Какво да напишем на каските и бронежилеткие за украинското население

Отдавна сме приели и сме се примирили, че България не е Германия, да не говорим за съизмерване с Америка. Малки сме в собствените си очи и дори не си и помисляме да се равняваме по големите народи и техните държави. Няма и (с)помен от “България, Японското чудо на Балканите” от времето на управлението на Стамболов.

Клекнали пред огромната по територия Русия, в която се кълнат твърде много българи без оглед на това дали тя ни спира системно снабдяването с газ, заразява ни с чернобилски облак или ни заплашва с неминуема унищожителна ядрена зима след разпалването на ядрена война ( дори и да ни “пощади” без преки атомни удари), нашистите заразяват българската публичност с комплекса си за малоценност.

Не веднъж съм чувал и чел по мой адрес заклеймяващото “кой си ти ( т.е. аз съм българско нищожество), че да спориш ( за каквото и да било, свързано ) с Великата Русия. Защитават Великата си Русия от мен, нищожеството! 

Не търсете логика един колос, пък бил той и на глинени крака, да бъде бранен от някаква дребна твар, каквато тези нашисти виждат в мое лице. Тук става дума за религиозен транс, трансформиран под формата русофилство от времето, когато беше позволено да се ругае идеологически Царска Русия, но не и да се правят най-малките намеци за съветските “недостатъци”. Съветофилството се прероди в русофилство, а днес го виждаме вече като копие на руския рашизъм, който броди с “миролюбивите” си танкове из украинските простори.

Тази (де)градация с нищо не променя в съзнанието на рашистите у нас най-устойчивата величина на падението: малки сме, незначителни сме и не бива да се репчим. Една от родните поговорки , прославящи снишаването, може да бъде чута често като легитимен аргумент за нашето пасуване от устата на български политици: “ когато атовете се ритат, магаретата…”. Сами се определяме като магарета! 

Факт е обаче, че размерът има значение само за импотентните откъм самочувствие народи. Останалите се разпореждат със съдбата си съобразно своя интерес и общочовешките разбирания за справедливостта при разграничаването на престъпника от неговата жертва. 

 

Да вземем малката по размери Латвия. Нейното външно министерство уведоми вчера руското, че балтийската държава прекратява договора си за съхраняване на мемориалните комплекси и съоръжения от времето на Съветския съюз. Шах и мат в уведомителен режим. При това Латвия има много повече основание да се опасява от реваншизма на своя непосредствен съсед Русия, чиято пета колона от етнически руснаци е значим политически фактор в страната.  

НА СНИМКАТА: Съветски монументален подарък в Латвия,  също агресивен като визия, но и в пъти по-малък от МОЧА в София.

 

 

 

В Латвия е в сила закон, според който всеки поддръжник на руската агресия срещу Украйна подлежи на лишаване от гражданство. Обжалването не може да прекрати действието на наложената мярка.

В също така по-малката от нас Словакия по същото време арестуваха бившия председател на Върховния съд Щефан Гарабин. Изказал се в социалните мрежи одобрително за руската агресия срещу Украйна.

От общо 40 държави, активно подпомагащи Украйна, 30 предоставят оръжие. Между тях тече състезание на символично ниво. Вдигат се залозите кой ще предостави повече, по – ефективни, по – тежки и модерни оръжия. Германските противотанкови гранати вече претендират да споделят славата на американските Джавелин. При първата им употреба от украинските военни ефектът от тях е наистина поразяващ. Украинските военни показаха как за броени минути са унищожени три руски танка Т 72, буквално пронизани през двете бронирани стени.

Състезанието кой и как ще изпревари с подкрепата си Украйна е особено впечатляващо в САЩ. Докато президентът Байдън предложи пакет от помощ на стойност 33 милиарда долара, Камарата на представителите добави към тях още 7 милиарда. По всичко личи, че Сенатът одобрява без колебание.

Италия не изостава според възможностите си, а те никак не са малки. Вече предоставя 39 гаубици по натовски стандарт от 155 мм, заедно със снаряди, системи за коригиране на огъня и влекачи за оръдията. Към подаръка прилага минохвъргачки, най-модерни дронове, с каквито е въоръжена едва от миналата година, стрелково оръжие. Освен това отваря вратите на оръжейната си индустрия за Украйна да купува други оръжия ( за което Киев получава милиарди от ЕС и САЩ).

 

Потокът от западни оръжия за Украйна върви заедно с демонстрация на омраза спрямо руските агресори и на симпатия към украинците. Сред най-знаменитите жестове стана изненадващата пратка на големи количества от прочутия испански хамон, запазена кулинарна марка на Испания, беше открито от украинските бойци в сандъци с боеприпаси, придружени с лаконичното бележка “От Летиция”, ще рече от испанската кралица.

