “енергетика” р.Овч. то искам да му припомня , че България консумира около 3 милиарда кубика газ, това са приблизително 25 милиона барела газ, от които Газпром трябва доставя около половината ,но през последните години благодарение на такива иксперти, като р.Овч. и бокоТИКВАТА, България внася около 100%, и докато цените на газовите борси бяха ниски, това беше изгодно за нас, защото бяха по-ниски от азерския газ!
  Поради това около един барел газ струваше под 25 лева.
  Но сега борсовите цени са високи и руския газ вече струва над 180 лева за един барел!
  Т.е. за една година цената на руския газ скочи 6-7 пъти, и азерския газ вече е 2-3 пъти по-евтин от него!
  Обобщено , за последната 2021 година давахме на руския монополист 55 лева за всеки барел от 25 милиона барела руски газ , т.е. 1,3-1,4 милиарда лева ! Но сега даваме над 180 лева за 25 милиона барела , или вече по днешни цени ще трябва да даваме общо над 4,5 милиарда лева!
  За сравнение официално Лукойл внася над 40 милиона барела петрол, годишно, а всеки барел петрол струваше по 120 лева преди една година, или за последната една година сме дали над 4, 8 милиарда лева за петрол!
  Но днес цената за барел петрол вече е 200 лева, или за 40 милиона барела ще даваме общо над 8 милиарда лева за Лукойл!
  Вижда се разликата , за 2021г сме дали 1,5 милиарда лева за газ и 5 милиарда лева за петрола !
  А сега , за първите месеци на 2022г. , се вижда че щяхме да даваме 4,5 милиарда лева за руския газ, но ще продължим да даваме над 8 милиарда лева за руския петрол , ако харвардските “юпита” не наложат петролно ембарго на Путин!
  8 милиарда лева, и то при сегашните цени на петрола!
  Още повече, Румъния ще наложи петролно ембарго , въпреки че румънците имат по-големи разходи от нас за доставката с танкери от Средиземно море!!!!!
  И въпреки че и в Румъния има рафинерии на Лукойл!!!!
  Но както знаем харвардците са напълно зависими от ниновНа, чийто мъж работи в Нефтохим-Бургас!
  И поради това ниновНа е в конфликт на интереси, и ще злоупотреби с власт , като отмени петролното ембарго, чрез своите харвардски проксита!!!!
  Повтарям пак, Румъния също има Лукойл, и по-високи танкери разходи , но ще наложи ембарго, защото в Румъния нямат вицепремиер ниновНа!!!!
  И накрая, предоставям на харвардските херои малко четиво за размишление, все пак:

  https://www.mediapool.bg/firmi-na-lukoil-v-rumaniya-sa-obvineni-v-prane-na-pari-news237543.html

  https://www.otoplenie.eu/rumniya-udari-lukojl/

  Повтарям пак на “юпитата”, че това се е случило с Лукойл-Румъния , преди 8 години!!!!
  А някои все още искат да продължат да продават самолетни билети на Лукойл-Бургас!!!!

 12. Шокиращо е, че след спирането на руския газ по заповед на Путин и посещението на Кирил Петков в САЩ почти всички водещи на предавания и анализатори в уж българските медии изведнъж “спонтанно” се превърнаха в огнедишащи “химери”, настоящие руSSкие журналисты- путинци, които с враждебен хъс започнаха да задават заклеймяващи въпроси на поканените представители на властта без дори да изчакат отговорите им и светкавично изровиха от нафталина изкукали руски лобисти, отдавна на заслужен отдих, които (уж) не можеха да разберат какво значи “депутинитизация” и много се тревожеха ще има ли отнемане на недвижимото имуществото на руски физически и юридически лица в България? Очевидно за тях този въпрос е от изключителна важност. 🙂

 13. Интересното започва след 11-та минута:

 14. Следващият конкурс на Евровизия – в СВОБОДНА УРАИНСКА ЯЛТА:

 15. @sms

  Пяна им излиза от устите: “ма да видиме детайлите, докога ще го има”… Тиквата отвори лъжливата си зурла – “уж намаляват цената, а от днес (вчета) е 14% по висока”… При него нямало да има дефицит..
  Големи гюбрета.

  Слава Україні!!!

 16. прави впечатление с какъв хъс разни журналистчета се опитват да добият търговска тайна на тъмно-каква е цената,фирмата и т.н.Много бързат да снесат информацията и ако може да провалят бъдещи сделки..Ето,това е част от хибридната война,водена от петата колона,финансирана и направлявана от РФ.

