” Аз съм бивш русофил” е сред най-големите награди от мои читатели

Представял съм 9 книги пред читатели и най-голямата ми награда е тяхното желание за мой подпис. За броените секунди общуване с тези търпеливи хора, някои от които изчакват на опашка повече час да им дойде реда, съм получил някои от най-ценните оценки.

 

 

 

 

Това са моите награди. Много по – значими са от онези, които раздават в държавата ни президентите след предложение на премиерите кой да бъде на(д)граден за заслуги към отечеството във връзка с годишнина на на(д)градения или по календарен повод от държавния дневен ред.  

Сред най-значимите за мен отличия в общуването с читатели на такива събития е прошепването на някои от тях: “ аз съм бивш русофил”. 

Още по темата: https://kafeneto.wordpress.com/2022/05/20/най-големият-враг-на-знанието-не-е-нез/

20 мнения за “” Аз съм бивш русофил” е сред най-големите награди от мои читатели”

 1. А ето какво се случва в Северна Македония,
  1st Air Cavalry Brigade conducts battalion-sized air assault training operation with the Italian Paratrooper Brigade “FOLGORE” during Swift Response 2022, Skopje, North Macedonia, May 17, 2022. Exercise Swift Response 2022 is an annual multinational training exercise, which takes place

 2. И във Полша войските на НАТО тренират здраво, според мен предстои здрав удар в зъбите на Русия:
  High Tension: Nato soldiers conduct large-scale drills in Poland

 3. НАТО разполага противоракетния си щит:
  German and Dutch deploys Patriot missile defence system to Slovakia

 4. И един филм, доста закъснял но идващ точно навреме, засега е гледан от 27 000 души, разпространявайте! Долу МОЧА!
  Второто освобождение

 5. И аз съм бивш русофил. И имам Ваш подпис. Но защо трябваше чак сега да изтрезнея…… Срам ме е. Все пак по-добре късно, отколкото никога.

 6. Виждал съм българи, които се обявяват за руснаци, защото баба им била рускиня. Виждал съм русофили, които приказват много, но накрая срамежливо измънкват, че били за България. Но никога, ама никога не съм виждал нито американофил, нито какъвто и да било друг “-фил”, примерно конгофил или камерунфил. Или германофил. Що за девиация, правя аналог със сексуалните девиации, е това нещо “русофилството”? Нали помните онзи стар виц, в който се обясняваше за любов към жените и пр, но щели да им изнесат лекция за любовта към Съветския съюз.

 7. Колко показателно! Учение “Червено знаме” в Аляска:
  Star Warriors. US Navy EA-18G Growler EW aircraft at Red Flag exercise, Alaska.

 8. Интересно! И в Литва НАТО – Бундесвера prowevda учение с отработване на нападателни тактики:
  NATO, Bundeswehr in Lithuania. Leopard 2A6 tanks and armored vehicles cross the river.

 9. И в момента! В Румъния учение на НАТО – Гренадирите на Британия! Ще хвърчат руски тикви!!!!
  NATO, Romania. British grenadiers and US Army CH-47 Chinook helicopters on exercises.

 10. Огнян Минчев (https://www.facebook.com/ognyan.minchev.3)

  Войната на Кремъл срещу Украйна със своята бруталност и незащитимост създава уникална възможност за демитологизирането на Русия в България