Поляците изпращат снаряди с надпис за “Катин 1940 “ в памет на избитите от съветските касапи 22000  пленени полски военни.  А от Нидерландия поздравът върху снарядите гласи “ За МН 17”, напомняне за жертвите на сваления с руска ракета пътнически самолет над Украйна, в който огромното мнозинство от загиналите пътници бяха граждани на Нидерландия.

 

 

 

 

 

 

Чудя се само какво би могло да се напише на каските и бронежилетките, които по думите на нашия главнокомандващ Радев трябва да изпратим само за населението в Украйна ( пак добре, че не поиска да бъдат раздавани единствено на украинци с доказано български произход – “щом пра-прабаба ти не е родена в България, мри от руски куршуми, нас това не ни засяга” ).

Може би трябва да пише “Малко от малките, но пък не е от сърце”?

pastedGraphic.png

 

24 мнения за “Какво да напишем на каските и бронежилеткие за украинското население”

 1. Да пише : “С толкова русофили, такава помощ”.
  Ако Ст. Янев беше премиер, можеше и с ковчези да помогнем…

 2. Това ако не е ирония на глупостта…
  На фона на огромната съветска гордост от победата над нацизма, действията на Путлер водят до неговото представяне в по-добра светлина (на фона на рашизма):

  Каспаров пише: “Гитлер и Сталин стремились к мировому господству. Они совершали чудовищные злодеяния, но ими двигала, как они считали, великая цель. Путинская армия — это ничтожества, которые идут на войну во имя того, чтобы украсть сережки и холодильник. Путин ничтожен сам по себе, и эту ничтожность он распространяет как вирус.”

  Немците два пъти превземат Харков, рашистите и един път не можаха. Това между другото показва как тогава украинците са бранели болшевишката “родина”, а как сега – незалежната.

  Под бомбените килими немците произвеждат отлични танкове и подводници, а рашистите сега, под съвсем мирно небе и осмивани от тях санкции, не могат дори Камази да правят… Някои се обзалагат, че и Москвичи няма да могат…

  Статията ми напомни, с какъв ентусиазъм посрещнах изказването на К. Петков, в което той натъртено каза “Ще дадем оръжие на Украйна”. Добре че веднага след него А. Василев още по-натъртено каза “Позицията на президента е ПОЗОРНА”, та да си спомням с добро за този момент….

 3. Министърът на вътрешните работи на Латвия е подал оставка само защото е допуснал реализацията на мероприятия на рускоезичното население на 9 и 10 май 2022г. в Рига в прослава на окупацията на Латвия от Червената армия.
  Как ще ги стигнем латвийците? Че и задминем. Кога?
  В България министърът на вътрешните работи осъществи на 9 май логистика на честванията в София на руските подлоги, барабар с руския посланик, на окупацията на България от Червената армия.
  На каските трябва да пише: Подарък от един долен червей, дар от един низък роб.

 4. Предложението ми за надпис на българските каски е: карикатура на президента Радев под формата на мис България с лозунг “Мир за всички на Земята” /и със ситен шрифт: от наведеният български народ/
  Щеше да е смешно дори, ако не беше самата реалност.
  Слава на Украйна!

 5. към dkaraivanov:

  “Някои се обзалагат, че и Москвичи няма да могат… ”

  Москвич е преди всичко начин на мислене, довел до появата на тази гротеска на автомобил!

  “Президентът на Руската Федерация Владимир Путин инспектира чисто нов UAZ Patriot, който обаче започна да се разпада пред погледа на държавния глава. – http://auto.dir.bg/news.php?id=22622733

  Ето и как се къса и веригата на ГРМ. Джипът е минал 1000 километра! Руснаците са направо жалки! – https://youtu.be/sBTDdURy6-k

 6. След два месеца героични сражения самая великая и могучая армия в мире превзе разрушен завод в Украйна. Евалла, ашколсун, машалла! Кадиров ще коли агне и ще кани Путин на курбан.
  Руснаците по техните медии ту воюват с целия свят, ту унищожават света с ядрено оръжие, абе лудница отвсякъде. А защо путлер започна да прави компромиси, това е ясно, оказа се царят е гол и страхлив. Да му е честито НАТО на Финландската граница 1 300 км. Всички видяха провала на клошарската армия и след десетилетия неутралитет Финландия и Швеция влизат в НАТО, докато ватниците се обосират в Украйна.
  СЛАВА УКРАИНЕ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

 7. “В Латвия е в сила закон, според който всеки поддръжник на руската агресия срещу Украйна подлежи на лишаване от гражданство. Обжалването не може да прекрати действието на наложената мярка.”

  Не съм завистливо същество, но как да не завиди човек на латвийците, че имат такъв закон ?!

