Турция на Ердоган радва тайно нашите рашисти с ръмженето срещу разширяването на НАТО с Швеция и Финландия

 

 

 

 

Нашистките другарки и другари- патриотари свирят на балалайката на псевдо патриотизма. Тя се състои се от две струни. Турската възпроизвежда долно “до”, а руската” цикли винаги на горно ”до”. Всичко турско е много долно, а всичко руско – обратното. Така е устроена руската пропагандна балалайка за българска употреба. 

На 24 ноември 2015 година турски ( американски по произход ) самолети свалиха руски боен самолет ( съветски по произход) на границата на Турция със Сирия. В свой коментар по БТВ вметнах тогава, че натовска Турция има право да се защитава ( от Русия). 

Настъпи истинска рашистка истерия по мой адрес, а лидерът на ДПС Лютви Местан, който реагира по същия начин, направо настъпи руската мина ( както сам се изрази). Беше обруган и отстранен от поста лично от партийния диктатор Ахмед Доган, (право)верен на рушизма . 

Анонимните заплахи с убийство срещу мен достигнах нов връх. На улицата в София два пъти ме спираха със закана да бъда бит от атакисти, запътили се на митинг срещу посещението на турския външен министър Чавушоглу на 24.12. 2015 г. 

Всичко с патриотарството си беше по местата: омраза към всички турско и обожание по адрес на всичко руско. Обаче…

Скоро след това Путлер и Ердоган се сдобриха. Нашите патриотари “забравиха” да плашат българите с Турция. Разсейват се вече седма година. През този период Путлер и Ердоган се скъсаха да си обменят визити – само Меркел биеше Ердоган по честота на срещите си с Путлер в рамките на (хипо)тезата, че руската мечка може да бъде опитомена като бъде впрегната да оре европейската бразда чрез суровините си и така да се обвърже с европейската икономика, зависейки от взаимния търговски интерес.

Меркел, както знаем, се провали ужасно по тази линия на 24 февруари, когато обезумелият руски звяр нахлу в Украйна. Самата тя мълчи оттогава. Но не и Ердоган. Ето, че се обади с радостни за рашизма намерения да попречи на разширяването на НАТО. Обяви се срещу приемането на Финландия и Швеция. https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/05/18/4347943_erdogan_blokira_v_nato_procedurata_za_prisuediniavane/ 

Най-вероятно той “просто” се пазари като на Капалъчарши, за да измъкне нещо за себе си от ситуацията. Но дори и така да е, неговият (под)ход отново поставя въпроса за отношението на путинофилите към Турция, която толкова много ругаеха преди сближаването на Ердоган с Путлер. Сега, когато Анкара се притича на помощ на своя московски автократичен събрат в труден за него момент на международна изолация, заплашвайки с вето разширяването на НАТО, нашистите със сигурност ликуват. Само че го правят тайно.

Не вярвам Ердоган да успее да се наложи и да спъне Швеция и Финландия на входа на Алианса, но дори и да ги забави временно, той явно заслужава аплодисментите на путинофилите у нас. 

Време е към руските знамена те да добавят и турските. Много ще им отива. 

 

 

 

6 мнения за “Турция на Ердоган радва тайно нашите рашисти с ръмженето срещу разширяването на НАТО с Швеция и Финландия”

 1. Радостта на нашенските рубладжии няма да продължи дълго. Ердоган е много обигран и не може да не види възможността, която му отваря Руско-Украинската война, подобно на Кримската война, която по подобен начин удължи живота на Османската Империя. Ясно е, че той ще направи “пазарлък” (турска дума) и САЩ ще дадат зелена светлина на дълго отлаганата доставка на F-35 за Турция. Все пак Турция е лоялен член на НАТО и тези самолети, разположени на 200-300 километра от Юго-Източна Русия ще втресат настоящата Кремълска шайка, както и всяка следваща такава. Като се има в предвид, че Гърция също преговаря за доставка на F-35, впрочем, както и Румъния, която придоби нова геостратегическа тежест поради адекватното си отношение към руската агресия, става ясно, че Източният фланг нан НАТО укрепва значително. Тук, разбира се няма защо да броим нашата многострадална родина. Има и друго: в информационните канали се появи информация, че Туция е почти напълно готова да започне експлоатация на огромно газово находище в източната част на Черноморското й крайбрежие. С други думи Турция може да замести руките газови доставки за Европейския Съюз, а Транс Адриатическият газопровод прекосява Северна Гърциия на 20-30 километра от нашата граница. В случай, че тази информация е вярна, нищо чудно Ердоган да изтъргува и влизането на Република Турция в Евросъюза. Мои лични впечатления отпреди 20 дни в далечната източна част на Турция ме убедиха, че турците изглеждат доста по-европейци в сравнение с нас, а турската икономика е No 11 в света (източник: CIA World Fact Book).

 2. И кви ще ги дъвче тогава “националистът-патреОт” костя копейкин?! Дали пък няма да го видим/от екрана/ да развява байрак с полумесеца? Що пък не – нали все-пак между рогата на месечината се къта петолъчка? 🙂

 3. руско-турската дружба в прецакването на България процъфтява поне от средата на 18 век та до ден днешен и това не бива да е тайна за мнозиството българи, но уви май е.

