“Азовстал” все така е кост в гърлото на руската окупация на Мариупол

Помните ли как руският режим и неговите медийни говорители лъжеха един през друг, че Русия няма намерение да напада Украйна и че в случай на война ще превземе Киев и Харков  за няколко дни? Помнете. Защото лъжите на Москва не се спирали и след като се доказаха като лъжи относно истинските намерени и очаквания на Русия относно Украйна. https://www.youtube.com/watch?v=y4QaosPNmvE

А помните ли колко пъти “превзимаха” Мариупол. Едва ли. И аз не помня. Е, сега вече го  били превзели напълно след като тежко ранени бойци и други  стотици украински защитници на непревзимаемия завод “Азовстал” напуснаха убежището си без да бъдат победени в бой. 

Дали обкръженият и все така отбраняван от останалите украински бойци грамаден бункер наистина вече е руски? “Калина”, както се обозначава капитан Святослав Пламар ( на снимката), един от военните командири на украинската отбрана там, заяви вчера в кратко видео до “горната земя”, че командването на крепостта си е на мястото.

 

 

 

 

https://offnews.bg/sviat/zamestnik-komandirat-na-azov-varvi-opredelena-operatcia-v-azovstal-s-777180.html

А колко ли са останалите бойци под това командване? Стотици? Или хиляда?

След като евакуацията свали бремето на цивилните и ранените и при намалял състав боеспособността на тези самоотвержени опълченци вероятно е повишена значително. Ресурсите му за прехрана, вода, муниции и оръжия са увеличени. 

Тъй че поредното “превземане” на Мариупол все така се дави с украинската кост “Азовстал” в гърлото на руската окупация. Руската ситуация намирисва на онзи гадничък виц за Мечо Пух, който питал Прасчо какво яде . “Банан”, отвърнал, прасчо. “А защо смърди така”, поинтересувал се Мечо Пух. “Защото го ям за трети път”, казал Прасчо.

3 мнения за ““Азовстал” все така е кост в гърлото на руската окупация на Мариупол”

 1. Едно е сигурно,тези последни защитници на Азовстал и Мариупол ще останат вечно в историята като пример на героизъм и саможертва за свободата,
  За тях ще пишат книги,ще правят филми. К певци песни за тях ще пеят.
  Слава на Украйна! Позор за извергите путинисти!