  Райчев е един от малцината интелигентни лобисти на Москва в България. Затова той не борави нито със съшитите с бели конци лъжи на кремълската пропаганда, нито се старае пряко да оневини режима на Путин за агресията в Украйна. Ролята на Райчев е по-майсторска и леко драматична. Докато пътем слага знак за равенство между агресора и жертвата, той заема “еднакво критична дистанция”, прави и редица други въвеждащи в темата и отвеждащи вниманието от нея категорични твърдения. За да стигне до гвоздея на програмата. Кое е най-лошото в тази ситуация за България? Поляризацията на общественото мнение. Българите според Райчев съвършено напразно са се хванали “гуша за гуша” в спора за руската агресия в Украйна, просто защото – нищо не застрашавало България, нищо не можело да я извади – ни от НАТО, ни от ЕС.
  Ето, тук е центърът на тежестта на манипулативната теза, която в крайна сметка цели да обезсили проглеждането на средния българин за истината и за реалността на българското пленничество от руската митология в продължение на дълги десетилетия. Българското обществено съзнание поддържа дълбоко митологични визии за същността и ролята на Русия спрямо България и единствено безпощадният и открит разговор – обществен дебат на тази тема може да освободи обикновения българин от тежестта на тези вековни илюзии и заблуди спрямо Москва. Войната на Кремъл срещу Украйна със своята бруталност и незащитимост създава уникална възможност за демитологизирането на Русия в България именно чрез подобен дебат. Райчев знае това и с всички сили се стреми да делегитимира полезното разделение на общественото мнение в България за войната и да го примири в лоното на оцеляващите облаци мъгла и илюзии за “благотворната” роля на “дядо Иван”.
  Когато след Освобождението на България Руската империя направи обичайните стъпки за брутално погазване на новоучредената българска политическа свобода, Стефан Стамболов и Захари Стоянов не замазаха с общи приказки драматичното състояние, в което се намираше новоосвободена България. Те застанаха в ясна, безкомпромисна, гневна позиция срещу посегателствата на руския империализъм и неговите маши – офицери, политици, духовници и интелектуалци – в българското общество. Така те показаха пряко на потъналия в своята благодарност към освободителите обикновен българин, че империята го освободи от османците за да го пороби самата тя на свой ред. Пряката, безмилостна конфронтация на Стамболов, З. Стоянов и техните съмишленици с Александър Трети и неговата българска русофилска прислуга спасиха новоучредена България като държава и дадоха на българското общество половин век относителен отдих от наглия руски империализъм. Едва през 1944 г. империята успя да вземе своя реванш, поробвайки България – вече в битността си на Съветски съюз…
  Днес ние имаме чудовищна нужда от няколко на брой български лидери, които подобно на българските възрожденци след Освобождението да сложат “главата си в торбата” и без страх да обясняват и да разрушават дълбоката пирамида на руския имперски контрол върху днешна България и особено – върху българското обществено съзнание. Това е война. Слава Богу – война с думи, война с необходими политически решения, война, в която България не е сама, а заедно със своите съюзници. Райчев иска на всяка цена тази война да бъде прекратена. Защото в резултат на обществения сблъсък, българите ще разберат, че докато страната им се е присъединявала към ЕС и НАТО, Лукоил не е платил нито лев данък на българската държава. Тази квази държава не е имала смелостта да постави измервателни уреди на пристанището на Лукоил – Росенец, оставяйки го в ролята на ничия пиратска територия под руски контрол. На българите ще им бъде припомнено, че през 2006 г. – шест години преди да изтече договора на България с Газпром, Румен Овчаров се поддаде на натиска на Москва и подписа нов, по-неизгоден договор. Участващите в обществения дебат ще разберат, че през 2016 г. Путин обяви, че газ през територията на Украйна повече няма да тече и българите ще го получават през Турция. За тази цел трябва да изхарчат четири милиарда за нов газопровод. “Старият” договор отново беше едностранно изоставен от Кремъл и Газпром.
  Масовите български представи за Русия и нейната роля в България са уродлива комбинация между необяснима любов и вледеняващ, хипнотизиращ страх от “Големия брат”. Тази комбинация полага основите за извечния български комплекс за малоценност от Русия и подхранва арогантия руски комплекс за превъзходство. В мъглявините на безпричинното българско русофилство уверено виреят дълговечни митове и долнопробни лъжи. България и Русия били културно близки страни… Аз съм живял известно време в Русия – елате на мен да ми обясните къде е тази културна близост. Русия “хранила” България – било по времето на Тодор Живков, било с цените на газа от последните десетилетия, било … било … било… Истината е, че Русия винаги безскрупулно е грабила и граби България. Че парите от европейските фондове отиват чрез пералнята на българската мафия в ръцете на руските енергийни монополисти. Че България е надплатила в монополно високи цени за газ и нефт по 1.5-2.0 млрд. долара ежегодно през последните 30 години.
  Откровеният и суров обществен дебат, който Райчев счита за “безсмислен” – уж подобно сблъсъка на ваксъри-антиваксъри – е в състояние да разкрие горчивата истина, че съчетанието от великодържавно спонсорираната корупция по върховете на властта в България и почти животинския страх на българските пишман политици да не “ядосат” с нещо Путин доведе нашата страна до позицията на “болния човек” на ЕС и на НАТО. Държава, която не си е мръднала пръста за да създаде своя обучена и добре въоръжена армия в сътрудничество с партньорите си от Алианса, а системно харчи – и краде парите на данъкоплатците за да ремонтира ръждясалите руски таратайки в Москва. Държава, в която бандитският енергиен монопол на Кремъл се охранява от зоркия олигархичен контрол върху решенията, взимани от институциите. Вижте от колко десетилетия се “строи” интерконектора с Гърция и си представете степента на руския контрол върху националните ни институции.
  Откритият обществен сблъсък в българското обществено мнение в дебата за ролята на Русия в България може и трябва – за първи път от повече от 10 години – да освети бруталната пропагандна война, която Кремъл води срещу нас придобивайки контрола върху стотици български медии – включително националните. Пропагандна война, за която са наети легиони на руската пета колона в България – журналисти, наблюдатели, професори, ченгета, геополитици и просто закупени “на кило” тролове и тролски фабрики. На Райчев кой знае защо не му е симпатична възможността българите да узнаят – очи в очи – резултатите от тази масирана пропагандна война за социализирането на няколко поколения в лъжите на новоруската – евразийската имперска доктрина.
  Откритият обществен сблъсък в публичния дебат за ролята и мястото на Русия в България, в контекста на агресията срещу Украйна е единствената възможност българинът да се пробуди за реалностите на своя собствен национален и обществен живот. Да, дебатът е изострен, нахъсан, нелицеприятен, конфронтационен. Но тя и истината за ролята на Русия в българския национален живот е нелицеприятна, сурова, унизителна и разтърсваща. Но нямаме друг избор освен да се запознаем с нея. Защото за разлика от сблъсъка на ваксъри и антиваксъри, зад обществения сблъсък за ролята на Русия в България стои очевидна и нелицеприятна реалност, а не конспирации, илюзии и пандемични фрустрации.
  Винаги внимавайте какво говори Райчев – на втори план с неговите уста винаги говори истината. Но на втори – не на първи план…