 17. Зарадва ме информацията, че г-н Инджев най-сетне е участвал в “Офанзива”. Някой може ли да пусне линк към интервюто?

  @Павел Тинков
  Преди няколко дни попитахте дали съм “симпатизант/ка на ДСБ”. Отговор: да. Очаквах в правителство с участието на РБ и особено на ДСБ да виждам повече почерка им и по-малко този на нинова&копейкин. Засега не се чувствам представен/а от тези, за които гласувах преди шест месеца.

 18. Статус на непосредствен противник на НАТО!!! 10-ти Юни….
  ———————————————————————————–
  Виждам, че все повече хора тук следят украински блогери и канали в ютуб и това е чудесно. От там информацията е на часа и точна/макар понякога твърде оптимистична/.
  Искам във връзка с тази статия на г-н Инджев да споделя най-прясното като новина/не я виждам все още из БГ медиите/ пряко свързана с всички русофилистици, путинистици и тем подобни живеещи и лобиращи в ЕС и страните от НАТО. Времето на такива е до 10-ти Юни. Ключови думи-статус на непосредствен противник на НАТО за Русия!
  Гледайте от минута 26-та ако нямате време за цялото видео
  https://www.youtube.com/watch?v=KIc2ly2rt0w
  Такива разни Овчаровци и тем подобните копейкини, шкембе войводи,Радевци, Нинови и тем подобни, ако и дори попаднат във власта /за БГ говоря/ всякакви контакти с рашисткия путлеров режим ще бъдат докладвани и декларирани пред НАТО. Т.е. такива срещички и телефонни разговорчета тип аз съм за мира като на шкембе Орбан, вече няма да се случват. Ще го видя как ще трябва да си обърне тлъстия задник до седмица две и да направи информационно салтомортале за пред тукашните овце. Вече пусна машата си новата презедентка /от която точно ама точно нищо на квардат зависи/ да излезе с 10 отговора на въпроси относно Русия и подвиха опашка, типично Путинови маниери по дезинформация и подготовка на овцете да им се снесе новия хрисим Орбан. Естественно не може за всичко да им се съгласи на омразните му украинци и в едната точка продължават да фъфлят за подтискането на унгарците в Закарпатието/при положение, че вече има училища специално за тях на унгарско-украински/ В общи линии такива политици от миналото десетилетие вече няма да имат възможност да спират общата политика на целия блок това е идеята.

 19. Имаше някаква мисъл, че модните линии започват в Париж и Лондон, а свършват с присмех по селата. Нещо такова се наблюдава и по темата, която сте повдигнали. Колкото пъти съм бил наблюдател на избори, съм се хващал за главата, що за начин на мислене имат тези хора, повече по селата, но в по-малка степен и по градовете.

 20. Относно статията та Онян Стефанов, ще ви разкажа действителен случай. Ваднъж тъщата, която не само че е тъмночервена, ами и цял живот е работила в МВР, ни в клин, ни в ръкав, каза: “Искам да настане потоп и да залее цяла Северна Америка”. Видя и се дребна работа и добави: “Искам да залее и Африка, защото мразя черните”. Помисли, помисли, ама и това и се видя малко. “Искам да залее и Азия, защото мразя тези с дръпнатите очи. Само Европа да остане”. Та ето, жената има някакъв европейски начин на мислене, няма лошо.

 21. Да съобщя една новина за нашенските русофили-отново ще имате автомобили ”Москвич”,кмета на Москва Собянин е решил в затворения завод на Рено да се произвежда Москвич.

 22. RICOшетниковь
  15.05.2022 в 20:11

  Здравейте!
  И аз имах подобен проблем преди около месец-месец и половина.
  Опитайте да пращате коментарите си през Ваши приятели – препратени в уважавания Блог!
  Да разберат Наблюдаващите, че няма как да Ви спрат!

  С уважение:
  Българин💙💛

 23. Към Българин💙💛
  16.05.2022 в 16:47:

  Българин , благодаря за вашия съвет!
  Има и други начини, но ние не трябва да обръщаме особено внимание на простотиите на туземните чекисти – ченгесарите от ДС!
  Друг е въпросът, че и в хунската орда на Орбан, действат по още по-примитивен начин , защото Орбан е агент на престъпните структури на Първо главно управление на КГБ!
  И затова шпионския бандит Орбан няма да одобри петролното ембарго срещу своите чекистки сводници!
  Жалко за унгарското въстание от 1956г., щом като сега унгарците са най-преданите крепостници на Путлер и на неговият чекистки васал Орбан!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.