 2. само преди часове гледах видео с украинка, пледираща за героите от АЗОВ. тя показа видео от руската дума, когато нейния баш тиквеник / не искам да им помня имената- ей така, на зло!!! / внасяше предложение спешно да се премахне забраната за смъртното наказание- ВРЕМЕННО, САМО ДОКАТО СЕ ОСЪДЯТ ВОЕННОПЛЕННИЦИТЕ ОТ АЗОВ. залата избухна в ръкопляскания, също като в северна корея, като в българия при правешкия цървул и като в тамбуктостан, примерно.
  елитът на тази държава ,за разлика от нас, от хората по целия свят, ВЪОБЩЕ НЕ СЪЗИРА ФАКТА, че за три месеца техният фюрер превърна тази държава в клозетна яма. при това НЕПОЧИСТЕНА И ВОНЯЩА ОТ СТО МЕТРА! естествено, тази типично руска “характерност”, отблъсква всеки човек с нормални сетива. но нито руският елит, нито руският народ имат НОРМАЛНИ СЕТИВА. всеки от тази територия е неуморен ЛЪЖЕЦ още от детска възрасти не може да се получи друго, когато всички край теб са ЛЪЖЦИ. това население не е в състояние да повярва дори на собствения си нос! ако усети воня, си казва: не може да бъде, това е поредната намеса на пиндосите / т.е. американците / и безгрижно си живее сред вонята.
  безнадеждно е да се опитвате да вкарате в главите им истината, НОРМАЛНОСТТА, ВАЛИДНА В ЦЕЛИЯ ОСТАНАЛ ЧОВЕШКИ РОД !
  ще споделя една малка тайна. след като оялия се ЗАПАД позволи на фюрера на рашистите да се разпищоли и анексира КРИМ през 2014г., евентуалното възвръщане на КРИМ от УКРАЙНА , гледано дори в 2022г, изглеждаше като нерешима задача. но, о чудеса! – сега сме май 2022г и връщането на анексираните от русия украински територии е въпрос на развоя на войната, започната / виж му акъла!…/ от тъпото фюрерче в кремъл. КРИМ скоро ще бъде отново украински. фюрерчето ще опита да разрита по кокалчетата колективния ЗАПАД, за да избегне някак позора си. само че е слабограмотен за такива игри. неговите корупционни парички сред ЗАПАДА, са една плюнка, едно нищо пред финансово-икономическата динамика, която ВЕЧЕ СЕ Е ЗАВЪРТЯЛА ЧРЕЗ ЗАПОЧНАТАТА ОТ РУСИЯ ВОЙНА НАСРЕД ЕВРОПА. ВОЙНА, ПРЕВРЪЩАЩА СЕ НЕОБРАТИМО В СВЕТОВНА! ето този реален вектор ще осигури връщането на КРИМ и ДОНБАС в УКРАЙНА!
  просто НЯМА СПИРАНЕ! КОЙ ЛЪГАЛ СВЕТА С МУЛТИКИ, КОЙ СЕ ПРАВИЛ НА ВЕЛИК, КОЙ МУ ТРЕПЕРЯТ ГАЩИТЕ ОТ СТРАХ, ЧЕ ЩЕ МУ СЕ НАРУШИ СПОКОЙСТВИЕТО, КОЙ СЕ Е НАПЪХАЛ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ ПРОСТО ОТ ПРЕКАЛЕНАТА СИ ГЛУПОСТ…- всичко това ще тича в шейкъра на времето и ще става това, което ще стане.
  всички в нормалния свят искат, бленуват РАШИСТКАТА ДЪРЖАВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА ЗАЕДНО СЪС ЗЛОТО, КОЕТО СЪДЪРЖА, НОСИ И ПЛЮЕ НАОКОЛО. тъпото е, че никой от нормалните хора не иска да се заеме с това. и ще имаме ОТНОВО ФАТАЛЕН РЕЦИДИВ / като това след хитлер /. но, ние си имаме “герой”, ние си имаме “супермен”, имаме си любимия на целия руски народ / да,да, въобще не отричайте! / кремълски малчо- царят на рашистите! както той осигури връщането на КРИМ ЧРЕЗ ВОЙНАТА СИ СРЕЩУ УКРАЙНА, СЕГА ,ПАК ТОЙ, ЩЕ ОСИГУРИ БЛЯНОВЕТЕ НА НОРМАЛНИЯ СВЯТ. ЗАЩОТО ЩЕ ПОСЕГНЕ КЪМ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ И ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕН И ТОЙ , И ДЪРЖАВАТА МУ!. / ако ЗАПАДЪТ се затутка в колебания, ще загине той. за извънземните астроархеолози, такъв развой няма да е изненада – като си припомним, че хората, движещи земната цивилизация , никога не са били повече от 0,5 % от общото число на двукраките./
  относно АЗОВ – извън всяко съмнение, тези момчета и момичета ще бъдат сред най-блестящите герои в историята на УКРАЙНА !

 3. Тук пак има част от концерта на Юрий Шевчук в Уфа, а и част от концерта на някой си дюжев! Може да сравните какви са аплодисментите при единия с измъчените ръкомахания с флагчета с буквата “Z” при втория! Още ще видите един ненормалник, който ни обещава, че русия като нищо ще унищожи дали 28 или 32 държави без значение! Страната, която едно свястно ножче за бръснене не е произвела, а и автобусните й спирки на нищо не приличат, щяла да нареди света по свой тертип или ще го затрие!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.