  https://bnt.bg/news/andrei-raichev-ne-vizhdam-razlika-mezhdu-tova-koeto-gledahme-po-vreme-na-koronavirusa-i-sega-v320849-306346news.html?fbclid=IwAR2LoPr32X-D5TeJGFb1KrAyvrqMT3E9tFZPBm04b-rBtO3g3CpILvqVAQQ

  Андрей Райчев: Не виждам разлика между това което гледахме по време на коронавируса и сега.
  Виждам стабилизация в българското обществено мнение за войната и почти не се мени, групите се образуваха и много малко преливат. Нещо което е необичай…

 11. До SMS, а кой поставя Райчев като първа писта в Панорама и другите гонорилни по ТВ? Кой намества рупорите на Кремълската пропаганда пред микрофоните и камерите? Там е проблема. Не гледам нито панорама, нито българските латерни по ТВ….. но много хора ги гледат. Имам си собствена демоскопия на пенсионерската пейка от хора с които е почнал трудовия ми път в строителството през 70-те. Всяка лъжа или манипулация от екрана за тях е истина от последна инстанция. Те не влизат в интернет, не четат на компютри. Веднъж занесох лаптопа и им пуснах няколко клипа… потресоха се половината, но имаше и хора които казаха лъжа е. Ако беше истина щяха да го кажат по ТВ. На нашата територия борбата за информационното пространство се печели от Кремъл.
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя.

