Путлер си изпроси предстояща ескалация на консолидацията на НАТО срещу ясно посочената от алианса руска заплаха

Украинската армия удържа през февруари първия удар на руското вероломно нападение по суша, въздух и море.

Прогони през март руската армия от околностите на 4 милионната столица Киев. 

Спря нашествениците по всички важни линии на настъпление през април. 

През май отблъсна на разстояние повече от един артилерийски изстрел нашествениците от бившата украинска столица Харков, втория по големина град в Украйна. В Москва вярваха, че  там войските й най-напред ще бъдат посрещнати с хляб и сол поради близостта с Русия не само в географско отношение, но и заради големия брой руско говорещи жители. 

Днес, на 15 май, украинските войници са отвъд Харков. На граница с Русия докладват във видеозапис на своя главнокомандващ Зеленски пред символичен граничен стълб, оцветен в синьо и жълто.

 

 

 

 

А какво предстои през юни? Отговорът вижте в края на текста. Но преди това да си погледнем собствения двор и възбудата в рашистката му кочина. 

Истински шизофреничен феномен се наблюдава сред българските рашисти. Колкото повече руските завоеватели отстъпват в Украйна, толкова повече техните български (?) запалянковци си дерат гърлата в подкрепа на руската агресия. Дали не е от страх, че скоро ще трябва да се оправдават за рашисткото си поведение при поражение на любимите им убийци, изнасилвачи и мародери?

Кресльовците по принцип залагат на опита да плашат с твърдението, че са много . В конкретния случай компенсират отсъствието на човешки аргументи в поза на своята канибалска позиция на страната на убийците. Но и на фронта на многотията те получиха за последните дни няколко нокаута в България.

1.Състоя се в София трето многохилядно шествие на привърженици на справедливата кауза на свободата, която Украйна защитава с живота и здравето на своя народ, вкл. на цената с имуществото на държавата си, систематично унищожавано от руските варвари.

2.Българите масово гласуваха в уникалните преки избори “за” Украйна на Евровизия.

3.Привържениците на “Левски” показаха съпричестност на най-големия стадион в България с лозунг на страната на защитниците на обсадения от руските окупатори украински град Мариупол. Не се видя опониране от страна на агитката на ЦСКА.

 

 

 

 

4. Макар и неприлично много за една евроатлантическа страна, поклонниците на “руския свят” у нас все пак са около една трета от българите, които в една или друга степен подкрепят принадлежността ни към западния свят, както се видя от актуалните социологически проучвания. 

5. Въпреки скупчването на рашисткото стадо около неговото парламентарно представителство, което го прави да изглежда по-голямо, има един парадоксален феномен с обратен знак. Колебливата позиция на властта, шантажирана от другата проруска партия БСП, я отслаби в очите на гласувалите за надеждата от Харвард и преля отново подкрепа за бившите управляващи от ГЕРБ, които се възползваха от управленските мрънкания и заложиха на проатлантическа реторика, която противоречи на доскорошното им поведение, но явно им помага да си върнат загубени прозападни гласове. 

Тези гласове същестуват, не са станали по-малко в резултат на руската агресия и заплаха спрямо световния мир. Напротив. Търсят  си мястото под електоралното слънце, поради което и от ДБ се присетиха да им изпратят най-сетне проатлантическо послание под формата на ясно заявени приоритети за някои радикални мерки за отстраняване на руското влияние в България ( въздържайки се отново, както всички конкуренти на тази писта, да поискат и отстраняването на съветската монументални символика от българските площади).

Как ще се развие това противопоставяне в обозримия юни?

Преди всичко то е до голяма степен в ръцете на храбрите украинци. Техните победи няма да могат да бъдат представяни още дълго по превратния перверзен начин като  заслужено руско наказание за Украйна от страна на “великата” Русия. 