  Ако приемем подобен закон у нас само за 1-2 години ще се изравним с Белгия, Испания, даже Италия:
  “Всеки руSSки наемник и руSSки лобист се лишава от българско гражданство и подлежи на екстрадиране.”

 8. Моето предложение:

  “Ако не бях в опозиция, можеше и лопатки за окопаване да ви изпратим! Кураж!”

  Ваш Баце

 9. Българин, поздрави!
  Често се въздържам да хваля коментарите Ви, за да не си помисли някой, че сме един и същи човек….
  Но сега ще кажа, сакън! Едва дочаках Баце да не е виновен за нещо (а той бая се постара да няма такива случаи), а Вие…
  То по тази логика може да напишем и “Хак ви е за обсадата на Плевен! Карадайъ”.

 10. @sms 💙💛,
  И аз им завиждам на латвийците, но ако някога се приеме такъв закон и в БГ, не ми се мисли с колко ще намалее населението на страната – като нищо ще останем колкото, ако не и по-малко от северномакедонците!
  Сега като гледам и слушам масата българи (между тях дори и мои познати), повечето от тях говорят с такава омраза за украинците (а това са предимно майки с деца), че престанах да разговарям с много от тях. Наистина много от матряла не струва!

 11. Казано е от един ВЕЛИК Българин:

  Не сме народ, не сме народ, а мърша,
  хора, дето нищо не щат да вършат.
  Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
  “Аз не зная! Аз не мога!” – общ е глас.
  И не знаем, не можеме, не щеме
  да работим за себе си със време.
  Само знаем и можеме, и щеме
  един други злобно да се ядеме…
  Помежду си лихи, буйни, топорни,
  пред други сме тихи, мирни, покорни…
  Все нас тъпчат кой отдето завърне,
  щот сме туткун, щото не сме кадърни…
  Всякой вика “Яман ни е нам хала!” –
  а всякому мерамът е развала…

  Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
  пак ще кажа и с това ще да свърша.

  1875 !!!!

  Сега е 2022 г. и ПАК сме си същите уфсе….
  Корни, Радефф и Ко, Копейкин, Овчаров, Сайдеров, Каракачанката, Янето и т.н. и т.н.

 12. Извинете, на зор съм с времето, утре ще прочета цялата статия. Но по отношение на ядрената война и ядрената зима, свидетел съм, имаше социалистическа доктрина нашите войски да преминат през “ядрен килим”. В СССР са правили опити за такива “преминавания”, не знам, има ли оцелели да разкажат. И да Ви кажа още нещо. Имам приятел, покерджия, много пъти са го молили да научи други хора как да играят покер. Той казва: “Невъзможно е да се научиш на покер, ако играеш на клечки. Трябва да заложиш нещо свое”. Та, гледам и нашите водещи военни, като президента, напр., – ами те са се учили на война с клечки. Кога и къде са участвали в реална война? Р. Радев, напр, като началник на авиобазата в гр. Игнатиево има представа от снабдяване с обувки, одеяла, храна, униформи, ремант и съхранение на техниката – и – горе-долу – толкова. Надявам се, че ме разбрахте, да не удължавам.

 13. Страхотна публикация! Тоз руssки агент внезапно спря да се прикрива. Няма ли как да се иска импийчмънт от граждани?

 14. @ димитър 💙💛
  Да, и аз се отвратих! Това със забитите кирки в колите на украински бежанци в Бургас, както и обстрелът на украински деца с опасни стъклени и пластмасови топчета в Свети Влас, обирите и кражбите, точно на коли на украински бежанци и т.н., са дело на жалки лумпенизирани рублофили, но БЕЗ СЪМНЕНИЕ нахъсани и предплатени от руските постоянно пребиваващи по Черноморието ни. На подобни уж “изолирани”, според МВР и прокуратурата, инциденти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се дава широка, персонализирана публичност по медиите, да се посочват имената и показват (в близък план) лицата на извършителите и да има респектиращи наказания- трицифрени глоби и ефективни наказателни присъди по бързата процедура, иначе, при допускане на безнаказаност за подобни гнусни престъпления срещу беззащитни жени и деца, ще има “епидемия” от подобни инциденти, както беше със заселниците от Англия, докато не се намесиха техните служби.

 15. dkaraivanov,

  Поздрави и от мен!
  Ако намирате причина – хвалете ме, не мисля, че някога ще се възгордея от това:)
  А ако Ви идва отвътре – може и по-често…
  И на мен ми допадат Вашите коментари…Някак си, винаги като че ли има и по един допълнителен Жокер в тях, човек само трябва да го потърси…

  Но спирам дотук, да не си помислят нещо за нас двамата… 🙂

 16. Радев заявил, че небива да пращаме оръжие за да не биват убивани българи с български куршуми. Е те това е обединител на нацията, Милена за всичко родно. Но, г–н президент, ако не сте разбрали, не става дума да се праща оръжие на Русия. Българите в Украйна ги убиват руснаците.