 12. Обръчът на НАТО около Русия се затяга:
  Tension rise: British Challenger 2 tanks on the Move into Ukr4ine

 13. Пищни тържества ще отбележат днес приемането на исляма преди 1100 години от Айдан хан, наследник на хан Кубрат и неговите синове. Празникът е съсредоточен в град Болгар, Татарстан. Хиляди хора се събират и ще има обща молитва пред Бялата джамия. Там ще са и посланиците на големи мюсюлмански държави.
  Не е ясно дали на церемонията ще присъстват представители на България. Но това не променя историята, която малко познаваме, а тя е важна част от българската древна и многотомна биография.

  Много преди да се появят монголите и хуните евразийската степ се владее от друга голяма тюркска империя – тази на прабългарите, чиято държава се намира около Азовско море, днес част от Украйна и Русия. Опитни както в създаването на държави, така и на бойното поле, те строят масивни каменни крепости където и да стъпят. Под легендарното управление на хан Кубрат Прабългарска империя обхваща голяма част от Черноморското крайбрежие.

  След смъртта на Кубрат обаче петимата му синове решават да хванат всеки по свой път, като всеки от тях тръгва в различна посока, за да създаде своя собствена държава. Най-успешни в това отношение са Аспарух, който основава днешна България, и Котраг, който поема на север по Волга.

  В крайна сметка българите на Котраг се заселват на брега на река Волга и сформират великия град Болгар, истински евразийски метрополис. След няколко войни със съседите си волжките българи създават огромна империя в сърцето на Русия.

  През 922 г. владетелят Айдай хан въвежда исляма и инвестира в изграждането на медреси (ислямски училища) и джамии. Същевременно неговата държава се превръща в главен посредник по Пътя на коприната. Надгробните плочи свидетелстват за голям еврейски и арменски окръг, а пътници като Ибн Фадлан приветстват сериозното отношение на владетеля към образованието. Болгар се превръща в център на ислямската цивилизация в Източна Европа.

  И за да сме съвсем точни, трябва да припомним, че до средата на VI век степните области в на днешна Русия са част от Аварския каганат, а тези в Сибир – на Тюркския каганат, който към края на века се разширява до Азовско море. През VII век Тюркският каганат постепенно се разпада, като в Европа на негово място възниква Велика България, последвана от Хазарския каганат. По същото време по средното течение на Волга възниква Волжка България, а малко по-късно в Сибир тюркските владения за завзети от Уйгурския и Кимакския каганат. През VII век в Хазарския каганат навлизат унгарците, които през следващото столетие се изселват на запад.

  Чак в началото на IX век варягите и свързваната с тях етническа група рус образуват Руския каганат.

  Така че великият град Болгар е там преди Зимния дворец в Петроград, Кремъл в Москва или Новгород да съществуват въобще. Той е център на тайнствена цивилизация, която някога е доминирала в Източна Европа.

  Фрог нюз
  https://frognews.bg/novini/naslednitsi-kubrat-praznuvat-1100-godini-isliamizatsiiata-bolgar.html
  =======
  Да живее България!
  Да живее Украйна!
  Да живее Татарстан (Булгаристан)
  Да живее Северна Македония!
  ========
  Един народ в четири държави!
  =========
  Смърт за Русия!!!!!

 14. Когато писах по-горе за пропагандата на Кремъл имах предвид нещо обяснено в тази статия:
  https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/05/22/4348731_milena_iakimova_po_400_propagandni_vnusheniia_na_den/?ref=home_NaiNovoto

  За съжаление само този форум остана като островче на разума. Дано повече хора влизат и четат В БЕСЕДКАТА.
  Ако има други места, моля посочете ми ги, любознателен съм.
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя.