 4. Днес потомката на Гунчо от “Възраждане” се възмути пред микрофоните, че зад вратите на официалния вход на Народното събрание, по настояване на НСО, са били поставени сгъваеми паравани от ковано желязо без да питат нея или колегите й “възродители”. Позорно било Парламентът да се огражда с “решетки” от народа и отново сложи знак за равенство между шепата вилнеещи участници в антиваксърския им протест и целокупния български народ. 🙂 Сякаш е забравила, Гунчовица, че точно заради опитите на “възрожденските” им орди да нахлуят силово в сградата на парламента, които предизвикаха подръчното “барикадиране” с маси на остъклените врати отвътре, са причина за предприетите мерки за сигурност! Но не ме изненада толкова наглостта на възмутената “възрожденка”, колкото мигновената реакция на иначе инертното и мудно Министерство на културата, което още същия ден издаде заповед за премахване на съоръжението, защото сградата на парамента била паметник на културата и не можело без съответното разрешение (от тях) да се внасят конструктивни промени. От репортажите е видно, че металните паравани са мобилни и ще се разпъват пред остъклените врати само при необходимост, когато сградата трябва да се опази от вилнеещи лумпенясали тълпи, точно защото е паметник на културата. Питам се, след като толкова много се е загрижило Министерството на културата за този архитектурен и исторически паметник, защо не прояви същата загриженост и към други, десетки уникални като архитектура и история паметници в центъра на София, които години наред се рушат пред очите ни, и нито министерството, нито кметицата Фандъкова или главния й архитект си помръдват пръста да осигурят поддръжката им поне чрез глоби или предписания, за разлика от всекидневното подлизурско “препикаване”,наглеждане, осветяване, облизване и олигавяне на МОЧА и останалите руски тотеми.
  Вчера минах край т.н. “Къщата с ягодите”, чиято уникална фасада вече е полуразрушена, а централното стълбище е пропаднало в буренясалия двор. Нима милионерът Валентин Златев (имотът е закупен на името на баща му) няма средства да поддържа този паметник на културата или правешкият му манталитет няма потенциал да оцени високата стойност на имота и чака с нетърпение да се саморазруши, за да издигне на терена някакъв безличен хотел-казарма или мол от бетон и алуминий, каквито е нацвъкал в Свети Влас и къде ли не по Черноморието?

  https://www.mediapool.bg/images/335/990fb5f1fcfad5e414bf0d05a321368e.jpg

  https://i.ibb.co/tYgn11B/yagodi.jpg

 5. Radoslav Andreev , при Александър I и Николай I се ражда идеята за превръщането на Османската империя в руски протекторат чрез поддържане линия на приятелство със султана: “… Туркофилската руска политика е факт и в определени периоди, както след 1829г. е доминираща. Освободила Гърция след войната от 1828-1829г. “освободителката” Русия узаконява турската власт над българите. Г. Мамарчев, Бойчо войвода и др, които сами предприемат освободителни действия са репресирани от руската власт. Българите дават жертви не само във военните действия, в които те се включват на руска страна, а и от разорението, в което участват руски войски. Десетилетия са необходими за икономическото възстановяване на разорените територии. Най-тежка с оглед българските интереси последица от тази война е организираното от Русия след нея преселение на българите. “Дядо Иван ” не освобождава, а обезбългарява цели български села и градове. Фактически Русия прочиства от българи територията от дунавската делта на север до Одринско на юг. Явно Русия принудително разрежда българския етнически елемент в този коридор.1830г. външния министър на Русия пише: “… Турция отсега нататък може да съществува само под покровителството на Русия, като изпълнява само нейните желания, по-добре отговаря на нашите политически и търговски интереси …”
  Въстанието на египетския турски васал срещу султана е запалаха от падане на Цариград(1832). Русия, чиято вечна цел е завземането на Цариград и Проливите, изпраща към Босфора своя черноморски флот. 30-хиляден руски корпус дебаркира до Цариград … престолът на султана е запазен. Пълномощен посланик на Русия носи проект за договор изготвен в Петербург – влиза в Цариград с бляскава свита, смайва турците с приеми, раздава обилно бакшиши … много изгодния за Русия договор е подписан в Ункяр Искелеси 1833г. – Турция затворя Дарданелите за чужди военни кораби, с изключение на руските. Руския протекторат над Османска Турция е отменен с Лондонската конвенция за Проливите 1841г., но в открилата се благоприятна възможност Русия подкрепя изграждането на автономията на Сърбия – 1833г., когато българите въстават и освобождават 6 околии, с активно руско участие, султанът отстъпва на Сърбия Неготинска, Тимошка, Зайчарска, Гургусовацка (днес Княжевацка), Крушевацка и Алексинацка околии населени с 200 000 души, говорещи чисто бълг език. Сърбия за пръв път в своята история достига до р. Тимок … русия укрепва своето влияние в балканските държави чрез раздаване на български земи…(Янко Гочев, ЗАЩО РУСИЯ НЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1833Г.? ,Янко Гочев)”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.