 17. Примитивният фатмакь, продължава да ръси цитати от зазубрените съвеЦки устави , които са набивани под фуражката му през цялата му фатмашка кариера на назначен синекУрен партиен кадър на БКП и КПСС!
  Според него българите трябва да загиват от чужди куршуми, но не уточнява дали българите трябва да убиват само с български куршуми!
  Дори той е летял на чужди самолети , затова български няма! НЯМА!
  Няма и български ракети за ВВС и ПВО!
  Дори автоматите не са български, а са проектирани от Хуго Шмайсер в СССР! Откраднати от калашниковь!
  От това следва , че в НРБ се произвеждат чужди образци оръжия!
  И няма никаква гаранция , че оръжия произведени в НРБ няма да убиват българи , но не в Украйна! Защото НРБ продава оръжия за всякакви терористични режими и организации, но не продава оръжия за легитимна Украйна!
  Ето това е тоталитарната партийна и синекУрна зависимост на большевишките примитиви от БКП и БНА, като кУрнела и резидентът!
  Тази тоталитарна зависимост вече е мутирала и изродила в генетична и наследствена крепостническа подчиненото!
  Това са днешните генетични крепостни слуги на кремълската тирания, също както крепостничеството се е предавало по наследство в руската империя, преди 1861г..
  Долу небългарските наследствени крепостници от БКП и резидентството!
  Долу большевишкото оръжейно ембарго за Украйна!
  НЕзабавна оставка !
  ВЪН!
  ВЕДНАГА!!!

 18. @sms 💙💛
  Видях му тъпата мутра на този с кирките – татуиран ненормалник! Бил се скарал с жена си – украинка и затова намразил украинците?! Такова обяснение дал на мильовците и те му повярвали и го пуснали под гаранция от 2000 лева?! Изчислили щетите по двете украински коли, на които този боклук забил кирките, на 2600 лева?! Все едно, ако контрольорите ви хванат без билет в градския транспорт да ви глобят по-малко от цената на билета!
  Сега и шофьорите тръгнали да протестират! При банкянския бандит мълчаха като риби (да не кажа нещо нецензурно с 5 букви), сега излезли да ни казват как да се управлява държавата!?
  Много, ама много сме зле!!!

 19. Цяла сутрин по всички телевизии гледам тържествуващи водещи и репортери, за които (очевидно!) протестът, блокирането на възлови кръстовища с жълти жилетки и тъпани, е празник.
  От исканията на протестиращите, видни в репортажите, “copy-paste” опорните точки на организаторите, предимно крупни работодатели и прислужващите им “синдикати”, от грижливо селекционираните проруски тв коментатори тип Слави Василев, син на баща си, и дългосрочно предплатени “социолози” като Юрий Асланов, разни “трендове”, които още вчера избълваха по телевизиите стъкмистиките си, с високи проценти за още НЕрегистрираната партия на Янев и електоралния “скок” на “Възраждане”, до синдикалните “експерти” Ваня Григорова с рублофилска пяна на устата и изкукалата още в соца Мика Зайкова, както и от демонстрираното (вчера от ИТН) “скърцане” в коалицията, стана кристално ясно, че реалните причини за КРЪГОВАТА атака срещу правителството въобще НЕ са някакви социални искания, свързани с инфлацията от поскъпването на горивата, а паниката, сърцераздирателния вопъл на руската “пета колона” предимно във Варна, Бургас и София:
  “Върнете немедленно руския газ и не заменяйте руския петрол с друг, иначе ви махаме !!! ”
  (защото сме поели ангажименти и не искаме да загубим сладките корупционни милиони от “Газпром” и “Лукойл”)
  Не случайно един от първите въпроси на коалиционния брифинг във връзка с приетите мерки за запазване на стандарта на най- уязвимите българи , зададен от видната мисирка и съветска възпитаничка Ива Николова, PIG.bg, беше “КОЙ и КОГА от “Булгаргаз” подписа за двата танкера с (американски) газ?” 🙂

 20. Исканията на превозвачите са политически. А казват, че не са, но на какво ви прилича това: “Ние не искаме пари, но сме загрижени за хората”?!?! Иееее бре!
  Просто тиквите-рубладжии и масква работят заедно. Това е!

  Слава Україні!!!

 21. Към childrolland (17.05.2022 в 20:59)

  Благодаря за този линк. Любомир Жечев е много добър и в новата си инициатива, която определено ще помогне да махнем жалоните на окупацията от градовете ни и от съзнанието ни. Не знаех че създалите филма “Второто “освобождение” са ни го предоставили подарък, защото националната телевизия няма средства за такива (явно съвсем маловажни за тях) документалки. Добре беше да го научим. И тук Любомир намира начин да направи нещо. Респект!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.