 15. The Rock …когато московите превземат Волжка България през 16 в., (точно както и османците от Дунавска България) заемат от българите държавното устройство, търговията(търговски термини) , огромните пазари на търговските пътища, развити от България – така московия започва да се превръща в царство – английски пътешественик описва Казан като величествен град с уникална архитектура и огромната прилика в начина на строеж на Московската крепост – Кремъл копира почти изцяло крепостта Кремена/Кермен, строена още 11 век от българите (първото име на Казан е Нови Българ) – 15 век московите впечатлени от крепостта(до днес “кремл” е със значение “крепост”в езика им) наемат бълг майстори да строят московския Кремъл(като самовара, матрьошките и калашника и той не е рускои) – после унищожават казанската крепост и оставят само една от кулите да стърчи(като софийския МОЧА) с двуглав златен орел на върха(http://www.momenti.info/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B2%D1%83%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BE%D1%80%D0%BB%D0%B8-2/ ) – десетки от паметниците на културата из русия са строени от българи, вкл. огромен брой църкви и московския Собор Покрова след като Иван Грозни срива Казан и се провъзгласява за “цар на Българи и Руси”(точно както турските султани – много от възрожденците ни го споменават като „царя” и по-късно в България се внедрява култа към “дядо Иван”(както днес раздават стамболовчета)
  От описание на обсадата на Казан: „…пет седмици россияните стояха под Казан и убиваха излизащити от града не по-малко от десет хиляди неприятели,.. Никой не се предаде жив, спасиха се малко… ранените… Градът беше завзет.. убиваха всички които се намираха, в домовете, или в ямите; вземаха в плен жени, деца или чиновници… сечта престана но кръвта се лееше… Царския дворец, улиците, крепостните стени и дълбоките ровове бяха запълнени с мъртви.. тела се носеха по реката… великият Иван Грозни, смачка нищожните българи…” – да се оправдае варварското избиване на населението на многолюден град в руските хроники се твърди че Иван Грозни нападнал Казанското Канство, не заради имперска политика, а защото българите предвождани от Крал Гирай пленили 150 000 роби, което е половината на населението на онези земи(не са знаели да ги обявят за нацисти) Гербът на Казан е Змея Барадж – гербът на Москва войн пронизва Змея Барадж(гербът на Казан е змей) – Иван Грозни дига църква с куполи като чалмите на Волжките Българи, въху които е забит меч – това е руския кръст с напречник(с каквито от времето на гръцкия проект на екатерина 2-ра до днес подменят бълг. равнораменни кръстове)

 16. … след обсадата богатствата на Казан са отнесени в Москва – в”казанска история” се говори за 16 кораба злато – руснаци споменават ”несметните богатства”: „…Россиани плаваха в изобилие, вземаха каквото си искат: хляб,мед,домашните животни, опожаряваха селищата, убиваха жителите… къщите бяха красиви и богати… в тях имаше скъпоценности..пленяваха само жените и децата…”, но изгарят богатата Казанска Библиотека- точно както в Дунавска България богатите манастирски библиотеки горят една след друга от времето на Паисий , но за де се прикрие кражбата на много книги, които после ”братушките” ни ги ”даряват” грижливо пренаписани и услужливо ни градят история… сега покрай войната в Украйна се разбра , че и поляци и украинци (нищо чудно и беларусите) се смятат „не за граница” в наглото руско заявление „курица – не птица”

 17. писаното от Огнян Минчев трябва да се изучава в часовете по история.Андрей Райчев е един от най-хитрите пропагандатори на Путин.Оказа се по комунист от брат си и по ревностен продължител на делото на баща си -Венцел Райчев/кгбето/Как само хитро легитимира Гарелов-друг съратник на баща си по манипулация на общественото мнение.Заедно с Виза Недялкова възродиха ”София Прес”,не без помощта на Кошлуковата и другите съветски телевизии и радия.

 18. @ симеон спасов
  Забравихте да споменете, че майката на Андрей Райчев е РУСКИНЯ, мама Кира. Там е зарито “кучето” на професионалните “успехи” на бащата и на сина.

 19. @SMS 15;44Благодаря за информацията,бях чул нещо от един приятел от София Прес,но като твърд факт не го знаех.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.