Но не е само този външен фактор, който тепърва ще помогне за отслабването на руските пипала в България, която няма друг полезен ход за своето оцеляване в голяма борба освен да се придържа към западните си ангажименти. А възможностите за лавиране в това отношение ще намаляват и с бързи темпове.

Предстои изключително важна среща на най – високо равнище на НАТО на 10 юни. На нея укрепналият като отговор на путлеристката заплаха все по-мощен съюз ще се п(р)ояви като алианс с нови 1270 километра граница с Русия ( чрез присъединяването на двете богати и военно превъзхождащи Русия с модерните си въоръжения и доктрини страни Швеция и Финландия).

НА СНИМКИТЕ: Така изглеждат финландските бомбоубежища – в руските социални мрежи е пълно с горчиви коментари, че това е лукс, за който милиони руснаци могат да си мечтаят

 НАТО ще изостави твърде обтекаемата си позиция за “запазване на конструктивния” подход спрямо Русия, формирана в далечната вече 2010 година. Дори руската окупация на Крим не я промени досега. Путлер си изпроси решителната ответна реакция. Идва краят на търпението на НАТО. Русия ще бъде обявена еднозначно за враг, а всяка една страна от НАТО ще трябва да избира на чия страна е. Война е. Край на двойните игри. 

Ето това ще се случи след по-малко от месец. С външна помощ България ще може да преодолее собствената си раздвоеност. 

За срещата и очакванията от нея съобщи съветник на президента Зеленски по въпросите на сигурността Олексей Арестович. Залагам на достоверността на прогнозата му.

26 мнения за “Путлер си изпроси предстояща ескалация на консолидацията на НАТО срещу ясно посочената от алианса руска заплаха”

 1. Брилянтно!
  Все в тази посока,
  Педерацията у киреча.
  Шалтера.
  Максим Кац с титри на инглиш.

 2. Щом и най-гледаните руски блогери, разказващи неуморно за “огромните успехи” на путинската армия като юрий подоляка започнаха да признават пораженията, значи положението за рашистите стана съвсем бозук, както казват комшиите на юг от Малко Търново!
  СЛАВА УКРАИНЕ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

 3. Освен явните символи на рашистката пропаганда, като МОЧА има и една по-прикрита руслямска пропаганда, вредяща значително повече на имиджа на България отколкото МОЧА. Това е спортния клуб ЦСКА, който ни представя в Европа и света, като руслямски подлизурки.
  Този спортен клуб трябва задължително да си смени името Примерно на Централен Военен Спортен Клуб -ЦВСК или дори на старото им име ЦДНА

 4. Аз също се удивлявам на обратно пропорционалната на руските военни успехи демонстрирана русофилщина у нас. След като ” с умом понять” не си я обяснявам, остава да подходя по-прагматично и да и да си кажа, че: 1/ българските русофили най-сетне проявиха състрадание и застанаха на страната на по-слабия; 2/ отново става дума за пари, обаче не да получават, а да предотвратят връщане. Имам обосновано предположение, че на всичкото нашенски русофил най-скоро ще му се наложи да се изпокрие -по международни и вътрешни причини. В тази връзка изобщо не вярвам на каквито и да са социолигически проучвания, дето вещаят изборни победи на “стефаняневци”, “руменрадевци” и копейкинци. Тези нищожества и сега нямат никакви аргументи, мислете си какви биха имали след юни, да речем.

 5. Към текста трябва да се добави и шеста точка:
  6. Огромна подкрепа (поне в София) в центровете за подпомагане на бежанци, където обикновени българи даряват храни, бебешки дрехи, памперси, играчки, дрехи, битови предмети и какво ли не, с безвъзмездната организация на украинци и българи (СофтУни в Младост София)

 6. Г-н Инджев, от години черпя с пълни шепи от работата ви ежедневно. Отскоро си позволявам и да коментирам. Освен огромната благодарност към вас си позволявам да ви задам въпрос, вероятно повдиган във времето от ваши близки и съмишленици – интернет ви дава възможност да пишете (слава на Бога) несанкционирано от никого, защо не разказвате/анализирате и във ваш собствен видео формат? Както сте го правил, разбира се, дълго време през телевизионния канал. Бих се радвал да разбера дали има нещо, което ви пречи и ние можем да ви помогнем, така както вие помагате на нас.

 7. “Московският завод на “Рено” преминава под управление на града и ще произвежда леки автомобили под историческата марка “Москвич”. Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи това в личния си блог.”
  https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/makdonalds-nay-nakraya-napuska-rusiya

  Путин наистина възражда СССР – ха честито на мурзилките и нашенските чугунени глави – вече ще могат да карат пак москвичи. Идилия!

 8. “Лице в лице” по БТВ!

  След малко!

  Гост – г-н Иван Йорданов Костов!

  Препоръчвам и гледайте.

  NATO + 2 💙💛💙 И то какви ДВЕ държави!!!!

 9. Да на 26та мин от видеото Арестович изнесе новината. Чест му прави, че успява почти всяка вечер да излезе с информационна бомба при Фейгин лайв а на неговия канал пуска видеото по-късно т.е. Фейгин обира рекламите. Може би днес останалите блогери ще коментират по-зъдолбочено тази новина. Но всъщност тя е даже още по-важна за нас и за целия зиточен блок, а защо не и за тзападната част на ЕС/да не забравяме Фийон, Шродер и още маса такива рубладжии.

 10. Победа на украинската армия над руската, която може да се нарече “Грандиозна”. При река Сиверски Донецк украинската армия е нанесла тежко поражение на руската армия, унищожение са две батальонни групи заедно с една инженерна част, което прави над 1 200 души.

 11. Забележителен момент на 33:45 и след него във видеото с Арестович. “Ние не воюваме за позиции. Нито за земя. Нито за граница. Даже не толкова за Украйна. Воюваме за волята – никой да не може насила да ни натрапва СВОЯТА воля. Защото имаме НАША, свободна воля”. Казва го прост украински войник на 19 г. някъде на Луганския фронт. Добре е разни макроновци, олаф шолци и най-паче рад€вци, ян€вци и прочее умнокрасиви коп€йкаджии в Задунайския Милиционеристан да си го препишат по-едричко на лист хартия и да си го лепнат я на компютъра, я на огледалото, дето се бръснат сутрин.

 12. специално за г-н ИВО ИНДЖЕВ:
  изпращам ви линк за конкретно видео на саша сотник, за да видите, за обща култура, най-добрия видеозапис, показващ какво е бомбардировка с фосфорни авиобомби над АЗОВСТАЛЬ, с начало 1мин50 сек. рашистката авиация хвърля от всеки самолет по две такива авиобомби – ОФАБ- 250/270 кг, произведени в 1992г + още две, същите, но произведени през 2019г, за в сирия. сиреч, правят си ОПИТИ на техниката в МАРИОПОЛЬ.
  в самия край на видеото на саша сотник, е показан един рашист в централната московска телевизия, който споменава ЛЕДОРУБ…/ с такова желязо бе убит троцки в мексико/ за хората ,разрушаващи руски паметници. гледах го и си давах сметка, че тази държава трябва да бъде унищожена. за доброто на човешкия род и планетата земя.

 13. пРоссия е наследник на Златната Орда, изкуствена сбирщина от азиатски републики, откраднала името си от Киевска Рус.
  1/3 от населението нямат вътрешна тоалетна, 1/4 – топла вода, 80% от населението работи за 14 000 рубли месечно. Страната с най-много убийства в Европа, два пъти повече дори от САЩ! На челно място в света по заразени със СПИН. Не произвеждат нищо, разчитат само на природни ресурси, парите от които отиват в джобовете на олигарсите, на които децата живеят, учат и почиват в Западна Европа и САЩ.
  Накратко – пРоссия е измекярска страна на изнасилвачи, педофили, убийци, КРАДЦИ, наркомани и всякакъв вид утайки!!!
  С три думи: КЕНЕФА на Земята!!!

  СЛАВА УКРАИНЕ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

 14. към у-точнител:

  “тази държава трябва да бъде унищожена. за доброто на човешкия род и планетата земя.”

  Подкрепям тезата Ви 100%! Друг начин да ими мир на планетата, освен да бъде унищожено злото няма!

 15. по дяволите! къде ми е пратеното видео? но защо ли се чудя? исках да препратя един клип за украйна от тик-ток и като се оказа невъзможно за моя адресат, открих, че в изложените икони на възможностите за препращане, под иконата на скайп беше изписано “уотсап”, а под иконата на уотсап беше изписано “скайп”. “пипнато”, сиреч…
  https://www.youtube.com/watch?v=3k8eKzF3ohY – това е видеото за г-н ИНДЖЕВ.
  за г-жа ИВАНОВА, по-горе:
  правилно сте забелязали какво се случва с нашите русофилистици. но! несъмнено ,това е логично в главите и света на сбърканите от невръстна възраст мозъци. точно същото се случва в страната на рашистите. макар с периферното си зрение рашистите да улавят достатъчно ясно, че губят войната с “никаквиците” украинци, наблюдава се поразителна консолидация на водкаджийското племе около своя фюрер. следователно, имаме БАНАЛНАТА ПРОЯВА НА РЕФЛЕКСА ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ в субектите, които, хаха, се чувстват ЗАСТРАШЕНИ и УПЛАШЕНИ от реалността.. това е “ключа” за вашето наблюдение върху нашенските русофилистици. ИМХО.

 16. димитър 💙💛

  Твърдо подкрепям поста Ви : “Накратко – пРоссия е измекярска страна на изнасилвачи, педофили, убийци, КРАДЦИ, наркомани и всякакъв вид утайки!!!
  С три думи: КЕНЕФА на Земята!!!”

  Точно затова вчера много ме ядоса въпросът на Виктор Николаев по “Нова”, който се тревожеше дали ще бъдат отнети имотите на руски граждани, които имали “по една гарсониерка” на Черноморието ни или другаде из България? То, ако са един, двама, десет, сто руснаци с по една гарсониерка да го преглътнем, защото ще се справим с опасността, която носят, но става въпрос за около 500 000 руски имота, където са записани като собственици и имат право “постоянно да пребивават” у нас поне по трима руснаци на имот! И както знаем, това НЕ са случайни руски граждани, става въпрос за грижливо подбрани и ЗАВИСИМИ от службите им военни пенсионери, държавни служители, руски шпиони, терористи и криминали, на които тези служби са съдействали да получат ИЗГОДНИ заеми от ДЪРЖАВНИ банки. Целта на този масов руски етнически окупационен десант по Българското черноморие е тази огромна “пета колона” да подготви руската окупация и отцепването на Черноморието ни! Точно такива собствени “гарсониерки” са имали отровителите с новичок на българите Гебрев, сина му и главния му мениджър, терориститте, които предизвикаха взривовете във военните ни заводи, тежката корупция на местните власти в ущърб на български интерес, кражба на български интелектуален продукт, “гарсониерки” (и не само) имат руските криминали, които, необезпокявани от МВР и службите ни, от десетилетия “движат” престъпния си бизнес: от мокри поръчки и гангстерски разчиствания на сметки, контрабанда, наркотрафик, проституция, производство на фалшиво евро и долари в огромни размери, което осъществяваха в собствени хотелски комплекси в “Слънчев бряг”, Пловдив, до типичното за руснаците разнасяне на трупове в куфари, багажници и т.н…
  Затова НИКАКВИ “ГАРСОНИЕРКИ” ЗА РУСНАЦИ !!!

 17. До г-н Българин
  Господине, приятелски Ви съветвам много да внимавате с лицето Иван Костов. Има някаква биография в интернет, която периодично се мени. Това, което аз съм видял с очите си, е, че беше гл. асистент в някаква катедра по комунизъм, научен комунизъм или както там и беше името. Във ВМЕИ “Вл. Илич Ленин”. Ръководител му беше един проф. Алексиев, който по всяка вероятност вече може и да не е между нас. За проф. Алексиев няма много информация, но лично аз съм бил свидетел (участник) в проблеми, които ясно показаха, че той командва декани, вероятно и ректора, най-вероятно цялото ВУЗ. Алексиев беше ръководител на споменатата катедра. Логично, този ВУЗ беше любим на др. Тодор Живков. А там, надолу, в йерархията, битуваше и лицето И.К. То и нататък в биографията му има партийно-политическа служба в з-д Ворошилов и пр. Между другото, той е човекът, който ми зададе най-тъпия въпрос, който съм чувал въобще през живота си. Каза: “Кажете, Димитър, защо не учихте цяла година “Политикономия на социализма?””. Какво да му кажа, бях на поправка през м. септември, да се откажа да следвам, ли? Нещо мъцах, той ми написа среден 3. Имам негов подпис в студентсата книжка, пазя я. Стойте далече от това лице.

 18. Към Димитър Рачев:

  Плурализмът на мненията, вкл. по адрес на Иван Костов, е част от демократичния дебат, но в същото време да ритате падналия с ботушите на ГЕРБ, БСП, ДПС и прочее рашистки чизми, не е много мъжествен. И то в момент, когато “лицето” Костов застава ( за пореден път) с лицето си на ясни позиции срещу рашизма в България. Защото, видите ли, преди десетки години нещо не му е бил чист антикомунистическият косъм.
  Вашият дали е чист от примеси ( ретроспективно ) ?
  Спестете си отговора, защото не желая в моя блог да се води тази вътрешновидова война. Мнозина са я започвали тук и не желая да бъда арбитър на тези персонални страсти ( и оплювания).
  Призовавам към въздържание коментаторите…

 19. Стойте далече и от Павел Попандов,защото и той е работил в завод”Ворошилов”,е като шлосер ама знае ли се…

 20. Господин Инджев, безкрайно уважение за позицията и труда Ви. Последните 3 месеца ме изумиха, в какви размери рашизмът е проникнал в страната ни и колко хора сляпо вярват на кремълската пропаганда, без да мислят и анализират. Бих искала конкретно да повдигна темата за СОК Камчия, собственост на Правителството на Москва. Тази руска държавна собственост на територията на България- земя и сгради, разположена на брега на Черно море следва да бъде отнета в полза на държавата. Такъв призив се чу от Атлантическия съвет в България, но не мисля, че срещна отклик в държавното ръководство, не съм чула да се коментира, като че ли не съществува тази тема. Ходила съм там, знам за каква база става въпрос и за мен е необяснимо при всички международни санкции, тази собственост да остане неприкосновена.

 21. @Димитър Рачев

  За да продължавате да го плюете, значи много е направил!

  8 лъжи за Иван Костов – http://novabulgaria.com/?p=69
  http://kanarko. com/?p=77

  “КОСТОВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1944 , КОЙТО Е ПРИЗНАТ И В ЕВРОПА И В САЩ ЗА ДЪРЖАВНИК -РФОРМАТОР С ИНОВАТИВНО МИСЛЕНЕ, ЕКСПЕРТИЗА И ЯСНА ПОЛИТИЧЕСКА ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ !”

 22. До Димитър Рачев,

  Ако премахнем имената от вашата история ето какво се получава:

  Студент отива на изпит без да е учил. Преподавателя прави забележка “Защо не учихте?” и му пише 3 по милост.

  Нека всеки сам си направи извода що за стока е преподавателя.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.